3 hetbe Camiguint nem preseltem bele, nem szeretnek rohanni Erre megvettem a jegyeket: Boracay (4 ej)-Siargao (4 vagy 6 ej)-Malapascua+Bantayan (11 vagy 9 ej) + Hong Kong (8 ej)
Siargaon, Malapascuan es Bantayanon erdekelne kiprobalt, olcso szallas
Sziasztok, harmadjára utazom majd januárban Thaiföldre. Ezúttal Singapore, Kuala Lumpur és Fülöp szigetek ( Coron) is uticél. A kérdésem az, hogy honnan a legegyszerübb eljutni Coronra?
Bangkok- Kuala L-Singapore air Asiaval könnyen járható, de Fülöp szigetek/Coron elèg nehezen kombinálható Air Asiaval ( Max Manila+ helyi járat)
El Nido és Coron tetszik, a kettö között mik a föbb különbségek? Gondolom El Nidon tömeg van.. egyébb elöny vagy hátrány?
Hát... Ha San Pablo City-be mész és 10 hónapra, akkor (gyanítom,) nem nyaralni fogsz. akkor kicsit több és hitelesebb helyi információ is elkelhet, mint amit egy utazási topic szolgáltathat.
Javaslom, hogy hívd fel a fülöp-szigeteki magyar nyelvű hotline-unkat:
+639166831971
vagy írj egy üzit ide: philippines@azsia-utazas.hu
Segítsetek, úgy tudom, hogy 21 napig tartózkodhatunk vízummentesen a Fülöp-szigeteken. Mi történik akkor ha valaki tovább marad? Ill. hol lehet vízumot kérni és mennyibe kerül, mondjuk az 1 hónapos.
Nézd, 3 napra szerintem pont Cebu a legrosszabb választás. A város tök érdektelen, az igazán jó strandok is Cebu szigetén, a várostól távol vannak, pl Bantayan vagy Malapascua szigetén, amik alsó hangon is 5-6 óra távra vannak busszal. Szóval ha nem az a terv, hogy befizetsz egy full extrás szállodába medencével és minden jóval, akkor szerintem hiányérzeted lesz a városban. Jobb lenne mondjuk Manilába érkezni, ahogy az előttem hozzászóló is írta, onnan több, gyorsabban elérhető úti cél is van. Vagy akár Kailbo-ba, ahonnan másfél óra Boracay, ott úgysem nagyon lehet mit csinálni, tengerparti heverészésre jó lehet 3 nap.
Hát, 3 napra szerintem tök felesleges bármelyik országot egy útitervbe belevenni. Pláne ha Cebu lenne az úti cél, mert csak a városra lenne időd, ott meg semmi érdekes nincs. Cebu szigetéről már sok jó helyre el lehet jutni, de nem 3 napban.
Mi is megvettük a Cebu Pacific jóáras jegyét. Egy kisebb dél-ázsiai utat terveznünk, jelenleg 3 napot szánunk a Fülöp-szigetekre. Cebu a legvalószínűbb, de ha van esetleg bármi ötlet, akkor szóljatok. Illetve autóbérlésben van valakinek tapasztalata?
Baromi jó terv, Boracay és Siargao kivételével nekem is ezek állnak a fülöp-szigeteki toplistám élén, mint legközelebb meglátogatandó helyek. Siargao-n már voltam, nagyon jó választás, hangulatos sziget, rengeteg lehetőséggel! Boracay meg ugye Boracay, oda bármikor szívesen megyek vissza.
Hétvégén céges útra megyek egyedül Quezon City-be 12 napra, tudnátok segíteni az alábbiakban? Elég negatív dolgokat lehet olvasni a közbiztonságról. Ez mennyire valós?
1. Manila/Quezon City környékén tudtok ajánlani jó hétvégi programot, ami nem veszélyes egy egyedül utazó európai nő számára?
2. Milyen fő látnivalók vannak Manila/Quezon City-ben, amit semmiképp sem szabad kihagyni?
3. Reptérről taxival mennék a hotelbe. Van-e bármi, amire oda kell figyelni?
A Fülöp-szigetekre jellemzően drágább szokott lenni a jegy , mint mondjuk a környező "elosztó"repterekre (pl Bangkok, Hongkong stb.), szerintem a 175 ezer forint abszolút reális, főleg, hogy Cebu, nem Manila (ahonnan gondolom még továbbrepülnél valahová).
Nem kell aggodnod,hogy nem jutsz at Boracayra,mert 2 millioan akarnak majd atvinni ott helyben,akar a hatukon is!En sem foglaltam elore,ott helyben ugyan ugy megveheted,kb ugyanazon az aron!No para