Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Na, gugliztam még, GDad hangolású a lenti D'Addario szett. Szóval ha olyant keresel, ahol nincs oktávkülönbség a húrpárokon belül, akkor ez egy ideális szett neked.
Ez az alap ír hangolásnak tűnik a gugli alapján. Az alap ír buzuki szett a D'Addariotól a honlapjuk alapján ugyan GDdd, de tippelem, hogy ez hibásan van odaírva, 3 D tuti nincs benne.
Tanácsot kérek: a Hora buzukimat szeretném GDad hangolásúvá áthúrozni, de nem tudom, milyen húrokkal lehetne ezt a legjobban megoldani. (Ahogy néztem a magyar boltok kínálatát, direkt ilyen húrkészletet nem nagyon lehet találni.)
Ubasszus, az péntek... Hét közben simán mennék. Meglássuk. Lavírozni kell családilag, mert aug 1-én nem tudok G3-ra menni Pesten, és előtte Münchenben lesznek. Morzsa Istvánt márpedig meg kéne nézni. Sűrű lesz a nyár.
Illevte nem erdezem mert az oven van palcahelytakarobiszbasz. (Facebookos fotojan a mandolinnal virit.) Szoval lehet hogy meg sem tok ugyanolyan. Bar szinrol tisztara. Mondjuk ezek a mandok igen komoly evolucion mentek keresztul a Furchnal.
De ha jobban megnezem a fejrol a fotot amit kuldtel ott is mintha egy melyedes lenne egy kiveheto palcaval. Vagy nem? Szerintem inkabb kerdezd a tulajt. Az tuti jobban tudja.
Szia. Arban jo. Nyakpalcat nem tudom. Bar nem hiszem hogy lehet allitani "alul", mert hogy hol is? Pinter Zsoltinak van pont ugyanilyen ilyen mandolinja. Megkerdezem tole. L
Nagyon kellemes hagja volt. Mondjuk a furch mandolinoknak kicsit vastag a nyaka, de ez egyéni izlés kérdése (amikor még Furch-om volt, meg tudtam barátkozni vele, szóval azért nem vészes)
Volt már esetleg valakinek a kezében cédrus-mahagónis furch mando. Van most egy 2006-os F5 elég jó áron, de természetesen meghallgatni csak 300km utazva tudom.
Szia! Én is egy Horáról váltottam Trinity College-re. Tkp nem bántam meg, jó az ár-érték aránya, és azért nem kis lépés volt az egyikről a másikra menni. Színpadképes, megbízható hangszer, jól hangolható, de érződik rajta, hogy "tucatáru". Sok finomság nincs meg rajta, amire egy manuaktúrában ügyelnek, nem véletlen, hogy a felső kategóriában egész mást kapsz.
Ha kifogsz egy jobb távol-keleti darabot (úgy értem, nem csak trinity-t, hanem bármilyen mást), és beállíttatod egy hangszerésszel, akkor jó ideig el lehet lenni vele.
Szia. Sajnos ezt a piacot nem kovetem. De abban igazad lehet hogy vagy ugyanaz vagy ugyanavval a technologiaval dolgozo manufakturak gyartjak ezeket a hangszereket. TheRovernek van Trinity College-e. Errol o tud tobbet mondani.
Tovabba jelentem hogy eletem legjobb koncertje kategoriaba kerult a Marcius 12, Denver, Coloradoi Punch Brothers koncert. Valami bajom volt az uj lemezzel elso halgatasra. Teljesen helyre rakta a dolgot. (A lemez meg mindig nem tetszik, de kizarolag a hangzas miatt. Eloben nagyon utott.) Piszkosul jol szolnak a fiuk. Az elmult egy evben akkora ugras volt a hangzasukban.
Egy HORA buzukiról szeretnék váltani valami oktáv mandolinra. Mit érdemes nézni?
Nagyjából a Trinity College, Ashbury, Countryman, Richwood kategóriát látom esélyesnek. Ebből a Trinity EU-ban nem igazán fordul elő, de szerintem ugyanaz a kínai gyár gyártja a többit is (gondolom, napi 15 ezret).
A felsőbb kategóriás Buchanan, Moon, stb-re egyelőre biztos nincs pénzem :(
Szia. Nekem nagyon bejott a Sucek. A Tona gard akkor jo ha szokasbol a testedhez tartod a hangszert. En sajna ezt csinalom. Nagyon orulok hogy jobb a Rover. De a Zoli nagyon szepen s jol dolgozik. Szoval nem lep meg az eredmeny. L