Keresés

Részletes keresés

bolsh Creative Commons License 2005.12.14 0 0 146
Biztosan ez a legmegfelelőbb hely a bilizéshez? "Villamosmérnök" létedre gondolod hogy lendít a szekereden ez a mezítlábas stílus? Hasznosabb lenne ha kétmondatos, többnyire gúnyolódó kommentárjaidon túl már villamosmérnökhöz méltó érdemben is hozzá tudnál szólni a témához. Ha van mit.
Előzmény: schlumberger (142)
ZsuAnn Creative Commons License 2005.12.14 0 0 145
Ernő csak nevessen, így jobb, mintha valóban lenne a családjával probléma.
Én a családomról soha nem csinálnék ilyen buta viccet.Van erre egy mondás: ne fesd az ördögöt a falra.

Előzmény: schlumberger (142)
ZsuAnn Creative Commons License 2005.12.14 0 0 144
Köszönöm, nincs harag. De személyes találkozásra nem adok lehetőséget, távolról meg csak a Gyurcsók doktor úr tud hatni.
Előzmény: schlumberger (143)
schlumberger Creative Commons License 2005.12.14 0 0 143
Egyébként még áll az ajánlatom: vállamra teheted a kezed, és lássuk a többit!
Előzmény: ZsuAnn (141)
schlumberger Creative Commons License 2005.12.14 0 0 142
"Aki a pszichológusokat - akik azért megsúgom egyetemet végzett emberek - piszológusnak nevezi nem tudom hogyan lehet villamosmérnök? Valószínüleg csak az álmaiban."

Van róla papírom . hogy szegény jó Hofit idézzem. Ő volt az, aki piszológusnak nevezte a pszichológust, tőle loptam.
Álmaimban színes krétákról álmodom, meg hogy egyre kevesebb a buta, de magabiztos ember. Aztán persze mindig belelóg a kezem a bilibe, és kréta sincs...

Ernőt meg csak ne sajnálgasd, egyáltalán nincs rászorulva, ahogy én ismerem, gondolom, jót röhög rajtad...
Előzmény: ZsuAnn (139)
ZsuAnn Creative Commons License 2005.12.14 0 0 141
Elírtam, mielőtt megszólnának: terapauta=terapeuta
Előzmény: ZsuAnn (140)
ZsuAnn Creative Commons License 2005.12.14 0 0 140
Nem tudom ezt a családterápiát miért kellett végezni a családodnak, csak sejtem. Ha úgy van, ahogy gondolom, akkor sajnállak benneteket a problémáért.
De a terapauta jól kereshetett.
Egyébként nem feltétlenül kell kigúnyolni azt, amit nem ismersz.
Előzmény: Törölt nick (136)
ZsuAnn Creative Commons License 2005.12.14 0 0 139
Aki a pszichológusokat - akik azért megsúgom egyetemet végzett emberek - piszológusnak nevezi nem tudom hogyan lehet villamosmérnök? Valószínüleg csak az álmaiban.
A továbbképzéseken nem vajákosokat képeztek, hanem tudományosan, az emberi elme képességeire alapozva végeztettek gyakorlatokat.
De neked tovább nem magyarázom, mert értelmét nem látom.
Előzmény: schlumberger (135)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.14 0 0 138
:-)) már csak azért is, mert az antenna jobban elfér az erkélyen
Előzmény: schlumberger (137)
schlumberger Creative Commons License 2005.12.14 0 0 137
Nem értünk mi ehhez, Ernő, maradjunk a rövidebb hullámoknál :-)))
Előzmény: Törölt nick (136)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.14 0 0 136

:-))) ... én pedig egy olyan "tanfolyamon" vettem részt néhány éve, ahol igazi pszichiáter volt a vezető (plusz egy ko-terapeuta), és egy egész évig tanultuk (az egész családom), hogy miként lehet egymás érzéseit megismerni. És még csak az egymás vállára sem kellett tenni a kezünket, bár úgy bizonyára néhány nap is elég lett volna.  Javallani fogom a terapeutának ha egyszer még találkozunk :-)

Előzmény: ZsuAnn (134)
schlumberger Creative Commons License 2005.12.14 0 0 135
Én kérem csak egyszerű mezítlábas villamosmérnök vagyok, se piszológusi, se halottlátói, se agykontroller oklevelem nincsen. Kalandos életem során velem is próbáltak már ilyeneket játszani - hatalmas röhögés lett a vége mindig, a valóságtól messze elszakadó "gondolatolvasás" okán.

Különben a Leleplező c. periodikus kiadványban lehet ilyen, nagy "tudományossággal" teli írásokat olvasni, komoly kiadvány az is.
Egyébként vállalom, a vállamra teheted a kezedet, kíváncsi leszek, mit tudsz mondani rólam, hogy megálljam röhögés nélkül. Nos?
Előzmény: ZsuAnn (134)
ZsuAnn Creative Commons License 2005.12.14 0 0 134
Én nem végeztem agykontroll tanfolyamot, de részt vettem több olyan továbbképzésen/pár napos gyakorlati tanfolyamon/ahol pszichológus, vagy speciális tanfolyamra szakosodott munkatárs vezette a gyakorlatokat.
Ezeknek a tanfolyamoknak a lényege, egy felépített gyakorlatsor, ami azt vizsgálja , hogy csoportok mennyire tudnak együttműködni.És valamilyen módon segíti ennek kialakulását.
Egyik gyakorlat, hogy a párok, akik már egy napja együtt tevékenykedtek a következőt teszik. Egyik leül egy székre, a másik mögé áll és a két kezét annak vállaira helyezi. Nem tesz semmit, azonkívül,hogy figyel a gondolataira. És az esetek nagy százalékában nemsokára érezni fogja a másik hangulatát, életeseményét.
Pl. szerelem, tragédia, elégedettség, stb.
Hitetlen topiktársam, erre mi a magyarázata?
Előzmény: schlumberger (133)
schlumberger Creative Commons License 2005.12.14 0 0 133
"mindenki hozott magával 2 embert akit ismer,"

Ajjajjjajjjj, eddig csak egyet kellett... ennyire nincsenek elegen, hogy már kettőt kell?
Előzmény: sLeuth (121)
schlumberger Creative Commons License 2005.12.14 0 0 132
"A rádiótechnikából ismerjük, hogy az adók közismert frekvenciái csak vivőhullámok, amelyekre a tulajdonképpeni információt ráültetik (felmodulálják). Ha például a rádiónkon beállítjuk az FM 104 MHz-es tartományt, nemcsak egy monoton hangot hallunk, hanem egy komplett rádióprogramot, beszédet, zenét. Ezeket a komplikált információkat a 94 Mhz-es vivőhullám segítségével juttatják el az adótól (rádióadól) a vevőig (rádiókészülékig), majd a rádiókészülék ezeket ismét hallhatóvá alakítja. Az adó és a vevő közötti útszakaszon semmit sem hallunk a műsorból"

Nos, ez rádiós szempontból nagyon rendkívül szakszerű. Ilyen lehet az egész???
Inkább megyek QSO-zni, hátha még egyben van az ionoszféra :-)))
Előzmény: sLeuth (16)
ZsuAnn Creative Commons License 2005.12.13 0 0 131
sLeuth és bolsh nevü topiktársaimról azt írni, hogy buták nevetséges, s aki annak tartja őket, bizony magáról állít ki bizonyítványt.
Mindkét embert topikokon keresztül szívesen olvasok, mert értelmes hozzászólásaik nemcsak szakmai tudást, de intelligenciát is tükröznek.
Ők nem írják a muszájt ly-vel, de Amerikát sem kis a-val amerikának. Úgyhogy hiányosságaink mindannyiunknak vannak, ne barmoljuk le a másikat, mert a dolog visszaüt/het/.
Előzmény: HG4I (129)
Campi Creative Commons License 2005.12.13 0 0 130
Én egyetértek veled, ráadásul én egy éve olvasom ezeket :))

Tény, hogy a műszakisoknál létezik egyfajta nem szándékos lenézés másokkal szemben [bennem is], amikor olyan témára kerül a sor, amiről a delikvensnek fingja nincs, de azért nyomja a sódert. Én annó érintőlegesen tanultam egy kis hullámtant illetve alap (nem is volt annyira alap) fizikát, de annyira nem értettem hozzá, így beleszólni sem tudtam.

Nem állnék le vitatkozni egy sebésszel anatómiáról, viszont az ittlevőknek bizony nem ártana egy kis EM terek könyvet kézbe venni. Villamosságtan is jöhet. Utána lehet véleményt nyilvánítani. Más weboldalakról átvenni linkeket nem érdemes, vagy csak ezután. Bocs, hogy ez ilyen RTFM feeling, de ez van. [megint a felsőbbrendűség]

A csodáról pedig természetesen mkinek lehetnek elképzelései, de nekem a Faraday-kalitka sem csoda [pedig csodás :) (bocs)], bár 50 ezer évvel ezelőtt még a villám utáni tűz is az lehetett. Tudom, rohadt materialisták vagyunk.
Előzmény: HG4I (129)
HG4I Creative Commons License 2005.12.13 0 0 129
Szia Hegyvölgy!

1. A muszály és muszáj miatt elnézést, félreütöttem. /Amúgy nem szokásom :)/
2. A vehemencia direkt volt. Tudok visszafogott is lenni.
3. Amit nem bírok elviselni, az, ha hülyének néznek. Lásd elektromágneses sugárzás mérése EEG-vel, stb.
4. Az általad leírtakat nem vitatom, léteznek agyi funkciók. (Egyébként amit írtál, az már bizonyított is).
Azonban itt másról volt szó! Az érzékelést nem az agy végzi. Az érzékeléssel megszerzett információt dolgozza fel. A másik példában: az érzelmeknek mindíg van valami kiváltó oka - ez lehet valós érzékelésen alapuló, vagy képzetes (pl. emlék).
De ennél is bonyolultabb, mondhatni zagyvább volt a kolléga általam - meglehet a kelleténél erősebb stílusban - kivesézett mondata. Szerinte a szédülés is érzelem. Na, ne! Meg az éhség is, a viszketés is, ja, meg a köhögés is....

Na, ezt nem tudom elviselni. Ezek a pongyolaságból, meglehet jóindulatú általánosításból eredő, avagy éppen szándékos összemosást tükröző mondatok azok, amelyek könyörtelen kivesézése hozhatja a nyájas olvasónak a megvilágosodást: át akarnak verni!

Persze! Igazad van, sőt tovább megyek: lehetnek olyan érzelmek, amelyeket még nem is ismerünk. Lehetnek olyan testi-lelki folyamatok, amelyeknek létezéséről sem tudunk. (Szerintem vannak is.) Mégegyszer sőt! Ezekhez kapcsolódhatnak ma még ismeretlen receptorok. Igen!
Na de kérem, most mi másról beszélünk, mint amit kedves topiktársunk leírt!

Én csak azt tudom javasolni: senki se hagyja magát!

A tengeralattjárók irányítása témáját már elő sem veszem.
Annyi kacsával találkozik az ember, hogy csak na!
Sajnos ma az interneten elérhető információk nagy részére elmondható, hogy nincs forrás-értéke, nem fogadható el autentikusnak. Sajnos minden témára igaz.

Szia Hegyvölgy!

Előzmény: HegyenVolgyon (127)
informator_x Creative Commons License 2005.12.13 0 0 128
Üdv

"Ezek mellett sosem feledkezhetünk meg arról, hogy az internet mindent elbír és bármi leírható - ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül hamis lenne, de azt sem hogy igaz. A tudományos hitelesség az egy egészen más dolog, ráadásul gyakran nem hivatkozásokon, hanem személyes tapasztalatokon alapul (pl minden villamos mérnök végez saját maga is méréseket)."

A 2. link kimondottan a HAARP official weboldalán van, ami egyébként nagyon jó kis oldal (http://www.haarp.alaska.edu/).

Az amerikai hadsereg ELF antennájáról pedig közvetlenül, első kézből, az üzemeltetőtől :) :
http://enterprise.spawar.navy.mil/

A kereső mezőbe beírni ELF , kidob jópár dokumentumot.

Itt persze mindenhol egyirányú kommunikációra használt berendezéskről van szó, ELF radarról nincs semmiféle információm.

U.I. Az ELF-összeesküvés mániának a legnagyobb lökést az ominózus X-Akták rész adta :)
Előzmény: Törölt nick (125)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2005.12.13 0 0 127

Üdvözlöm én is az újonnan megjelenteket és úgy általában véve mindenkit, valamint köszönet a rádióamatőröknek a gyors reagálásért.

Igazából sajnálom, hogy ebből a jó ötletből ilyen tipikus indexes fikázás kerekedett, én tényleg csak azt szerettem volna, ha a témához többet konyító emberek is megjelennek és kultúráltan véleményezik a leírtakat.

HG4I!

Tisztelettel kérlek meg, hogy kicsit kevésbé lekezelően próbálj meg reagálni a kevésbé tudományosan (és kevésbé hivatalosan) közelítők felvetéseire. Azért mert valaki nem úgy gondolkodik, mint Te, nem kell széjjelmarcangolni. 

Ellenkezem veled a emberi agy érzékelésének kérdésében is, ugyanis ott valóban bőven vannak olyan területek, amit nem lehet egyszerű vaskalapos fizikával megmagyarázni. Ilyen pl a tudományosan nem elismert, de határozottan létező telepátia is (ennek hol a szenzora?)

A Bolsh által említett düh, nyugalom, szeretet érzékelése sem valószínű, hogy marhaság, mert egyes szenzibilisebb személyek képesek ilyet is érzékelni vizuális és audio kapcsolat nélkül is. Persze ezt is meg lehet magyarázni pl igen fejlett, nem tudatos szag érzékeléssel, gondolok itt a feromonokra.

Továbbá én azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy vannak az agynak még nem ismert receptorai, amik lehetnek akár magában az említett "szerv" belsejében is.

Túlságosan ismeretlen terület ez még ahhoz, hogy biztonsággal kijelenthessük, 5 érzékszervünk van és kész...

Az eredeti témához visszatérve, a többiben egyetértek. 

Nem megalapozott, titokzatoskodó, érzelmekre ható, a logikai buktatókat ügyesen megkerülő szövegnek tűnik.

v

sLeuth Creative Commons License 2005.12.13 0 0 126

na, így kell ezt csinálni! :)

Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.13 0 0 125

Érdekesek ezek a cikkek.

A második link is 14 illetve 28 mérföldes antennát említ 82 Hz-re. Nem arról van szó, hogy akár egy 1 méteres drót ne sugározna 82Hz-en, hanem az illesztésről - vagy hogy népszerűbben mondjam - a hatásfokról van szó, ami a hulláhossz tartományában a legjobb. Ezek mellett sosem feledkezhetünk meg arról, hogy az internet mindent elbír és bármi leírható - ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül hamis lenne, de azt sem hogy igaz. A tudományos hitelesség az egy egészen más dolog, ráadásul gyakran nem hivatkozásokon, hanem személyes tapasztalatokon alapul (pl minden villamos mérnök végez saját maga is méréseket). 

Ami számomra egy nagyon kevéssé hihető (mondhatnám fizikailag lehetetlennek tűnik) az alacsony frekvenciával való "radarozás" . Ugyanis a felbontóképességet elvileg korlátozza a hullámhossz (az optikai mikroszkópnak is ezért vannak korlátai), és itt többezer kilométeres hullámokról van szó. Valóban (elvileg) lehet tengeralattjárót felderíteni 100 Hz alatti "lokátorral" is (ahogyan az egyik írás állította), ha ez a tengeralattjáró hossza is többezer kilométer. (és most tekintsünk el az egyéb  technikai részletektől) 

Az a benyomásom, hogy ez az egész téma a "fantasy" birodalmába tartozik. 

A filozófia fórumon gyakran felmerülő érv, hogy "senki sem cáfolta hitelesen" ... ezzel a a gond, hogy végtelen mennyiségű olyan dolog létezik amelyet még nem cáfoltak, és azok ettől még nem valós tények. Ami véges úton és véges időn belül megoldható, az a pozitív tények, pozitív állítások bizonyítása. Ennek kritériuma, hogy legalább elvileg bárki számára megismételhetőnek de legalább megismerhetőnek kell lennie. A természettudománynak - legalábbis a mai - irányvonala szerint pedig nem is a hipotézisek, nem a "lehetséges" a fontos, hanem a produkálhatóság, melyre egy példa lehet egy 10 Hz-es távirányító berendezés utánépíthető publikálása, bemutatása. És akkor tökmindegy mit gondolok róla, az a kérdés működik vagy nem működik.  Viszont az összeesküvés-elméletekhez nem kell semmi ilyesmi:-)

Előzmény: informator_x (118)
bolsh Creative Commons License 2005.12.13 0 0 124

Észrevételeid 'továbbítottam' a Katrina hurrikán viharkárosultjainak.

A többi pedig melegvíz kategória, közhelygyűjtemény, előtted már feltalálták ezeket.

Kikívánkozik belőlem még egy apróság, hozzád utoljára: a Csoda szubjektív, emócionális fogalom, attól függ, ki mit ítél annak magában..., ezzel ellentétben te elkezded magyarázni az egzakt mivoltát.. fából vaskarika, 'továbbítottam' a 'palota' névadóinak.. mintegy rávilágítván szerencsétlen névadói képzeletükre.

<<Muszály idézzelek>> mindjárt meglátod miért.., mivel továbbra is a személyeskedés a legfőbb érved, úgy érzem, nekem nem muszáj tovább vitatkozni veled

Előzmény: HG4I (117)
HG4I Creative Commons License 2005.12.13 0 0 123

Butaságodon csak és kizárólag azon nemes tulajdonságod tesz túl, amivel más hülyéket meg tudsz etetni.
Miért? Ezt írod korábban:

Már régóta ismert, hogy az elektromosan pozitív ionoszféra az összességében negatív töltésű földfelszín ellenpólusa, így a két réteg között folyamatos az elektromos feszültség. Ez a feszültség rendszeresen kisül, amikor valahol a Földön kitör egy vihar.

És most:
Láttad már a NatGeo legújabb(?) már legalább 10x vetített filmjét a villámkutatásokról? (melyben pl említés esik, hogy a villámok nem le, hanem felfelé csapnak, és egészen az ionoszféáig, és az ionoszférában folytatódó felszíni villámot tudományos nevén "vörös angyal"-nak hívják) Vagy esetleg olvastál már utána a NatGeo honlapon, esetleg tudsz ennek ellentmondó, és hitelesebb forrást mint a NatGeo?

Nem figyelem a NatGeo-t. /Viszont az ionogrammokat rendszeresen :-) /
De mondtam már:

a villámoknak semmi közük sincsen az ionoszférához. A villámok nem az ionoszféra és a föld felszíne között keletkeznek, hanem az ATMOSZFÉRÁBAN! Vagyis nem az ionoszférában!

Természetesen villámok minden irányban kialakulhatnak, akár felfelé is.... Pont ezért (is) nagy marhaság, amit a felső idézetben írtál....

na, más dolgom is van.

Előzmény: bolsh (111)
sLeuth Creative Commons License 2005.12.13 0 0 122

nem neked címeztem bolsh! isten ments, te vagy a józan hang a zűrzavarban, ezért frankón tisztellek, kiérdemelted ;)

Előzmény: bolsh (119)
sLeuth Creative Commons License 2005.12.13 0 0 121

azt tessen nekem elmagyarázni, mert én beszartam tőle frankón, hogy lehet az, mikor agykontroll tanfolyam záróaktusaként esettanulmányokat kellett csinálnunk, ami abból állt, hogy egy vadidegen emberrel párokba rendeződtünk, mindenki hozott magával 2 embert akit ismer, majd bármilyen konkrét információ nélkül az volt a dolgunk hogy felidézzünk a párunk által hozott embereket, akikkel sohasem találkoztunk. amitől beszartam az az volt, hogy a kiccsaj aki nekem jutott, hozta a nagymamáját és az öccsét, mint esettanulmányt, az öcsinél megmondtam hol volt eltörve a karja, hogy néz ki, ahogy a nagyinál is hogy a veséjével vannak problémák meg hogy hogy néz ki, plusz a nagyinál süti illatot éreztem. a valóság és amit felidéztem tökéletesen stimmelt. mondom fasza, leiszom magam, hátha kigyógyulok :)

ezek után senki se fogja velem elhitetni, hogy az agyunk nem képes többre mint eccerű kémiai reakciókra a koponyánkba zárva elszigetelten mindentől. ez igenis kérem kommunikál a környezetével, az elsődleges érzékszerveken kívül is.

nomeg, ez itt kérem a rejtélyes dolgok, tudományok határvidékei, alternatív kutatók cucc, szal lehet jönni őrjöngeni pohár vizezni meg minden. bírjuk, mi ugyanis a valóságot kutatjuk, nem azt amit megetetnek velünk.

Előzmény: HG4I (117)
rev251 Creative Commons License 2005.12.13 0 0 120
Úgy tűnik, szóbakerül a rádiótechnika, meg az alkalmazott villanytan is.
Végre-valahára. (Hála HegyenVölgyönnek! Már egészen elfelejtettem ezt a topic-ot amúgy)
bolsh Creative Commons License 2005.12.13 0 0 119

sLeuth!, nagyon szívesen segítek(?)- hozzászólok Neked, mindnyájatoknak kedves olvasótársaim, az ügynek, és utolsósorban magamnak, hisz

örülök neki ha vitatkoznak velem, és a mindenkori témán felül a legfontosabb a kultúrált vita..

annak is örülök ha igazán sarokbaszorítanak, sőt azt még szívesen meg is köszönöm, hisz mindenki holtig tanul, és a legnemesebb tanulás ha az ember belátja önnön tévedés(ei)ét.

(egyébként sajnos az inkriminált képeket nem tudom visszanézni, nem engedi a böngészőm)

ui, ugye az 1., és a 2., pontokat nem nekem címezted? Félreérthető..

Elnézést hogy nem egyenest nekik címzem, de külön üdvözlöm a lelkes rádióamatőr kollégák véleményét!

Előzmény: sLeuth (114)
informator_x Creative Commons License 2005.12.13 0 0 118
Üdv

"A szóbanforgó néhány hertzes frekvenciáknál figyelemre méltó, hogy a 10Hz-es frekvenciához 30.000km hullámhossz tartozik. Egy valamirevaló kisugárzáshoz félhullámú dipól antenna szükséges, ami 15.000 km - kompromisszumokkal és mindenféle cselekkel talán 1000km-re lehetne csökkenteni, ami még mindig elég feltünő lenne."

Igen, elviekben, de lehet "cselezni" :
http://en.wikipedia.org/wiki/Communication_with_submarines#Extremely_low_frequency

Valamint, a HAARP ELF projectjéről infók :
http://www.haarp.alaska.edu/haarp/elfindex.html
Előzmény: Törölt nick (105)
HG4I Creative Commons License 2005.12.13 0 0 117

Üdvözöllek, dicső lovag!

Hűűűűűűűűűűha!
Te tényleg egyszerű vagy, mint egy pohár víz!

Nem teszek fel linket, ugyanis felesleges.
Aki annyira képtelen, hogy az ált.isk.7-8. osztályos fizika tantárgyból nem emlékszik az elektromosság és a mágnesesség különbözőségére, annak ugyan hogyan tudnám elmagyarázni az elektromos térerősség, a mégneses mező és az elektromágneses tér közti különbségeket és azonosságokat? (Mert ugyebár ugyanolyan indoklással tiltakoznak a /tudatlan, zöld-féle/ népek a nagyfesz. távvezetékek és a GSM átjátszók telepítése ellen..... holott teljességgel más, két különböző fizikai tulajdonságokkal bíró, az emberre teljesen másképpen ható erőterekről van szó. De nekik egy "kaptafa"!)

Ugyanez érvényes a zápor, a zivatar, a vihar(os erejű szél) kifejezések jelentés tartalmának felfogására. Már csak azt nem tudom, hogy aki ezek különbözőségével nincsen tisztában, az valójában meg tud-e érteni egy időjárás jelentést????

Hoppá! A Csodák Palotája nagyszerű példa. Bizonyítja, hogy nincsenek csodák, mindennek van természettudományos alapja. Még akkor is, ha esetleg meghökkentő a megjelenése, a használata, eredménye, stb. Mondom: meghökkentő, de nem csoda!
Megjegyzem, ismét marhaságot írsz:"...a techika csodáit, melyekre épp a tudomány hívja fel a figyelmet."
A tudomány a technika csodáira hívja fel a figyelmet! Marha jó, majdnem tetszik... Szerintem felnőtt ember lehetsz, de logikusan gondolkodni megtanulnod talán nem reménytelen, de mindenképpen szükséges.
Nem fordítva lenne helyes? A technikában jelennek meg a tudományos eredmények (alkalmazott tudomány).

Utolsó bekezdésed tényleg azt bizonyítja, hogy kár lenne megpróbálni meggyőzni téged bármiről is. Mert a Biblia is leírta már: boldogok a lelki szegények!
Fogd már fel végre, hogy az emberi agy az nem egy érzékszerv. A fájdalmat (fejfájást) nem az agy érzékeli, hanem a fájdalom érzékelő receptorok. Állításod szerint ha fáj a sarkam, azt jelenti, a sarkamban az agyam.....

A további általad leírtak az a csúcs: szerinted az agy ÉRZÉKELI a dühöt, haragot, féltékenységet, irigységet, vágyakat, késztetést, szerelmet, kitartást...
Muszály idézzelek, mert szerintem ez nemcsak topik-csúcs, hanem index-csúcs is az egységnyi butaságot alapul véve.
Írod:
<Az emberi agy semmit sem képes érzékelni> kivéve a gy fejfájást, frontot, szédülést, étvágyat, stb, továbbá az érzelmeket: dühöt, haragot, féltékenységet, irigységet, vágyakat, késztetést, szerelmet, kitartást, stb, és ezek mind mind <elektromos jelek>, vagy ezeknél azért többek?

Sok marhasággal találkoztam már, de ekkorával ritkán.
De ha már ilyen okosan érvelsz, megkérdezem: hun van, barátom, a te harag-érzékelőd, kitartás-érzékelőd, stb.

Azt sem tudod, mit beszélsz, sőt azt sem, mit kérdezel.

Kevered az érzékelés (neuro-fiziológiai) folyamatában keletkezett érzet fogalmát az érzelem (pszichológiai, pszichoszomatikus folyamat eredménye) fogalmával!

Huhh!

No, aki elolvasta ezt a levelet, rögvest tisztábban láthat az eredeti topiknyitó hozzászólásban alkalmazott trükkökkel kapcsolatban. Semmi tudományos alap, hatalmas, mindent elfedő, népszerű, de tudományoskodó nyelvezetű légbőlkapott szenzációk. Esetleg rosszindulató írások, esetleg más ok is lehet a háttérben.

na, csákócska!

Előzmény: bolsh (111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!