Kismaros-Szokolya-Királyrét-Csóványos-Nagy-Hideghegy -Nagybörzsöny-Ipolytölgyes-Letkés-Ipolyszalka- Garamkövesd-Párkány-Esztergom. Solymi papával reggel 7-kor indultunk KERÉKPÁRRAL! Gödöllőről Kismarosra. Cirka 1 és fél óra alatt fel is értünk Vácon kersztül. Ott találkoztunk B.Istvánnal, R0fikével, Koller Andorral és a lányával Blankával.
Valahogy a piszok meredek tolós szakaszok nem látszanak, de hát ezeken a kaptatókon mindkét kezemmel próbáltam a bringába kapaszkodni, hogy el ne essek. Bár ez utóbbi cselekményt azért egyszer legalább előadtam némi sárdagasztással-iszappakolással előadva. :-)
Az országúti szakaszra(Nagybörzsöny-Ipolytölgyes-Letkés-Ipolyszalka- Garamkövesd-Párkány) mintha elszállt volna a lábamból az erő, valszeg a piszokul kimerítő erdei kalandtúra miatt.
Aztán mi az amatőrebb és fáradtabb szekció Esztergomból hazavonatoztunk, míg Koller Andor hazatekert! RESPECT! :-)
Azért solymival mi se úsztuk meg éjszakai bátorságpróba nélkül, mert Veresegyházáról a szadai emelkedőt meg nem úszva hazatekertünk. Így a reggeli távunk mellé, ami olyan 40km volt, maga a túra 65 km-t tett hozzá, és még az a kb. 7-8-9 km(nemtom pontosan) Veresről hazáig, szal túltejesítettük a 100 km-t :-)
Solymival nem is ketten, hanem 3-an értünk haza, mert otthon vettem észre azt a kis fekete élősködő kullancs nevezetű lényt aki valahogy legalább annyira szorosan kapaszkodott a lábfejembe, mint én a kormányba.
Ma regenáróldok: no biking, no bear, no kullancs! :-)
-Hol van Pista bácsi?-kérdi egy kisfiú. -Balesetet szenvedett!-modja egy barát. -Hogy? -Kijött a kocsmából és felugrott a biciklijére. -És? -A bicikli a falnak volt támasztva!
Kígyó vígan biciklizik az erdőben... Találkozik a Nyuszikával, aki odsaszól neki: -Te kígyó! Te nem is tudsz biciklizni! Nincs is lábad! -Ja?! Pufff
Megy a nyuszika az erdőben, egyszer csak a fejére esik egy piros bicikli. Felnéz az égre, nem lát semmit. Megy tovább, megint a fejére esik egy ugyanolyan piros bicikli, mint az előző. Megint felnéz, megint semmi. Megy tovább, megint a fejére esik egy piros bicikli. Felnéz az égre, és látja, hogy ott a bagoly. - Bagoly, te dobálsz engem piros biciklikkel? - Igen.
80 éves nagyapa betelefonál a rádióba: - Halló a játékra jelentkeznék! - Nagyszerű!!! Lenne három kérdésem, felkészült? - Igen! - Szóval mi az: két keréken van és gurulni lehet vele? - Bicikli! - Nem rossz, de mi konkrétan a mountain-bike-ra gondoltunk.
Pista ba' elkarikazik Pestre. Biciklijet nekitamasztja a Parlamentnek. Rohan a biztonsagi or: - Na de batyam, mit csinal!? Hat nem tudja, hogy ez a Parlament? - Hm... Es kik vannak odabenn? - Politikusok! - Jo hogy szolsz, fiam, akkor le is lakatolom...
Öreg bácsi este kerékpárral tart hazafelé. Megállítja a rendőr: - Ha nem világít a lámpája, akkor tolni kell a biciklit! - Már próbáltam, de akkor sem világított.
Mi az? Kerékpározás miniszoknyában? - közúti veszélyeztetés.
Egy kerékpárverseny mezőnye épp két rendőr mellett halad el. Mire az egyik rendőr megszólal: - Fiúk fiúk, sorba fog ez kerülni.... 27 bicikli, lámpa nélkül!
A kisiskolás kerékpárjával óriási sebességgel rohan a tanítónő felé. - Állj meg, azonnal! - kiált rá a tanító néni. - Se lámpa, se csengő! - Tessék elugrani! - kiált vissza a bajnokjelölt. - Ugyanis fékem sincs!
Én lekéstem az elsejei nevezést. De nekem nagyon nehéznek is tűnik: ha csak a 120-ast nézem Galyatető is Kékestető is, sőőőt Fallóskút is. Utóbbiba nem szívesen mennék... :-) A 60-asban is elég keménynek igérkezik, hiszen ott is ott van az említett F.kút.... ááááá :-)
Mi valszeg megyünk oda , ( már voltunk többször ) , de itt meg a piktogramm nem jó , mert monti - vagy trekking kell hozzá ! " évek " óta tervezünk Solymival közös TT-t , itt az alkalom !
Rajt:Cél: Erdőkertes, Óvoda (Rákóczi u. 9.) Indítás: 6.00-7.45 óra Nevezési díj: 950 Ft/fő Táv (terepen): 78.4 km Szint (térképen): 1520 m Szintidő: 20 óra MTSZ pontszám: MTSZ 148 pont MSTSZ pontszám: A94/17
Oklevél Jelvény Teljesítés számával változó díjazás Ital Szendvics Meleg étel Gyümölcs Édesség Csomagszállítás egyéb helyre Csomagmegőrzés Sátrazás a rajtnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetőség a célnál
Csomagszállítás Galgamácsára. A leggyorsabb első három kupát kap. Térkép: a Gödöllői-dombság turistatérképe (2. kiadás), Cserhát turistatérképe.
Ma de. még az istentelen forróság előtt 8.30-kor indultam egy [i]Gödöllő-Bagi elágazás-Domony-Iklad-Galgamácsa-Vácegres-Erdőkertes-Veresegyház-Szadai emelkedő-Gödöllő[/i] tekergésre egyedül mint a ronin, vagyis a magányos szamuráj. Szinte kicentizve 1 ó 45 alatt teljesítettem. :-))) Nagyon jól esett. Ezért megérdemlek keddtől 3 napot a Velencei tónál! :-))) Kihasználom az ingyenjegyet a Panoráma Campingba amit az Ország közepe TT-n kaptunk!
Köszi az ajánlást solymi papa! Egy baj van csak, de az annál hatalmasabb: Nem leszek itthon, mert Parádsasvárra megyek a mamával 2 napra. :-D Na most hogy ebben mi a baj, annak az eldöntését Rád bízom.... :-)))
Holnap Telihold HHH Feljutás mondjuk két keréken Mogyoród-Fót-Bp bicós út. Indulás kb 19:30 a kastély elől. Esetleg vonat 19:21-kor. Vissza az utolsó vonat a nyugatiból Veresre:23:48. Vagy hazatekerés.
Vasárnapba végülis belefér ez a Sárbogárd. Az volt a baj, hogy én mindig a kerékpárt kipipálom a túra listán, és ez vhogy kimaradt, nincs ott a K betű mellette.