Keresés

Részletes keresés

Váradi Március Creative Commons License 2007.01.01 0 0 123
Szerintem is .
Előzmény: mtz82 (119)
csa1 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 122
Ezzel semmi gond! De ha nem hallgatom, akkor kérem vissza a pénzem !
Gép-ész Creative Commons License 2007.01.01 0 0 121
Mi lenne, ha spekulálgatás és felháborodás előtt valaki végre megmondaná, hogy egyáltalán miről van szó? :)
Előzmény: Virsli László (120)
Virsli László Creative Commons License 2007.01.01 0 0 120

mi lenne, ha a "kereskedelmi" rádiók a hirdetőkből próbálnának megélni? Vagy pl. a komcsi rádiók (láger) állami támogatást fognak kapnak a zadófizetők pénzéből? vicc...

Előzmény: mtz82 (119)
mtz82 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 119
Szerintem ezt a kereskedelmi rádiók bulizták ki maguknak, mivel szinte mind veszteséges, és a kereskedelmi tévék a jelentősebb üzleteket elhappolják előlük, ráadásul azok, mivel a nagyobb településeken kábelen továbbítják az adást, gyakorlatilag sugárzási díjhoz is hozzájutnak ellentétben a rádiókkal, és így jelentős az anyagi előnyük.
találgató alattvaló Creative Commons License 2007.01.01 0 0 118

De egy botantennás zsebrádióhoz, egy kis hordozható magnós rádióhoz, vagy egy kis rádiós MP3 lejátszóhoz hogyan csatlakoztatsz bármiféle dekódert?

Vagy őket mindet kizárod a hallgatói körből?

Na ezek után megnézném a hallgatottsági mutatókat!

Meg a hirtelen töredékére lezuhanó Ft/perc reklámbevételeiket is.

Kódolják csak nyugodtan, ha gazdaságilag öngyilkosok akarnak lenni.

Előzmény: bolabek (116)
ugróegér Creative Commons License 2007.01.01 0 0 117
Szerintem megijjedtek, hogy kiszivárgott, mert az ORTT honlapjáról levették a közleményt. A Tv meg most a márciustól bevezetendő 21-es karika miatt remeg. A hallgatás utáni pénzbefizetést kvázi rádiódíjat épp a Kereskedelmi Rádiók -a nagyok- javasolták. A kicsik meg nem tudták leszavazni. Amúgy FEBRUÁR 1 -től vezetik be, nem január -től.    
bolabek Creative Commons License 2007.01.01 0 0 116
Szerintem kódolják. Csak úgy lehet.
Előzmény: Daikini (109)
blues12 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 115
Nekem is ez jutott eszembe, de kiderült, hogy PÉNZ beszél.
Előzmény: toloba (94)
Derek Creative Commons License 2007.01.01 0 0 114

Hat azt en itt sem hallgatom:-)) Persze emellett letezik a klasszikus rock, blues is.

A new orleansi kocsmakban azert nincs britnike:-)) Meg aztan ebben nalam az ido megallt ugy  Mark Knopflernel.

Előzmény: Daikini (113)
Daikini Creative Commons License 2007.01.01 0 0 113
Ha valaha kinzasomra kerulne a sor, valoszinuleg a legalkalmasabb eszkoz a mostani amerikai iranyvonal lenne. Az "En akarok lenni az uj Britney" fele enekesnok 10 perc alatt agyhalottat tudnak csinalni belolem. Ennek ferfiui megfeleloi a "Metroszexuali 5 fos fiukorus" a keso 90-es evekbol, vagy a mostani "En vagyok a legafroamerikaibb enekes, a ritmuserzekemmel csajozok" tipusu enek-zenei horror.
Előzmény: Derek (110)
Derek Creative Commons License 2007.01.01 0 0 112
Előzmény: Derek (111)
Derek Creative Commons License 2007.01.01 0 0 111
Előzmény: Derek (110)
Derek Creative Commons License 2007.01.01 0 0 110
Pontosan,mert az eredeti eppen a legnagyob radiohallgatokozonsegnek nem volt OK. Mondjuk az eredeti is mint nosztalgiaado a soft korabeli dolgokat adta,dehat annak is szantak,nekem amerikabol hazaterve azert szinesebb volt,hogy az otvenes hatvanas evek olasz dalait is adta ,amit erdekes modon MO-on utaltam de a tiszta amerikai utan jo volt mondjuk Adriano Celestanot hallgatni,vagy Toto Cotugno-t bar o kesobbi. Klasszikus ,progressziv rock-kal meg egy kereskedelmi ado sem nagyon probalkozott mert annak nagyon szuk a kozonseggel. Erdeke modon itt is megszunt az utolso .Pedig 69 ota letezett
Előzmény: Daikini (108)
Daikini Creative Commons License 2007.01.01 0 0 109
Egyebkent tenyleg kivancsi lennek, hogyan ellenoriznek, hogy en mit hallgatok mondjuk a kocsiban. Vagy csinalnanak egy dekodert minden adohoz? Kicsit hoaxgyanus.
Daikini Creative Commons License 2007.01.01 0 0 108
Ja sajnos, kb azota, amiota hozzatettek: "... es napjaink legjobb zeneibol ..."
Előzmény: Derek (107)
Derek Creative Commons License 2007.01.01 0 0 107
A slager is sokat romlott az indulashoz kepest
Előzmény: Daikini (106)
Daikini Creative Commons License 2007.01.01 0 0 106
Fizetnek en a radioert, ha tenylegesen jo musort szolgaltatnak, es cserebe semmi vagy nagyon minimalis reklamot nem adnak adas alatt. De az a helyzet, hogy a kerradiok javaresze leragadt a 90-es evek vegen burjanzo gagyipopnal, nagyon ritkan adnak le olyan szamokat, amelyek tenylegesen kulturalisan is szamitanak valamit. Ilyen szempontbol amit tudok emliteni, a slager radio, de ok is maximum 4 pontot kapnak a 10-bol nalam.

A Bartokot viszont imadom hallgatni, talan az egyetlen ado, amiert hajlando lennek fizetni (khmm, igazabol fizetunk is erte, hiszen az allam tartja fenn). A klasszikus es a hangoskonyv valasztek igen szeles.

Nem ugy, mint a Juventusz, ami begyujtott egy evtized alatt 20 szamot, es azt permutalgatja naponta 30x. Tolem a Juventusz akar ehen is halhat. A klubradiot is csak azert ertekelem neha, mert a kozlekedesi hireinek van valami erteke, meg nagyritkan ad Jazzt. De azt hiszem az sem hianyozna nagyon.
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.01.01 0 0 105

Szerintem agyrém az ötlet, ráadásul technikailag nem megvalósítható.

Ráadiókból csak a Kosuthot hallgatom (no meg éjszaka a komolyzenei adókat). Régebben, míg hallgatható volt - a ,,Tilost" is sasoltam. De mára az is lecsúszott egy olyan meanstreem szintre, hogy teljes mértékben idegen tőlem.:(

A kereskedelmi szarokat meg egyáltalán nem hallgatom. Ha van rá lehetőség, még a kocsiban is inkább CD-t vagy kazettát bömböltetek, ha meg taxival megyek valahova, megkérem a taxist, hogy tegyen be valami zenét. Egy ,,Tankcsapda" még mindig jobb, mint az egész magyar könnyűzenei ipar együttvéve.

toloba Creative Commons License 2007.01.01 0 0 104
Azok már fizetnek az Artisjusnak....
Előzmény: 32nick (97)
Derek Creative Commons License 2007.01.01 0 0 103
Ha nem tunt volna fel en az amerikai adokrol irtam. Az amerikai adoknal gyakrabban van reklamblokk de rovidebbek, a mo-oi adoknal ritkabban,de hosszabbak
Előzmény: találgató alattvaló (102)
találgató alattvaló Creative Commons License 2007.01.01 0 0 102

Túlzás?

Akkor stoppereld le nyugodtan akár a retekklub, akár a tv2 esti filmjei alatt, majd meglátod!

Kb. 20 percenként reklám+ajánló.

De a Barátok közt alatt tíz percre csökken ez az idő, ami csak azért lehetséges, mert két részre bontották, hogy ne legyen médiatörvénysértő.

Egyébként a 20 perc az a médiatörvényben engedélyezett minimum idő két reklám között egy műsorszámon belül.

És hidd el, ki is használják főműsoridőben.

Egyébként aki nem tudja ki az a Howard Stern, az este nézze meg a 23:10-kor kezdődő Intim részek című filmet.

Előzmény: Derek (96)
rarabel Creative Commons License 2007.01.01 0 0 101
A Klubrádiónak az adásáért fizet a kormány....:P
Előzmény: Bolhás Ödön (100)
Bolhás Ödön Creative Commons License 2007.01.01 0 0 100
Eddig is fizetni kellett a ker-adók hallgatásáért, a kormány fizetett a hallgatásukért.
Fejtágító Creative Commons License 2007.01.01 0 0 99
Még 20 percnél is gyakrabban? Hol van oly ember, ki ezt vala elviselé maradandó károsodás nélkül?
Derek Creative Commons License 2007.01.01 0 0 98
2 perc 30 mp volt
32nick Creative Commons License 2007.01.01 0 0 97

Ez nem a csak a ker. egységekre vonatkozik? (Kocsmák, benzinkutak, plázák...)

Egyébként tőlem lehet fizetős az összes retek xar, én úgy sem hallgatom 1iket sem.

Derek Creative Commons License 2007.01.01 0 0 96

"Már az sem elég nekik, hogy húsz percenként megszakítják a filmeket egy-egy tízperces reklámblokkal?????"

Ez azert erosen tulzas. Az USa-ban nem tobb egy reklamblokk 2-3 percnel, de gyakrabban van ,mig MO-on ritkabban de hosszabbak. Es emellett van rengeteg csatorna ahol egyaltalan nincs reklamblokk. De mindjart lemerem eppen a CSI Miami maraton  megy az A&E-n

Előzmény: találgató alattvaló (95)
találgató alattvaló Creative Commons License 2007.01.01 0 0 95

Nem tudom, hogy ez most tréfa-e, vagy tényleg igaz?

Egyáltalán a műszaki megvalósítás lehetősége is igen korlátozott.

Átalánydíjat nem szedhetnek, hiszen akinek van ugyan rádiója, de csak a Kossuth-ot hallgatja az mire fel fizetne?

Azt ki és hogyan ellenőrzi, hogy egyáltalán van-e rádiója az illetőnek?

Ha valamilyen kódolással látják el az adásokat, akkor dekóder kell, de hogyan?

Hiszen antennabemenetük nagyrészt csak a hálózathoz kötött asztali készülékeknek van, zsebrádiókhoz hogyan csatlakoztat valaki dekódert?

És az autórádiókkal mi van?

Azt tudom esetleg elképzelni, hogy aki ezután vásárol rádiókészüléket, akkor a vételárba beépítenek egy néhány százaléknyi ilyen pluszt, amit aztán a kereskedőtől adó módjára behajtanak, és központilag szétosztják a rádiók között.

De ez meg szerintem némi törvényi aggályokat vet fel, hiszen mire fel dolgozik az államaparátus egy magánrádió számára?

Azt pedig amit a Philips szabadalmaztatni készül itt az egyik lentebbi hozzászólás alapján, az utóbbi évek legocsmányabb és legundorítóbb médiapolitikai húzásának tartom, ami amellett, hogy törvénysértő még a jelenlegi szar médiatörvényünk alapján is, alapvető emberi jogokat is sért.

K.b. ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor az USA-ban a tudalatti tévéreklámokkal próbálkoztak úgy, hogy a szem tehetetlenségét kihasználva néhány képkockányi időre reklámokat villantottak fel a normál tvműsor alatt.

Már az sem elég nekik, hogy húsz percenként megszakítják a filmeket egy-egy tízperces reklámblokkal?????

toloba Creative Commons License 2007.01.01 0 0 94
Amúgy a keradók érdeke az, hogy minnél többen hallgassák őket...abból van nagyobb reklámbevételük. Ha a hallgathatóságért pénzt kérnek, csökken a hallgatói létszámuk és így a reklámbevételük. Nem látom hol a logika a dologban...bocs, ha mán valaki feszegette...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!