Az időközbeni hozzászólások már a további vitát részemről lezárták, hülyeségeken nem vitázok. De nekem állami nyugdíjam van 3 éve, fél éve vettem ebből egy új dízel Kiát és semmi gondom. Mondjuk jobb lenne ha nem a korábbi jövedelmem fele lenne a nyugdíj, de hát kell a fiataloknak.....A stílus miatt pedig minden hasonló ugra-bugra nyugdíját topiknyitásonként 10%-kal csökkenteném.
Először is téged meg kellene nevelni. 28 éves pisis vagy, engem ne szólits kishavernak. Apád lehetnék, ha akkor ismerem anyádat.)))
Az általad nyuggereknek nevezett idősek befizették a saját járulékukat, felneveltek ilyen kis mocskokat, mint te. Ilyenkor azt kérdezem magamtól: megérte életet ani az ilyen pökhendi balfaszoknak?
Jelenleg nagyon sok jól fizett nyugdíjas tengedti életét.
Tőlük adót szednék.
Most ők a gyógyszertmogatáson a gázártámogatáson a más közelekdési támogatáson keresztül mindent elvesznek, túl sokat, régen pár évtizeddel ezelőtt, nem vol ekkora pazarlás, volt aki nyugdíj nélkül a gyerekei tartottak el. Buszon hepciáskodnak az ülőhelyért, sok helyen félrevezett választóként megszavazzák a dolgozók sanyargatását, a mi ellehetelenülésünket okozva.
Sok nyugdíjas melózik a fiatalnak nem jut munkahely.
Én 50 felett adóztatnék, ha a minimálbér adózik, akkor egy ilyen kompromisszum elfogadható.
Mai dolgozóknak úgyse jut majd nyugdíj se semmi.
Lesz egy inaktív kisebbség is aki nem melózik, ők is segélyeken élnek.
Ők fogják eltartani vagy a ténylegesen 2-2,5 produktív aki ma csellózik?
2-2,5 millió melózó, nem tud eltartani 1 vagy 9 millió embert
Közalkalmazottak is ingyenélők, a többségét azért tartják hogy akadályozzák nehezítsék, engedélyek kiadásával más emberek életét.
ja meg fizetek gépjárműadót, önkormi építményadót stb
ez a topik arról szól, hogy fenntarhatatlan a nyugdíjrendszer és a fiatalok farkával verik a csollánt a nyugisok. mivel a nyugisok szavazhatnak, a politikusoknak fontosabb a nyuggerek jelene, mint a társadalom jövője.
Reformot? Ez a szó nálunk évtizedek óta csökkentést, elvonást, tehernövelést, valamint az állam által beszedett adókból nyújtott szolgáltatások leépítését, fizetőssé tételét jelenti. Ezért aztán ennek hallatán a legtöbb polgár hátán feláll a szőr. Ezen belül különösen jónéhányunknak, akik úgy kb. 15 évnyire vagyunk a nyögdíjkorhatártól. Fizethetjük a politikusok felelőtlen ígérgetéseinek, hatalomhoz való görcsös ragaszkodásuk árát, az adóelkerülő potyautasok támogatását, a közteherviselés jelentős része alól mentesített külföldi tulajdonú vállalkozások extraprofitját. Mindezt mesterségesen alacsonyan tartott bérért, folyamatosan emelkedő közterhekért cserébe. Ugyanakkor azt olvashatjuk lépten-nyomon, hogy mire odajutunk, (ha megérjük) azt már képtelen lesz finanszírozni az állam. Azaz most elszednek tőlünk mindent amit csak lehet, semmiért cserébe.
„A felosztó-kirovó rendszerben éppen az az egyik baj, hogy nincs egyéni számla, nem tudod a befizetésedet és kifizetéseket ellenőrizni. Nem lenne semmi gond, csak állambácsinak (tb) el kellene egyedileg különíteni.”
Bizony ebből kellene kiindulni, de ez a hatalmi elitnek nem érdeke, mert így nem a kénye-kedve szerint osztogathat a zavarosból a választási nyereség érdekében.
Valahol azt olvasom, hogy több keresőképes gyerekre lenne szükség. Nem. Keresőképes most is van elég, még sok is, adófizetőből van kevés.
„…ha mindenki fizet, akkor lehet csökkenteni olyan szintre ami szükségeshez elegendő. Fordítva nem működik. A kevesebb adót sem fizetik be az emberek, ha nem kell félniük retorziótól. Aki ráadásul kidolgozott egy módszert, hogy hogyan írhatja le a teljes bevételét, az eztán is megteszi, amíg teheti.”
Akkor meg ferditesz. Nem havi 200 az adód, hanem volt olyan hónap, ahol egyszeri kiadásként befizetted a lakásilletéket, ami éves szinten az szja-dat havi átlag 200-ra növelte. Talán így precízebb, de te szabadon garázdálkodsz az adó, iileték és járulék fogalmakkal.
Még jó, hogy az örökösödési illetéket nem csaptad hozzá.(((((
Én nem olvasok végig ilyen hosszú belinkeléseket.Èn erre reagáltam:
Egységes nyugdíj:
Egyedülállóknak ötvenezer, házasoknak negyvenezer Ft
magánpénztárak maradnának
TB eltörlése
A következmények:
Megszünne a licitálás a 13, 14 havi nyugdíjakra
Nyugdíjasok seggnyalása a politikusok által
Több gyerek vállalása
Felelős gondolkodás az öregkorról
Adócsalás megszünése
Hogy állapitod meg a fenti számokat, hogy ki mennyit kapjon?
A licitálás nem kell, helyette tisztességes nyugdij.
Segget még nyalhatnak:)
Több gyerek, jogos!
Felelös gondoskodás, jogos
Adócsalás soha nem fog megszünni, törekedni kell a tisztességes adózásra,
olyan törvényeket kell hozni, hogy ne érje meg adót csalni, feketén foglalkoztatni.
Ezen kivül az államháztartás megreformálásával, az állami adminisztráció nagy méretü csökkentésével és a kerületi önkormányzatok megszüntetésével, olyan horribilis összegeket lehetne megtakaritani, hogy nyugdijra forditott kiadásokat megsem érezné a társadalom.
Mondok külföldi példát is(magyarul): pl. Svédországban szinte minden ügyes-bajos
dolgot ellehet telefonon, vagy interneten intézni, és nem kell erre külön irodákat és
apparátusokat fönntartani. Stockholm maga egy önkormányzat, nincs kerületekre
felosztva, és nincs olyan, hogy ez ide, vagy oda tartozik. És ehhez nem kell még gazdagnak sem lenni.
Az elsö megállapitásodra most azt válaszolnám amit válaszoltam.Az ugyanis ugyanolyan tipikus magyar szólás, mint a válaszom.
A magánnyugdíjpénztárban egyéni számlád van. Ki zabálja onnan fel a pénzed, he?
A felosztó-kirovó rendszerben éppen az az egyik baj, hogy nincs egyéni számla, nem tudod a befizetésedet és kifizetéseket ellenőrizni. Nem lenne semmi gond, csak állambácsinak (tb) el kellene egyedileg különíteni. Ezt két részre osztani: egyéni és szolidaritási.
A szolidból mehetne azok kifizetése, akik valami okból nem szereztek ny.alapot vagy keveset vagy már elfogyott az egyéni részük (nagyon idősek). Az egyéni meg lenne a tied.
Persze ez nagyon leegyszerűsített formula, de ebből kéne kiindulni. Aztán lehetne hörögni....
És ha növekedő befizetővel számolunk, akkor nem fog a tendencia későbbre tolódni? Egyszer minden növekedés megáll (jegenyefák, jegenyefááááááák, nem nőőőőőnek az ééééégig). Inkább a jelenlegi tendenciát kell alapul venni, nem egy megvalósulásra esélytelen teóriával kellene hadakozni.
Kifejtem. Ők már kifizették. Én nem fizettem, nem is várok semmit, illetve csak annyit, amit kifizettem.
De mondok egy jót, nem most találtam ki, az NN-ben megnézheted, reggeli történet.
Nem másolom, egy velem egyidős rendőrként működő évfolyamtársam 3 éve nyugdíjas ( én 54 éves vagyok), 170 ezer a nyugdíja. Én tartottam el eddig is, eztán is, én a tizedét fogom kapni, mégse mondom/mondtam azt, hogy ne kapja.
Mi is a bajod?
Még 8 évig fogok dolgozni, hogy kevés nyugdíjam legyen. De sose jutott eszembe, hogy el akarjam venni, amire befizetett az illető.
Ja. Érdekes kérés, hogy én vállaljak 3 gyereket, de Te nem vagy hajlandó befizetni a közösbe, mert akkor az ingyenélő nyugdíjasok rábuknak, mint gyömgytyúk a meleg takonyra.
Ha nekik is lesz 3-3 gyerekük, akkor egy darabig nőhet csak a lélekszám. Aztán megáll, és összeomlik a növekedésre épített rendszer, mint a piramis játékok, ahol az egyre több befizető beszervezése folytán állhat csak fenn a jövedelmezőség. Ahogy csökken a beszervezhetőek száma, úgy sitty-sutty összeomlik az egész és az elindítók lépnek a pénzzel.
Az adóterhelés - jól tudjuk - csak papíron van jelen. Amit nem fizetsz be, arra nem hivatkozhatsz, hogy sok. A jobbágyon be is hajtották azt a 20 %-ot. Megpróbálhatta eldugni a padláson, de akkor megkorbácsolták. Vagy akár kezét levágták. A rendszer azért működött, mert szigorú volt. Próbálta volna a papi tizedet nem fizetni. A kiátkozás akkor igen nagy hatással előzte meg a slendriánságot. Ja, és nyugdíjat nem kapott, hanem dolgozhatott, amíg élt. Arra elegendő volt a 20 %.
Rossz példát én is tudok mondani, ha akarok.
Mi van, ha három a gyerek? Majd ő is szeretne nyugdíjasnak menni. Akkor folyamatosan növelni kellene a születendő gyermekek számát, amíg el nem érünk oda, amikor már nem lehet. És ez a piramis játék. A nagy tömeg aki akkor alulra kerül fog a legtöbbet szívni. Lehet, hogy nem a gyereked, hanem az unokád.