Hali mindenkinek!
Légyszi segítsetek, hogy hogyan lehet minél olcsóbban eljutni Moszkvába? Szállás, kaja nem gond (barátnő), az utazás a szűk keresztmetszet.
köszi
Ezekhez nem kell belépő. Ha már így kérdezted, természetesen érdemes oroszul kommunikálni :), de a frekventált helyeken, mint Kreml-pénztár, egyéb látványosságok a belvárosban, beszélnek angolul is, már sokkal jobb a helyzet, mint akár pár éve. A foci VB-re meg különösen rágyúrtak.
Reggel 8-tól este 8-ig minden kerek órakor van az őrségváltás a Vörös téren és a Sándor-kertben is (Alekszandrovszkij szad), érdemes mind a kettőt megnézni,
igy mar ertem , es jo h blokkoljak. :) vizrol gondoskodunk akkor, van bolt a hotel kornyeken. azt nem tudod meg, h orsegvaltas mikor van a Kreml-es Voros ternel, szeretnenk megnezni. erdemes oroszul kerni majd a belepoket vagy angolul is megertik? koszi !
Ennek az az oka, hogy egy ilyen jeggyel csak egy ember utazhasson, mert egyébként ugye a "fél város" ingyen utazgathatna korlátlanul.
Reggel vegyetek magatoknak vizet valami boltban, mert az utcán van ugyan rengeteg helyen, de 60 rubel. Pl. állatkertben, a VDNH kiállításon és egyéb "bemenős" helyeken 100. Én a Magnólia nevű boltban 17-ért is tudok venni, de úgy általában 28-30-ért is kapni.
Valamilyen kaját lépten-nyomon lehet kapni, kisablakból, bodegákban, nem muszáj "rendes" étterembe beülni. Persze ezeknek is változó az árskálája, egészen a csillagos égig. Jobb előre tájékozódni (persze ez otthon is így van).
koszonom a hasznos infot !!!! meg johet sok !!!!! de egy vmi meg mindig nem vilagos, egy oldalon azt olvasom a heti kartya a belepes utan 7 percig blokkolva van, na ez most mit jelent?
Magyar mobilt nem szabad itt használni, a roaming horror áron van. A repülőtéren is lehet hivatalos sim-kártyát venni (Beeline, MTS, Megafon, stb.), de ha ott elszalasztjátok, a város tele van ilyen boltokkal. Nekem egy Beeline kártyám van, 600 rubel volt, adtak hozzá 200 rubel feltöltést, de azt hiszem valami napi 12 rubelt levonogatnak. És ehhez van 15 GB mobilnet. Én 9 napja használom, persze nem nézek filmet, vagy ilyesmi, csak néha megnézem a maileket és leginkább a közlekedési appokhoz használom meg a tájékozódáshoz. A Google Maps elég jól működik. 9 nap alatt nekem olyan 1,5 GB ment el a 15-ből.
Ma vettem 7 napos jegyet, Van 1, 3 és 7 napos. A 7 napos 830 rubelbe kerül. A 7 napot a kiadás időpontjától számolják, de valószínűleg meg lehet beszélni a kasszás nénivel, hogy ekkortól és ekkortól legyen érvényes. A metrópénztáraknál ki van írva, hogy "We speak English" (vagy legalábbis vannak olyan pénztárak is). A metróban oda kell a bejáratnál érinteni a jegyet, mondjuk enélkül nem is tudsz bemenni :) A buszon, trolin, villamoson is jobb, ha odatartod a készülékhez. Sok buszon és trolin még mindig csak elöl szabad felszállni, a "turniketeket" (a forgókaros beléptető) állítólag szeptember elején szerelik le végre mindenhonnan.
Lehet egyébként Trojka kártyát is venni és arra fix összeget feltölteni, felszálláskor mindig az utazás árát levonja. Egy sima metrójegy 55 rubel, de ilyet nem szabad venni, a Trojkával 36 rubel, illetve időnként 20, nem tudom, milyen szisztéma alapján számolják. Mintha a külsőbb részeken vonnának 20-at, beljebb 36-ot.
Ez az 1/3/7 napos jegy a legsimább szerintem, nem kell nézegetni állandóan, hogy mennyi pénz van még a kártyán, és ez mindenre érvényes, még a körvasútra is. (МЦК - MCC). Utóbbira ha felszálltok, potom 36 rubelért (ha Trojka) körbeutazhatjátok Moszkvát, a vonatok légkondisak és kényelmesek.
Sziasztok. hamarossan utazunk Moszkvaba, ha heti metro jegyet veszunk azt olvastam azt eloszor ervenyesiteni kell? ezt hogy tortenik? a metrojegy ervenyes buszra, trolira is? tovabba azt is olvastam h magyar mobilt nem erdemes hasznalni ? fizetni is jobb kartyaval, vagy kint valtani rubelt? koszonom !
Igen. 10e az 1000útnál. Mikor mi mentünk, lövésünk sem volt, hogy megy ez, hogyan lehet kérni. Szállodával próbáltuk felvenni a kapcsolatot, nem sikerült. Akkor azt mondtam, nem érdekel, jó lesz így. 2fő, 20e. Ez már se nem osztott, se nem szorzott. Szállodába kiérve, még angolul sem tudtak. Mi angolul írtunk e-mailt. Mondjuk egy eldugott, kicsi, olcsó szálloda volt, 80E volt az apartman egy hétre reggelivel. Viszont tiszta volt, minikonyha, fürdőszoba, tökéletesen megfelelt.
Múlt vasárnap jöttünk és holnap már megyünk haza, szervezett úton vagyunk. Aeroflottal jöttünk, egy Airbus 319-el. Kényelmes volt. Nekünk egy nagy bőrönd volt az árban, 23 kg, összmérete 158 cm, mint a normál repülővel való utazásnál. Egy szendvicset és üdítőt kaptunk a gépen. Pontos volt. A biztonsági előírások sem különböznek.
2 napja vettem. Csak annyit kérdezett hogy egy irányú vagy oda-vissza, később kér nevet és útlevélszámot. Jó hogy megvettük előre, így pont elértük a vonatot. Nem kell megadni honnan-hova mész.
Köszi.. 1000útnál 10e a voucher/fő, a hotel ingyen elküldte.. ez a rész megvan.
Sajnos nem tud 1 hét lenni, ha tetszik megyünk újra.. nincs már szabink:-(
A sim-en gondolkozom, ha Amerikában 3 hétig simán megoldottuk nélküle akkor szerintem nekünk itt is menni fog offline térképpel és kollegára irányított telefonnal:-)
Offline térkép letöltve, metrotérkép szintén.
Regisztráltam egy ingyenes (tehát borravalós) gyalogtúrára, és erősen gondolkozunk hogy elmegyünk 3 túrára 91 eur-ért. https://moscowfreetour.com/#pass2
Mit gondoltok, érdemes? Próbálta valaki? (mi több nagyvárosban voltunk ingyenesen, nagyon jók-kérdés érdemes-e pl metro túrára menni vagy bóklásszunk magunk?
1000út biztosítja a vouchert, nem is drágán! Mindent elintézett a vizummal együtt! Magyar Sim-et semmiképp ne használj, horror a roaming! Be se kapcsolj magyart kinn, sms-hez se!!!! Kell egy kinti sim, persze ami net-es! Reptéren kijáratnál érdemes megvenni szerintem, mert nekünk 3 napig tartott, mire találtunk egy szolgáltatót. Nem is drága. Wifi nem elég szerintem, mert nehéz tájékozódni, ahhoz meg a google térkép nagyon jól jön, wifi meg nincs sok helyen. Hosszú hétvége Moszkvában? Hatalmas város, ha tudtok variálni, inkább minimum egy hét, ha már kiutazik az ember. Metrojegy is fontos, vagyis közlekedési kártya, amire fel van töltve az utazható mennyiség, ha együtt mozogtok, egy is elég, nem személyhez kötött. És tölts le mindenképp egy Moszkvai Metrotérképet! Nagy segítség!
Bankkártya teljesen jó. Visa, MasterCard ok. Sim kártyát érdemes venni mindenképp, főleg a net miatt! Hazatelefonálni drága, vagy csak ott, ahol van Wifi. Viber és társai teljesen jók erre. Kártyafüggetlen telefont vigyél persze! Rubelt itthon csak annyit vegyél pénzváltónál, ami feltétlenül muszály! Pár ezret, ne sokat! Nagyon durván rosszul váltanak itthon, kinnt meg jó a bankkártya, sokkal kedvezőbb árfolyammal!