Keresés

Részletes keresés

mangikaa Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1303
Sziasztok! Találtam egy nagyon jó ajánlatot Thaiföldre, ha valakit érdekel:

http://www.utazzunkel.hu/component/adsmanager/?page=show_ad&adid=1007

Ettől olcsóbb szokott lenni? Vélemények erről?
bike50 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1302
Bocsánat, de csak most jutottam gépközelbe. Igen, az "A" betűs iroda és az a két program, amit Ildi /gondolom ez a neved is/ válaszolt. Sajnos egyelőre csak terv, mert egyedül vagyok és az egyágyas felár kb.170 E Ft.
Előzmény: 681109 (1299)
ildi0247 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1301

Szia!

Bár nem engem kérdeztél, de talán nem gond, ha én válaszolok, mert szerintem bike50 u.azt nézte ki, ami már hónapok óta piszkálja a fantáziámat, de úgy tűnik, ezen a télen is csak ennyiben marad a dolog - sajnos:-)!

Az aug. 26-i hozzászólásokban írtunk erről (1240-esek): az "A" betűs iroda által igen-igen korrekt áron kínált utak közül a szívem szerint én is a 17 napos, 1 hét (nagy) körút, 1 hét pihi Phuketen v. Samuin összeállítást választanám, évek óta ezekre a kombinált utakra fáj a fogunk. Tudom, hogy nagy divatja van Th.-re a saját szervezésnek, de ennél sokkal olcsóbban egyénileg sem lehetne megoldani - szerintem.

Ildi.

moonwalkr Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1300

"Mi az , hogy nincs fehér homok??????"

Ez azt jelenti, hogy a part nem az a klasszikus hófehér korallhomokos, mint Maldiv, Seychelles, vagy a Karib-tenger egyes álomszigetei, "csak" szép világos homokkal borított. Hidd el szép lesz, csak azért okvetetlenkedek itt, mert az irodákban hajlamosak olyan prosikat eléd tenni, meg képeket kiaggatni a falukra, amik túlidealizálják az ilyen egzotikus helyeket. Ha ezt - az egyébként tényleg gyönyösű - prospektus-feelinget várod, mikor odaérsz, csalódni fogsz. Ha nemcsak az számít, hogy legyen a parton belógó pálmafa, hanem meg akarod tapintani, ízlelni, szagolni az adott helyet, akkor hihetetlenül élénk, élettel teli, szuper élményben lesz részed. Sok helyen volt már alkalmam járni, de ha feltennék a kérdést, hogy most azonnal indulhatok, de csak oda mehetek, ahol már jártam, Thaiföld és Samui ott lenne a legelsők között:)))

Előzmény: Rolina22 (1293)
681109 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1299
melyik irodát nézted, ha nem titok?
Előzmény: bike50 (1298)
bike50 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1298
Köszönöm a válaszod. Igen, valahogy én is úgy érzem, nem ez lesz az utolsó utam ide, és hasonlóan gondolkodom a fokozatosságról. Ugyanezt tettük Görögország és a szigetek esetében.
Előzmény: 681109 (1297)
681109 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1297
mi először Phuketen jártunk, ez volt az első utunk Ázsiába és talán ez a sziget a "legeurópaibb" (már ha lehet ilyen jelzőt ráaggatni), vagyis a legtúristásabb, legynyűzsgősebb (persze itt is vannak klassz nyugis partok) - de nem volt csalódás
tudtuk, hogy úgyis visszamegyünk még bejárni a többi szigetet és igyekeztünk a "fokozatosság " elvét betartani: egyre kisebb szigetek, egyre szebb "érintetlen" tájak, egyre ázsiaibb hangulat
szóval nekünk Samui jobban tetszett, mind természetileg, mind hangulatában - lehetőséget ad nyugis kikapcsolódásra, de ha pörgős estékre vágysz, azt is magkaphatod
bármelyik szigetet választod is, ha teheted bérelj járművet (lehetőleg robogót) és egy térképpel felszerelkezdve járd be :)))
Előzmény: bike50 (1295)
681109 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1296
ne aggódj, van fehér homok, de nemcsak szigetenként, hanem egy szigeten belül partszakaszonként is eltérő minőségű a homok (igazi fehér homokot általában korall szigeteken találsz)
Phuketen sárgásabb, Samuin világosabb, (de pl. Samuin belül is, Chawengen finomabb, Lamain picit sóderesebb a homok), Phi-phin és Phangangon pedig egészen púderes homokos partok is vannak

Előzmény: Rolina22 (1293)
bike50 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1295
Sziasztok!
Először mennék Thaiföldre, így utazási irodák ajánlatait nézegetem. A program: körutazás 7 nap majd tengerparti pihenés 7 nap. Ez utóbbira vonatkozna a kérdésem:
Phuket, vagy Koh Samui? Tudom, buta kérdés, de nehéz döntenem. Aki esetleg járt már mindkét helyen, tud összehasonlítást tenni /már ha lehet/. Természetesen várom azok tanácsait is, akik csak az egyik, vagy másik helyet ismerik. Előre is köszönöm.
Rolina22 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1294
Még egy kérdés! Még egy szálloda Fair House Beach Resort, erről is várom a véleményeket! Köszönöm!
Rolina22 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1293

Jó reggelt mindenkinek!

Kaptam ajánlatot, ami nagyon jónak bizonyul! Valaki járt már a Samui Paradise Resort- ban? Cheweng beach-on található. Itt egy villát néztünk ki! Képek alapján nagyon szép. Bécsi indulással lenne, mert így kedvezőbb az ajánlat! Várom a hozzászólásokat! Mi az , hogy nincs fehér homok??????

moonwalkr Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1292

Nehogy félreérts, de próbálj nem túl lelkes lenni:))

Ha túlzott várakozásokkal mész, esetleg csalódott leszel. Samuitól egyébként vannak "meseszépebb" helyek is, de érdekesebbek, élettel telibbek aligha. Igazából fehér homokot sem fogsz találni, de a partok ennek ellenére is szépek, egzotikusak. Mi is nagyon szerettük, tökéletes választás volt.

Előzmény: Rolina22 (1290)
COOP Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1291
http://picasaweb.google.com/banyai.krisztina75/Samui2006#
Ezek a mi képeink-itt voltunk-Samuin előszőr Thaiföldön. Nézegesd meg, ha van kedved!
Előzmény: Rolina22 (1290)
Rolina22 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1290

Kedves Fórumozók!

Nagyon köszönöm az eddigi hozzászólásokat! Hát mi olyan lázban vagyunk, be kell vallanom, ma egész nap a gép előtt ültem, kerestem, nézegettem! Ez valami mese szép hely! :) Legszívesebben most indulnék!

COOP Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1289
Persze a sziget szép és könnyen bejárható. Mi béreltünk autót és mi fedeztük fel, persze itthon előre felkészülve.
Előzmény: Rolina22 (1283)
Koh Laci Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1288
Hello Rolina!
Még mindig szűkíteni kellene egy kicsit! Mivel az igények és a pénztárcák állapota igen különbözőek, így teljesen konkrét dolgot nem tudnék ajánlani, csak akkor, ha hasonló az izlésünk, ill. az igényeink. Mivel ebbe a topikba írtál meg kell, hogy kérdezzem, hogy szervezett, csoportos útra gondoltál? Mert ha igen, akkor máris meg vagy fogva azzal, hogy oda kell menned, ahová az utat hirdették. Ha önállóan mész, csak iroda segítségével, az már sokkal jobb, mert valóban te válsztod ki a szállásodat, programokat igényed és pénztárcád szerint.
A Google Earth-on Samui nagyon jó felbontásban van, érdemes megnézni. Ott is látszik egyes partszakaszok minősége, nagysága, megközelítése. Biztos tudod, hogy a legfelkapottabb és legkiépítettebb rész a keleti oldal, azon belül is Chaveng Beach.
Hotel, bungis hotel, olcsó, kevésbé olcsó, drága, mindent megtalálsz, lehet válogatni. Mi itt szoktunk majd minden évben eltölteni egy hetet. Mi szeretjük azt, ha este nem csak a naplementét lehet nézni, hanem pörög egy kicsit a hely. Főszezonban már nagyon zsúfolt is, de már márciustól klassz. Akkor sem mondható azért kihaltnak. Ha mondjuk ti is hasonlóan gondolkoztok, akkor a hely már megvan:) Chaveng északi része, kb a reptér kifutópályájának a vonalától északra a part nem a legideálisabb. Ha dagály van, nagyon keskeny, ebből adódóan zsúfolt. Ha apály, akkor sokáig csak térdig ér a víz, beljebb viszont eléggé sziklás, köves, nem a legideálisabb. Dél felé haladva szélesedik, szebb a part, a víz is általában tisztább. Inkább ezen a partszakaszon érdemes keresgetni. Mi kétszer voltunk már a "Malibu beach resortban", tudom ajánlani, főleg a partközeli bungikat. Reggelivel 2-2200 Baht volt 1 éjszaka főszezonban. Ezért az árért nagyon korrekt volt. Trópusi kert, medence a parttól 10 méterre, esténként beach vacsora a homokban, stb. De ez csak egy a sok közül. A nagypihenés szállásfoglalási rendszerén a hotelekről, elhelyezkedéséről elég korrektek az információk, ha valamit kiszúrsz rajta, kérdezz nyugodtan hátha tudunk segíteni.
Kajára, kivétel a reggeli, szerintem bűn bárhol is befizetni. Étterem mindenféle, olcsóbb, drágább, partmenti, vagy utcai, minden mennyiségben.
A kirándulási lehetőségekről kb.ugyanennyit tudnék írni, ezt egy kicsit később.
Jó tervezgetést!
Előzmény: Rolina22 (1286)
681109 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1287
ha van egy kis időd olvasgatni, akkor a www.tengerpartok.hu oldalon találsz képes élménybeszámolókat személyes tapasztalatokkal és árakkal is Samuiról (idén januárban, ill. tavaly februárban voltunk ott)
Rolina22 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1286

Kedves Laci!

Köszönöm a tájékoztatást! Én is úgy gondolom, az időjárás kiszámíthatatlan! Pozitívan állunk hozzá, így biztos a jóidő :). Tehát a szállodához tartozó kert legyen gyönyörű, tele növényekkel a part pedig szép fehérhomokos, pálmás. Nem feltétlen szeretnénk nagy szállodába menni, csak szép legyen, tiszta, kedves legyen a személyzet. Abban még tusz segíteni, hogy tényleg nem érdemes ellátást befizetni? Lehet jókat enni a szállodán kívül? Erre nagyon kíváncsi vagyok. Illetve a fkaultatív programok ára érdekelne. Pl: hajózás más szigetre, búvárkodás (ez számunkra kulcs kérdés) Válaszodat előre köszönöm!

Előzmény: Koh Laci (1284)
Koh Laci Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1285
Az "esős" képek...
Koh Laci Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1284
Valóban gyönyörű a sziget, tartalmasan el tudjátok tölteni az időtöket. Sokadszorra megyünk mi is februárban. A legkésőbbi időszak, amikor ott voltunk, az március vége volt, egyáltalán nem volt csapadékos, viszont 2 éve februárban 1 héten keresztül 2-3 órás megszakításokkal folyamatosan esett. Sokszor volt róla szó, az időjárásra manapság nincs teljesen biztos recept. Mondjuk ettől se ijedjetek meg, ott az eső is más, mint itthon, nincs 35 fok, csak 27 :) illusztrálom majd egy fényképpel. Mivel ebben a topikban vagyunk, nem minősül reklámnak szerintem a nagypihenés.hu, velük olyan, hogy "utazási irodával, de egyénileg". Kezdő thai-utazóknak a legideálisabb. Ha bővebben leírod az igényeidet, itt is és a másik topikban is számtalan jó szálláslehetőséget fognak (fogunk) ajánlani.
Rolina22 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1283
De gyorsak voltatok! Köszönöm! Sajnos a munkám miatt nem tudok máskor menni, közvetlen esküvő után le kell bonyolítani a nászutat! :) Sajnos máskor nem lesz rá idő! Olvastam az egyik hozzászólásban, hogy novemberben vagy decemberben voltak és esett az eső. Talán kifoghatjuk a jó időt májusban! A szigetről mi a véleményetek? Ugye gyönyörű?
681109 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1282
ha korrekt és pontos infókat, illetve segítséget szeretnél thai utatokhoz, akkor feltétlen hívd fel Andreát a www.thaicentrum.hu -nál
ők nyáron is járnak oda - mivel az ország elég nagy és tagolt időjárásilag is - biztos tud olyan területet ajánlani ami májusban is jó lesz nektek
Előzmény: Rolina22 (1280)
COOP Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1281
Én május-júniusban nem mennék Thaiföldre. Thaiföld csak télen jó.
Előzmény: Rolina22 (1280)
Rolina22 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1280

Kedves Fórumózók!

A segítségeteket szeretném kérni! Május 22-én lesz az esküvőnk! Szeretnénk Thaiföldre menni, ezen belül Koh Samuit néztük, gyömnyörű fehér homokos partot szeretnénk! Kérdésem az lenne, hogy május végén milyen időre számítsunk? Melyik irodát ajánlanátok szívesen, illetve melyik szállodát? Segítségeteket előre is nagyon megköszönöm!

raguka Creative Commons License 2009.11.02 0 0 1278
Sziasztok Thaiföld "szakértők"!

Segítségeteket kérném. 2010 februárjában 2 hetes thaiföldi körútra megyünk utazási irodával. Név szeritn a Fehérvár Travel-lel. Kérem jelentkezzen az, aki már részt vett velük ezen az úton az elmúlt években.

Tavaly a mexikói topic-ban is találtam ilyen személyeket és nagyon sok infót szereztem be tőlük (szállodák, kaják, árak, programok, stb). Előre is köszi

Z
PappÉva Creative Commons License 2009.10.05 0 0 1277
Sziasztok!Tud valaki valami infót a Grand Jomtien Palace szállóról? Az lenne fontos, hogy tiszta-e, és nem valami lelakott, lepusztult hely-e? Előre is köszi! P.Éva 
COOP Creative Commons License 2009.09.30 0 0 1276
Igazából ott mindig van eső. Lehet, hogy csak éjjel de van. A legszárazabb rész Chang-kelet felé.
Samuin nekünk is éjjel esett, de volt hogy nappal, de ahogy írod mi is kicseleztük és gyakorlatilag talán 1 x találkoztunk vele, akkor éppen egy masszázsszalonban voltunk.
Mexikóban viszont mint írtam nem volt jó időnk és nem csak nekünk hanem akik akkor nyaraltak!
Előzmény: moonwalkr (1275)
moonwalkr Creative Commons License 2009.09.30 0 0 1275
Mi 2008 február legvégén, március legelején voltunk Samuin és gyakorlatilag minden nap volt eső (néha nem is kicsi), bár érdekes módon valahogy mindig sikerült kicselezni és tartalmas nyaralásunk volt. Pedig ez a száraz évszak (a vízesések vízhozama pl. tényleg elég takarékon volt). Egyébként azt mondták a tapasztaltak, hogy a Thai-öböl (a Samui oldal) csapadékosabb, az Andamán tenger (phuketi oldal) pedig kevésbé csapadékos.
Előzmény: COOP (1271)
kata0410 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 1274
Tavaly dec.23-tól jan 12-ig voltunk Samuin, 1 hétig alig sütött a nap, igaz meleg volt. Már éppen gondolkodtunk, hogy felmegyünk Pattayara, amikor megjavult az idő. Visszafelé Bangkokban 20 fok volt, fagyoskodtak is rendesen a thai-ok! Előtte Phuket-en áprilisban jártunk, ott csodálatos napsütés volt végig.
Előzmény: COOP (1273)
COOP Creative Commons License 2009.09.30 0 0 1273
2009. január 14-től.
Előzmény: moonwalkr (1272)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!