Kedves Topiklakók!
Szerintetek normális, hogy valamennyi polgár négyszázmillió adóforintjából olyasmire költünk, amit jobbadán a polgároknak csak a fele vehet igénybe, ők is csak akkor, ha tőlük eltérő nemű családtagjaikat hanyagolják arra az időre? Szerintetek OK az, hogy egy közpénzből fenntartott fürdő családok számára csak az összes nyitvatartási idő egyhetedében látogatható? Miközben egyébként az index nem reprezentatív felmérése szerint is az emberek túlnyomó többsége családostul, koedukáltan szeret fürdeni? Szerintetek mennyi veszteséget kell még felhalmoznia a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt.-nek, hogy kirúgják végre ezt az impotens vezetőséget? Ha ők vezetnék a Coca Colát, akkor az még ma is csak egy garázscég lenne, a termékeit pedig patikában, vényre adnák, mint enyhe antidepresszánst. Szerintetek?
http://velvet.hu/onleany/rud1221/
http://index.hu/kultur/eletmod/rudas1205/
http://www.petitiononline.com/rudas/
Csót:
b
A hadsereget is fenntartjuk, pedig az is csak pár ember szórakozása és jelenleg kurvára nincs rá szükség.
A korházakat is fenntartjuk, pedig most éppen nincs rá szükségem.
A TB-t is fizetjük, még sem használom ki, most éppen.
De ha 5 év múlva mondjuk be akarok menni a Rudasba, mert szükségét érzem akkor hagy menjek már be a párommal együtt! És ne pár intoleráns buzi szabja meg nekem hogy bemehetek-e v sem.
Én támogatok mindenkit aki ki mer állni ebben a mai magyar diktatúrában és ha 89-90 ki mertünk volna állni (és nem csak egy ilyen áll komédiát csináltunkvolna), akkor most nem itt tartana az ország.
Ha annyira nyereség akkor miért nem tartja el önmagát, a felújításokkal együtt?
Ha nem veszteséges/valszeg eltartja magát - az is jó. Egyébként ha állami tulajdon - miért újítsa fel magát? A közintézményeket az állam újítja föl - ezzel nincs gond.
Egyelőre úgy látszik - hogy a nőkből nem fogják kitermelni a működési költségekre valót.:)
És ha három hónap próbaidő után - bezár a bazár - mire fognak a feministák hivatkozni?
1. a külön női nap fél siker szerintem a teljes megnyitás lehet csak a cél a XXI-ik sz-ban. A normális emberek társas lények és szeretik a társukkal tölteni az idejüket.
2. komoly cég nem egy hónapra tervez.
3. az állami kiadások nagy része pont az ami nem nyereslges pl nem szoktuk azt mondani, hogy köcsög betegek miért vesznek támogatott gyógyszereket.
4. tisztában vagyok vele hogy rengeteg homi újságíró van.
5. tényleg túl sokat beszélünk róla csak azt nem értem, hogy a Gellért, Szechenyi, Csepeli strandon ez miért nem téma?
Az egész érvelésedet romba dönti - ez itt.:) Ezt sem lehetne egy komoly cégnél megcsinálni/nincs előzetes piackutatás csak borogatunk eszetlenül - csak a fővárosnál. Egyébként a vasárnap miért nem volt jó? Akkor eddig is bemehettek - ha jól értem a cikket.
Nem kell a nőknek a Rudas 2006. január 18. 15:12
Nagyon kevés hölgy látogatja a Rudas Fürdőt a nők számára fenntartott napokon.
Nem értem mi köze ehhez az egyenjogúsághoz? Szerintem ez kirekesztés és az nem u.a.
De meg lehet vizsgálni ezt más oldalról is mátol én azt mondom, csak a fekete hajuak használhatják a közutakat a többiek meg le vannak szarva mert nekem ez így tetszik. És a többi hajszinű meg le van szarva mert "basszák meg az egyenjoguságukat"
U.a. a szituáció, de még is másképp vélekdsz róla. (gondolom)
És lesz aki azt mondja ez demagógia. Szerintem egy dolgot több szempontból is meg kell nézni és úgy meg alkotni a a véleményünket.
Pl nagyon OFF téma most sokan úgy gondloják irak amerikai lerohanása jogos volt. De tegyük fel hogy nekünk is ennyi olajunk van és nem szereti a vezetésünk azz usa-t akkor is egyet értettünk volna hogy lerohanjanak? Kivül állóként mindig könnyü.
Ennek a helyzetnek egy nagyon 1xü pontja az hogy ha csak női a fürdő lenne a Rudas akkor is ez lenne-e a véleménye mindenkinek, hogy ez tradició stb. 100% hogy akkor a sok kis homo ugrálna, hogy hogy képzelik a nők ezt meg igen is legyenek ffi napok.
És ami eddig nyereséges volt/vagy nem volt veszteséges - most kényszerből veszteséget fog termelmi. Pár feminista miatt - akik előtte semmi piacfelmérést nem végeztek/kinek kell ez rajtuk kívül.
Az utolsó mondatomból nem a tolerancia hiányzik, hanem a magánélet viszont nem tartozik senkire, azért magán élet így azt csinálja mindenki úgy hogy ne zavarjon senkit.
Én is úgy érzem, hogy egy túlságosan felfújt médiahisztéria az egész! A Feminizums támogatói találtak egy fogást a fürdőkultúrában és rögtön a ki is használják, holott a trásadalomnak igazi előnye (max pár ember!) nem származik belőle, sőt felesleges energiákat nyel el!
Divat lett a női egyenlőségért küzdeni, ez a baj! Mert amig észszerű célokért küzdenek, addig rendben van! Tudjátok mit? Legyen "Apák napja"!
Itt nem csak a Rudasról van szó, hanem az emberek korlátoltságáról, szűklátókörűségéről. Ha van egy állami intézmény ami értünk van, akkor miért lehetséges az hogy egyesek kisajátítják maguknak? Ha annyira kell nekik, akkor vegyék meg maguknak a buzik. Ha meg ez a megoldás nem tetszik akkor meg fogadják el hogy ők is mehetnek máshova. Azért mert hetero vagyok, azért lehet velem egy fürdőben egy leszbi v egy buzi, v egy vak v egy cigány stb. Lehet hogy nekem sem tetszik mindenki de még is toleráns vagyok. És pont ez hiányzik (90%-ban) az úgymond más nézeteket valló emberekből, hogy azt mondják ők vannak kiközösítve és velük nem toleránsak és mindig kiderül hogy pont ők nem bírják elviselni a másikat. Pl buzik a heterokat, cigányok a magyarokat. És közbe meg mit mondanak?
Akik a Rudast továbbra is buzi fürdőnek akarják használni azokra jellemző a 0 tolerancia. Ugyan akkor meg hangsúlyozzák hogy őket semmibe veszik. Pl a TV-ben a papa hogy lebegtette az éves bérletét, akkor kezdjen el azért harcolni, hogy koedukált napok legyenek és akkor mehet minden nap. De ha vmi mást akar (gy.k. nem fürödni) akkor meg huzzon haza a faszba és csinálja otthon.
Bocs csak az utolsó három hszt olvastam/lehet hogy valakiket ismétlek - de miért kell minden tradiciót felrugdosni? Főleg úgy - hogy nincs rá társadalmi igény/csak pár csajszi médiaismertséget akar szerezni. A férfiszabót kötelezni fogják - hogy női ruhákat varrjon - akkor is ha veszteséges lesz ez a része?
Mondjuk a török fürdő/fürdőkultura szellemi tradicióját is hiba - buzizással elintézni.
Te vissza mész abba az üzletbe, ahol nem akarnak kiszolgálni? Nem kedvesek az eladók? Az embernek megvan a joga, hogy válasszon! Szerencsére már nem csak egy cipóbolt van, és nem egyfajta telefon! Van választék barátom!
Nekem nem kell a Rudas, ha a barátnőmmel nem behetek be! Már csak azért se!
Miért kell makacsul ragaszkodni ehez? Azzal az erővel amivel a Rudasba akartok bejutni, már 8 másik és jobb fürdőt találhattatok volna magatoknak!
Pláne nem akarnék olyan helyre bejutni, ahol előző nap buzik fürödtek! Semmi bajom a homokosokkal, csak egyszerűen nem értem, hogy MI AD OKOT arra, hogy mindeképp a Rudasba akartok fürdeni járni??? Valami extra szolgáltatás ami olyan különlegessé teszi? Jobb a víz? Melegszívű a ruhatáros néni? Vagy mi?
Én soha életembe nem voltam a Rudasba, de ezek után nem is akarok menni! Ők lesznek egy vendéggel szegényebbek!
De mi köze az egyenjoguságnak ahhoz, hogy én mint férfi a feleségemmel szeretnék egy úgymond állami intézménybe járni?
Mindig azt mondják, az emberek nem fogadják el a buzikat, és a végén kiderül hogy ők közösítik ki a heterokat :))
Ennyire fejlett amúgy a világ, hogy lehet szemüveges pilóta.
A kerekes és a vak példa pedig azért nem jó, mert nem csak egy primitív társadalmi szokást kellene legyőzniük, hanem magát a természetet.
"Azt persze még mindig elvárják, hogy az ajtónál, büfében, hivatalban, orvosnál előre engedjem őket? De miért is? Egyenjogúság! Elítélem a nők elleni erőszakot, de ebből a szempontból egyenjogúak a küzdő felek, nem?"
Nem elvárják, hanem udvariasságból v tiszteletből megtesszük, bár ezt nehéz megértenie egy önimádónak (pedig amúgy én is elég önző vagyok).
De akár visszakérdezhetnék, akkor is ez lenne az álláspontod(otok), ha csak mondjuk a cigányok használhatnák a Rudast? Vagy csak a Nők és kész? Férfiak meg kapnak 1 napot vasárnap este 10-től reggel 4-ig? Ez megfelelő?
Hát basszák meg a nők! Már mindenhol erre hivatkoznak? Sikk lett az női egyenjoguságét küzdeni! Nincs céljuk vele, csak azért csinálják, mert megtehetik! Mert joguk van hozzá!
Azt persze még mindig elvárják, hogy az ajtónál, büfében, hivatalban, orvosnál előre engedjem őket? De miért is? Egyenjogúság! Elítélem a nők elleni erőszakot, de ebből a szempontból egyenjogúak a küzdő felek, nem?
És akkor miért nem küzd a szemüveges, hogy nem lehet repülőgéppilóta? A kerekesszékes, hogy benevezhessen egy lábszépségversenyre? A vak a napfogyatkozás ellen?
Sarkalatos példák, tudom, de akkor is rámutat arra, hogy férfi és nő sosem lehet egyenlő!!!
Egyenjogúság? Lófaszt! Hölgyeim? Ezek után szívesen mennek egy olyan helyre úszkálni, ahol kényszerből megtűrik önöket, de nem szívesen látják! Gratulálok!
Összeségében ezt az egész vitát nem értem. Szerintem nevetséges, hogy így a 2006-os évben, van olyan fürdő M.o-on, ami nem koedukált. Miért ez buzi, v leszbikus fürdő lenne? Ha meg nem akkor meg miért ne lehetne koedukált én is elmennék pl, de csak a feleségemmel. Ha vmi diszkrimináció akkor ez az, hogy mi nem mehetünk ketten. Minek tartjuk fenn az esélyegyenlőségi minisztériumot, mert ha vmi közügy akkor ez az.
Nagyon kevés hölgy látogatja a Rudas Fürdőt a nők számára fenntartott napokon.
A jegybevétel messze elmarad a várakozásoktól – értesült az InfoRádió. A Rudas gőzfürdőjét 1936 óta csak férfiak látogathatták, egyedül a vasárnap számított koedukált napnak. A gőzfürdő felújítása után többen követelték, hogy szűnjön meg az egyenlő bánásmódot sértő gyakorlat. Ennek nyomán január óta kedd délelőtt és csütörtök délután csak nők mehetnek be a fürdőbe.
Az igényeket felmérő próbaidőszak három hónapig tart, tehát ha a hölgyek továbbra is távol maradnak a Rudastól, áprilistól akár meg is szűnhet a főpolgármester bevonásával kiharcolt kedvezmény – mondta Mogyorósi Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. osztályvezetője. (InfoRádió)
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=8069
Az egyenjog érdekében nem ártana ráhajtani a következő két hónapban, legalább a demonstrálók elmehetnének fürdeni.
"tegnap csupan az 5. noi felnap volt mindenfele hirveres nelkul !"
Khmmm. Csak a csapból is ez folyik, de persze ez nem hírverés.
"ha a 88 -t vesszuk alapul egy felnapon, megszorozzuk kettovel (mintha teljes nap lenne) es hozzavesszuk a takaritasi szunetet (12-14 oraig) maris lazan megvan az altaluk rentabilisnak tartott 200 fo---- ezt is ma hallottam egy tvfelvetelen"
:-DDDD Ki égette magát ezzel a kristálytiszta érveléssel abban a TV-ben? (Szóval ügyesen sikerült levezetni, hogy a legjobb napon meg lehet az egész pontosan 205,3333 fő?)
Biztos lesznek többen, de nem biztos, hogy erőlködni kellene ilyen fájdalmas baromságokkal.
Azt is leírtam - csak nem reagált rá senki, hogy egy állami/önkormányzati cég által nyújtott szolgáltatásnál a veszteségességét önmagában nem lehet értékelni, meg kell nézni, ez milyen bevételeket generál más területeken. A gyógyfürdők támogatása pont ugyanúgy működik, mint az autópályaépítés: akik használják, csak a közvetlenül befizetett pénzekkel nem tudnák fenntartani, ha többet kellene fizetni, nem járna oda/arra senki, így nem lenne értelme. Viszont az erre az infrastruktúrára épülő egyéb vállalkozások kitermelik azt a pénzt, ami miatt a közösségnek megéri fenntartani egy esetleg veszteséges vagy null-szaldó körül működő szolgáltatást.
a furdotarsasag vezerigazgatoja (Horvath Gabor) ma elmondta h a leggyengebb napon 32, a legerosebb napon 88 (noi) fizeto vendeg volt.
tegnap csupan az 5. noi felnap volt mindenfele hirveres nelkul !
ha a 88 -t vesszuk alapul egy felnapon, megszorozzuk kettovel (mintha teljes nap lenne) es hozzavesszuk a takaritasi szunetet (12-14 oraig) maris lazan megvan az altaluk rentabilisnak tartott 200 fo---- ezt is ma hallottam egy tvfelvetelen
Tudod, kedves JPBemondó, én soha nem képzelkek arról, hogy x vagy y feltétel fennállása esetén Te vagy bárki más miről mit mondana. Hanem megkérdezném tőle. Szerintem Neked is hasznos lehetne ez a módszer, különben könnyen úgy járhatsz, mint az egyszeri agglegény a vasalóval.
Elmondtam, hogy nem célom, hogy valaki rosszabbul járjon. Célom viszont, hogy a diszkrimináció megszüntetése mellett növeljük a bevételt, miközben nem kell feladni a hagyományokat sem.
Ami az állami támogatást illeti, csak a Rudas felújítására több állami támogatás ment el, mint a Devil Inside által bejegyzett, Rt-szintű adózás előtti bevétel. Mi kell még ennél több, könyörgöm? És miért kiabálsz? Tudsz válaszolni rá, hogy mi a csudának kellene szó nélkül minden adófizetőneklenyelnie azt, hogy egyes helyeken még mindig Kádár-rendszer van? És piaci ár alatt kell adni valamit bizonyos érdekcsoportok óhajára, az adófizetők kontójára?
És tudod, attól, hogy Szálasi is előszeretettel emlegette a nemzetet, én még nem gondolom, hogy eleve gazember lenne, aki ezt a fogalmat emlegeti. Ugyanígy, a Magyar Vizsla is megpróbálta lejáratni az adófizetők érdekeire való hivatkozást, de ettől ez még a felelős állampolgári, adófizetői, választói magatartás alapja maradt. A Vizslucit meg kidobjuk a szemétbe. Ott a helye a gyanúsítgatásaival együtt, meg pláne a makutyi dumákkal, hogy XY politikusnak "nincs ugyan ilyen drága órája, de lehetne". Könyörgöm, persze, én is kivehetném a bankból az összes pénzemet és elkölthetném valami luxuskütyüre, de nem teszem. Most akkor én is rohadt burzsuj vagyok? Nevetséges.
Ja, és mondd, mikor az érveidet sorra-rendre megcáfolják, akkor szerinted OK az, hogy elkezdesz üvölteni? Mert én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy jól van, pajtás, igazságod vagyon. Ettől én még fenntarthatom magamnak a véleményemet.
Micsoda demagóg duma... Megint az adófizetők, meg törpike kisebbség, stb. Ha most kijelentenék, hogy ok, fele férfinap, fele női nap (vagy koed), és még mindig veszteséges volna, akkor valszeg amellett érvelnél, hogy legyen teljes egészében női (vagy koed).
Aztán ha még mindig veszteséges? HÁT MIÉRT NEM KAPUNK HOZZÁ ÁLLAMI TÁMOGATÁST??
Kedves Deckard, ha valahol telt ház van, de a működtető cégnek mégis az állam különféle zsebeiből kell kiszivornyáznia azt a pénzt, amiből felújítható a hely, mert ehhez a saját bevételei nem elégségesek, akkor az a hely bizony ráfizetéses. Legfeljebb zsonglőrködnek egy kicsit a könyveléssel és nem a cég saját könyveiben tüntetik fel a ráfordításokat, hanem valahol máshol. Ilyen esetben bizony áremelésre van szükség, ha a befogadóképesség felső határáig telítve van a hely. És ezt nem azért mondom, mert bárkivel is ki akarnék tolni. Hanem azért, mert a veszteséges iletve kreatív könyvelés révén esetleg nullszaldósra kihozott, közben az állam fejése révén fenntartott helyeket végső soron az adófizetők tartják el. Őközöttük pedig túlnyomó többségben vannak azok, akik soha életükben be se tették oda a lábukat. Ugye, a csak tradícionális működés esetén és feltéve a nemek egyensúlyát a lakosságon belül, ez kapiból a lakosság 50%-a (a nők), plusz a férfiak sacc per köbö 98%-a, magyarul mindösszesen a teljes lakosság 1%-ának a játékszere. De az összes adófizető adja hozzá a pénzmagot. Ja, és ez 10 milliós népességre vetítve 100 000 ember, márpedig annyian nem fordulnak meg ott évente, de tán még feleannyian se. Szvsz, ha már ez egy ilyen törpike kisebbség bulija, akkor aránytalan az összes adófizetővel fenntartatni.
Úgy gondolom, hogy akinek egészségügyi okokból kell, annak tb-alapon segíteni kell, hogy a piaci árnál olcsóbban jusson hozzá. Viszont annak, aki szórakozásból jár oda, annak éppúgy nem kell közpénzből finanszíroznunk a hobbiját, ahogy sílécet és golfütőt se finanszírozunk közpénzből, pedig azok is az egészségmegőrzést szolgálják. Hm?
OFF Nem vagyok onkológus, a doki ezt ajánlotta, meg lett véve. Az ottani tájékoztatás szerint pár milliméteres elváltozásokat már ki tudnak szűrni. Ha szerinted hazudnak a betegeknek, akkor szvsz indíts ellenük pert a fogyasztók megtévesztése miatt. Polihisztor nem lévén, nem vagyok abban a helyzetben, hogy kapiból hazugnak nevezzek valakit, aki egy, a saját szakmájába vágó kérdésben informál. Feltéve persze, hogy a szakmája nem az enyémmel azonos. Tehát lehet, hogy igazad van, én csak két szakorvost kérdeztem meg, mi a teendő. Lehet, hogy ők tévedtek és neked van igazad. Ezt majd a boncmester eldönti, remélem, még sok-sok év múlva. Remélem, megbocsátod, ha ezt követően már nem fogok tudni visszajönni ide a topikba, hogy híradással legyek az eredményről... ;)