Szerintem ebben tévedsz. Nem akarja elkerülni a szenvedést, szembe megy vele. Viszont van egy szint, ahol az ember érvényesíteni tudja a "szeresd a rosszat jóvá" tételt. És akkor megszűnik a szenvedés, mert csak a megvilágosodott elme marad, illetve a szeretet, ami mindent kitölt, és nem hagy helyet a szenvedésnek. Viszont ezt az elme állapotot van aki a szenvedés fokáról kezdi el elérni. De ha igazán tanulmányozod a könyveket, fennmaradt irományokat, tudást (kizárva minden dogmatikusat, mert sajnos az is van bőven), akkor rájössz hogy nem kerüli meg a szenvedést. Csak máshogyan nézi, mint a többiek...
"na mindegy a bszástól is félünk amíg ki nem próbáljuk ráadásul nem mindegy hogy mikor meg ilyesmi úgy látszik tele van a világ kényszerbeteggel semmi se változzon az meg változik meg változik"
Puttianyó +monnta, világossan azútta, mint1 józanú, hugy mindenre talát választ, asszem a terebaszson, magyarú, hitelesen ferdítve, hogy a normák, azok mások a szerzetbe, mint a laikussba. Iszen +monnta!
Igaz ezek a heli rizsfödeken cserzett vén lutheránusok vótak, akik tutták, ha beledöglenek se tunnak dealt csináni a zistenükke, mer az szarik rejájuk. Tisztára föfoghatatlanú.
ja hát nem egészen ilyetén való összefüggésben láttam a gyönyör és a szenvedés összefüggését éppen most hogy egyáltalán eszembe jutott...de hát én is tévedhetek
Isz az msmssses +monnta világosan ígazóva ossóvaaaa, hugy minden a körüményekem múlik, amik vannak, de minek.
Közbe látta a "Feküggyünk kádba, ú+világosítalak, hogy a füled kettéáll" címü adult muvvit, a kádbó és ez felettette vele, hugy nem engedik hidat tervezni a zokmányirodába sose, pedig akar minndig. Erö jutott a zseszibe(?), hugy + köne világosóni, mint 1 poligám ossónak, de kihütt a víz. De mostan vonuljak zárdába, vagy ne?!! ez is a zeszibe(?), vagyis a zintellektussába jutott tisztára függö keletkezésesen, amit má nagarszunna óta tud minden szarevö, hugy van. Szóva így függ össze a gyönyör + a szenvedés.
szerintem ezek az agykutatók már lehúzták a keresztvizet a halálról továbbá orvosilag úgy tom köztudomású legalább i egy orvos azt mondta hogy örülnek az emberek mielőtt meghalnak...ahogy megérzik vagy olyasmi...
egyébként ne dumáljon mert az élet legyen titokzatos különben unalmas
na ha maga volt ott három évig fizetősen akkor mi a helyzet? örülnek vagy nem?
csak a megvilágosodott nem fél a haláltól (ahogyezt egyebekben Tarr Dániel ismeretelméleti szakdolgozata végén olvastam hogy a megvilágosodott arról iserszik meg hogy nem fél a haláltól) azért nem fél a nyavajás mert érti/tudja hogy mi az a kbsztt dialektika
egyébként pl a születés szenvedés aztán öröm az orgazmust megelőző melóra majd kiszakadó szívverésre stb ne térjünk ki inkább
Feldmár András pampogott valmit hogy a szenvedés stb sztán öröm lesz abból bizony
a halált illetően már tettem linket mostan ideteszem de megint ne olvassa el oszt féljen tovább
" A neurokémiai kutatásaink szerint a cardiovascularis működés megszűnésével, a szívműködés és a légzés leállásával az oxigén- és glükózhiány miatt az agy limbikus területén a boldogság hormon, a dopamin hatalmas mennyiségben szabadul fel, és ez a haldokló számára az élet legutolsó pillanataiban feltételezhetően kellemes érzéseket biztosít. "
Én félek a haláltól. Tisztelem azokat, akik a közelébe merészkednek. De én sok mindentôl félek, mer' ilyen vagyok. Ilyen félôs :) Viszont arra már rájöttem, hogy a halálfélelem valójában életfélelem. :) Ha valaki nem tud élni, meghalni sem tud, csak félve. Szembe kell menni az élettel, és akkor valahogy a halál is szembejön. Vagy valami ilyesmi :)
Vannak dolgok amikben egyetértek Veled!Különben nem magától a haláltól félnek,hanem azt megelőző állapottól.. attól,hogy fájdalmaik lesznek,hogy kivetkőznek önmagukból,hogy a személyiségük torzul stb.Tényleg kínszenvedés,ha nem képes az ember elfogadni pályafutása végét,mert sokkal nagyobb küzdelem,és kín jut osztályrészéül,de a hozzátartozóknak is nagy szerepe van,hogy képesek legyenek elnegedni a szerettüket,saját önzésükön felülemelkedve.