A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, alacsony jövedelmű családok gyermekeit a számlájukra elhelyezett megtakarítások után emelt összegű támogatásban részesülnek, ennek összege a szülői befizetés 20%-a, legfeljebb évi 12 000 Ft.
Gyermekvédelmi támogatás mellett még megtakarítási számla..:DDD
Aszem fejenként valami 25K forint havi jövedelem mellett.
Mit finanszírozol te 18 év múlva az akkori 200.000 forintból? Most is max. két szemeszter tandíja egy ócsítottabb helyen. És egy szegény család fél centet nem fog tudni hozzátenni a 150 ajróhoz.
akkor pont itt az idő 1 kistestvérhez, és még elrontani sem lehet, ha most állsz neki mindenképpen jan. 1 után fog születni, így meg fogja kapni a pénzt. húzzál bele, mert már koccintottam a haverommal a jó üzletre.
A tömegdemokrácia így működik, ők ígérnek, mi szavazunk. A különbség az, hogy mi osztogatós ígéreteknek nem hiszünk, míg a balliberális oldal csak az osztogatós ígéretnek hisz. Azért én azt hiszen, ez egy igen lényeges difi :) .
Hozzáteszem, semmi bajom nem lenne az ő ígérgetős kampányukkal, ha annak a költségét-kárát csak ők állnák. A bajok ott jelentkeznek, hogy ezért is nekünk kell fizetni és ez az, amit marhára unok, s még ha nem is tetszika fidesz, de rákényszerülök arra, hogy rájuk szavazzak. Így gyakorlatilag az én szavazatomról is a balliberális ígérgetős kampány tehet. :)
eleve az, h valaki megteszi helyettük az első lépést ösztönöz sok mindenre. igen, most is van ilyen lehetőség, de eddig az évente szültetett kb. 95.e. gyermekből max. 1 kapta meg, és az is a leggazdagabb volt. most mind a 95.e megkapja. a legszegényebb is.
ráadásul nem a 40.e ft a legnagyobb ösztönző, hanem a kamatkedvezmény, amit a befizetett pénz után kap a gyerek.
Kiegészítő állami támogatás
A támogatás a gyermek számlájára befizetett összeg 10%-a, de legfeljebb évi 6 000 Ft. Azaz a maximálisan befizethető évi 120 ezer forint után is maximálisan 6000 forint támogatást nyújt az állam. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, alacsony jövedelmű családok gyermekeit a számlájukra elhelyezett megtakarítások után emelt összegű támogatásban részesülnek, ennek összege a szülői befizetés 20%-a, legfeljebb évi 12 000 Ft.
Az átmeneti, vagy tartós nevelésbe vett gyermekek kincstári számlájára - akik egyáltalán nem számíthatnak szüleik támogatására - az állam évente 12 000 Ft támogatást utal át.
Van, nem lehet hozzányúlni, bogár fülben. Sok helyen van ilyesmi, és a legáltalánosabb gyakorlat az, hogy ebből fedezik a gyerek felsőoktatásának egyre tetemesebb költségeit. Ami azért nem egy rossz befektetés.
ezt nem értem. az állam által adott pénz azé lesz, akinek a számlájára az állam befizeti. aki meg nem akar hozzá tenni az nem tesz. ilyen egyszerű. nem zsarol itt senki senkit.
Es mi akadalyozta meg a szulot eddig abban, hogy ezt megtegye. Tele van a piac olyan biztositasokkal, amik pont erre mennek ki. Minden nagyobb cegnek van ilyen konstrukcioja. Ehhez kepest csak annyi az uj, hogy a kormany hozzatesz 40000-et az elejen.
És 18 évmúlva mit fog érni 2 millió? Kb a tizedét. Emlékszel még arra, hogy mennyit ért 2000 ft 18 évvel ezelőtt? 3-4000 ft volt egy havi kereset. Meg lehetett belőle élni. Most kb a húszszorosa kell.
//".....biztos vagyok benne, h pár héten belül a bankok nyomulni fognak .."//
Ebben én is bizonyos vagyok!
Már nem igen lehet állami dotációval feltölteni a bankokat. Töltsék csak fel a szülők, ha annyira gyereket akarnak! Kis luxusadó, eléggé faramuci módon. Nem a bankárok szuperjövedelme után kell fizetni.
azért az én nem hagynám ki, h demorkáciában, sőt versengő kapitalista piacgazdaságban élünk. biztos vagyok benne, h pár héten belül a bankok nyomulni fognak az eddigieknél jobb kamatot és olcsóbb kezelést nyújtó koncícióikkal. szinte biztos, h be fog indulni a hozam (kamat) verseny.
az ő szemszögükből nézve, egy ügyfelet fognak tudni szerezni, akit akkor már csak megtartani kell. ez nekik is jó lesz, és nekünk is.
Az alapgondolat nem rossz, de kicsit aggodalomra ad okot, hogy a bankokat is belevonjak. Igy ugy nez ki a dolog, hogy evente kinyomnak 3-4 milliardot a bankszektorba, amiert a bank tulajdonkeppen semmi ellenszolgaltatast nem nyujt (csak valszeg leveszi majd a kezelesi koltseget meg hasonlokat). 18 ev mulva meg majd ki kell fizetnie a penzt. Szeritnem is sokkal egyszerubb lenne az a megoldas, hogy minden baba kapna egy allamkotvenyt, amit 18 eves koraban valthat be.
Egyebkent kivancsi vagyok, hogy mikor jelentik azt be, hogy tulajdonkeppen a bebikotveny az kivaltja az anyasagi tamogatast.
annyival toldanám meg, h a teljesítmény mellett, minden tábornál, így a konzervatív oldalon is erősen számítanak az ígéretek. persze. de hát nem csak nálunk, hanem mindenhol a világon. ez ilyen.
A fenét kedvesem, a balliberális választónál ez az ígérgetősdi válik be már 50 éve, egyszerűen ez a szellemi közeg így fogható meg. A Megyó is erre bazírozott, illetve tkp. Gyurcsány, hiszen már akkor is ő állt a Peti mögött, ő adta az ötleteket a kampányban, és akkor is ígérgettek (hülye fidesz meg jött a szeretet erejével, ahelyett, hogy a kemény munka folytatása helyett kicsit ígértek volna, megnyerve ezzel annyi bizonytalant, hogy tényleg folytathassák az országépítést - most nem lenne szétbarmolva az ország az orrlikig érő fekáliában).