Keresés

Részletes keresés

Sd268 Creative Commons License 2020.03.13 0 0 1278

A citromolaj az finom:-)

Igen, ez iható is, mert teljesen tiszta, tömény. Doterra készítmény, egy ismerősöm rendeli. Hát, a jobb vesefájdalom elmúlt, pedig előtte egy hétig görcsölt. Persze, ez akár sima véletlen is lehet. Bal oldalon az elakadt kis piszok fájdigál, szúrkál, de a reggeli kínzó inger elmúlt egy hete, és napközben sem rohangálok sűrűn, pedig ott van még. Szóval, nem lehet még tudni. Egyelőre jobb, de nekem hosszú távon dől el majd. Egy-két hónap után biztosabban fogom látni. 

Előzmény: A piros tornacipős lány (1273)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.13 0 0 1277

És egy hete is CT-én vizsgáltak? Mert röntgen vizsgálat nálam sem mutatott követ egy idő után. De panaszaim továbbra is voltak. Utána nézték meg CT-én, amin már látszott a kő.

Nekem az uréter alsó szakaszában volt a kövem.

Előzmény: B.Karol (1276)
B.Karol Creative Commons License 2020.03.13 0 0 1276

Köszönöm, 1 hónapja voltam CT-n és ott az ureter közepénél volt kb. egy 4mm-es kő. De 2 hete és múlthéten se látta a dokim, nekem jobb oldalon folyamatosan tagulat volt a vesémbe, furcsállom mert edénybe pisilek és láttam volna ha kijön a kő meg éreztem volna..

Előzmény: kgaboroo (1275)
kgaboroo Creative Commons License 2020.03.12 0 1 1275

Az apró követ nehezen lehet ultrahanggal kimutatni. Ha szúrkál és vizeléskor lehúzó érzésed van akkor sanszos, hogy mozog a kő lefelé.

Amikor már közel van a hólyaghoz akkor a vizelés vége felé erősebb görcsölő húzó érzés van. Olyan mintha húznák le hólyagodat és csípősebb az érzés. 

Előzmény: B.Karol (1274)
B.Karol Creative Commons License 2020.03.12 0 0 1274

Sziasztok, egy kis segítséget kérnék. Múlthéten voltam orvosnál, azt mondta hogy nem lát követ, nincs tágulat a vesémbe,  rá is irta a papíromra hogy panaszmentes.. Viszont az biztos hogy nem jött ki, mert a héten is érzem a tompa fájdalmat illetve ma is, lesugárzik és ha pisilek az is furcsa, mert nem szúr vagy ilyesmi, hanem nagyon kellemetlen érzés.. olyan elmagyarazhatatlan.. és gyakran csipked fájdogál a vesém.. Ez most mar a holyagba lehet vagy a hugycsőben? Vagy esetleg meg az ureterbe??

Előre is köszönöm a választ! 

A piros tornacipős lány Creative Commons License 2020.03.12 0 0 1273

Szia , 

Miújság a citromolajjal? 

Egy drágábbat találtam az interneten, hogy az iható? a többi nem? 

Na mindegy, szó mi szó, ha bevállik, akkor szólj nekem is, küldd át és berendelek belőle!!:)

Dettusfruttus. jó nagy kövecskéd van, kitartást hozzá hajrá :)

Előzmény: Sd268 (1268)
Dettusfruttus Creative Commons License 2020.03.12 0 0 1272

SD268 köszönöm egy tündér vagy!! köszönöm, nagyon bízom benne, hogy lesz valami, mert rettegek attól a fájdalomtól. Most a 2 diclac között nospát veszek be, ha érzem hogy jönnek erősebb görcsök. nekem az is jó ha talál valami jó helyet magának ott és elvan csak ne kínozzon :D

Sd268 Creative Commons License 2020.03.12 0 0 1271

Elhiszem, hogy meg vagy ijedve. Férjemnek kB. ekkora köve volt. Ő egy hétig nagyon szenvedett, majd még 1 hetet feküdt vele. Ha bírsz, akkor mozogj, ugrálj! Ő nem bírt. Neki kB 3 hét alatt elmozdult olyan helyre, hogy 2 évig észre sem vette, és utána jött ki, viszonylag könnyen.

Szerintem, simán kijöhet neked, itt sok ilyenre volt példa. Gyógyteával ne spórol. Nyírfalevél, csalán, zsurló, aranyvesssző nagyon jó. Nekünk fájdalom ellen Voltaren kúp vált be, pedig férjem majdnem infarktust is kapott a fájdalomtól, nyelve alá gyógyszer kellett, de ez a kúp biztosította a túlélést. Háziorvos is felírja. Meg sok citrom, a gyulladás, bacik ellen. 

Előzmény: Dettusfruttus (1270)
Dettusfruttus Creative Commons License 2020.03.12 0 0 1270

Sziasztok!!

Én kedd hajnalban kerültem be a sürgősségi ügyeletre amikor olyan szintű görcseim voltak hogy sírtam a fájdalomtól és nem tudtam kiegyenesedni. Megvizsgáltak 6 óra alatt lett eredmény 7x5mm vesekő. Kaptam diclacot itthonra amit napi 2x kell szednem, és rowatinexet is kaptam azt 3x1ben kell szednem. Enyhe fájdalmam van, folyamatosan szúr a jobb oldalamon de még kibírható. Kedden kell visszamennem kontrollra, van esélyem addig produkálni valamit? :) ja és lány vagyok :) 27 éves ha ez számít :D bármilyen válasznakm örülnék kicsit kétségbe vagyok esve. :)

Sd268 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 1269

Ez nem semmi termés! Az meg tiszta hihetetlen, hogy nem kínzott meg. Gratulálok 🙂

Előzmény: entente (1264)
Sd268 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 1268

Hát..... na. Életmódváltás az rendben. De merre? Gyógyteák annyit ittam, mint egy teve. Nekem a nyírfalevél tuti segített, higy ne súlyosodjon el, de a folyadék nem volt korábban sem kevés. Sóról meg van, aki pont az ellenkezőjét mondja. Hogy kell, mert ha nincs bevitel, akkor a vese megpróbál belőle mindent visszatartani, és az sem vezet jóra.

Ha józan paraszti ésszel gondolkozunk, ami tényleg sok, a tömérdek hús, felvágott, tejtermék, ami régen ugye nem ment. Volt helyette kolbász, szalonna, kenyér, hagyma meg zöldségek, hüvelyesek.

Tegnap elkezdtem a citromolajat. Izgulok. 

Előzmény: A piros tornacipős lány (1265)
A piros tornacipős lány Creative Commons License 2020.03.10 0 0 1267

Igen-igen, természetesen ez is kell hozzá!! :-) Sőt lehet, hogy ez a fő tényező!! :))) 

Előzmény: vizus (1266)
vizus Creative Commons License 2020.03.09 0 0 1266

Plusz nyeregben ülős ( tehát nem a lábadon állva nyomod) döcögés bicajjal ötven kilométeren át durva földutakon. Nekem egyszer kijött tőle.

Előzmény: A piros tornacipős lány (1265)
A piros tornacipős lány Creative Commons License 2020.03.09 0 2 1265

Sziasztok, 

Na a kapott tanács, sok - sok tea..., nem gyümölcs, hanem gyógytea, napi 3 liter.., és lúgosítani kell :) Állati fehérjéket kerülni, növényi mehet..!! konyhasót el kell felejteni. :) ha lehet vagy nagyon min. kell..

Ahány orvos, annyi tanács :-) Ki látott még ilyet? De akkor is el kell indulni egy úton, mert én nem szeretnék így élni hosszú ideig, hogy állandó orvoshoz járás,..., és még az a kevesebb, hanem beakadnak ezek a vackok és nem akarnak kijönni, aztán menjek mindig kés alá? :(

Úgyhogy változtatni kell !! egyben viszont mindenki egyet ért... : életmódváltás kell! 

Mindenkinek gyors gyógyulást. :)

entente Creative Commons License 2020.03.09 0 0 1264

Előzmény: entente (1263)
entente Creative Commons License 2020.03.09 0 0 1263

Sziasztok!

Tavaly év végén a jobb vesémből szörnyű kínok között kórházban távozott egy 7mm-es kő.Idén januárban a bal vesémben lévő 12mm-es követ kétszer zúzták /az első zúzás borzalmasan fájt/,

ma hajnalban szinte fájdalom mentesen megszültem a kis drágákat!Mindenkinek jobbulást és kitartást!

Törölt nick Creative Commons License 2020.03.07 0 0 1262

Még nem használtam, és nem tudom hogy hol kapható, de esetleg érdemes ezt is kipróbálni: 

Sd268 Creative Commons License 2020.03.07 0 0 1261

A citromolaj még nem érkezett meg. Úgy jött képbe, hogy többször olvastam, a gyümölcssavak, citrusok hatékonyságát. Elkezdtem egy jó tömény citromos vizet inni másfél hete, azóta jobban görcsöl a jobb vesém. Ekkor hallottam véletlenül erről az olajról, és kértem.

Végülis, a Rowatinex is olaj csupán és hatékony sokaknak. 

Meglátjuk! 

Előzmény: A piros tornacipős lány (1260)
A piros tornacipős lány Creative Commons License 2020.03.05 0 0 1260

Mindenképp írok majd, hogy milyen tanácsokat kaptam..

Erről a citromolajról én még nem hallottam, de írhatnál róla, hátha.. én most is citromos sörözök, hátha éppen ez kergeti el :)

Igen, borzasztó, hogy nincs egy biztos ellenszer..., mindenki mást mond, nála mi hajtotta el :(

Kísérletezgetek inkább csak ne kéne újra ott kikötnöm, ahol legutóbb, de most megint sok idő telt el , sanszos, h ez se fog csak úgy távozni :-(

Kitartást. :)

Előzmény: Sd268 (1259)
Sd268 Creative Commons License 2020.03.05 0 0 1259

Nagyon kíváncsi vagyok, mit mondanak majd. A tejtermékek fogyasztását mondják, hogy jobb elhagyni, mert gyulladás idézhet elő. De akkor mi marad? Sem glutén, sem sok hús, semmi? Zöldség nincs annyi, főleg ha normális kaját akarnál főzni, akkor olyan szemetekkel kell megszórni, mint szója, utifűmaghéj meg egyéb lópikula, ami nem hiszem, hogy jobb lenne.

Én most fogok kipróbálni egy erős citromolajat, ami többeknek indított be kőtávozást,még olyannak is, aki nem tudott róla, hogy köve van. 

Leginkább ez a kísérletezgetés a legszomorúbb. Bármit elhagynék, meg ennék, ha elmúlasztaná, de attól is félek, hogy ez a sok próba,ég felborított étrend a végén ártani fog. 

Előzmény: A piros tornacipős lány (1258)
A piros tornacipős lány Creative Commons License 2020.03.05 0 0 1258

Szia, 

minden tiszteletem a Tied, neked egy csöppségre is oda kell figyelni, nem vonulhatsz el a szobába szomorkodni :)

Megyek és kérek időpontot az orvoshoz,... Közben kértem egyet máshová is hétfőre hátha ellátnak jótanáccsal, mit egyek, mit ne egyek :-) Bár rögtön azzal kezdték a telefonbeszélgetést, hogy felejtsem el a tejet és a tejtermékeket... :) Hát ezt akkor megteszem, ne legyen gond, és megyek ma úgyis vásárolni, veszek cikóriát, vége a kávézásnak is..!!! És visszaváltok a fehér húsra..csirkemell :)+halacska :) Hátha segítene..., a sok vöröshús úgy se jó..

Mindenkinek további szép napot :)

Előzmény: Sd268 (1256)
Sd268 Creative Commons License 2020.03.03 0 0 1257

Sajnos hosszadalmasak ezek a piszok kövek, homokok, de az tartsa  benned a lelket, hogy nagyon gyorsan, hirtelen jobbra is fordulhat. 

Előzmény: A piros tornacipős lány (1255)
Sd268 Creative Commons License 2020.03.03 0 0 1256

Nekem szerencsére a jobb vesém elhallgat ott, pedig már attól féltem, kórház lesz a vége. Nagyon ki voltam a babám miatt,de msot semmi jobb oldalon. 

Bal oldalon, alul a hasamnál el van akadva már nekem több, mint 1 hónapja valami. Néha szabályosan érzem, hogy zökken lejjebb, de még nem jött ki. Ezzel csupán a sűrű wcre rohangálás a bajom, főleg reggel. 

Kedvem a béka feneke alatt. 

Te csak menj orvoshoz, ha látják a köbed, tudnak is vele mit csinálni. Lehet  sokára majd, de jobb lesz. Egyszer csak el kell múlnia ennek az istenverésének. 

Előzmény: A piros tornacipős lány (1255)
A piros tornacipős lány Creative Commons License 2020.03.03 0 1 1255

Sziasztok, 

Ki hogy van? 

Én egyre azt érzem, hogy erőtlen vagyok.., lehet már más is okozza, de most vagyok már két hónapja így szedem a bogyókat, ugrálok... de semmi, ráaádásul nem egy-két programról lemaradok így, kicsit lekorlátoz... Vasárnap elindultunk kicsit csavarogni, du 2-kor olyan voltam, mint akit leütöttek, pedig 11-kor léptem ki a lakásból..

De már megint nem tudom, ötlettelen vagyok, csak azt tudom, nem akarok visszafeküdni a műtőasztalra.. !!

Lassan be kellene jelentkeznem kontrollra, de a félelem tart már vissza. :( 

H. E. Wright Creative Commons License 2020.02.29 0 0 1254

Megértelek. Amikor fáj, akkor elég nehéz másra koncentrálni. Nekem szerencsére nem fájt erősen sokszor eddig, és akkor is vagy hétvége volt, vagy szabin voltam. Ráadásul a gyerekeim is nagyok. Biztos nem könnyű fájdalmak között ellátni egy kisbabát. Remélem hamar túl leszel rajta! 

Előzmény: Sd268 (1253)
Sd268 Creative Commons License 2020.02.28 0 1 1253

Amióta követem a veseköves tudnivalókat, én is azt látom, hogy vannak általános igazságok, de ettől nagy eltérések is léteznek. Én pl hiába védelem, meg ittam előtte is sokat, semmit nem jelent.

Tegnap nagyon rossz napom volt. Begörcsölt a jobb vesem, és nagyon a hátam fájt, felül, úgyhogy tuti még a versében van valami. Elkezdtem nyomni a teát, erre bal oldalt alul is nagyon elkezdett fájni a hetek óta elakadt valami. De jó, hogy tegnap írtál, nem tudtam, hogy alul a legszűkebb a szakasz. Nekem évek óta ott tanyázik a legtöbbet bal oldalt. Remélem, most már még szabadulok mindkét oldalon, mert nagyon rossz így kisbabával itthon 

Előzmény: H. E. Wright (1251)
Timcsi_b Creative Commons License 2020.02.28 0 0 1252

Szia, egyénfüggő, nekem 2017 januárban találták meg az akkor 3-4 mmes követ ami 2018 márciusban már 2cm volt... Közben kihordtam egy gyereket. 

Előzmény: toyo100hdj (1247)
H. E. Wright Creative Commons License 2020.02.27 0 0 1251

Sziasztok! 

Én tegnap voltam kontrollon, ahol végre jó hírt kaptam. 😊 December 3-án zúzták másodszor a kövemet, ami kettétört. Az első zúzás után megszabadultam kb. az 1/4-ed részétől, a második zúzás után lett egy szintén kb. 1/4-nyi és egy 2/4-nyi darab. El is indult. Jan. 10-én röntgeneztek, akkor még nagyon fent volt az uréterben és mivel semmi komoly panaszt nem okozott, kéthetente jártam eddig kontrollra. Most megnézték újra röntgennel. A kövecskéim szép lassan, minimális fájdalommal lecsordogáltak addig, hogy most már csak 2-3 centire vannak a hólyagtól. Igaz, hogy a doki szerint most jön a legszűkebb szakasz, de én remélem, hogy ezután sem okoz komoly görcsöket. 4x7 mm a kettő együtt. Calcium-oxalát dihidrát. Én is szedem a Rowatinexet, kb. 3-4 litert iszom egy nap (mindenféle vesére való teákat, gyümölcsteát és sok vizet) és zumbán igyekszem kiugrálni. Hát mit mondjak, elég lassan megy. Augusztus végén derült ki, hogy gond van vele, azóta eltelt 6 hónap. Ennyi idő után azt hiszem "szülésérett" vagyok. Alig várom, hogy megszabaduljak tőle, bár szerencsére nem szenvedtem vele sokat.

Gyors "szülést", fájdalommentes napokat kívánok mindenkinek!

toyo100hdj Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1250

koszonom a valaszokat

a monohidrat megkemenyebb, tudtommal

nezegetem a Rowatinex osszetetelet, nem tunik tul combosnak, mentol, kamfor, meg zoldfenyo kivonat

de vmit tudhat mert sokan ajanljatok :)

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.25 0 0 1249

Bár nekem kevert formában, azaz kalcium-oxalát-mono+dihidrát volt a kövem, de ezt összezúzták, és utána kipisiltem.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=153913189&t=9114027

Előzmény: toyo100hdj (1247)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!