Nekem tetszik a sárkány! De azt még hozzá teszem hogy nem egyformák a szemünk, lehet hogy aki 1 képre azt mondja hogy szar, annak tényleg rossz a szeme. Arra én is kíváncsi leszek hogy mutat e valamit neked hogy hogyan kell csinálni. :)
Most kicsit nem leszek, főzök valami kaját. A köretet már tudom, h mi lesz: sáfrányos rizs indiai módra. Most ugyan le vagyunk égve, de a sáfrányt nem most vettem meg :)) és rizs is van itthon. És csinálok hozzá pörköltet. Múltkor fincsire sikerült.
Tudom, ráadásul nem is logikus, amit mond, mert a legelső hsz-ében mondta, h a sárkánynak szar a lába. Aztán meg most kérdezte, h melyik a sárkány. Lehet, h az akarta kifejezni, h annyira felismerhetetlenül ronda. De akkor miért teszi hozzá később, h de ne értsem félre, ez nem fika....blabla blaaaa. :) Szóval nevetséges. Én mégis továbbra is reménykedem benne, h küld egy vázlatszerűen javított verziót, ha szeretne engem tanítani valamire, mert mindig szivesen tanulok másoktól, akik jobban tudnak nálam. Ő eddig még nem győzött meg, h jobban tudna, ezért egész addig, amíg nem küld nekem legalább 1 épkézláb rajzot, vagy festményt, addig semmisnek veszem a hsz-ét és csak nevetek rajta. :))
Különben ezt a topikot is tanulás céljából nyitottam, csak kedvcsinálónak tettem fel a képeimet, meg azért, mert (pl. pont azt az eresztést, amelyikben a sárkány is volt) más kérte, h tegyem fel.
A folyamat az folyik, a hét minden napján járok rajzolni délután 5-től 8-ig már 2 éve. Érdekes, amit mondasz, mert a tanáraim szerint pont a színekhez van jó érzékem és ők neves festők, grafikusok. Te mivel foglalkozol? Küldenél pár képet, amit te csináltál? Hátha a kevésbé építő jellegű fikázás helyett inkább rendes tanácsokat adnál. Mert az, hogy még gyakorolnom kell, az nem épkézláb tanács és magamtól is rájöttem. Most ne hidd azt, h meg vagyok sértődve, csak arra szeretnélek rávenni, h közlékenyebb legyél és pontosabban fogalmazz, ne ilyen általánosságokat mondj. :)
Amit géppel rajzolok, azt egész végig a géppel csinálom a vázlattól kezdve. Meg lehet szokni. De pl azért nem szeretem a beszkennelősdit, mert akkor látszik a papír anyaga a képen és ha belejavítasz, akkor beleradírozol és máris látszik egy folt. Nem feltűően, de látszik, h már nem egyenletesek a rostok a papírban. Ne hidd, h nem veszik észre :)) De sztem a digipad tisztára úgy működik, mint egy rendes ceruza én egész hamar megszoktam. Ha olyat akarsz, mint a ceruza, akkor válaszd ki a legvékonyabb ecsetet. és a kép mérete kb. 800x1000 pixel legyen. Ha pl túl kicsi (50x80-as), akkor túl pixeles lesz és nem lesz olyan élethű. A pixel az a képben az egyes kicsi kockák, amik képpé tesznek egy képet. Ha beadod, h hány pixeles legyen a kép, akkor annyi kicsi kockából áll majd a kép. De meg leet adni cm-ben is, csak én már megszoktam pixelben. A 800-1000 pixel pedig nem tom mennyi centiben. De a túl nagy képek sem jók, mert megvan az a hátrányuk, h nem látod egészben a képet, hanem mindig csak 1 részletét. Igaz, minél nagyobb egy kép, annál jobb a minősége.
mellik a sárkány? : > még nem nagyon tudsz rajzolni, és -szerintem- először rajzolni kell megtanulni, utána nekiesni a szineknek. Csak ne értsd félre, a az hogy még nem tudsz rajzolni, nem fika, mert nem vagy béna (akkor csak röhögnék és nem írnék semmit), csak a folyamat része. Amennyiben ez a folymat folyik : >
Ezeket a számítógépes rajzokat először kézzel rajzolod meg, beszkenneled valamilyen formában, aztán kifested, vagy pedig már eleve a gépben rajzolod meg? Csak mert nekem a gépben nem menne. Szabad kézzel még talán össze bírnék hozni egy hevenyészett vázlatot, de egérrel (még ha tollegér is) soha.
Ezeket pl nem fejből csináltam. A korsó 3 óra alatt lett meg paszelkrétával, a másik félóra-1 óra körül lett kész akrilfestékkel. Mindkettő A2-es méret.
Jópofának tűnik. Akkor ezek szerint ez nem rajzolóprogram, hanem mozgásba hoz egy meglévő képet? A szerzőt láttam, h Horvi :) Van egy Horvi becenevű ismerősöm, de ő pilóta. iwiwen is fenn van és azt írta be munkájának, h nehéz gépkezelő :))) sztem tök jó poén.
Dorinesz: Csak akkor tudom megmutatni, hogyan kell használni a progit, ha átjösz és G. éppen nem ül a gép előtt :) De gyere, ha van kedved. G. kb este 9-kor szokott megjönni. Febr 5-ig csinálhatunk a photoshopon dolgokat, ha rögtön munka után idejösz. Persze hétvégén G. lefoglalja a gépet, de azért jöhetsz nyugodtan, csak akkor másról fogunk beszélgetni :) Most pl nem járok rajzra 5-éig, mert nem tudok rá befizetni, mert le vagyunk égve. Hát ez van. A sárkányt 2 napig rajzoltam. Az első nap a vázlattal telt (a nyaka még így sem lett elég jó), a második nap a szinezéssel ment el és nap végére már görcsöt kapott a kezem, mire a sok kis csillogót rápöttyöztem és a szárnyán az ereit mind egyesével megrajzoltam, no meg a pikkelyek is zsibbasztók voltak :)) Asszem a 3500 Ft elég kevés egy ilyen képért, úgyhogy hamarosan fizetésemelést fogok kérni, csak szánjam el magam!
Ja, különben munkát keresek koncept artistként játékfejlesztő cégnél. Ha lehet, fantasy témában. Ha nem, az sem baj. Ha vki tud ilyen munkát nekem, szóljon :)) Csak ne reklámcégeknél, mert az állítólag nagyon stresszes. És nettó 200000-től szeretném a fizetést havonta, de mégjobb lenne 250-300-ért. 200 alatt nem nagyon vállalnám, mert ha jó képeket várnak el, ahoz sok idő kell. Pedig sztem én még egész gyorsan rajzolok. Ha másolok, vagy modellről rajzolok, akkor mindennel együtt 2-3 óra alatt megvan A2-es méretben akár ceruzával is, amivel köztudott, h jóval tovább tart, mint a szénnel, vagy pasztelkrétával. De ha magamtól kell kitalálni és semmi támpontot nem adnak hozzá...A sárkánynál pl annyit mondtak, h nagyhatalmú gonosz jéglehelletű élőholt sárkány legyen. De a többit nekem kellett kitalálni. Milyen pózban legyen, hogyan néz ki elég fenyegetően, meg a háttér, meg hogy fejezzem ki a jégleheletet, az élőholtságát, stb. Ez benne a nehéz.
A nyaka szerintem is szar. De nem tom, hogyan kellene jobban csinálni. Küldenél egy javított verziót? Csak vázlatosan elég lenne, mert azzal szarakodtam a legtöbbet és mégsem lett jó.
Engem szintén a szgépes grafika érdekel. Az is érdekelne, hogyan lehet photoshoppal ilyesmiket rajzolni, csak sajna nincs rá annyi időm, hogy leüljek, és végigbogarásszam. Majd esetleg megmutathatnád egyszer, hogyan csinálsz mondjuk egy olyan képet, mint a sárkány volt. Az tök jó lett! ~:)) (Tudom, hogy sok idő, de nem baj.)
Így is lehet csinálni, bár nekem papíron a fejből készített rajzok marha nehezen mennek. Az interneten kikeresek több témábavágó képet, képzeletben összevágom és tök más színekkel megrajzolom gépen. Ott sosem baj, ha elszúrom, mert könnyen ki lehet javítani. Míg ha papíron csinálom, mindent kiszed, azt is ami jó volt előtte.
Bocsi, most mennem kell, de holnap leszek még :) Szép estét nektek és további jó topikolást.