Mit szólnál egy kellemes csevegéshez? Ha te is szeretnél velünk együtt beszélgetni, írj rizsának!
Beszélgessünk a mindennapi életünkről, cseréljük ki egymás közt a már kipróbált és bevált receptjeinket, sok-sok képpel körítve, vagy csak számoljunk be egymásnak a napunkról, az élményeinkről, a családunkról.
Mindenkit szeretettel várunk.
És vasárnap pedig ezeket készítettem + Spaghetti carbonara-t, de azt nem fotóztam, mert már sokszor csináltam és még burgonyapüré volt a köret.
FŰSZERES CSIRKESZÁRNYAK
/ Latsia
12 db csirkeszárny
pác: 3 ek ketchup 2 ek méz só, bors, chilipor 3 ek olívaolaj 2 ek liszt
A pác hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a szárnyakat és rövid ideig pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy tepsibe öntjük a húst a páclével együtt és pirosra sütjük.
OLIVÁS-FOKHAGYMÁS CSIRKECOMBOK / Latsia
12 felső vagy 6 egész csirkecomb olívaolaj 1 fej fokhagyma 2 marék fekete olívabogyó kakukkfű, só, bors
A combokat fűszerezzük és az olajjal meglocsolt tepsire fektetjük. Megszórjuk a nem meghámozott fokhagymagerezdekkel és az olívával. 220 fokon készresüjük, kb. 40 perc alatt.... Friss salátával, vagy burgonyával tálaljuk.
ALMÁSPITE / Latsia nagymamája
Nagy gáztepsibe való adag
70 dkg liszt
35 dkg vaj vagy margarin
2 tojássárgája + 1 egész tojás
2 cs sütőpor
csipet só
2 dl tejföl
35 dkg cukor + 2 marék
2 kg alma
fahéj,
zsemlemorzsa vagy darált dió
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot.
A közepében lyukat mélyítünk és beletesszük a tejfölt és a 2 tojássárgáját, valamint az 1 egész tojást. Belülről kifelé haladva lassan elkeverjük, mindig egy kis lisztet hozzákeverve, amig egyenletes tésztát nem kapunk.
A tésztát 1 nagyobb és 1 kisebb részre szétosztjuk, a nagyobb darabot kinyújtjuk és a tepsibe fektetjük, a széleit felhúzva.
Megszórjuk a zsemlemorzsával vagy a darált dióval, rátesszük a héjastól megreszelt almát, megszórjuk fahéjjal és ráterítjük a tészta másik felét. A széleket összenyomkodjuk.
A maradék 2 tojásfehérjét habbá verjük, rákenjük a tésztára, megszórjuk 2 marék cukorral, villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt készresütjük.
Na végre bejutottam közétek, napok óta nem volt netem, itt meg ugyebár hétvégén nem nagyon dolgozik senki, de mostanra megjavították, mindenesetre, ha eltűnök akkor újra eltűnt!:O))) Nálunk nagyon jól sikerült az ünneplés, pénteken és vasárnap is, szombaton pedig a babazsúr is. Mindjárt pakolok fel képeket, ha tudok....és majd utána olvasok vissza! Akkor először a pénteki kaják....
Melegíts a sütőt 190 fokra / légkeverés. Párold meg egy mély serpenyőben a hagymákat 3 ek olajon úgy, hogy ne kapjanak színt. Keverd hozzá a paradicsomot és 10-15 percig főzd, míg kicsit "megroggyan". Vedd takarékra a hőt, keverd hozzá a Mascarpoe-t és a bazsalikomot. Egy másik serpenyőben egy kis olajon pirítsd át a húsok mind2 oldalát, tedd egy tűzálló tálba és öntsd le a mártással. 25-30 perc alatt süsd készre.
Latsia: - nem kaptam bőrös csirkemellet, így csirkecombból csináltam ami egy kicsit tovább kell, hogy süljön - Mascarpone-t nem vettem, volt itthon Philadelphia krémsajt, az is tökéletes erre a célra
RAGACSOS CSIRKESZÁRNYAK / Latsia
4 főre
8 csirkeszárny 2 ek szójaszósz 1 ek méz 1 ek olívaolaj
1 tk paradicsompüré 1 ek Dijon mustár
Vágd 3 darabra a csirkeszárnyat. Keverd össze a pác hozzávalóit, forgasd bele a húst és szobahőmérsékleten 30 percet, vagy hűtőben 1 éjszakát hagyd pácolódni. Melegítsd a sütőt 200 fokra / légkeverés , öntsd egy tepsire és süsd meg 35 perc alatt.
Latsia: most a szárnyaknak csak a botvégét használtam, a többit eltettem a másnapi ételhez
Kakukkfüves burgonya / Latsia
4 főre
1 kg hámozott kicsi burgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntök. Meglocsolom olívaolajjal, szórok rá sót és kakukkfüvet, összeforgatom. 250 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.
Latsia: - most fagyasztottból csináltam, kiengedés nélkül, nincs különbség!
Tegnap a férjem hazafelé a vonaton ülve egy újságot olvasgatott és felfedezett benne egy cikket a pörköltröl. A németek "gulasch"-nak hívják a pörköltet, a gulyáslevest meg "gulaschsuppe"-nak. Azt magyarázta az újságíró, hogy tulajdonképpen a gulasch szó nem helyes és leírta, hogy mi is a pörköl szó németül, stb. stb. De nem ez a lényeg, hanem beírták a pörkölt bécsi változatát, lépésröl lépésre lefotózva.
Férjem kérésére ezt föztem meg ma. Tulajdonképpen olyan mint a pincepörkölt, krumpli is jön bele, csak annyi a különbség, hogy a hagymát karikára kell vágni és elöször a marhahúst kell barnára piritani, majd utána jön rá a hagyma, a zöldpaprika, fokhagyma, füszerek.
Ha valakit érdekel pontosan szívesen beírom. Kicsit változtattam rajta, mert a recept 60 deka húshoz és 40 deka krumplihoz csak 1 deci folyadékot írt, de ennyivel nem fött volna meg a krumpli. Így is finom sürü szaftja lett.
Édességnek meg Tim Mälzer féle "máglyarakást" csináltam, ö körtével írta, én almát használtam.
Tim Mälzer féle máglyarakás/alchri:
2 szelet toastkenyér, 1 deci tejszín, 1 tojás, 1 zacskó van. cukor, reszelt citromhéj, 1 körte, citromlé, 7 deka keserücsoki, 0,5 deci tejszín
A toastkenyreket egy kis tüzálló formába fektettem, leöntöttem a tojásos, tejszínes, van. cukros, citromhéjas keverékkel. A körtét meghámoztam, a magházát eltávolítottam, félbevágtam és hosszában legyezöszerüen bevagdostam. Rátettem az áztatott toastra, kicsit meglocsoltam citromlével és a sütöben 200 fokon 20 percig sütöttem.
Közben a fél deci tejszínben a csokit felolvasztottam, amikor a mágylarakás megsült, ezzel a krémmel locsoltam le.
alchri: mint már írtam almával készítettem, nekem nem volt elég édes, szerintem a tejszínes keverék elbírna még egy kis cukrot. Citrom helyett narancshéjjal készült. A csokiöntet elég sürü lett, nem tudtam szépen csurgatni:( De nagyon finom édesség!!!
Csak a fanfárok helyett orgona játszott, de nagyszerü volt így is! Mondjátok, honnan ismerem? Nem a Függetlenség napjában hangzott el? Biztos vagyok benne, hogy egy filmben hallottam elöször.
Sziasztok.
NániAndi, kösz a recepteket, párat mentettem, egyszer megcsinálom. A kuglofod meg a húsid nagyon jól néznek ki.
Vica, én is imádom a bundás kenyeret. Szivem szerint minden hétvégén csinálnám reggelire teával, de a férjem nem rajong érte ennyire, ezért csak néha csinálok.
Hebike, nagyon jó ötletet adtál ezzel a Rácponttyal. Már rég volt halunk.
Erika, ez egy nagyon kényelmes megoldásnak néz ki Nálad ez a füszerpolc. De ezek szerint csak addig, míg nem kelle alatta a csempét pucolni. Hát én már a kis üvegcséket sem szeretném mosogatni, ezért, amikor a konyhánkat terveztük, be volt tervezve egy fiók, ahova a füszeres tasakokat rakom, külön a főzéshez és külön a sütik sütéséhez.
Erika, ma vettem marcipánost is meg fehércsokit is, ugyhogy hamarosan jönnek a forrócsokik.
Most jöttünk haza Chrivel, koncertje volt, kis szólóval és kórussal. Leonard Bernstein Chichester Psalms cimü müvét adták elö, héberül. 1965-ben komponálta Bernstein, gyönyörü zene, még sosem hallottam, de most itthon van cd-n, valamelyik nap meghallgatom mégegyszer.
Andi, finomakat föztél ma is! Ezt a party filét már én is kipróbálom hamarosan.
Vica, nagyon guszta minden, a bundáskenyér nálunk is kedvelt, az utóbbi idöben a sütöben sütöm. Nagggyon guszta lett a forró csokid, ugye milyen finom?
Hebike, jó ötlet a rácponty lazacfiléböl, a pontyot nálunk csak a férjem eszi, én nem szeretem. A körtés clafoutis is nagyon szépen nézett ki!
Megmutatom az én füszertartómat, nem valami praktikus, mert a csempét elég nehezen tudom mögötte tisztítani, le kéne csavaroznom ahhoz, hogy alaposan hozzáférjek a csempéhez.
Hebike! Nagyon gusztát alkottál. A maci nem IKEÁs, hanem egy belvárosi 100forintos boltból van, ennek megfelelően nem egy drága valami. Mi már ismertük ezt a maci formát, mert ahonnan hozatjuk a mézet, onnan a 3kg-osat ugyanilyen formájú, csak műanyag maciban hozzák:)
Vica- de sok finomsággal raktátok meg a pocakotokat.Bundáskenyér nálunk is kedvenc, mustárral még sosem kóstoltam, én meleg citromos teával imádom.A sajtos husid is jól néz ki, na ez is egy olyan kaja, ami mindig jöhet. Az a mézes mackó nagyooon aranyos, netán azt is az IKEÁ-ban vetted, mert akkor én is megyek!
Erika-és akkor most hol tárolod a fűszereket? Nekem is már annyi fűszertartóm van, hogy alig birom megtalálni azt amit épp keresek.Az IK....Á-ban kaphatók a kedvenceim, de azért ha máshol is látok nem nagyon tudok ellenállni, ha tetszik. Imádok minden konyhai kütyüt.....
Ma a kisebbik lányom ment el két napra kirándulni, úgyhogy a nagylányom egyik kedvence készült, Rácponty.... helyett Rác-Lazacfilé. Sütöttem még Körtés Clafoutist is.
Erika! Ez a polcocska elég annak a 12 fűszernek, amiket a leggyakrabban használok, a többinek nincs is ilyen szép kitehető üvege, meg nem is kellenek olyan gyakran;) Itt valóban meseszép klasszikus rendezésben adták elő a Pillangókisasszonyt. Nagyon tetszett, ez volt az első komolyabb találkozásom az opera világával, de elvarázsolt, jövőre már is szeretnénk bérletet venni, ha találunk számunkra megfelelőt:)
Andi! Nagyon gusztákat alkottál. A kuglófod láttán csak nyelek nagyokat.
Megmutatom, hogy ma eddig mivel tömtük a pocakot:) Reggelire bundás kenyér volt, mustárral, ez az egyik kedvenc reggelink, mind a ketten képesek lennénk minden nap megenni. Ebédre Sajtos-tejfölös fűszeres husit készítettem, sült krumplival és fokhagymás uborkasalátával. Desszertnek anyósom receptje alapján egy grízes, gyömölcsös túrótortát, csak nem tortaformában adtam elő. És Erika után szabadon készítettem egy forró csokit is.
Vajon mért sejtettem, hogy a Narancsos trüffel Téged érdekelni fog??:)))))))))
Ma ebédre finom marhahúsleves lesz grízgaluskával, mivel ez már elég régen volt. Utána Party filé lesz rizzsel és sütöttem egy nagyon fini kuglófot.
Ma voltam a Lidlben, vettem egy csomó mindent... Vettem egy rizs-főző labdát, amibe bele kell tenni a rizst és úgy a forró vízbe. Vettem egy hagyma-petrezselyem stb. aprítót, meg egy négyszögleted üveg sütőtálat. Ezt már rég kerestem lasagne készítéséhez. Volt egy csomó szilikon forma is akcióban, de ott nem álltam be tülekedni. Majd talán holnap visszanézek.:)
Andi, hú micsoda receptek! Engem ez a narancsos trüffel fogott meg....már régóta szerettem volna cukrozott narancshéjat csinálni, az idén muszáj, hogy sor kerüljön rá.
Ma sonkás, zöldborsós, besameles tészta lesz ebédre.
Gesztenyepüré-levesHozzávalók: 50 dkg gesztenye, 5 dl szárnyasalaplé, 1-2 tk cukor, 5 dkg vaj, 10 dkg makaróni, só
A gesztenyék héját éles késsel lehántjuk, majd hideg vízbe tesszük, és addig forraljuk, amíg a belső héja elkezd leválni. Ekkor kiszedjük, és lehámozzuk. A gesztenyét a szárnyasalaplében főzni ekzdjük, sóval és cukorral ízesítjük. Amikor megpuhult, még forrón áttörjük egy szitán, majd az így nyert pürét visszatesszük a levesbe. Ha sűrű lenne, feleresztjük egy kevés vízzel. Felforraljuk, és alacsony lángon kb. egy órát főzzük. Közben a makarónit 1,5 cm-es darabokra tördeljük, és harapáskeményre főzzük. A levesről tálalás előtt leszedjük a keletkezett habot, és elhabarjuk benne a vajat. A tésztát levesestálba szedjük, és rámerjük a forró levest.
Libamáj-terrine fehér csokoládévalHozzávalók: 60 dkg hízott libamáj, 3 dl tej, 4 ek Tokaji aszú, fehér csokoládé, őszibarackbefőtt, 1 vajas fonott kalács, só, őrölt fehér bors
A libamájat egy éjszakára jeges vízbe vagy tejbe áztatjuk. Gondosan lecsepegetetjük, papírtörlővel megszárítjuk, majd domború felével lefelé a munkalapra helyezzük. A vastagabb felső részétől kezdve kezünkkel szétfeszítjük a máj mindkét lebenyét, és eltávolítjuk az ereket. Az előkészített májat egy-másfél centi vastagon szétterítjük, enyhén megsózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk 2 kanál Tokaji aszúval. Eredeti formájára visszahajtjuk, majd műanyag fóliára tesszük, ráöntjük a maradék bort, és 10-12 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután a májat pástétomosedénybe tesszük, szorosan belepréseljük, és sütőfóliába csomagoljuk. Egy magas falú tepsibe annyi vizet öntünk, hogy a párolóedény egyharmad részéig érjun. Sütőben, 70-80 fokon, kb. másfél óráig pároljuk. Kivesszük a sütőből, majd amikor kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, és további egy napig pihentetjük. Ezt követően a májat bevonjuk a felolvasztott fehér csokoládéval. Miután megdermedt rajta a csokoládé, kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Őszibarackbefőttel és friss vajas kaláccsal kínáljuk.
Narancsos trüffelHozzávalók: 4 dkg cukrozott narancshéj, 20 dkg fehér csokoládés tortabevonó, 1 dl tejszín, 1 narancs reszelt héja, 2 ek narancslé
A díszítéshez: 2 dkg pisztácia, 15 dkg fehér csokoládés tortabevonó
A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. A tortabevonót összetörjük, és felolvasztjuk a tejszínben. Hozzákeverjük a cukrozott narancshéjat, a narancslét meg a reszelt narancshéjat, majd négy órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután habverővel krémesre keverjük a masszát. Vizes kézzel vagy kanál segítségével kis halmokat, gömböket formázunk belőle, majd tálcára sorakoztatva egy egész éjszakára visszatesszük a hűtőbe. A pisztáciát hosszúkás lapokra vágjuk, a tortabevonót feldaraboljuk, és vízfürdőben felolvasztjuk. A trüffelgolyókat bevonjuk a fehér csokival, és pisztáciával díszítjük. Hagyjuk megszáradni, és tálalásig hűtőben tartjuk.
Részeges piskótabombaHozzávalók: 25 babapiskóta, 3 ek rum, 1 ek kristyálcukor, 3 tojás, 1 ek liszt, 2 dl tej, 15 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, 1 dl erős feketekávé, 15 dkg vaj, 2 dl tejszín
Három tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg porcukorral. Hozzáadjuk a kakaót meg a lisztet, felengedjük 1 dl erős feketekávé és 2 dl tej keverékével, majd gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Belekeverünk egy ek rumot, kihűtjük, azután alaposan kikeverjük a vajjal. Végül óvatosan belekeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot. A maradék rumot elkeverjük fél deci vízzel meg egy ek cukorral, és sűrű sziruppá főzzük. Egy tortaforma alját szorosan kibélelünk babapiskótával, és meglocsoljuk egy kevés sziruppal, megkenjük a krémmel, majd befedjük egy sor piskótával. A locsolást és a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. Néhány órára, de ha lehet, egy egész éjszakáraa hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon, és az ízek összeérjenek. Másnap a tejszínből egy kevés cukorral édes habot verünk, és bevonjuk vele a bombát. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Mangós csirkemellsalátaHozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 4 paradicsom, 2 paprika, fél chilipaprika, 1 kígyóuborka, 1 szál póréhagyma, 1 fejessaláta, 2 mangó, 1 zöld citrom, fél csokor koriander, só, bors, sültcsirke fűszersó, 3 ek olívaolaj
A húst csíkokra vágjuk, sóval, borssal, fűszersóval ízesítjük, majd kevés olívaolajon megsütjük, megpirítjuk. A paradicsomot, a paprikát, az uborkát és a mangót kockákra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a saláta leveleit kisebb darabokra tépkedjük. A zöldségeket keverőtálba tesszük, majd meglocsoljuk a lime kifacsart levével meg egy kevés olívaolajjal. Megszórjuk az apróra vágott korianderrel, és ráaprítunk egy fél cső chilipaprikát. A saláta tetején elrendezzük a sült csirkemell csíkokat. Pirítós kenyeret kínálunk hozzá.
Ropogós kacsacomb juhtúrós-tejfölös tésztával sütveHozzávalók: személyenként 1-2 kacsacomb, 4 nagy fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 15 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna, 50 dkg csuszatészta, majoránna, 2 paradicsom, 3 nagy ek tejföl, 1 dl rosé vagy száraz fehérbor, tej, só, pirospaprika
A kacsacombokat fokhagymával megtűzdeljük, majoránnával, borssal bedörzsöljük, s épp annyi tejben, amennyi ellepi, tálba tesszük, majd két-három napig hűtőben érleljük. Ezután kivesszük a tejből, lecsöpögtetjük, 10-15 percig pihentetjük, de nem töröljük le, hogy a fűszerek rajta mardjanak. A combok felső részén az inakat körbevágjuk, hogy majd sütéskor kiugorjon a csont. Lábasban kisütjük a szalonnát, zsírjában a combokat pár perc alatt pirosra sütjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, átpirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával, borssal, majoránnával, belenyomunk 5 gerezd fokhagymát, felengedjük a borral meg vízzel, és csak most sózzuk meg, amikor már levet eresztett. Fedő alatt, másfél órán át puhára pároljuk a húst. Ezután kivesszük a kacsacombokat, a hagymás alaplevet forrással besűrítjük, és hozzáadjuk a kifőtt csuszatésztát. Összeforraljuk a kockákra vágott paradicsommal, rátesszük a tejfölt, összeforgatjuk, és a tetejére morzsoljuk a juhtúrót. A tésztát kőtálba vagy római tálba tesszük, ráfektetjük a combokat, és az ételt 200 fokon, 8 perc alatt összepirítjuk.
Császárhúsba göngyölt harcsafiléHozzávalók: 30 dkg császárszalonna vagy bacon, 1 kg harcsafilé, bors, só, fokhagyma
A szalonnát jól lehűtjük és vékony szeletekre vágjuk, vagy szeletelt bacont használunk. Egy darab folpackot kiterítünk, egymás mellé ráfektetjük a szalonnacsíkokat, erre kerülnek a kilapogatott, tenyérnyi harcsaszeletek. Borssal zúzott fokhagymával, sóval ízesítjük, majd szorosan felgöngyöljük, mint a piskótát. Ujjnyi vastag karikákat vágunk belőle, sfektetve hármat-hármat nyársra húzunk. Pici olajon 8-10 perc alatt megsütjük. Citromot, kapormártást, száraz fehérbort kínálunk hozzá.
Hoztam finom új recepteket!:) Ezt a gombalevest tuti hamarosan megfőzöm:
Különleges gombalevesHozzávalók: 30 dkg marhahús, 30 dkg gomba, 2 szál közepes sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 szelet bacon, 1 ek olaj, 1 kk őrölt babér, majoránna, vadfűszerkeverék, 1 dl tejszín, kakukkfű, 1 citrom, só, bors, 1 dl muskotályos bor, 1 ek liszt
A vajgaluskához: 5 dkg vaj, 1 tojás, 6 ek liszt, csipet só, fél dl tej
Az olajon megsütjük a csíkokra vágott bacont. Rátesszük a nagyon apróra vágott marhahúst, megforgatjuk, majd fedő alatt pároljuk. Megsózzuk, kb. 1 dl vizet öntünk alá, és hagyjuk tovább párolódni, puhulni. Ha már majdnem zsírjára sült, rádobjuk a felkarikázott zöldségeket, és főzzük tovább. Jó 5 perc után rátesszük a finom kockákra vágott hagymát, majd a felaprított gombát. Gondosan megfűszerezzük. (Fontos, hogy a fűszereket kissé átfuttassuk a zsiradékon, mert jobban kijön az ízük.) Felöntjük kb. másfél liter vízzel, majd lassan elkezdjük főzni. Amikor kb. 1 dl lé elpárolgott, hozzáöntjük a bort. Beletesszük a megmosott, kettévágott, kimagozott citromot (héjastól), és készre főzzük. Kóstolás után, ha kell, utánaízesítjük, kivesszük a citromot. A tejszínt 1 kanál vízzel és 1 csapott ek liszttel elkeverjük, és szűrőn átszűrve besűrítjük a levest. Vajgaluskát főzünk bele, amelyhez a vajat a liszttel, tejjel, felvert egész tojással, sóval elkeverjük.
Vica, ez az üveges mézesmackó nagyon aranyos!!! A füszertartó is jól néz ki, elég Neked ennyi füszer? :)) Nekem már kinötte a gyüjteményem a tartómat:)
Látod, annyira az ossobuco kérdésedre koncentráltam, hogy teljesen elkerülte a figyelmemet, hogy az operában voltál/ pirul/. Milyen volt a Pillangókisasszony? Biztosan szép,klasszikus rendezéssel ment, nem úgy mint itt nálunk. Gyönyörüséges opera, imádom Puccinit!!
Flixi, örülök, hogy jelentkeztél! Martinra ne légy mérges, szerintem minden gyerek kisérletezik ezzel a müvészettel:)))) Alex nálunk egyszer a nagy doboz Nivea krémet kente össze-vissza a falra, bútorokra, magára:))))
flixike, látom továbbra is ezerrel pörögsz. Mondanám, hogy lassits egy kicsit, de tudom, hogy ez most élehetetlen Neked. Állás ügyben esetleg Liannát kérdezd meg, neki azt hiszem több állásajánlata volt és ő már elhelyezkedett. Persze nem tudom, merre voltak ezek az ajánlatok. Most szép rózsaszinü lett a tapétátok? Ne bosszankodj, legyenek egészségesek és vidámak, majd a tapétát pár év mulva legfeljebb lecserélitek, akkor már a gyerekek is nagyobbak lesznek és nem rajzolnak rá többet.
Flixi! Örülök, hogy benéztél. Jó volt az opera:) Egy réges-régen varratott bordó estélyi ruhában voltam...most nincs képem róla, de majd egyszer megmutatom.
Sziasztok lányok!mindent elolvastam,nem volt egyszerű azt meghiszem,de rég is voltam az igaz!:)Nagyon finomakat készítettetek,köszönöm mindenkinek a sok finom receptet,már a karácsonyit is Andinak!!Gratula az új autódhoz,nagyon szép,remélem örömöd lesz benne!!Ez a csirkés-pite nagyon jól néz ki,és a hólabda is sogórnőm szokta csinálni!
Lilikém:nagyon finomakat alkottál,csodálom a bagettodat is!:)Klári:Szépek a táskáid!Diminek boldog névnapot kívánok!a kisasszony csodálatos!!:))Finomakat csináltál,akkor most főzöcskézhetsz!Muti a csizmádat!!
Erika:Látom mostanában sokat jártok előadásokra ,fogadásokra biztos jó lehet!:)Jobbulást Chrinek!Guszta ételeket tálaltál!
Zita:Te is dolgoztál ma,jó pihit neked,még jó hogy ledolgozod a fimomságokat!:)
Vicus:kitettél a héten megint magadért ,gratulálok,néha rád is fér ,hogy ne főzz ,érezzétek jól magatokat az operában,mibe mentél,mármint ruhára értem??Milyen volt??Hebike:hát bizony nem egyszerű 2 felé föznőd,nekem a Martin nem nagyon eszi meg a húst csak ha darálva van ,vagy a rántott húst,ugyhogy várok ha ráérsz ,azaz kérnék olyan vegás ételt amit megenne,a brokkolit nem szereti,de a többi zöldséget igen!előre is köszönöm!Holnap megyünk a barátnőm kislány szülinapjára,ő sajnos tej és tojás érzékeny,ha hozzánk jönnek akkor süt neki olyan tortát,de már egy piskótát én is tudok,de sajnálom,és 8 éves és még nem nőtte ki sajna!!:(
Boldog szülinapot apudnak!Ildikó:Édesek a kutyusok,de Rolika tüneményes,ezek szerint már elindult!!??Mikor tölti az egy évet pontosan?Kíváncsian várom az ülőgarnitúra képeket!A fogzáshoz pedig sok türelmet kívánok,nálunk is gyakran ébredtek éjszaka sírással,de hát ez is elmúlik hamar!:)
Mindenkinek szép hétvégét kívánok ha tudok jövök hamarosan!Mi jól vagyunk,minden ok,jó volt a táncóra,édes volt a Vani nagyon!Hétfőtől őszi szünet van nagyon nehezen tudjuk megoldani,mert a mami utazik Zalába a temető miatt,de nagy szervezéssel sikerűlt,jól összevesztem a főnökömmel ,jól kicsesztek velünk,januártól dolgozok itt és közölték,mikor erre tartogattam 8 napomat kivenném,hogy nincs csak 2 napom,mert 16 van nekem%!!!Kérdem miért,erre a válasz azért mert áprilistól vagyunk csak bejelentve??::((((Jó nem??Még jó ,hogy az anya napokat apának adtam,nagyon mérges vagyok,nem kellett sok hogy eljöjjek azonnal,de maradtam és állást keresek megint,mert ez vicc parádé ami itt folyik!Nagyon szomorú vagyok,hogy bármit megtehetnek a munkaadók-már amelyik ilyen szemétláda-a mai világba,de szidja a kormányt mint az állat!:(((na majd lesz valahogy,azért ha valaki tud valamit szóljon!előre is köszi,bocsánat nem akartam így le írni,de kijött ,ne haragudjatok rám!Puszi mindenkinek!Összefirkálta labellóval pirossal a falat Martin amit most tapétáztunk,kicsit se vagyok mérges!!Nokedlit főztem,csirkepörit tejfölösen!Na pusza megyek ,mert apa is csesztet már-kicsit ideges a fal miatt,mert ők dolgoztak vele!!!:)))Kriszti :Puszi neked,még írok nem semmi amit ügyködtetek,apóséknál is most lett parkettázva,persze férjuram lett rángatva,na pusza ,sziasztok,jóét,bocsi hogy ennyit írtam!!!!!:)))
Ma nem csináltam semmit a konyhában, a tegnapi babgulyásból maradt még. Délelőtt voltunk vásárolni kicsit, a galériára vettünk egy nagyon szép világos szőnyeget. Karácsonyra várhatóan a galéria berendezése is teljes lesz, majd megmutatom, amint kész van.
Klári! Nem volt nagyon melós a pogi, de hát a kedves kívánsága, amúgy is mindent megér:))) Megtalálod a receptet az oldalamon. Szerintem természetes, hogy az emberlányának nem mindig van ideje annyit foglalkozni a netezéssel, most szerintem tényleg a kis főnököd a legfontosabb.
Lili! Szerintem ez a süti nem éppen a ronda kategória.
Erika! Azt hiszem, rá kell vegyem a férjem, hogy vigyen el boltba, hogy tudjak gyorsan csinálni, ilyen fehércsokis forró csokit:))))) Ebédetek nagyon guszta.
Említettem, hogy vettünk az ikeában fűszeres polcot, ma felsezrelte a párom:) Meg meg akartam már régóta mutatni a mézes mackónkat:))) És egy kép a mai vacsinkról;)