Ugyanolyanok vagyunk abban a tekintetben, hogy mind emberek vagyunk. Aztán már csak különbözünk. Az az igazság, hogy nagyjából kétféle ember van: az alapjában véve racionális és az alapjában véve emocionális. Mások ezt labanc-kuruc antagonizmusnak látják-láttatják.
A politikai közösségek nem véletlenül olyanok, amilyenek. Én olyan alapon vitatom a Népszabi-MaNem párhuzamodat, hogy az egész baloldal másképpen működik, mint a jobboldal.
Persze vannak átfedések, de az alapmechanizmusok különbözőek. Az MSZP és a baloldal inkább politikai közösség, míg a Fidesz és a jobboldal egyfajta érzelmi alapon működő törzsszövetség. A bázis érzelmileg viszonyul a politikához, míg a baloldalon több a racionalitás. A baloldalon nem lehet megúszni két vereséget, még egy felet sem, lásd Medgyessy. Ezt csak akkor lehet megbocsátani, ha érzelmi kapcsolatban vagyok a vezetővel, ha "szeretem" a vezetőt, még ha politikailag alkalmatlan is. Így működik a Fidesz-bázis, érzelmi alapon. Így aztán persze, hogy a személyes szim- és antipátiák, a személyes kapcsolatok dominálnak minden szinten.
nyilván megvan a magad sajátos tapasztalata az egész működéséről, csak amikor elérkezel a 'NEVEK'-hez, értsd: az alakulatokhoz/szerkesztőségekhez/társaságokhoz satböbbihez, akkor elfelejted, hogy ott is emberek ülnek.
Nem felejtem el, de ez egyre kevésbé van így. Gyurcsány például ezért nem jött be Kovácséknak: nem tagja a brancsnak, a kapcsolata a többi pártkáderrel pusztán politikai. Vannak, akik személyesen hozzá kötődnek (Szilvásy), de ők politikailag nullák. Szóval ezek nem szerelmi kapcsolatok, mint ahogy a tagság sem szerelmes Gyurcsányba, hanem talált egy vezetőt, aki képes összefogni a bandériumokat és győzni. A Fidesznél az a baj, hogy a tagság"szerelmes" 0rbánba, különben már rég leváltaná. A vezetésben pedig a személyes kapcsolatok dominálnak: kinek milyen a személyes kapcsolata 0rbánnal. A MaNem meg a HírTV is személyesen kötődik 0rbánhoz, bármilyen is legyen a politikája. A Népszabadság politikai alapon támogatja Gyurcsányt, nem személyes alapon.
na persze. a törzs/nemzetség/közösség egységét valakinek képviselnie kell. hogy ebben a rendszerben a közt. eln. ezt a jelképet nem képes betölteni... hál Istennek ;-) hahaha
vegyünk téged. éled az életed. vannak a lapok, a pártok, a hivatalos ideológiák. aztán vannak a kapcsolatok, a nagycsalád, a barátok, a cimborák-haverok, a 'harcostársak', no meg persze a lelki-szellemi testvérek.
nyilván megvan a magad sajátos tapasztalata az egész működéséről, csak amikor elérkezel a 'NEVEK'-hez, értsd: az alakulatokhoz/szerkesztőségekhez/társaságokhoz satböbbihez, akkor elfelejted, hogy ott is emberek ülnek. vannak itt is, ott is tisztességes emberek, legalább is mondják, de ők is ugyanúgy 'működnek', mint te. együtt vagyunk a szarban.együtt tapasztja itt az indexen is a jónép a takonykolosszust. ami pedig egyre nagyobb ám. a képlet erre hasonlíthat: csakis a személyes kapcsolatokra építhetsz (vagy nem?: 'Istenem ments meg a barátaimtól, ellenségeimmel magam is elbánok').
Kis Pétert (nem Kiss?) ismerték a választmányban, 'többszáz' órányi együtt töltött időnek köszönhetően. persze, hogy többsége volt. aztán amittudoménimilyen jelenlegi 'PB/KB/Nagygyűlés' nagyobbik része gyakorlatilag hasznos idiótának bizonyult a 'demokratikus' oldalon, ahogy immáron 16 esztendeje teszi azt, a vagyon közben széjjelhordva, a közösség társadalommá atomizálódva, megdöbbentő különbségek, 'reformálunk' ismét, dübörög az idiotizmus.
A Népszabadság már akkor Gyurcsányt támogatta, amikor még csak szimpla választmányi tag volt. Ez az irányvonaluk, s mint később kiderült, szembe mentek Kováccsal is, Medgyessyvel is és az egész elnökséggel is. Sőt, Kis Péternek még a választmányban is többsége volt!
már rég nem MSZP top-vezetés van kedves Kéreg. hanem a Brancs. erősebb kutya baszik alapon. persze előbb utóbb rábasznak. jön majd a Ferinél is keményebb legény (a Feri előbb-utóbb lapáton lesz, mert túl őszinte) oszt jónapot
Nem hiszem, hogy lenne bárki is az MSZP-ben, aki keckedni merne a Népszabival. A Népszabadság természetesen megpróbálja hangolni a közvéleményt, különösen az MSZP-s pártközvéleményt, de nem pártutasításra teszi.
OK, nekem mindegy. Mindenesetre a Népszabival való analógia teljesen hibás, az más kategória. A Népszavát kellett volna felhoznod, de szerintem még a Népszavát sem használhatja az MSZP top vezetése más pártcsoportok ellen.
nem volt meg a 2/3? ez új... akkor nyilván csak pánikol ov. ugyanakkor ez a taktika max a pártja szétveréséhez jó, illetve egy marginális szélsőjobb pártocska kinyögdécseléséhez. ibolyka jó ütemben táncol, ha ez így van...
tök röhej: elverték a párt száját, de a vezír győztesen emelkedett ki, mint főnikszmádár, a szarkupacból, sőt, most már a demokratikus pártpolitika látszatát sem kívánja megőrizni.
Éppen ez az: nem emelkedett ki győztesen, ezért került elő az ostor.
én nem értem, hogy itten min kell vitatkolni: ov személyesen dönt személyi, politikai és gazdasági kérdésekben. tök röhej: elverték a párt száját, de a vezír győztesen emelkedett ki, mint főnikszmádár, a szarkupacból, sőt, most már a demokratikus pártpolitika látszatát sem kívánja megőrizni.
pokorninak ez nem tetszett, rá is uszította az egyik bullyt, simicska képében, aki a "nem én mondtam öcsi, de értsé' belőle, mert szétverem a szádat" stílusában zs..k..anyázott. ami monnyuk meg nem lep az új maó színvonalát jól ismerve. max elgondolkoztat.
akkor nem lesz képes politikai feladat betöltésére?
Képes lesz, csak nem lesz muszáj. Direkt politikai feladatot pedig valódi újságíró nem szívesen vállal el. Ezt senki sem örömében csinálja! Egyetlen újság sem örömében válik szócsővé, üzenőfüzetté.
az, hogy vmi a ringier tulajdona, kb. annyit jelent, hogy van egy név, amiről senki nem tud semmit.
Kb. annyit jelent, hogy egyik politikusnak sem kell a rendelkezésére állnia, ha nem akar.
és? akkor nem lesz képes politikai feladat betöltésére? ötvenvalahanyadik évfolyammal? ne röhögtess. az, hogy vmi a ringier tulajdona, kb. annyit jelent, hogy van egy név, amiről senki nem tud semmit.