Projektek helyett a problémákra helyezi a hangsúlyt az egyetlen valóban független főpolgármester-jelölt programja. Mihály Éva, Eva M. Amichay, a Hírszerzőn bloggoló EMA minden pénzét a kampányra költötte, riadóláncban gyűjti a kopogtatócédulákat, és ha nem győz, minden városi kérdésben megnyilvánuló ellenzéki szerepet vállal.
1/2. oldal ť Agyműködés vagy csordaszellem? Demszky Gábor és Tarlós István a napokban leadta a kopogtatócéduláit. Önnek eddig mennyi van?
Meglesz a szükséges számú ajánlócédulám. Afféle riadóláncban gyűjtjük a kopogtatócédulákat. Augusztus utolsó hetében, amikor mindenki hazajött már a szabadságáról, szeretnék egy szabad ég alatti összejövetelt szervezni; s ez alkalom lenne arra, hogy bárki beszéljen velem, és arra, hogy átadja a kopogtatócéduláját.
Párt- és gazdasági támogatás nélkül hogy akar kampányolni?
Minden energiám és pénzem erre ment rá az elmúlt két és fél évben. Elvállaltam minden tervezési munkát, nem válogattam. Nem voltam soha szabadságon. Dilemmáztam, hogy mire költsek, mire ne. Aztán rájöttem, hogy az én utam nem az, hogy teleplakátoljam a várost. Egyrészt azért, mert nem tudom megfizetni, másrészt pedig akkor már olyan kampányt akarok csinálni, ami mindentől különbözik.
Mindennél fontosabb (fotó: Hírszerző - Járdány Bence)
De van kampányterve?
Nem véletlen, hogy a médiát zaklatom, mert szükségem van arra, hogy bizonyos emberek megismerjenek. Ha ez sikerült, akkor már meg tudom hirdetni a találkozókat, amelyekre már nemcsak én megyek el. Ha egy politikus nagyon sokat költ a kampányra, akkor nem az emberek agyműködésére, hanem a csordaszellemére apellál.
Ha minden pénzét és energiáját a főpolgármesteri kampányra költötte, mi lesz, ha nem győz?
Akkor lesz egy jó adag adósságom, de ez előfordult már az életemben. Majd ledolgozom, ettől nem félek.
Több mint húsz éve Izraelben él. Hogy jutott eszébe, hogy elinduljon Budapest főpolgármesteri székéért?
Fokozatos ráhangolódás volt. Amikor azzal támadnak, hogy milyen pofátlanság, hogy egy izraeli nő főpolgármester akar lenni, tudni kell, hogy nem akartam eleve főpolgármester lenni. A folyamat onnan indult, hogy egy házzal - a Gozsdu udvarral - voltam elfoglalva. Ez 2004 januárjában indult, ekkor csak az interneten írtam folyamatosan. Idegesített, hogy rosszul csinálják meg azt az épületet, holott meg lehetett volna jól is. Őszig csak a zsidónegyeddel foglalkoztam. 2005-re már úgy éreztem: nincs más lehetőség: a politikába bele kell folyni. Eleinte napi 4-5 órát foglalkoztam a város problémáival, majd azon vettem észre magam, hogy többet foglalkozom ezzel, mint a saját megélhetésemmel. Volt egy célom, amit el akartam érni, és ez fontosabb volt, mint minden más.
hoztam nektek gumicsontot, de cincáljátok rendesen mint foxi a lábtörlőt, addig se az SI faktor beszél belőletek:
Description:
Budapesten, a Közép-európai Egyetem kerül megrendezésre a zsidó nők, aktivisták, kutatók és rabbinők negyedik európai konferenciája.
Forrás: Tűsarok
A "sokféleség" témaköre a diaszpórában élő zsidóság, és azon belül is kiváltképp a nők számára mindig kényes témának számított. Ennek ellenére, pozitív értelemben a "sokféleség" a nyitottságot jelenti a felelősségvállalásra. Az Esztertáska és a Közép-európai Egyetem Társadalmi Nemek Tanszékének közös szervezésében tartott négynapos konferencia, melynek egyik szervezője Pető Andrea, ezt a témát világítja meg. Arra keresi a választ, hogy hogyan kaphatnak nagyobb teret a nők az európai zsidó élet keretei között.
A konferencia, melyen az alábbi országok képviseltetik magukat: Amerika, Azerbajdzsán, Belgium, Bulgária, Grúzia, Hollandia, Horvátország, Izrael, Lengyelország, Nagy-Britannia, Németország, Magyarország, Olaszország, Svájc és Szerbia, azért is fontos esemény, mert Bet Debora konferenciát először rendeznek meg Kelet-Európában.
Számos kiváló előadó lesz jelen, mint például Alice Shalvi és Shulamit Reinharz. A konferencián való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. A konferencia nyelve angol, tolmácsolást nem biztosítanak a szervezők.
Helyszín: Közép-európai Egyetem (CEU, Budapest V., Nádor u. 9.)
Gellner és Tóth István György termek
Dátum: 2006. augusztus 23., szerda - 2006. augusztus 27., vasárnap
Mebbeszéltük, hozom a rabbit és szervezem a hüpét. Ez az elnyújtott indexuális orgazmus kezd kissé khm... izé lenni, még a végén addig-addig húzzák egymást, amig eljön az idő és szét kell tolniuk az ágyakat. Oszt olvhassuk ezt még két hétig :-))))