Keresés

Részletes keresés

Cilikécske Creative Commons License 2007.05.12 0 0 334

Kedves teachers!

Végül is megvan már hogy hova mentek?

Cili

Előzmény: teachers (328)
Cilikécske Creative Commons License 2007.05.11 0 0 333

Sok boldogságot, majd várjuk a beszámolót! Egy vagy két hétre mentek?

Cili

Előzmény: twisty (332)
twisty Creative Commons License 2007.05.11 0 0 332

Szia!

Meg jo, hogy kerdeztem, mert kozben lefoglaltuk a Sirene-ben egy Residence Superior szobat. Az utazasi irodaban azt mondjak, hogy az eleg uj epuletben van, es minden keppen azt ajanljak naszutra :) Olvastam par recenziot, es sokan panaszkodtak a foepuletben levo szobakra. Vki konkretan azt irta, hogy az egyetlen pozitivum a tengerre nezo szobaban a kilatas volt. Minden massal baja volt.

Hetfon kell bemennunk es veglegesiteni a foglalast, addig meg gondolkozhatunk. Egyebkent jun. 4-en indulunk. Az eskuvo 2-an van, jo szorors lesz a program. Ami maskor nem szerencses, az most nekunk jol jon, mert csak este indul a gep. MAs szempontbol ez eleg bosszanto, mert elso napnak szamoljak, aztan eleve ejfel utan erkezunk a repterre...

Majd megprobalok utana beszamolni az elmenyeimrol.

Mar nagyon varjuk.

V

Előzmény: Cilikécske (331)
Cilikécske Creative Commons License 2007.05.11 0 0 331

Szia!

Ismerőseim voltak már ott, sokat áradoztak róla. Mi azért nem vettük annak idején számításba, mert a gyerekeink csúszdaparkot is szerettek volna. Biztos hogy szép napokat fogtok eltökteni. Mikor mentek?

Cili

Előzmény: twisty (330)
twisty Creative Commons License 2007.05.11 0 0 330

Szia Cilikécske!

NEm gyerekekkel megyunk, hanem naszutra :)

Tegnap voltunk az utazasi irodaban. Ugy nez ki, hogy inkabb a Seven Seas mellett dontunk. Nagyon tetszett a kinti resz: a park, a medencek, a kisvasut. Kicsit fura a szobak berendezese, de mivel fiatalok vagyunk, nem zavar. Eloszor azert nem vettem szamitasba, mert kicsit messze van a reptertol. Dehat valamit valamiert.

Hallottal vmit errol az ML-rol?

Koszi a valaszt,

V

Előzmény: Cilikécske (329)
Cilikécske Creative Commons License 2007.05.10 0 0 329

Szia twisty!

Szerintem nem lesz gondod a Sirenevel sem.

Ahogy megnéztem a képeket róla, nincs olyan nagy csúzdaparkja mint a Waterworldnak, ha nagyobb gyerekekkel mentek vagy kalandvágyó fiatalok vagytok, akkor a Waterlworld csúzdái nagyon jók!

Én 2004-ben voltam a Waterlworldban, mi a villa részben laktunk. A villák akkor meglehetősen lepusztult állapotban voltak, szinte biztos hogy már megújultak.(Jövő évre tervezték a felújítást). Ezek a főépülettől kissé távolabb helyezkednek el.

Mindegyik jó választás! ( Milyen is lehetne egy ML????)

Előzmény: twisty (327)
teachers Creative Commons License 2007.05.10 0 0 328

Szia !

Tavaly voltunk a ML Manarban Hammametben. Valóban a város szélén volt, de messze nem a prérin és szép környezetben. Ki mondta, hogy a tunéziai ML-ek a prérin vannak ?

Előzmény: micaamica (326)
twisty Creative Commons License 2007.05.10 0 0 327

Sziasztok!

Tegnap vegigolvastam az egesz forumot :)

Az lenne a kerdesem, hogy szerintetek a ML Sirene is rendben van? Elsore az ML Waterworld-ot neztem ki, de sajna mar nincs hely abban az idopontban amikor mennenk.

Vagyis a village are-ban van meg ures szoba, de en a hills-be szerettem volna.

Kerdesem: szerintetek inkabb a village szoba, vagy egy jobb szoba a Sireneben???

A valaszokat elore is koszi,

micaamica Creative Commons License 2007.04.19 0 0 326
Július 22.-től megyünk. eredetileg Tunéziába akartunk menni vagy Egyiptomba, - nem Magic-ba, mert mind a prérin vannak, - végigkérdeztük az irodákat - Gulet-t, Tui-t, is tudják-e garantálni hogy abba kerülünk, amit választunk, de azt mondták, nem igazán, csak ha Magic-ba foglalunk.  Lehet, a magyarokkal megcsinálják, a németekkel kevéssé, ezt elhiszem simán. Ezért maradtunk Bulgáriánál.
Előzmény: Cilikécske (325)
Cilikécske Creative Commons License 2007.04.19 0 0 325

Szia Mica!

Kíváncsi vagyok majd a véleményedre a Bulgáriai ML-ről. Mikor mész?

Cili

Előzmény: micaamica (321)
Okusaba Creative Commons License 2007.04.19 0 0 324
Szia Rozi

Végülis nem tudom. Odamentünk az utazási irodába, mondtuk mit szeretnénk, lefoglalták az utat, és mondták, hogy 604 euró lesz. (persze forintban fizettünk) Én a győri medici travel honlapján olvastam az akcióról, ott forintban volt megadva az ár, és kb ennyi volt átszámitva.
A biztositást teljesen külön kötöttük. (atlasz)
A részvételi jegy állt egy parkoló jegyből, két repülőjegyből, egy a szobára vonatkozott és egy a vizumra.
Mikor felhasználtál belőle valamit azt kitépték a tömbből.
Most megnéztem azt a német nyelvű iratot amit a foglaláskor kaptunk. Ezen is csak a végösszeg szerepel.
Előzmény: Rozi2 (322)
Rozi2 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 323
Hát az azért szerintem nem igaz, hogy ebben a szállodacserélgetésben az arabok a ludasak. Van olyan iroda, amelyiknél ritka kivételnek számít, ha eltérnek a befizetett szállodától,  vagy ez egyáltalán nem is jellemző. A hozzászólásokból az látszik, hogy ez a Kartagonál kimagaslóan nagy számban fordul elő. Gondolom, nem foglalják le időben a szállást, aztán berakják az utasokat oda, ahol van hely, vagy ahová legolcsóbban tudják elhelyezni az utasokat az adott pillanatban. Megnézném, mikor csinálják meg pl. az osztrák TUI-val, hogy nem garantálják nekik a lefoglalt helyeiket!
Előzmény: micaamica (321)
Rozi2 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 322

Köszi a választ, de nem értem. Azt mondod, hogy nektek nem volt benne a vízum, csak az osztrákoknak, de volt valamilyen lap az iratok között, amit a vízumhoz kitéptek.

Vagy úgy értetted, hogy ti külön befizettétek a vízumot, és úgy már intézte nektek az osztrák Gulet? 

Előzmény: Okusaba (317)
micaamica Creative Commons License 2007.04.18 0 0 321

Sziasztok,

Én is ismét itt vagyok! Idén a bulgáriai Magic Life-t próbáljuk ki, remélem, az is jó lesz! Olvasom a Karthagó-val kapcsolatos beszélgetéseiteket, mi voltunk velük Sharmon, és nagyon jó volt. A lányomék pedig tavalyKairo+ nilusi hajó + Hurghada úton voltak velük, és nagyon meg voltak elégedve. Mi ugyanezen az úton a King Tours-val voltunk, az is jó volt, viszont Hurghadán mi is más szállodába kerültünk, és az utolsó nap vittek át a saját szállodánkba. Az araboknál ez állítólag bevett szokás, túlfoglalják magukat. Nekünk a hajóút nagyon kellemes volt, az ellátás, és minden jó volt, a lányomék is így nyilatkoztak. Attól eltekintve, hogy auguszban voltunk, és majd megfőttünk! Mi még el szeretnénk menni ugyan erre az útra kellemesebb időben, mert Luxorban már csak az árnyas helyek érdekeltek mindenkit. Az arabokhoz akármelyi irodával mész nem garantálják, hogy a lefoglalt szállásba mész! 

Cilikécske Creative Commons License 2007.04.18 0 0 320

Szia Rozi!

Köszönöm a választ. Örülök hogy  tulajdonképpen egyáltalán nem tántorítottál el az irodától, sőt.

Majd beszámolok a végső döntésünkről. 

Cili

Előzmény: Rozi2 (316)
Cilikécske Creative Commons License 2007.04.18 0 0 319

Szia Okusaba!

Egy hajóút biztos teljesen más, sokkal strapásabb, egyszerűbbek a körülmények, de sokkal több a látnivaló. Nem is várnánk tőle ML körülményeket. Az a helyzet, hogy a családomra rájött a "kalandvágyás". Hát majd meglátjuk.

Szia

Előzmény: Okusaba (318)
Okusaba Creative Commons License 2007.04.18 0 0 318
Szia Cilikécske:)

Körbenéztem én is nílusi hajúűt ügyben, s nem volt szívderitő.
Túlságosan eltördelik a nyaralást, egy éjszaka itt, egy éjszaka ott., másból sem állna csak pakolásból, hurcolászhatod a bőröndöt magaddal. Van olyan út amiben egy éjszakát vonaton kellene töltened.
Az ár sem volt meggyőző, ha az ML szinvonalat legalább megközelitőt keresek, akkor nem olcsóbb az ML-nél, sőt....
Nem is a kaja miatt ragaszkodnék az AI-hoz, hanem a folyadék miatt.
Így megbeszéltük a családdal és jövő október novembert célul kitűzve, de legyen ML:))
Előzmény: Cilikécske (315)
Okusaba Creative Commons License 2007.04.18 0 0 317
Szia Rozi:)

Nem tudom pontosan, azt hiszem nem volt benne az árban a vizum, mint ahogy a biztositás sem. (mig az osztrák államopolgároknak igen)
Az iratokat kb 10 nappal előtte kaptuk meg, telefonon szóltak az utazási irodából és bementünk érte.
Az iratokban külön lap volt a vizumról, azt sharmban kitépték és az után ragasztották be a bélyeget az útlevélbe.
Előzmény: Rozi2 (312)
Rozi2 Creative Commons License 2007.04.18 0 0 316

Szia!

A történet a következő volt:

Lefoglaltunk előfoglalásban a katalógusból egy ötcsillagos szállót, leelőlegeztük úgy, ahogy kell.

Indulás előtt néhány nappal felhívtak, hogy a lefoglalt szálláson nincs hely. Ellenőriztem a neten, ez nem volt igaz. Utána elmondták, hogy szerződést bontott a Kartago a kiválasztott hotellel. Felajánlottak cserében egy másik ötcsillagost. 

Olyan lepra helyet én még nem láttam. Valójában a szállón kívül volt egy külön rész, oda akartak betenni. Tiszta szemét, törmelék volt a környék, csupa kiszáradt növény, a medencékben némi állati ürülék és száraz levél volt, víz sehol. A szobákban minden mocskos volt, befejezetlen betonrészek a padlóban, a villanykapcsolókon vastag fekete zsír. Szemmel láthatóan egy lélek nem volt ebben a részben, de a magyaroknak megpróbálták elsütni. Tengerparti szállóként adták el, de a tengerhez kb 25 percet kellett volna gyalogolni a tűző napon, a törmelékben, de az is kiadós séta lett volna, hogy a tulajdonképpeni hotelt elérd. A szálló normálisabb részei a 3 csillagot egyébként megütötték. Az idegenvezető elment, ahogy a busz kirakott bennünket. Mire megtettük a túrát vissza a recepcióra, már nem volt sehol, maradt a vita a recepcióval. Ők próbálkoztak napi 45 $-ért áttenni a főépületbe, de az ottani szoba is olyan volt, hogy a kezemben maradt az ajtó.

A magyarok közül senki nem fogadta el a szállást, az éjszakát a recepció foteleiben töltöttük.

Ez egy új szállás volt a Kartagonál, nekem az az érzésem, hogy ők sem tudták, hogy ott így működnek a dolgok.

Ami pozitívum volt: felhívtuk rögtön az idegenvezetőt, amint a probléma kiderült. Ő szinte azonnal visszajött. Az éjszaka közepén nem tudott intézkedni, de megígérte, hogy reggel intézkedik, és úgy is tett. Mindenkit elhelyezett, olyan egyéni kívánságokat is teljesített, amit az első javaslatában nem volt. Mi az Iberotel Club Fanarába mentünk, és ez volt eddig életünk legjobb nyaralása. Valamennyit a helyszínen ráfizettünk (nem sokat). Utólag viszont itthon korrektül elszámoltak velünk, visszadtak mindent. Az internetes akcióknál a szállónak ezt a részét utána lefokozták háromcsillagosra és levitték az árát. Amúgy voltam másik háromcsillagosban SSH-en, ami makulátlan volt, és ehhez képest húszcsillagos!

Azután rövidesen le is vették a műsorról ezt a helyet.

Én egyébként ismét elmennék a Kartagóval, mert nagyon jó az áruk.

Bocs, hogy ennek a ozzászólásnak nem sok köze volt a ML-hoz.

Én megint elmennék

Előzmény: Cilikécske (315)
Cilikécske Creative Commons License 2007.04.18 0 0 315

Rozi!

A lényeg lemaradt: a Mazur-ból kb.10 perc buszozás a reptér.

Kérdeznék tőled valamit: Mi most egy Nílusi hajóút felé kacsintgatunk. ( Sikerült elültetned a bogarat a fülembe). A Kartago szervezésében néztem ki, jó az ára is. De az ismerőseim óva intenek tőle, mondván hogy inkább egy megbízhatóbb irodával menjünk. Ha jól emlékszem Te valamikor írtál arról hogy a Kartagoval voltatok, és valami nagy baki történt az iroda részéről, ami aztán végül is korrigálva lett. Megkérdezhetem hogy ez mi volt? Ha rosszul emlékszem bocs.

Köszi: Cili

Előzmény: Cilikécske (314)
Cilikécske Creative Commons License 2007.04.18 0 0 314

Szia Rozi!

Köszi az infót.

Mi már többször parkoltunk a "Mazur" parkolóban. Mindig ML útra mentünk, így az árba beletartozott a parkolás és a transzfer. Amikor odaértünk, kaptunk egy cédulát amit a kocsi ablakába kellett tenni, amikor elutaztunk a kapunál le kellett adni.

A parkolóba érkezéskor ahogy lezártuk a kocsit, pár perc múlva jött is a transzferbusz,ami a reptérre vitt. Jól szervezett az egész.

Cili

Előzmény: Rozi2 (313)
Rozi2 Creative Commons License 2007.04.18 0 0 313

Szia, Cili!

Én már voltam üvegfenekű hajón, igaz, nem Egyiptomban. Annak tényleg a feneke volt üveg. Az üvegfenék körül, korlátokból kihajolva lehetett nézni lent a zátonyt. Ott majdnem mindenki hányt, a  lefelé nézéstől, a látványtól, ahogy mozgott alattunk a "kép", és a hullámzástól. Én nagyon melegen tudom ajánlani, hogy a hajóra feltétlenül vigyetek Dedalont!

R.

Előzmény: Cilikécske (306)
Rozi2 Creative Commons License 2007.04.18 0 0 312

Szia, Okusaba!

A bécsi indulással kapcsolatban szeretnék Tőled kérdezni néhány dolgot.

Ha jól értettem, itthoni TUI utazási központnál fizettetek be. Hogy működött az egyiptomi vízum?

Az osztrák Gulet oldalán az van, hogy az árban benne van a vízumdíj az osztrák állampolgároknak. De mi van a magyarokkal? Az árba mindenesetre beszámolnak fejenként 17 €-t.

Másik kérdésem, hogy mennyivel az utazás előtt kaptátok meg az iratokat? Az iratokból már kiderült leírva, hogy a vízumdíj benne van az árban? Azért kérdezem ezt a vízum-ügyet, mert az irodában azt mondták, hogy majd rákérdeznek, de én szeretnék úgy elindulni, hogy ne csak szóban tájékoztassanak erről.

Végül: Ti a "Mazur" parkolóba kaptatok helyet? Innen kb. mennyi időt kell számolni a reptérig?

Előre is köszi a válaszokat!

R.

Okusaba Creative Commons License 2007.04.04 0 0 311
Szia Cilikécske

Leirom a mostani árakat:

Kairo:
egynapos: busszal: 90 euro, repülővel: 210 euro
kétnapos busz: 185 euro

Mózes hegy + szt Katalin kolostor: 38 euro

pipás búvárkodás: 39 euro

Cleopark - Aqvaland: 29 euro / 24 euro

De szerveznek utat jordániába Petrába is.
Előzmény: Cilikécske (310)
Cilikécske Creative Commons License 2007.04.03 0 0 310

Amit mi feltétlenül szeretnénk programok közül:

-Kairó ( 1 vagy 2 napos)

Amit esetleg:

-Merülés ( hallottam hogy van magyar vezetéssel), vagy üvegfenekű hajó?

-Mózes hegy megmászása

-Delfinárium

Aztán majd meglátjuk.

Előzmény: Okusaba (309)
Okusaba Creative Commons License 2007.04.02 0 0 309
Szia Cilikécske

Eszembe jutott néhány apróság
A Seascope (üvegfenekű hajó) ára 42 euró, kisbusszal jöttek értünk, és még egy főt szedtünk fel utközben. A hajóra kb három kisbusznyi csapat fért fel, azaz kb 20 fő.
A Szent Katalin kolostorra 45 eurot fizettünk és egy nagy busszal mentünk, 20 utassal.
Még két szállóból jöttek, két-két fő, de a Magicben kezdett a busz.
A Gulet a legnagyobb egyiptomi belföldi utazási irodával a TRAVCO-val dolgozik.
Egy másik fontos kérdés a kirándulásoknál a wc. A hajókirándulásnál az idegenvezetőnek kell szólni és bekisér a kikötő melletti szállodába, a tisztaság vitatható volt.
A kolostornál ahol megáll a busz lehetőség van elmenni a wc-re (a kolostorban 1 egyiptomi font vagy fél euró) végszükség esetén a buszon is van. (itt tiszta kutúrált wcket láttunk)
Ahol az ebédet adták a kaja finom volt, az ital nincs az árban, én végül megkockáztattam a kávét, (ki tudja mennyit forralták) és egész érdekesen váltottak.
Az euró- egyiptomi font átváltási arány kb 7,4, de általános a 7-tel való számolás, ebben az étteremben 6-al számoltak. Egyébként bárhol fizethettünk euroval.

Előzmény: Cilikécske (308)
Cilikécske Creative Commons License 2007.04.01 0 0 308

Nagyon köszönöm. Még egy vonzó program. Ha tényleg eljutunk oda, nehéz lesz a választás, annyi mindent szeretnék csinálni.

Szia.

Előzmény: Okusaba (307)
Okusaba Creative Commons License 2007.04.01 0 0 307
Szia Cilikécske

Nagyon is jó a kérdés, én sem tudtam elképzelni az üvegfenekű hajót.
Nem szó szerint a feneke van üvegből, hanem mikor lementünk a hajó belsejébe, körben nagy üvegablakok voltak, és a lábad alatt normális padló. Szerintem érdemes volt elmenni. Körbevisznek a környéken a zátony mellett. Szép látvány, de mivel a hajó rendesen megmozgatja a vizet, nem olyan kristálytiszta a viz mint pl a mólóról látsz.
Elmondták, hogy a bal oldalra érdemes ülni, ott lesz több látnivaló, de szerintem gyakorlatilag mindegy. Én azt figyeltem, hogy a profi fotós melyik oldalra húzódik, ő már csak tudja, hogy lesz a következő látnivaló:)) Meg lehet vásárolni az ott forgatott anyagot, kazettán és dvd-n. Én megvettem, mert nem csak az ottforgatott anyag de egy egyiptomi útifilm is van rajta. A dvd került 15 euróba, s biztos jobb minőségű mint amit mi házilag készitettünk. A dvd-t másnap este tudtuk átvenni a recepciónál. Ha ilyen terveid lesznek ezt bele kell kalkulálni, ne az utolsó előtti nap menjetek.

Bécsből reggel hétkor indult a gép, és nagyjából fél egykor értünk a szállóba, s visszafele 12.50-kor. A szállóból a transzfer 10.20-kor indult.
Mikor megérkeztünk egyiptomba, rettentő nagy tömeg volt, de mindenütt ott voltak a gulet képviselők, a vizumot ott ragasztják be az útlevélbe a guletesek az útlevélellenőrzés előtt. De végig ott voltak körülöttünk és segitettek eligazodni abban az őskáoszban ami ott volt. Csak a Gulet vagy ML táblát kell figyelni:)

Előzmény: Cilikécske (306)
Cilikécske Creative Commons License 2007.04.01 0 0 306

Szia Okusaba!

Eszembe jutott néhány kérdés, amire kíváncsi lennék!

Mikor indult Bécsből a repülőtök? És visszafelé?

Ezen kívül írnál valamit az üvegfenekű hajóról? Biztos bugyuta a kérdésem, de nehezen tudom elképzelni milyen az. Egy hajó aminek üveg az alja? Vagy tengeralattjáró? Mit lehetett látni azon keresztül? Ez azért is fontos számomra, mert sajnos én "félek" a tengeri herkentyűktől, halaktól, így nem valószínű hogy sokat leszek a vízben. A merülést is szerintem csak a családom fogja kipróbálni. De így hajón át azért megnézném a tenger világát-ha érdekes.

Előre is köszi: Cili

Előzmény: Okusaba (305)
Okusaba Creative Commons License 2007.03.26 0 0 305
szia teachers és Cilike is!

Nehéz válaszolni, hogy melyik tetszett jobban, mert kapásból rávágnám, hogy a Manar.
De ez nagyon szubjektiv. Attól függ, hogy ki mit szeret, mit vár el a szállótól.
Hiányzott a Manar nagy és dús kertje. De a sivatag közepén voltunk nem várható el olyan kert. Sok kis épület, mig a tunéziában az a két nagy, a kertnek is több hely volt ott.
Jó lett volna pancsizni a tengerben, de az már az én bajom, hogy hadilábon állok az állatokkal. Aki szereti, annak nagy élmény lehet a Sharmban a tenger.
A Sharm medencéi egy mélységben voltak, nekem kb nyakig értek, ami úszásra jó, pancsizásra már kevésbé. És nem volt fedett medence, a jakuzzit még most épitik.
Egyiptomban sok volt az orosz, beszélgettünk az egyik magyar animátorral, mesélte, hogy ezek akik velünk egyidőben voltak, rendesek, beszélnek angolul, nem zavarnak senkit, de néhány héttel azelőtt olyan csoport volt akik már délelőtt részegek voltak, éjszakánként pedig hangoskodtak, törtek zúztak.
S nem utolsó sorban Egyiptomba késő ősszel vagy kora tavasszal érdemes menni annak aki nem szereti a hőséget, amikor tunéziában már hideg van, illetve nem garantált a jó idő.
Még egy apróság, egyiptomban nem éreztem annyira erőszakosnak az árusokat a városban, könyebben tudomásulvették, hogy nem akarok venni semmit.
Sharm ML a semmi közepén van (jó ez túlzás, de még nagyon épülőfélben van a környék), de cirka 5 év és be fog épülni teljesen, valahogy úgy mint Hamammet Yasmin városrésze.
Előzmény: teachers (304)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!