Gondoltam össze kellene hozni néhány környékbeli, kellően fanatikus, amatőr természetbarát fotóst, hogy ne csak véletlen akadjunk egymásra, mint velem is történt párszor mostanában!
Nyitottam hát egy topicot!
Bízom abban, hogy összejön egy remek kis társaság, akikkel néha- néha összeülnénk (a szó szoros értelmében) egy pohár bor, sör mellett vagy esetleg közös fotózásokon egymás próbálkozásait kritizálni, tapasztalatot cserélni.
Látod, pedig jópofa, csak nem használom meg a srácok sem pizzázni gondoltam eladom még szezonben. Majdnem fél(új)áron vettem-adom, de eddig még nem vitték el....
Szivesen! :-) Sj, az a régi kb. 1 éves... csak infra, azért furcsa egy picit :-) Van még egy szinezett infraképem, csak nem találom. Ha meglesz, felrakom.
Sziasztok! Nyitottam egy fórumot itt! Ha van valakinek szép Palotaszállós-Lillafüredes képe és publikus, ,megkérném, hogy tegyen már fel! Én most egy jót sem találok:-( Üdv: ARTUR
Kösz, tényleg nagyon jó út volt. A túrát, így hogy van egy kis helyismeretem és van állítólag nagyon olcsó fapados szerintem nem vészes árból lehetne kihozni 3-4 ember esetén. Talán jövőre meg lehetne ismételni jul10 től, mert állítólag a lundák akkortól hordják a halakat a fiókáknak. Elég lenne délen körbejárni egy bérelt autóval, mert ahogy láttam ott van minden... Északi körút ügyben összeülhetnénk valamikor, talán egyszerűbb mint itt. Addig is izelítő, talán vele meg lehetne beszélni hol vannak a medvék :) (szoktam néha levelezni vele): www.pel.hu
Autónak van egy ford fiesta dobozos autócskám, hátul lehajtható franciaággyal, alatta meg vagy 2 köbméter rakhellyel. Bár most épp ujitják, megártott neki, hogy odacsaptam az alját párszor terepen a védőlemez nélkül...
Konkrét tervet nem csináltam még, talán annyi, hogy a sarkkör közelébe fel, akár finnországon keresztül is ha autó, lefele akár norvégián keresztül (vagy fel is, vagy svéd). A sarki fény ugyanis a sarkkör körül-fölött a legaktívabb. Most néztem a fapados árakat, mostanság megrendelve 60e körül kijönne a repjegy is kirunáig(az a sarkkör felett van 200 kilométerrel, talán legideálibb 23 fokos sarkifény fokon ) onnan nem messze van (kb ujabb 200km) a lofoten szigetek pl. ami elég jó hely hallomásból. Kedvcsinálónak egy link:lofoten szigetek tura
Jól hangzik. Ha vezetni kell az nem gond, havi 5-8e km-t szoktam vezetni, szóval, ha (mint ma) nem mentem sehova, akkor már hiányzik is :D Meg ahogy öregszem úgy leszek egyre takarékosabb vezető :D
Mi lenne az útiterv merre menne az út, és mit lehetne fotózni?
2 lehetséges variáns van: -van egy kisfogyasztású disel autóm azzal letudni: ez hosszadalmasabb, 2 nap oda 2 vissza felváltva (elég húzos), szerintem min 80-100e/főből kijönne: előnye: nincs súlyorlátozás mint a repülőn, lehet vinni kaját, csónakot meg bármit, hátul ágy is van benne tehát nem mindig kell szállás akció helyén meg lehet állni, menet közben is lehet téma stb -fapados: stokholmig-osloig elég olcsó (30-40)+ onnan auto bérlés, vagy kirunáig repülő, ott helyben van a sarkifény terület, oda nem kell annyi üzemanyag, de dupla a repjegy ár. Vagy javasoltak előzőektől vonatot is. Ez a repülős megoldás kényelmesebb, de a fenti előnyöktől elsik az ember. Rövidebb időnél ez mindenképp előnyösebb. Szerintentem ami reális olyan kb 100-150e forinttal számolni igényességtől, hossztól függően.