1. Lemászol ott a pincébe, ahol Mole/Vakond mutatta, egy rövid kis folyosóra jutsz, ahonnan egy nagyobb helyiségbe lehet átmenni, benne pár banditával. Annak a helyiségnek a lejáróval kb. átellenes végében van a lefelé vezető csigalépcső; onnan már a PDA-ban olvasható leírást kell követni, de egyébként se igen tudsz másfelé menni.
2. Ghost/Szellem hullája ott heverészik annak a ketreces szobának a végén, ahol a Controller/Irányító van, a dög alapesetben pontosan rajta áll a hullán. A laborból a kijárat szintén ott van, jobbra a legutolsó ketrec, aminek a padlója be van szakadva.
1) hol a ferde f**ba tudok bejutni a Strelok stash-hez? Aszongya a leírás, hogy az Agropromnál menjek le a csigalépcsőn stb. De ott én nem találtam csigalépcsőt ...
2) Ezt a Ghost nevezetűt sem találtam meg. A PDA szerint rajta állok, de nem látom sehol, és nem látok lefelé vezető utat sem. Vagyis igen, de az másik szint, a psi-befolyásolós ...
Valóban sokkal élvezetesebb és érthetőbb a gáma így teljes magyarítással, köszönet érte Mr Fusion és TSL16b barátainknak!
Bár mondjuk van egy két bosszantó dolog a játékban, pl. ott üldögélnek a magányos stalkerek egy hordó hangulatosan ropogó tűz mellett, apuka gitározgat (itt rejtélyes módon eltűnik a gitár a darab végén!), anyuka egy kenyeret majszol (a légzőmaszkon keresztül persze!) teljes családi idill, mellettük öt lépésre meg ott világít négy-öt műtárgy. Odasétálok, ráérősen feveszegetem őket, tolatok négy métert és eladom nekik 1625-ért darabját. Jó biznisz, csak nem valosághű... Meg a hülye fejemmel megveszem a szervóruhát 200.000Ru-ért amire 3 egész napon át spóroltam nagy örömmel felhúzom, mindjárt nyomok vagy hat quicksavét egymás után a biztonság kedvéért, aztán pár lépés után rájövök, hogy nem lehet benne futni! Hurrá! Nem baj, a kereskedő nagylelkűen visszavásárolta 33000-ért és eladott egy átalakított stalkerruhát 75000-ért. Na ez is jó biznisz volt, bár ez az én gyagyaságom.
Mindent összevetve, ettől függetlenül szerintem nagyon jól sikerült a játék hangulata, végre egy gáma ami felveszi a HalfLife2-vel a versenyt. (és majdnem utol is éri)
Az lenne a kérdésem, hogy ezt az Átkonstruált árnyékolás mod-ot hogy kell életre bírni? Csak egyszerűen bele kell másolni a játék főkönytárába, vagy van valami trükkje? Nem csináltem még ilyet... A játek amúgy nem rossz , bár egy két jelenet sztem túlságosan nehézre sikeredett, ami rontja a játékélményt, de a szépen kidolgozott grafika feledteti ezt... És most hogy van hozzá honosítás is... köszönet a fordító csapatnak!!
Most veszem észre, folyamatosan frissítik és ez egy régi változat. Inkább <a href="http://board.oblivion-lost.de/showthread.php?t=9338&page=3" target="_blank">itt</a> nézelődjön, akit érdekel, folyamatosan felteszik a linket az újabb verziókra.
Itt egy Átkonstruált árnyékolás mod, ami sokat dob a játékon, ráadásul úgy, hogy valamelyest javul a teljesítmény is.
Míg nem volt fent, a gépemen Object dynamic light-tal közepesre húzott csúszkákkal (shadow és grass dens minimumon) ment úgy, hogy nem volt zavaróan lassú. Ezzel a cuccal Full dynamicon, Sun shadow-val megy ugyanúgy. A látvány, szabad téren gyönyörű. A sötét éjszakás mod is, ahogy a hold fénye végigvetül a terepen és árnyékokat vet.
Most vettem észre, hogy a kis térképen is ott vannak a fák és házak árnyékai...
Ahogy mindent: "f"-fet kell nyomni a kapcsolón. Csak pont oda kell állni. Illetve lehet, hogy előbb vissza kell menni beszélni a taggal mégegyszer, de ez nem biztos. Arra emlékszem, hogy nekem is csak 1-2 perc kotorászás után nyílt ki az ajtaja és először nem is vettem észre...
Üzletelni az alapjátékban nem nagyon lehet. Van 5 kereskedő (a kezdő ponton, a barkeeper, a doki a laborban, a duty főnök egy embere és a katonai raktárban a freedomosok fegyvermestere). A stalkereknek is el lehet adni kaját, vodkát, gyógypakkokat, meg artefaktokat. Meg ugyanezeket venni. illetve ők veszik a röfipatákat és a kutyafarkakat is valamiért. Odanész, f, és alul ott a trade gomb.
Vannak modok, amikkel kicsit töbet lehet a stalkerekkel boltolni. Pl lőszert is adnak vesznek. A baj csak az, hogy az ő pénzük nem termelődik újra, ha egynek eladtál annyit, hogy nem marad pénze, többet nem is lesz neki. Ellenben balgák, mert a Garbage területen eszement sok artefakt pattog és azok a legjobb vevők, akik pár méterre üldögélnek tőlük...
reggelt! annál a küldetésnél ahol egy stalkert kell kimenteni a börtönből, mit kell csinálni?Látom a falon a sárga lámpát, meg mondja is a muki, hogy a falon van valami, de ha odamegyek semmi!nem tudom használni a kapcsolót!
Jah, és üzletelni hogy lehet?gagyarászok a mukikkal de semmi!
Találtam valami "Realism" modot, vagy mifenét, de ami abban van, annak 90%-a olyan, hogy én nem szeretném használni, mert tönkrevágja az eredeti balance-t, vagy szimplán csak hülyeség, pl. hogy a fegyvereket az "gyári" érték tizedéért lehet eladni (6 rubel egy pisztolyért, na ne röhögtessen), a vételi árakat meg megháromszorozza; így 180k lenne egy sima stalker suit, akkor egy SEVA mennyi lehet, félmillió...?
A "sötétített" éjszaka és a láthatatlan anomáliák viszont érdekelnének belőle.
Megnéztem fraps-szal. Full dinamic lightning, közepes minőség, nap beadva fényforrásnak, közepes árnyékokkal. A fraps szerint 8-15 fps. De ezt nem érzem. Pontosabban: nincs szaggatás. Egy enyhe stroboszkóp hatás van, amit csak akkor lehet észrevenni, ha egyhelyben állok valahol a nyílt tében (pl Sidorovicstól kilépve a falu felé) és fordulok. Ilyenkor van pár pillanatnyi recegés. Ha mozgok, akkor nem észrevehető. Ami ellenben látszik, hogy mindenki lassabban mozog. Kényelmesen sétálnak az őrök, a gitáros keze is kicsit lassabban mozog, mint az életben, de minden mozgás folyamatos. Harc közben is rendesen lehet mozogni, célozni. A vadröfik meg a kutyák mint a villám rohangálnak. Egy sötét röfi majd szívbajt hozott rám. Az első bantidaraid után (végig osontam meg kommandóztam, így egy bekapott lövéssel sikerült a hangtompítóssal elintézni mind a hetet) kocogok vissza Szidorovicshoz, erre az úton a hónom alól elrohan egy vaddisznó.
Ha ellenben visszaállok static lighningra, mindent felnyomok fullra, akkor 30 fps körüli értéket mond a fraps. Az emberek begyorsulnak, normál sebességre, ellenben recegnek. A sétáló őr méterenként teleportál előre pár centit. Nem véstes, de erősen észrevehető. Sokkal jobban, mint a dinamic light stroboszkópja...
Ja: feltettem pár modot: a fegyverek pontossága és sebzése közelít a valóshoz, ellenben a távcső nélküliek nem zoomolnak célzás közben. Lehet aludni (veszélyes) és Szidorovics árukészlete kicsit bővült. Az anomáliák ellenben szabad szemmel nem láthatók, csak a csipogás és a kép sárgulás figyelmeztet, hogy közeledek valamihez. Kellenek a csavarok. Az éjszakák sötétebbek, de van holdfény. Masteren megyek. Alapon egyszer már végigjátszottam...
A hw: gigabyte nv4 ultra9 alaplap, AMD 64 3000+ proci, 2G RAM, SATA diszkek, NV 6600GT kártya. Elgondolkodtam egy 7600GT beszerzésén. Érdekes, hogy 6600gt-t 18k körül 7600gt-t meg 25k körül árulnak. Ennyire kicsi a különbség, vagy a szokásos: kijött már a 7900-as és a 8xxx sorozat is, í régebbiek meg esnek visszafele?