Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

torokcs Creative Commons License 2014.10.27 0 0 297

Szia,

A segítségedre lenne szükségem, még mindig váltóolaj szűrő kérdésben:

Nem tudnál nekem cikkszámot szerezni legalább ehhez az automataváltó olajszűrőhöz? Mert voltunk a Bárdi autóalkatrésznél és azt mondták, hogy gyári tömítésszettben lehet csak hozzájutni, száztizenegy-néhány ezer forintért. Ezt mondták mondjuk a T.bányai NISSAN -ban is (bár róluk nincs nagy véleményem): ezért szokták csak kimosni. Most itt állok a kérdésben, az olajat megvettem, de nem tudok itt a környezetemben hozzájutni a szűrőhöz.

Netán tudnál a beszerzésében segíteni?

Nagyon megköszönném....

Előzmény: sa-gx180 (296)
sa-gx180 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 296

Sajnos nem, nekem a Bártfaiék hozatták Hollandiából.

Az 5-liter pedig nagyon hozzávetőleges.

Előzmény: torokcs (294)
torokcs Creative Commons License 2014.10.19 0 0 295

Ma rendelném, de dilemmázom a váltóolaj mennyiségén: 5liter elég tényleg? Mert nem mindegy, hogy 5liter vagy 10,3

torokcs Creative Commons License 2014.10.19 0 0 294

Szia,

Nem tudsz nekem cikkszámot vagy beszerzési helyet (ahol tudják miről van szó) küldeni nekem?

Előzmény: sa-gx180 (292)
ath Creative Commons License 2014.09.30 0 0 293

megnézettem, a szerelő azt mondta, hogy ez így tökéletes, és nem lehet feljebb állítani. lehet, hogy mégiscsak el kell menjek szőnybe.....

Előzmény: torokcs (275)
sa-gx180 Creative Commons License 2014.09.06 0 0 292

Automata olajszűrő fémből van ki lehet mosni,_a szűrő kb. 3000-forint_ te kimosatnád ?

Olvass vissza.

Előzmény: torokcs (290)
sa-gx180 Creative Commons License 2014.09.06 0 0 291

Én már egy éve írtam hogy tatabányát kerüljük )

"A márkaszervízt hagyjuk, közük nincs a tipushoz.     ( Tatabánya )"

Amúgy a többi sem jobb.

Pesten is csak vakaróztak amikor az osztómű olajat cseréltettem.

Nem tudták milyen kell bele !

Ahol még viszonylag meg voltam elégedve, az a Nissan Gablini Zugló.

Ők sem magabiztosak, de pozitívan állnak a dolgokhoz és amíg várakoztam nagyon nagy szervízforgalmat láttam, ami csak jelent valamit..

Azért kíváncsi lennék mi lenne, ha tatabányára beállítanék egy GTR-el, hogy valami baja van )

Előzmény: torokcs (290)
torokcs Creative Commons License 2014.09.05 0 0 290

Hát én is voltam megnézetni a visszahívási okot, nevezetesen az elektromos ülés alatti "anomáliát": Császár Autószalon Tatabánya - kritikán aluli!

Ültettek kb. 40 percet - no nem azért mert a kocsit nézték: Nem találták a számítógépben a levél alapján a szervizleírást... Mindezt úgy hogy hétfőn kértem időpontot. Azért csütörtökig összeszedhették volna magukat.

Aztán telefonálgattak ide-oda, Veszprém, Zalaegerszeg.. stb. stb. Sehol senkit nem értek el, vagy ha elértek, akkor az sem tudta. :)

40 perc után azt mondták, hogy menjek haza, utánajárnak és telefonálnak ha vihetem vissza a kocsit hozzájuk - ez volt múlt hét csütörtökön. Hát nem hívtak eddig.

No comment!

Egyébként a kocsi - hál istennek - gond nélkül muzsikál, s az általatok jelzett tanknyitás probléma sem jött elő. Én túlnyomórészt egyébként a kilincsen lévő gombokkal nyitom-zárom, a kulcs a zsebben. Na nem lazaság, hanem sokszor tele a kezem és épp csak "bökni" tudok, kulcsot előszedni nem nagyon... :)

Novemberben megyek műszakira, most tervezem a NAGY olajcserét, automatában és osztóműben is. (Ja, rákérdeztem a szalonban az automata váltó olajszűrőjére: Ezt sem találták a gépben, de legalább azt tudták, hogy van ilyen: a szerelő azt mondta, hogy ő "ki szokta mosni" aztán megy vissza. Normális ez?)

Nemrég lehúztam egy 10 napos Horvátországot: 10,5 l fogyasztás jött össze 135 km/h tempómattal, tetőboksszal és 6 személlyel, Úgy gondolom ez rendben van, erőlködés nélkül végigcsinálta a nyaralást.

sa-gx180 Creative Commons License 2014.08.30 0 0 289

Én már voltam,semmi baja.

Előzmény: ath (288)
ath Creative Commons License 2014.08.29 0 0 288

En meg nem jottem ra a logikara, de kurvara idegesit. tegnap is siettem, voltak mogottem en meg ott szerencsetlenkedtem. Ezzel nem lehet vmit kezdeni? 

Valaki volt mar a visszahivason? Valami az elektromos ulessel....

Előzmény: sa-gx180 (285)
ath Creative Commons License 2014.08.29 0 0 287

Ez lesz nekem is. agyaltam, h mit vegyek, nekem is ezt ajanlottak.

Előzmény: sa-gx180 (286)
sa-gx180 Creative Commons License 2014.08.29 0 0 286

A nyári az enyémen is bf goodrich  long trail, szvsz. jó.

Előzmény: ath (284)
sa-gx180 Creative Commons License 2014.08.29 0 0 285

"egy ideje szórakozik velem a tank kis ajtaja"

Az velem is )

Volt már hogy kútnál ott tartottam, hogy most márpedig nem lesz tankolás )

De úgy vettem észre hogy csak akkor csinálja ha, -vagy- belülről zárod- vagy -kilincsről.

Csak a kulcs gombjait használd_ nyit -zár_ akkor OK.

Előzmény: ath (284)
ath Creative Commons License 2014.08.29 0 0 284

még nem jutottam el szerelőhöz a lámpával.

más:

egy ideje szórakozik velem a tank kis ajtaja. egyszerűen nem tudom kinyitni, bezárom a központi zárat, kinyitom, megismétlem párszor, aztán csak kinyílik. nem értem. csinálja ezt másnak is?

a másik, ami bosszantó, az a fedélzeti computer fogyasztás mérője. nem mintha 1 l ide vagy oda számítana, de vicces, hogy a nissanon és a másik kocsinkon (volvo) is állandóan egy literre nagyobb fogyasztást mutat mint a jó öreg számolgatós verzió. egyszer-egyszer eszembe jut lenullázni a km számlálót és mindig ez a helyzet. ilyen nehéz ezt megoldani? 

egyébként vettem új gumikat a kocsira, bf goodrich, még nem került fel, kíváncsi vagyok, hogy a fehér feliratokkal, hogy fog festeni az autó. 

sa-gx180 Creative Commons License 2014.08.04 0 0 283

A neve SZ...  A.....  ?

Előzmény: torokcs (281)
sa-gx180 Creative Commons License 2014.08.04 0 0 282

Publikus az e-mail címem )

Légyszi írd le nekem hogy találom meg ezt a szerelőt.

Ma voltam vele márkaszervízben ESP-hibával , azt monták ABS-szenzor baja van ami a főfékhengerben található.

Cserélni kellene.

116 000 HUF - talán mégsem.

Előzmény: torokcs (281)
torokcs Creative Commons License 2014.07.16 0 0 281

Igen ez a Komárom melletti Szőny :)

Előzmény: sa-gx180 (280)
sa-gx180 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 280

A váltó rendben van )

Most azt játssza hogy a ESP-és a kipörgésgátló sárga visszajelzője, hol világít egyszerre-hibaként- hol nem (

Mindegy augusztusban megyek márkaszervízbe majd megnézetem,amúgy az elektromos üléssel szerelt Pathfinderekhez

visszahívás van, gond lehet a vezetékezéssel.

Ez a Szőny a Komárom melletti Szőny ?

Mert ha igen, akkor engem is érdekelne.

Előzmény: torokcs (278)
ath Creative Commons License 2014.07.15 0 0 279

Koszi! Egy kicsit messze van nekem, de ha nem talalok szakit, aki ert hozza pesten, elkernem az elerhetoseget. A hetvegi "elmeny" utan mindenkeppen meg akarom csinaltatni, mert halalfelelmem volt.

Előzmény: torokcs (278)
torokcs Creative Commons License 2014.07.14 0 0 278

Igazából teljesen véletlen volt a dolog... Tavasszal Mohácson a Busójáráson buliztunk, s reggel induláskor az autón bejelzett az ABS, a 4WD, a lejtmenetvezérlés meg mit én tudom minek a lámpája. Ekkor vittem el egy barátom által kb. 2 éve megismert szerelőhöz, aki NISSAN és RENAULT mesterszerelő. Igazából otthon dolgozik a munkája után, de a lényeg, hogy van neki direkt NISSAN komputere maszekban. Amikor komolyabb gáz van, őt keresem (ha visszaolvasol, egyszer volt valami vezérlőszelep problémám) Most is mindjárt rábűvölt és kiszúrta, hogy a jobb hátsó kerékszenzor nem jelez vissza. Rövid keresés után a jobb oldali első ajtó előtt lévő (én nem láttam) kábelalagútban futó kábelen meg is találta valami k..csög rágcsáló rágcsálását. Szóval amíg vártam, dumáltunk és kérdezte, hogy hogyan vagyok megelégedve a kocsival. Ekkor adtam elő a lámpa sztorit, amit - mondom - számítógépen keresztül állított, de félelmetes volt rögtön a változás, mert a kocsi előtt kb. 1,5-2 méterre lévő garázsajtón láttam kb. 30 cm emelkedést a fényben. Tényleg jó lett.

Így fizettem cakk pakk - haveri alapon - kiolvasás, egérvezeték javítás, és általános diagnosztika (ha már rá volt kötve) 10.000 Ft-ot...

Szőnyben van egyébként...

Előzmény: ath (277)
ath Creative Commons License 2014.07.14 0 0 277

Hol? Mennyiert? Holnap megcsinaltatnam.....  :-)

Előzmény: torokcs (275)
torokcs Creative Commons License 2014.07.14 0 0 276

Szia,

Hogy vált be a váltóolaj? Gondolom azóta már "tekertél" vele néhány kilométert....

Előzmény: sa-gx180 (260)
torokcs Creative Commons License 2014.07.14 0 0 275

Szia,

Én is "botorkáltam" egy ideig a xenonnal, mígnem idén tavasszal egy NISSAN számítógépre kötve - panaszkodásom után - egy ismerős szerelőmester egyszerűen magasabbra állította a fényszóróim alapbeállítását. Azóta ahhoz állítanak a szenzorok,és én vígan autózom.....

Előzmény: ath (274)
ath Creative Commons License 2014.07.14 0 0 274

már írtátok korábban, de én csak most tapasztaltam meg, hogy éjszaka egy kivilágítatlan, fényvisszaverős karók nélküli úton vezettem a káli medencében: a fényszóró szó szerint életveszélyes. semmit nem látni, aminek majdnem mi és egy vadmalac család látta a kárát. meg lehet ezt oldani vagy ez egy feature és inkább ne vezessek vak setétben? 

sa-gx180 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 273

A Nissan.hu-n azt írják hogy a modell kivezetése megkezdődött.

Kíváncsi vagyok milyen lesz az új Pathfinder, mert ha az amerikai önhordós karosszériás változatot

hozzák Európába az szvsz. bukás!

( egy nagyra nőtt qashqai )

ath Creative Commons License 2014.06.27 0 0 272

Anno en is kerdeztem, nem emlekszem s cikkszamra, de volg egy keresztlec, ami direkt a pathfinderre valo. Annyiba is kerult, ugyhogy hagytam....boldog lettem volna ha utana meg felszerelni sem tudom.

Előzmény: torokcs (271)
torokcs Creative Commons License 2014.06.27 0 0 271

Kb. 1,5 cm-el kellene hosszabbnak lennie a pántnak. A Thule szerint nincs ennél vastagabb korlátra való termékük. Nem tudom... Azért jó lenne nem kipakolni a "szennyest" a tetőboxból az autópályán!

torokcs Creative Commons License 2014.06.27 0 0 270

Sziasztok!

Megkezdődött a nyaralásra való felkészülés. :) Idén egy másik családdal együtt megyünk az én kocsimmal, s mivel a kisgyerkőcnek kinyitjuk a harmadik üléssort, kénytelenek vagyunk felrakni a családi tetőboxot a kocsira. Mivel a másik autóhoz már van egy Thule szettem, úgy gondoltam, hogy csak egy talpszettet veszek és a meglévő rúddal megyünk nyaralni. Gondos válogatás, érdeklődés (Thule képviseleten) után kiderült, hogy a Pathfinderre a TH775 talpszett tartozik. Megkerestem a legjobb árat, meghozattam és meglepődtem: A tetőkorlát olyan vastag, hogy ezt a pántos cuccot csak hosszú harc után tudtam felbrékelni rá és így is a végkupakot nem tudom rápattintani, mert a pánton lévő kitüremkedés nem engedi. Ez végül is egy 30 másodperces műtéttel orvosolható lenne, csak tanakodom, hogy visszaküldjem e? (Ugye nyisszantás után nincs visszaküldés). Ti használtok tetőcsomagtartót a kocsin? s ha igen, milyet?

Néhány kép erről a cuccosról:

A piros keretben a műtendő fül...

De ez az egész nekem olyan gáz: új cucc, nem is olcsó, erőltetni és berhelni kell????

Kiváncsian várom a véleményeteket...

joci 59 Creative Commons License 2014.05.06 0 0 269

Köszi!

De nem értem mert pont lentebb irt Bártfaiék és Gablinitől  alváz szám alapján kaptam ezt az infót.

sa-gx180 Creative Commons License 2014.05.06 0 0 268

Van, az olajat pedig kell és lehet is cserélni.

Olvass már  vissza legalább 70-hozzászólást !

Előzmény: joci 59 (267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!