Vetettem már én is bolti mangó és avokadó magot, megindult, de csak egy darabig fejlődött. Van amelyik a télbe, van amelyik a nyári melegbe pusztult meg. Mindkettő kb 50 centis magasságig nőtt.
Meg szokott indulni a bolti mangó magja. Még sose próbáltad? Tele van ilyen videókkal a net, tehát nem csak egyedi eset, hogy nálam kihajtottak. Kaptam thaiföldről is mangó magot, 5-ből 5 kihajtott, tehát az utaztatást is bírták (kb. 3 hét). Nálam később szokott probléma lenni, a gombásodás elleni védekezés, meg nyaraláskor a locsolás. Thaiföldi mangóim az automata locsolórendszerem "meghibásodása" miatt dőltek ki. De a gombásodásra is nagyon oda kellett figyelni. A bolti fajtákból (kent, keitt, palmer) magonc mangó lesz, nem sok lehetőség van nemest szerezni hozzá, sajnos.
Sajnos nem túl jó ötlet, a hiperben vett gyümölcs mag elvetése, mert nem valószínű, hogy lesz belőle valami.
"Az biztos friss." Hát nem!
Szoktam venni mangót, papaját néha üzletekben, de ezek mind éretlenül kerülnek leszedésre és így lehet szállítani és tárolni sokáig. Az ízük is ilyen (nem túl jó) és a magok természetesen bedöglöttek.
Lehet kapni néhány helyen Ún. "repülős"-, repülővel szállított nagyjából friss gyümölcsöket, nagyon drágák és nagyon ízletesek, de még ennek a magját sem tartanám biztosan jónak, de ebben az esetben talán van esély.
új vagyok ebben a forumban, és kérdezni szeretnék.
Már másodjára rendeltem e-bayrol Synsepalum dulcificum (Miraculin) magot, sőt rendeltem hozzá gibberelin savat is, ami elősegiti a csiráztatást (por és oldat formájában is)
Savanykás kaktuszföldet is, meg PH mérőt is, de mintha csak kavicsokat áztatnák, nem csinálnak semmit.
Gyanitom, hogy vagy öregek voltak a magok, vagy nagyon besugározták a VÁM vizsgálatnál.
Tudna valaki tippet adni, hogyan tudnék élő palántát beszerezni?