Keresés

Részletes keresés

Girland Creative Commons License 2006.08.16 0 0 59
En csak erveket kerdeztem es senki nem mond erveket!-)) nem vagyok agressziv mindehol ott van a smajli ha nem venned eszre-))
Előzmény: Titanilla_202 (53)
Girland Creative Commons License 2006.08.16 0 0 58
Akkor az vagyok na-))
Előzmény: ecsv (54)
Titanilla_202 Creative Commons License 2006.08.16 0 0 57
Ez a hozzászólás szegénységi bizonyítvány a részedről... Érzéketlen (inkább nem mondom, micsoda).
Előzmény: Girland (51)
Girland Creative Commons License 2006.08.16 0 0 56
Es valakinek amugy is csak ugy lehetseges hogy gyereke lehessen. Tudom hogy nem setagalopp elhiheted nem vagyok naiv sem es tudom mi az voltam mar nem egyszer ilyen helyen es tudom kinek min kell keresztul mennie sot egesz kozel is van hozzam ilyen szemely ugyhogy tudom mirol beszelek nyugi!-)
Előzmény: ecsv (50)
mamua Creative Commons License 2006.08.16 0 0 55
remélem, nem rám célozgatsz, mert nem itéllek el. csupán leirtam, én hogyan vélekedem a témáról, és hogy szerintem ez a normális:)) szerintem te furán gondolkodsz (szebben kifejezni nem tudom), ha azt gondolod, de jó lesz a harmadik gyerekem nemét meghatározni, még annak az árán is, ha ezért lombikozni kell.
Előzmény: Girland (45)
ecsv Creative Commons License 2006.08.16 0 0 54
Te teljesen tudatlan vagy a mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatban, az már biztos :(
Előzmény: Girland (51)
Titanilla_202 Creative Commons License 2006.08.16 0 0 53
Én nem értem, miért vagy ilyen agresszív? Csak azért, mert másoknak más a véleményük, mint neked? :O
Előzmény: Girland (47)
ecsv Creative Commons License 2006.08.16 0 0 52
Ki jött Istennel? Ehh!
Előzmény: Girland (47)
Girland Creative Commons License 2006.08.16 0 0 51
Esetleg azoknak meg kene probalni ms partnerrel hatha osszejonne es megis a kompatibilitassal van problema. Nincs misztikum es ufok sem befolyasoljak -)) adott eseteket a dokik is valosinuleg adott parokkal vizsgalnak es nem abszolut ertelemben ,hogy peldaul annak a pasinak nem lehet senkitol a vilagon gyereke vagy forditva nonek-)) Misztikum mert xar belatni ,hogy a szeretett paroddal nem lehet de azert a lombikbebi eleg nagy %-ban sikeres az extrem esetektol eltekintve akkor azt mivel magyarazod? Doki misztikumba avatkoznak es sikerul? Haat szerintem az orvostudomany ennel konkretabb-)))
Előzmény: mamua (46)
ecsv Creative Commons License 2006.08.16 0 0 50
Girland, ahhoz, hogy valaki megválogassa a gyereke nemét, ahhoz mesterséges megtermékenyítésre van szükség, ami nem egy sétagalopp. Nem csak mechanikai válogatás...
Adri* Creative Commons License 2006.08.16 0 0 49
én úgy szeretnék (ha már egyszer nincs semmi problémánk, és működik így is) harmadszor is teherbe esni, ahogy eddig. egy romantikus este eredményeképp, és ennek az élményével. tudom, hogy van, akinek nem megy, és muszáj segítségképp igénybe vennie az orvostudományt, nincs ezzel baj. én csak azért nem választanám a művi úton történő megtermékenyítést, hogy tuti lányom legyen :) legyen aminek lenni akar, a számomra ehhez tartozó előzményekkel. (lehet, hgoy totál maradi vagyok, de ez van :))
mamua Creative Commons License 2006.08.16 0 0 48
mondd el, hogyan képzeled a himivarsejt kiválasztását! ha nem mesterséges megtermékenyitésről van szó, hogyan? ez érdekelne nagyon.
Girland Creative Commons License 2006.08.16 0 0 47
Ervek?????? Meg mindig semmi ervet nem latok azon kivul hogy csak es te nem erted meg!-)) Ez nem erv!! Istennel ne gyere ! Akkor valoszinu egyebkent te a villamos aram megzabolazasat is a termeszetbe valo beavatkozasnak tekinted. Legyszives akkor kapcsold ki a gepedet mert az is elektromos arammal megy amit az ember elott igy a termeszet sose hasznalt. Stb Stb Stb-)))
Előzmény: ecsv (44)
mamua Creative Commons License 2006.08.16 0 0 46
szerintem meg nem kizárólag a biológia. ha az lenne csupán, akkor ahogy mondod, minden egészséges embernek lehetne gyereke, holott még a kompatibilitás ellenére sem mindig van ez igy! vagy ha kizárólag biológia lenne, a "reménytelen" esetek sem lepnék meg az orvosokat, mert valóban reménytelenek lennének, nem jönne létre terhesség soha. márpedig ilyen is van. nem mondom, hogy csoda, hogy isten, de valami megmagyarázhatatlan izé, misztikum:), igenis.
Előzmény: Girland (43)
Girland Creative Commons License 2006.08.16 0 0 45
Az a baj, hogy sokan a mesterseges eszkozoket misztifikaljak tul mert ebben az esetben semmi mas mesterseges nincs benne mint a valogatas amit a termeszet magatol is megtesz csak valaki szerencsesebb valaki kevesbe a vagyaihoz kepest. En sem tartanam jonak ha szeme szinet okossagot magassagot es egyebeket akarna valaki megvalasztani de a nem megvalasztasa egyszeru mechanikai valogatas semmi hokuszpokusz nincs benne es semmi gensebeszet stb amit sokan sajnos idekevernek es ezert itelik el. Eddig meg egyetlen ervet sem hallottam ellene, csak azt, hogy nem vagyok hajlando veled vitatkozni es minek erveljek. Ezek szamomra nem ervek es engemet ervek nelkul nehez lesz meggyozni. En nem itelem el akik nem akarnak donteni a 3 gyerek nemerol tehat minimum elvarom hogy ok sem iteljenek el engemet az ellenkezoje miatt amig nincs ervuk a "CSAK:-on tul es a misztikus isteni fogantatason tul mert szamomra ezek nem ervek!-)))
Előzmény: Adri* (42)
ecsv Creative Commons License 2006.08.16 0 0 44
Szasenyka, szerintem senkinek nem azzal van baja, ha valaki örülne annak, ha ellenkező nemű gyereke lenne, de szvsz ez miatt nem szabad beleavatkozni a természet rendjébe. (azt meg sem említve, hogy a lombik program nem egy sétagalopp)
Egy szó mint száz, azt megértem, ha valaki szeretne más nemű gyerkőcöt is, de azt nem, ha ezért mesterséges megtermékenyítést választana.
Előzmény: Törölt nick (41)
Girland Creative Commons License 2006.08.16 0 0 43
Szerintem meg biologia!-))) Misztukusak biztos a nyulak is akik utodot nemzenek agyon misztifikaljak ok is-))) Ket egeszseges sejt talalkozasa es egeszseges szulok azert tobbnyire lelegendo ha egyebkent a biologiai kompatibilitas meg van a szulok kozott sajnos ez biologia es nem a szuz maria teszi a mehbe a gyereket meg a holdak es az istenek hanem a franya biologia igy muxik vagy nem.
Előzmény: mamua (30)
Adri* Creative Commons License 2006.08.16 0 0 42

nincs ezzel gond :) van egy álláspontod, és tudod, hogy miért állsz azon az oldalon. ha meglesz rá a lehetőség, élj vele, nem hiszem, hogy bárki, bárhol ezért megszólhat. a te életed, a te gyereked.

én nem értek egyet az álláspontoddal, csak a körülményeket értem, és azzal értek egyet, hogy miért szerethetne valaki másmilyen nemű gyermeket többedikre. az, hogy én nem nyúlnék mesterséges eszközökhöz, maximum boldog lennék, ha lány lenne a harmadik (és persze akkor is, ha fiú, de ez természetes), nem minősít sem engem, sem téged :) ez a szép ebben, senki sem egyforma, és mindenkinek más az üdvözítő...

(különben miről vitáznánk a fórumokon?)

Előzmény: Girland (36)
ecsv Creative Commons License 2006.08.16 0 0 40
Nem, nem Rád értettem, hogy megválasztanád, mert írtad is, hogy Te nem tennéd, hanem pl a topik nyitó, vagy ha jól értem, Girland is.
Előzmény: Adri* (35)
mamua Creative Commons License 2006.08.16 0 0 39
ezzel teljesen azonosulni tudok, hogy két fiú után valaki lányt akar. de hogy ezért olyan módon tegyen, hogy beavatkozzon a természetbe, pl. mesterséges megtermékenyités útján határozza meg a harmadik gyerek nemét, nekem ez nem fér bele.
Girland Creative Commons License 2006.08.16 0 0 38
Barmit irsz itt felre leszel ertve mindaddig amig nem iteled el a topik cimet sulyosan es nem nevezed az olyanokat mint en is idiotanak-)))
Girland Creative Commons License 2006.08.16 0 0 37
Mert te nem forgatod ki az enyemeket igaz??-))) Jaaj-)))
Előzmény: mamua (34)
Girland Creative Commons License 2006.08.16 0 0 36
Pedig sokak szerint itt en nem vagyok normalis es ez az erv arra miert ok azok-))) Ezek am az ervek!-))))
Előzmény: Adri* (29)
Adri* Creative Commons License 2006.08.16 0 0 35

félre vagyok értve, bár nem tudom, hol írtam félreérthetőt. eszem ágában sincs megválasztani. mindössze leírtam, hogy szerintem miért szeretnének az emberek (köztük én is) két fiú után egy lányt is :) persze, amennyiben a harmadik - önállóan, magától, természettől fogva - lány lesz. mert ha nem, akkor legfeljebb háromfiús anyukaként öregszem majd meg :)

együttérzek, rossz lehet. szerencsére nekünk nagyon jól összejött minden, még csak 26 vagyok, de már van két gyönyörű fiunk :)

Előzmény: ecsv (32)
mamua Creative Commons License 2006.08.16 0 0 34
mondom, hogy nem érvelek. de most kiforgatod a szavaimat :/
Előzmény: Girland (31)
ecsv Creative Commons License 2006.08.16 0 0 33
De jól fogalmaztad meg! Szívemből szóltál! Épp ezen gondolkoztam hogy is lehetne elmagyarázni. :)
ecsv Creative Commons License 2006.08.16 0 0 32
Hát, lehet, hogy azért, mert igen sokat küzdök azért, hogy gyereke(i)m legyen(ek), nekem annyira mindegy, hogy fiú vagy lány lesz... Ráadásul a környezetmben a többségnek vannak tervei, de olyat még nem hallottam, hoyg valaki meg akarná választani a gyereke nemét. Lehet, hogy a társaságom és én is ufok vagyunk...
Előzmény: Adri* (29)
Girland Creative Commons License 2006.08.16 0 0 31
Ja igy mas!-)) Meggyoztel ha szereinted te vagy a normalis en meg nemvagyok az akkor ez utos erv valoban-))))))))
mamua Creative Commons License 2006.08.16 0 0 30
nem hiszem, hogy nekem érvelnem kellene, mivel én gondolkozom normálisan, nem te:)

de annyit mondhatok, hogy gyereket akarni, nemzeni, világra hozni nem ugyanaz, mint tervek szerint felépiteni egy házat, vagy katalógusból kiválasztani egy autót, vagy vágyaink/álmaink szerint megszervezni egy esküvőt. a gyerekkérdésben van valami misztikum, mert csak annyit tudsz, hogy gyereket akarsz, de hogy milyen lesz, szép-e vagy csúnya, kedves-e vagy kiállhatatlan, orvos vagy gyilkos, ezt nem tudhatod. mégis akarod őt. ez benne a csodálatos. hogy nem azért akarod, mert ilyen vagy olyan lesz, fiú vagy lány, hanem mert a szivedben ott a vágy, hogy őt akarod, tökmindegy, milyen lesz.
van, akiről teljesen lemondtak az orvosok, mégis teherbe esik, vannak párok, akik látszólag egészségesek, mégis hiába próbálkoznak évek óta. és bár az orvostudomány rohamléptekkel fejlődik, mégis kijelenthetjük, hogy egy utód világra hozatala (ideértve a nemzést is, nemcsak a szülést) egy misztikum. nem tudni, mi kell hozzá, milyen holdak együttállása, stb. mert hogy nemcsak két ivarsejt, ez bizonyos.
véleményem szerint pont ez a misztikum veszne el, vagy legalábbis jórésze, ha a szülő maga dönthetne a gyermeke bármely tulajdonságáról, vagy neméről.
Előzmény: Girland (22)
Adri* Creative Commons License 2006.08.16 0 0 29
szerintem ez így normális. aztán úgyis olyan nemű jön össze, amilyen, és ugyanúgy imádni fogod, mindegy, hogy lány, vagy fiú :) de azért az ember fejében van egy kép a családról, amelyet létre akar hozni - legalábbis akik előre tervezik az életüket, és nem csak megtörténnek velük a dolgok :)
Előzmény: Girland (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!