Ezért van az is, hogy hónapok óta nem reagálok egy sorodra sem, csak hallgatok nagy sértődöttségemben. De már készülök a nagy, mindentsértő visszavágásra, a hallgatásom csaka vihar előtte csend. Most aztán retteghetsz!!!
Ez a hsz. topikbeli ténykedésed esszenciáját adja.
Az elfogulatlanság zenehallgató grál-lovagjaként mindenkinek osztassz néhány bemagyarázott rossz tulajdonságra alapuló sértést, majd mint "önkéntes mérvadó" sommás kinyilatkoztatásokkal próbálod demonstrálni, hogy senki és semmi nem érhet fel a te szintedhez, és még le is nézed a topik többi hozzászólóját.
Ennél hatékonyabban más sem állíthatott volna ki bizonyítványt rólad, illetve a szerepről, amit itt játszol nekünk. :)
Hidd el mindenkitől igyekszem tanulni, ez alól senki sem kivétel, ám ez a jelen kimértségem a felborult ultradián ciklusomnak köszönhető, annyira kialvatlan vagyok így a vizsgaidőszak végére, hogy ha nem koncentrálok elég erősen, lenyelem a nyelvem.
Örömmel olvasom, hogy másként van, mint látszik. Miért lennél a legkevésbé érdekes karakter? Én éppen ellenkezőleg gondolom. A célod önmagában figyelemreméltó. A hozzád hasonló évfolyamtársaim a média felé vették az irányt. (Változó sikerrel.) Egyébként az egyetlen lélek vagy itt, akin észreveszem a hatásom. Nem gépelsz annyira félre, és nem igyekszel görcsösen laza lenni. Az öltöny szorításából való időnkénti kicsúszás az még nagyon is rendben lévő.
Bár tény hogy a GMO és az energianövények találkoznak, hisz sokak nagy álma olyan GM növény előállítása, amely ideális alapanyagj, szemben a mostaniakkal.
kúlnak? korántsem. nem kevés munkámba került bekerülni. amikor megcsúszom valamiből, az magánéleti okokból történik, vagy azért mert túlvállalom magam, node persze az sem kizárt hogy képességeim elmaradnak a csoportársaimétól. mindenesetre mihamarabb túl akarok lenni az egyetemen, ezt te úgy értelmezed, hogy tudást nem igényelek vagy csak ha nagyon muszály, egy papírra vágyom amit kiakaszthatok a falra, fejvadászoknak dobhatom. Ennek valójában az ellenkezője fedi a valóságot, de én vagyok (per pillanat) a legkevésbé érdekes a témáinkban.
Hú ez roppant nagyképű volt, de egy megalomántól bármi kitelik.
A cikk arról értesít, hogy a törénymódosítás (én nem ismerem a részleteket) valójában további szigorítás, a teljes "ban" már nem csak a GM növényeket lehetetleníti el Mo.-n hanem a növényeken alapuló energetikai célú technológiákat is.
Szerintem ez nincs így, ahogy Te is írtad, az euban ez fontos, támogatott, és egyetértek, a GMO témaköre és az energiafüvek (növények) egy egészen más dolog.
1/1 oldal a cikk, ilyen terjedelemben erről semmit se lehet mondani.
A bukdácsolásról tőled értesülök. Nekem úgy tűnt, mintha kúlnak tartanád ezt az állapotod. Hogy mindez valóságalapú lehet onnan szűröm le, hogy gyakran térünk vissza ugyanazokra. Mintha közben elfelejtetted volna, vagy csak átmenetileg fogadtad volna be a megbeszélteket.
Nem világos, hogy miért tölt el örömmel egy fórumrész más fórumon való utánközlése. Egyáltalán az ilyesmi nem ütközik az Index szabályaival? Vagy kértek tőle engedélyt? Nem őt illeti a jog minden ide leírt gondolathoz? Tehát itt mi a fórumkereskedelem részei vagyunk?
Ha komolyan így gondoltad a repcével, akkor már magad is vitatkozol iDE ideáival. iDE olyan befektetőkről beszélt, akik csak GM-növényekre épülő bioenergia támogatói. Vagy nem?
Az EU egyébként külön támogatást ad általában az energianövények termesztésére (ez független a GM-növényektől, csak vannak akik – DD, iDE – erre rácsomózzák), amit Magyarország ki fog használni.
Namost a reám vonatkozó megjelölés "bukdácsoló biológushallgató" kissé sértő. Először is nemudom honnan értesülsz arról, hogy per pillanat hol tartok tanulmányaimban. Vitán felül áll, hogy vannak restanciáim, melyeket folyamatosan pótlok, de valami azt súgja, hogy az előírt dátumra (2010) kezemben lesz az első diplomám.
Az MBSZ nem időnként, hanem folyamatosan elérhetővé tette honlapjáról ezt a fórumot, amitől én nem ellágyulok, egyszerűen jó érzés látni, hogy nem vagyok egyedül azzal az elképzeléssel, hogy erre, legalábbis valami ilyesmire szükség van.
Mellesleg készül egy átfogóbb, önálló fórum ami nem kötődik majd az indexhez, a hasonló érdeklődésűekhez profibb módon jut el majd a létezése híre, nemcsak emailezgetéssel.
A repcére nem mint GMO növényre gondoltam, hanm mint bioetanol alapanyagra.
„Mi az, amit bennünk egyedinek látsz?”
Elgépelt mondat, de így is van némi értelme. Miért mi tudnánk ezekre pontos választ adni? A történetünk során nincs ennek feltételezésére okom.
Mi az, amit bennük egyedinek látsz?
Így akart volna kinézni.
Nekem nem ambícióm a Monsanto ostorozása. Nála egyébként sokkal érdekesebb a hozzá szolgaian tapadó, önfeladó értelmiségi.
PÁ interjújának megbeszélését az tenné lehetővé, ha elmondanád konkrétan azt, amit érdekesnek gondolsz.
Nem gondolom evidensnek, hogy a felkészültségünk között lenne különbség.
Én itt zenehallgató vagyok, aki különböző szűrőkön keresztül mond el dolgokat. Részben, amit gondol, részben amit sejt, részben amit elmondhat.
Erősen transzformált, amit írok. Súlyosan barátságtalan a környezet, amiben mindezt elmondhatom. Van itt egy professzionális provokátor (zéró tartalmi hozadékkal), egy fölöttébb sértődékeny, többes szám kedvelő kutató és van itt egy őszintének látszó, bukdácsoló biológushallgató fórumvezetői ambíciókkal. Csak tüskés lehetek ebben a légkörben, ahol a hely túlnyomó többségét síkhülyeségek megvitatására pazaroljuk el.
Látom, te többször ellágyultál attól, hogy a Magyar Biotechnológiai Szövetség időnként a megjeleníti a fórumunkat. Gondolom saját működő helyett. (Nem mintha a miénk valóban működne.) Viszont, hogy mi a véleménye iDE-nek a törvénymódosításról az számomra, az olvasott szinten érdektelen. Nem látom, mit kritizál és miért. Pénzről beszél és semmi egyébről. Alacsony horizont.
A te megjegyzéseidről: a repce lesz az utolsó, amit Európa engedélyez majd; vitatható, hogy a GM-növények nagy anyagi hasznot hoztak volna az USA-nak; Európa, ezen belül az egyes tagországok elzárkózása sokkal összetettebb alapokon nyugszik, mint írod; a magyar kormány mezőgazdasági politikájára tett megjegyzésed (nem szánom személyeskedésnek) nem éri el a megvitatás színvonalát.
Vita nincs türelem nélkül.
Engem régóta csupán ez tart itt, és nem e közösségnek szóló valódi érdeklődésem.
bennetek, vagy bennük? nem kötözködni akarok, csak vagy elgépelted, vagy nem értem a kérdést.
a monsanto pusztán engem érdekel, reméltem ebben itt társa találok, esetleg Te pl megoszthatnám dióhéjban (vagy akár bővebben) amit róluk tudsz. Tudom sokmindent megtalálhatok a neten, de hátha tudsz vmi érdekeset, a története, hogy ma hol mit miért csinál.
A Pusztai interjú meg csupán azért érdekes, mert mindíg érdekes egy nem magyar forrásban egy magyar tudóssal készíített interjút olvasni. Továbbá amit mond, az is nagyon érdekes a lektinről, meg az ominózus patkánykísérletekről.
Namost többször hangsúlyoztam már veled folytatott úgymond vitákban, hogy felkészültségem ezen téma(ák)-ban a tiedhez képest jelentéktelen. De, engedj meg két megjegyzést, nem cáfolat, vagy támadás, egyszerűen sok egyéb mellett ez ugrik be a cikkel kapcsolatban.
1.: M.o. művelhető területeinek a ca 50%át kellene repcével bevetni hogy megérje nekünk ez a technológia. HA jól tudom.
2.: Az únió elzárkózása a GM kultúrnövényektől sokak szerint egyszerű üzleti megfontolásból történik a 90es évek dereka, az első termesztésbe vont GM növények megjelenése óta. Ha minden igaz ezek a növények nagy előnynt jelentenek az USA mezőgazdaságának, a további térhódításnak akarja elejét venni az eu azáltal, hogy GM mentes övezetté nyilvánítja önmagát (gyakorlatilag).
Megjegyzem, még csak a küszöben állok egy üzleti iskolában megkezdendő közdazdaságtani tanulmányaimnak, de józan paraszti ésszel úgy gondolom, hogy ha a konkurensem egy technológiai újítás általk előnyre tesz szert, akkor azt mihamarabb magam is beruházom, hogy le ne maradjak. Ergo a fenti gondolat számomra ködös. Másrészt a kérdésben tisztán látni, ehhez kéne érteni a globális mezőgazdaság működését. A tej NEM termeléséért fizetett gazdágtól kezdve, az intervención át, a harmadik világ éhezéséig a mezőgazdaság minden, csak nem egyszerű, áttekinthető.
Hogy a magyar kormány (bocsáss meg a kifejezésért) szarik bele, hogy Mo hogyan meg hogyan nem marad le, azáltal hogy nem méltóztatik a korral lépést tartani, noha nem egy területen akár vezető is lehetne, ebben igazat adok Dudának.
De ez jóval összetettebb ennél.
mind1, ennél többet akartam, de nincs most türelmem gépelni.