Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.27 0 0 56
A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, alacsony jövedelmű családok gyermekeit a számlájukra elhelyezett megtakarítások után emelt összegű támogatásban részesülnek, ennek összege a szülői befizetés 20%-a, legfeljebb évi 12 000 Ft.

Gyermekvédelmi támogatás mellett még megtakarítási számla..:DDD

Aszem fejenként valami 25K forint havi jövedelem mellett.
Előzmény: philozófika (49)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.11.27 0 0 55
Mit finanszírozol te 18 év múlva az akkori 200.000 forintból? Most is max. két szemeszter tandíja egy ócsítottabb helyen. És egy szegény család fél centet nem fog tudni hozzátenni a 150 ajróhoz.
Előzmény: Seki Waker (47)
philozófika Creative Commons License 2005.11.27 0 0 54
akkor pont itt az idő 1 kistestvérhez, és még elrontani sem lehet, ha most állsz neki mindenképpen jan. 1 után fog születni, így meg fogja kapni a pénzt. húzzál bele, mert már koccintottam a haverommal a jó üzletre.
Előzmény: Törölt nick (48)
ZenSura Creative Commons License 2005.11.27 0 0 53

a kormány a fidesz adókedvezmény-elvű támogatása rossz volt, mert a jelenlegi kormány szerint a leginkább rászorulók nem vehették igénybe

most a szoclib adókedvezmény jó a fidesz adókedvezmény rossz?

kéretik a szoclib koalíciónak zúgolódni, hogy megint a legszegényebbek fogják megfizetni a gazdagok nyerészkedését vagymi

Előzmény: philozófika (49)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.27 0 0 52
Semmi +megtakarításra nem ösztönöz.

Ha valaki megteheti, hogy előrelátóan gondoskodhat a gyerekéről, az megteszi a babakötvény nélkül is.

Előzmény: Seki Waker (47)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.11.27 0 0 51
A tömegdemokrácia így működik, ők ígérnek, mi szavazunk. A különbség az, hogy mi osztogatós ígéreteknek nem hiszünk, míg a balliberális oldal csak az osztogatós ígéretnek hisz.
Azért én azt hiszen, ez egy igen lényeges difi :) .

Hozzáteszem, semmi bajom nem lenne az ő ígérgetős kampányukkal, ha annak a költségét-kárát csak ők állnák.
A bajok ott jelentkeznek, hogy ezért is nekünk kell fizetni és ez az, amit marhára unok, s még ha nem is tetszika fidesz, de rákényszerülök arra, hogy rájuk szavazzak. Így gyakorlatilag az én szavazatomról is a balliberális ígérgetős kampány tehet. :)
Előzmény: philozófika (27)
CLASSFIGHTER Creative Commons License 2005.11.27 0 0 50

Tudom, hogy hová kell tegyem az ikszet.

[X] MSZP

[_] FIDESZ

[_] STB...

Előzmény: turulbird (-)
philozófika Creative Commons License 2005.11.27 0 0 49

eleve az, h valaki megteszi helyettük az első lépést ösztönöz sok mindenre. igen, most is van ilyen lehetőség, de eddig az évente szültetett kb. 95.e. gyermekből max. 1 kapta meg, és az is a leggazdagabb volt. most mind a 95.e megkapja. a legszegényebb is.

ráadásul nem a 40.e ft a legnagyobb ösztönző, hanem a kamatkedvezmény, amit a befizetett pénz után kap a gyerek.

Kiegészítő állami támogatás  

A támogatás a gyermek számlájára befizetett összeg 10%-a, de legfeljebb évi 6 000 Ft. Azaz a maximálisan befizethető évi 120 ezer forint után is maximálisan 6000 forint támogatást nyújt az állam. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, alacsony jövedelmű családok gyermekeit a számlájukra elhelyezett megtakarítások után emelt összegű támogatásban részesülnek, ennek összege a szülői befizetés 20%-a, legfeljebb évi 12 000 Ft.  

Az átmeneti, vagy tartós nevelésbe vett gyermekek kincstári számlájára - akik egyáltalán nem számíthatnak szüleik támogatására - az állam évente 12 000 Ft támogatást utal át.

ezért ez elég komoly, bárhonnét is nézzük.

Előzmény: Willie (42)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.27 0 0 48
Bakker, a lányom 19 éves, a fiam meg 16....:DD
Előzmény: philozófika (43)
Seki Waker Creative Commons License 2005.11.27 0 0 47
Van, nem lehet hozzányúlni, bogár fülben. Sok helyen van ilyesmi, és a legáltalánosabb gyakorlat az, hogy ebből fedezik a gyerek felsőoktatásának egyre tetemesebb költségeit. Ami azért nem egy rossz befektetés.
Előzmény: Törölt nick (39)
philozófika Creative Commons License 2005.11.27 0 0 45
ezt nem értem. az állam által adott pénz azé lesz, akinek a számlájára az állam befizeti. aki meg nem akar hozzá tenni az nem tesz. ilyen egyszerű. nem zsarol itt senki senkit.
Előzmény: zividivi (36)
Seki Waker Creative Commons License 2005.11.27 0 0 44
Nos, úgy tűnik Te nem gondoltál bele vagy nem hallottál még a kamatos kamatról.
Előzmény: kékhagyma (5)
philozófika Creative Commons License 2005.11.27 0 0 43
hát akkor úgy tűnik megegyeztünk. én az ajánlatomat tartom. kérlek írj a címemre, hogy az üzlet részleteit megbeszéljük.
Előzmény: Törölt nick (35)
Willie Creative Commons License 2005.11.27 0 0 42
Es mi akadalyozta meg a szulot eddig abban, hogy ezt megtegye. Tele van a piac olyan biztositasokkal, amik pont erre mennek ki. Minden nagyobb cegnek van ilyen konstrukcioja. Ehhez kepest csak annyi az uj, hogy a kormany hozzatesz 40000-et az elejen.
Előzmény: zsolti05 (40)
bean Creative Commons License 2005.11.27 0 0 41

És 18 évmúlva mit fog érni 2 millió? Kb a tizedét.  Emlékszel még arra, hogy mennyit ért 2000 ft 18 évvel ezelőtt? 3-4000 ft volt egy havi kereset. Meg lehetett belőle élni. Most kb a húszszorosa kell.

Előzmény: zsolti05 (40)
zsolti05 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 40

Ha a szülő a meghatározott feltételek mellett pénzt tesz be. A gyerek 18 éves korára akár kétmillió is lehet az összeg.

Lehet fikázni, de ezt sem a Fidesz vezette be. A "családbarát" kormány.

A saját családtagjaik barátja

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.27 0 0 39
Azt nem tudom, hogy a szülőket mennyiben ösztönzi megtakarításra a 40K betét?
zividivi Creative Commons License 2005.11.27 0 0 38
//".....biztos vagyok benne, h pár héten belül a bankok nyomulni fognak .."//

Ebben én is bizonyos vagyok!

Már nem igen lehet állami dotációval feltölteni a bankokat. Töltsék csak fel a szülők, ha annyira gyereket akarnak! Kis luxusadó, eléggé faramuci módon. Nem a bankárok szuperjövedelme után kell fizetni.
Előzmény: philozófika (34)
Willie Creative Commons License 2005.11.27 0 0 37
Ez egy normalisan mukodo piacgazdasagban valoszinleg igy is lenne. A Mo-i bankokkal szemben azonban nincsenek illuzioim.
Előzmény: philozófika (34)
zividivi Creative Commons License 2005.11.27 0 0 36
//"....a javaslat szülői megtakarításra is ösztönöz...."//

Mennyi, de mennyi módja annak, hogy megzsarolják a jövő generációit is előre!
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.27 0 0 35
vagy tudod mit? én a te gyerekedét megveszem 1 sörért. deal?

Veszítesz.

Mennyibe került 18 évvel ezelőtt egy korsó sör?

A többit Te rakod be, ahhoz nem kell babakötvény.
Előzmény: philozófika (32)
philozófika Creative Commons License 2005.11.27 0 0 34
azért az én nem hagynám ki, h demorkáciában, sőt versengő kapitalista piacgazdaságban élünk. biztos vagyok benne, h pár héten belül a bankok nyomulni fognak az eddigieknél jobb kamatot és olcsóbb kezelést nyújtó koncícióikkal. szinte biztos, h be fog indulni a hozam (kamat) verseny.

az ő szemszögükből nézve, egy ügyfelet fognak tudni szerezni, akit akkor már csak megtartani kell. ez nekik is jó lesz, és nekünk is.
Előzmény: Willie (31)
murmeli Creative Commons License 2005.11.27 0 0 33

" 40 rugót " Az az 150 Eurot.

Elmegy Bècsbe a 18-adik szülinaptyàt megünnepelni a "Mathias" pínecèbe ès 2 x megvacsoràl.
Trinkgeld+Aààmen.
Előzmény: kékhagyma (5)
philozófika Creative Commons License 2005.11.27 0 0 32
akkor nagyon nem fogsz jól járni:

A babakötvény hozammal növelt értéke a gyermek 18. életévének betöltésekor

Szülő befizetés nélkül: 122 222 Ft

Ha a szülők havonta 1000 forintot tesznek a számlára: 564 935 Ft

Ha a szülők havonta 2000 forintot tesznek a számlára: 1 007 648 Ft

Ha a szülők havonta 5000 forintot tesznek a számlára: 2 335 789 Ft

Ha a szülők havonta 10 000 forintot tesznek a számlára: 4,3 millió forint

vagy tudod mit? én a te gyerekedét megveszem 1 sörért. deal?

Előzmény: Törölt nick (30)
Willie Creative Commons License 2005.11.27 0 0 31
Az alapgondolat nem rossz, de kicsit aggodalomra ad okot, hogy a bankokat is belevonjak. Igy ugy nez ki a dolog, hogy evente kinyomnak 3-4 milliardot a bankszektorba, amiert a bank tulajdonkeppen semmi ellenszolgaltatast nem nyujt (csak valszeg leveszi majd a kezelesi koltseget meg hasonlokat). 18 ev mulva meg majd ki kell fizetnie a penzt. Szeritnem is sokkal egyszerubb lenne az a megoldas, hogy minden baba kapna egy allamkotvenyt, amit 18 eves koraban valthat be.

Egyebkent kivancsi vagyok, hogy mikor jelentik azt be, hogy tulajdonkeppen a bebikotveny az kivaltja az anyasagi tamogatast.

Willie
Előzmény: philozófika (29)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.27 0 0 30
Akkor csak egy korsó sör.
Előzmény: philozófika (29)
philozófika Creative Commons License 2005.11.27 0 0 29
nem lehet.

"A Start-számlán összegyűlt pénzhez csak a 18. életévét betöltött fiatal juthat hozzá."

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.27 0 0 28
El fogják adni sokan.

Mennyi lesz az árfolyama?

3-5 ezer forint?

Vagy egy korsó sör?
philozófika Creative Commons License 2005.11.27 0 0 27
annyival toldanám meg, h a teljesítmény mellett, minden tábornál, így a konzervatív oldalon is erősen számítanak az ígéretek. persze. de hát nem csak nálunk, hanem mindenhol a világon. ez ilyen.
Előzmény: Demszkyváros (26)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.11.27 0 0 26
A fenét kedvesem, a balliberális választónál ez az ígérgetősdi válik be már 50 éve, egyszerűen ez a szellemi közeg így fogható meg. A Megyó is erre bazírozott, illetve tkp. Gyurcsány, hiszen már akkor is ő állt a Peti mögött, ő adta az ötleteket a kampányban, és akkor is ígérgettek (hülye fidesz meg jött a szeretet erejével, ahelyett, hogy a kemény munka folytatása helyett kicsit ígértek volna, megnyerve ezzel annyi bizonytalant, hogy tényleg folytathassák az országépítést - most nem lenne szétbarmolva az ország az orrlikig érő fekáliában).
Előzmény: Állományjavító (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!