Az én fiamat sem érdekli a tv. Teljesen mindegy, hogy mese van, bábfilm, vagy Egri csillagok... Ahogy Südve is mondta, menne le a térképről álló nap.
Vigantol: ez érdekes, a mi dokink azt mondta, hogy 2 éves korig, ősszel és télen, DE a tájékoztatójában valami olyasmit írnak, hogy nem adhatunk többet 2 üvegnél összesen. Vagy valami ilyesmi... (én egyébként kb. 2 hete nem adom azért, mert elfogyott a második üveggel)
"Örömmel" látom, hogy a kortárs kollégák legalább annyi időre köthetők le, mint az én fiam. :-D Illetve ő tévével semeddig konkrétan. "Mese, mese" nézi 2 másodpercig, aztán megy tovább. Ugyanilyen "sikerrel" jártunk szombaton az Állatkertben, a zsiráf, a viziló és a puputeve még oké volt, na meg a kiskecskék az állatsimogatóban, de azon kívül semmi nem érdekelte az ebadtát. Csak ment volna le a térképről, de a hatalmas tömegre való tekintettel ezt nem engedtük, volt tehát vinnyogás, üvöltés, drámatagozat. :-D Amint a ligetben szabadon rohangászhatott meg homokozhatott, helyreállt a világbéke...
Körkérdés: ti még adjátok a Vigantolt? Ha igen, meddig? Nálunk úgy két-három hétre való van még az üvegben, gondoltam, nem váltanék már ki újat. Egyáltalán, hány éves korig kell ezt adni??
Köszi,kedves vagy,hogy bíztatsz,de be kell valljam baromira nem izgulok. Én tudom,hogy Barna tök egészséges,csak rá kell nézni. tuti vagyok benne,hogy neg. lesz az eredmény. Egyébként Anyumnak van születése óta szivbillentyű zavara igy azért fel vagyok készülve...
Barnának is megy már a kétlábon ugrálás,bár ahogy látom mozgásban ő elég gyorsan halad,ellenben beszédben sehogy.
Képzeljétek bölcsi ügy simábban ment mint gondoltam. A Rádayban van egy nagyon helyes bölcsi,május végén van a beiratkozás,hely is van még. Ami nagyon jó,hogy szinte nincs 9ker nemzetiség itt. Igaz van egy bölcsi közelebb a lakáshunkhoz,de oda járnak a kerből az emlitett csoport.Ott még kmera is van felszerelve. Igy inkább behordom a Rádayba úgy döntöttem. nagyon helyes a vezetőnő,tetszik az egész tényleg.
EGyébként lehet,hogy nekem se kell dolgoznom menni,majd meglássuk....V.-t "felvette" egy cég,pontosabban most létszámstop van náluk,de amint megtalálják a helyét V-nek alkalmazzák. Ez nagyon feldobta a mai hangulatom,hogy végre a szakmában fog dolgozni,normális juttatásért. :)
Mér, nem tudod visszahozni? Hát milyen anya az ilyen? :-)
Hasonló nálunk is volt, hétvégén kimentünk Ferihegyre repülőket nézni, ott álltunk a kilátóteraszon, kiscsávó kiitta az összes vizet az üvegéből, és kért még, de adjuramistenmoströgtön. Mivel a béna anyja nem bírt ott helyben vizet fakasztani, ezért olyan ordítás lett, hogy felkunkorodott a reptér betonja körös-körül és körbevettek bennünket a kommandósok (na jó, majdnem)
Na mindegy, azt nem várhatom el, hogy megértse az "elfogyott" szó jelentését, úgyhogy végül mégiscsak vizet fakasztottam és helyreállt a normál működés :-)
Mellesleg nehogy asziggyétek hogy érdekelte Benőt a repülős műsor :-) Egy-két gépet megnézett, "brüüüüü", aztán rohangászott és kukázott ezerrel, ahogy szokott.
a +7 fokos napon, bizony! :p Nálunk is video csereberés téma van, orult fárasztó h 5 perc után cserélgetni kellene a kazettat/DVD-t és ha nem, akkor jaj nekunk... A hisztik durvulnak, vagyis egyre viccesebbek, pl eeemeeent a jekkaaaa (=teherauto finnul) bruhuhuuuu, eeemeeent és ezen apropóból világvége, földönfetrengos ordítás, nem tudom, tán azt hiszi én vissza tudom hozni??? :) Szóval az én idegeim is romokban, a hajam oszul, Domi a tegnapi napot átaludta, na MA visszapótolta az ébrenlétet, úh éljen a hétfo, most megyek boltba kikapcsolódásképp, férj levitte a csimotákat a játszóra.
(Ez mekkora már, peticio.hu. Aláírásgyűjtős tiltakozós) :-)
Hát a Kisfőnökkel tényleg nem egyszerű néha. Kezdi felfedezni a hisztizésben rejlő előnyöket, legalábbis teszteli, hogy vannak-e ilyenek. Most a legújabb elképzelése, hogy a kert felé vezető teraszajtó legyen állandóan nyitva, és ő kedvére nyargalászhasson ki meg be.
Ezzel nem is lenne különösebb baj, ha a teraszról nem négy lépcsőfok vinne le a kertbe, meg amúgy nem lenne még néhány lépcső a punnyadt kertben itt-ott-amott, amelyeken való közlekedés értelemszerűen csakis szülői felügyelettel engedélyezett. Így viszont vagy koslat utána az ember szünet nélkül (mert Gáznemű Benedek szereti egyszerre és állandóan kitölteni az összes rendelkezésre álló teret), vagy hébe-hóba becsukja a teraszajtót és rögtön megnyer egy combos kis balhét.
Nálunk meg az a bibi ezzel újabban, hogy nagyon rákattant a srác, és non-stop mennie kell valamelyik meséjének, Kisvakond, Süsü, 101 kiskutya, Kockásfülű Nyúl, valamelyik, de akkor sincs ám nyugta az embernek, mert ötpercenként csereberélni is kell a DVD-ket vagy a kazettákat, ha olyanja van a fiatalúrnak.
Ha netán nem engedelmeskedik az ember haladéktalanul de izibe, akkor nekiáll ő egyedül babrálni a DVD-t, feláll valamire oszt nyomkodja. (El kéne pakolni de már hova a búsba...?)
Meg ha éppen nem teszik neki az aktuális rész, akkor veri és lökdösi a tévét :-/
szívzörejem nekem is volt gyerekkoromban végig. Azt mondták, kinövöm. Mikor Simmel voltam terhes, még szívUH-ra is elküldtek, de nem találtak semmit. Sportoljak sokat.
Mano,
hullámos köröm sokszor attól van, ha az ember nem táplálkozik egyformán. Gyerekeknél gondolom összefügg a növekedési ciklusokkal is. Egyszer több energia jut a körömnövesztésre-vastagításra, máskor kevesebb.
Ja, és tücsökzenén Annácska bemutatta, hogy tud páros lábbal ugrani, mire elkerekedt szemekkel nézett a zenészcsaj, mondván, hogy ezt csak kétéves kor után tudják általában a gyerekek.
Semmi gond, mi tök jól elvoltunk, Anka végre élvezte a tücsökzenét, kiállt középre táncolni, meg illegette magát.:)) Már az elején mutogatott a hangszerek felé, alig tudta kivárni, hogy sorra kerüljenek. És hajlandó volt venni magának a kosárból, meg a végén visszavinni. Persze volt, mikor megszökött, meg a saját koreográfiája szerint csinálta a dolgokat, de jó volt látni, hogy tetszik neki az egész.:)
Utána meg elmentük játszóterezni, és önként csatlakozott egy kislányhoz, együtt kavicsoztak, játszottak. (Mondjuk lehet, hogy az is inspirálta, hogy a másik gyerek is olyan félénk volt mint ő. De aranyosak voltak együtt.)
Reggel meg elmentünk, és beirattam Ankát a bölcsibe. Pontosabban listára tették, és ha szeptemberben lesz hely, akkor mehet. De az még messze van, még nem is biztos, hogy visszamegyek dolgozni, úgyhogy tényleg csak biztos, ami biztos alapon irattam be.
Viszont, azt el akartam még mesélni, hogy nagy áttörés van nálunk mese ügyben. Bazsit semmiféle könyv, mesélés, videó stb. nem kötötte le. Könyvek a földön végezték, ha én kezdtem mesélni, azt sem hallgatta végig, se Süsü, se egyéb nem aratott sikert. Aztán véletlenül megláttam a Mazsola és Tádét DVD-n, én utáltam gyerekkoromban, de megvettem, mert a tesóm pl. imádta, és bejött. Sőt annyira bejött, hogy Mazsola-függő a gyerek :) Azóta tudok reggel zuhanyozni, nem kell attól tartanom, hogy szétveri a fürdőt. Az élet mégiscsak szép, még akkor is, ha van bennem némi ellenérzés, de úgysem tilthatom el örökre a tévétől, így meg legalább nincsennek reklámok és egyebek.
Csehlencse: bocs, nem mentünk ma, de nem bírtam reggel rávenni Bazsit az indulásra :( Nem, nem, nem, nem ez volt mindenre, kicsit romokban az idegrendszerem.
Annának a bal lába középső ujján lévő köröm volt nagyon ronda. Megvastagodott, megsárgult és iszonyú csúnyán deformálódott.:( Karácsony előtt voltunk a Heim Pálban, elküldtek laborra. Két héttel később lett eredmény és addig, ugye, semmi kezelést nem kapott. A labor szerint nem volt gomba. Visszamentünk a Heim Pálba, de két és fél óra várakozás után még mindig tizen voltak előttünk, úgyhogy eljöttünk. Viszont elvittük Ankát egy magándokihoz, akivel eddig nagyon pozitív tapasztalataim voltak. Ő megnézte a körmét, és azt mondta, hogy labor ide vagy oda, de ez bizony gomba. Felírt rá egy speckó ecsetelőt, meg egy gyógyszertárban kikeverendő krémet, és azóta ezzel kezeljük. Még nem tökéletes a körme - abban mindegyik doki egyetértett, hogy baromi lassú lesz a javulás - de már nem deformálódott, és alig vastagabb, mint a többi. Aki nem tudja, hogy baja van, nem is veszi észre.
Szóval, tényleg mutassátok meg Bazsit több dokinak is, járjatok a végére, hogy mi ez a körmével.
Manojoe, Bazsi lábkörmei rétegesek, az egyik sarkában kicsit mintha vastagabb is lenne a nagylábujján. Tavaly nyáron a rétegesség miatt, illetve ronda bőrkeményedés miatt, ami a lábujján volt, már jártunk bőrgyógyászaton - a Heim Pál kórházban. Ott is azt mondták a rétegességre, hogy van ilyen, nem kell semmit csinálni vele, csak ha csúnyább lesz, akkor vigyük vissza megmutatni. A bőrkeményedés meg tyúkszem volt :-), amit rossz helyen érintkező cipő (Siesta szandál) okozott. Mivel a köröm most csúnyább, és a gyerekorvos is gombára gyanakodott, ezért akartam, hogy lássa bőrgyógyász. Most a Budai Gyermekkórházban voltak apjával. Viszont most lehiggadok, mert két tök független bőrgyógyász mondta egyértelműen ugyanazt.
Tulpen, szerintem tök jó, hogy ilyen alapos a doktornéni. Sebészt tényleg a Madarászban javasolt. Remélem, azért nem kerül rá sor.
Tasha, nem tudom, hogy üzemel Bazsi pisilője, de - laikusként - normálisnak tűnik. :-)
Csehlencse, tegnap Bazsi is sapkában flangált itthon. Elővette, felvette, és nem lehetett leimádkozni róla. Ha végre letöltjük a képeket a gépről, majd felteszek egyet. :-)
De jó lett volna tudni 2 éve, hogy vannak, akik örülnek minden bútornak. Annak idején, mikor nagyszüleim lakását kellett kiürítenünk 1 hét alatt, senkit nem találtunk. A nagycsaládosok is elküldtek minket. Végül pénzért szétverte egy lomtalanító. :-( Képzelhetitek, milyen érzés lehetett apukámnak és nagynénémnek. Azok között a bútorok között nőttek fel.
Tök jó. Örülök, hogy Kati ilyen hamar intézkedett. Számomra ő volt eddig a legautentikusabb adományelfogadó, nála teljesen biztos voltam, hogy olyan helyre kerülnek a dolgaink, ahol örülnek nekik. :)
én sima zsírkrétát adok Martinnak (vagyis rá van írva h okés kicsiknek is, de M nem kostolgatós már), de azt csak az etetoszékbe szíjazva használhatja. Aztán van az ikeas filc ami lemosható, azzal engedem, hogy a kisasztalánál ugyködjön, nem tragédia ha elrohan és odafirkant valahova :))
Akartam már írni, hogy Annácska teljesen rákattant mostanában a rajzolásra. Reggel elsőként a rajzfüzetét, meg a ceruzákat követeli, aztán legyárt egy csomó "ciccá"-t meg "dabdá"-t. Egy közönséges, földhözragadt, fantáziátlan ember, ezeket simán csak köröknek nézné, pedig dehogy.
Na viszont kérdésem lenne, hogy milyen rajzkrétát, zsírkrétát, festéket és mifenét érdemes venni? És főleg hol és mennyiért?
Igen, ez tényleg alkati kérdés, Anna is csak a saját korosztájától tart ennyire, egyébként nem túl félénk, elég hamar oldódik társaságban. Szóval nem aggódom, csak szeretném neki megadni az esélyt, hogy rájöjjön, nem olyan félelmetes a többi gyerek, mint ahogy ő hiszi.:)) Erőltetni én sem fogom, de nem is lehet.
Anka szokásszerint gyönyörű, és rettentő dögösen áll neki a sapka :-)
A bölcsi és gyerekek.. hát igen. Ahogy elfigyeltem a beszoktatás alatt a többi dedeket, nemigen tudják ők még, mit kéne egymással kezdeniük. Eljátszanak egymás mellett, és csak a legritkább esetben egymással.
Az én fiam se tudja, hogy is működik ez, ő kábé ugyanott tart a nagy szocializációban, mint egyévesen: piff rátenyerel az ellenfél arcára, azzal ki is tanulmányozta az illetőt oszt annyi, huss :-)
Akkor meglesz a végállomása a családot körbejáró babaruháknak, gyerekcipőknek is, sőt hamarosan néhány bútornak is, nagyszerű ötlet!
A kanapé lecserélését azért halogatom egy ideje, mert micsináljak a régivel, sajnálom kidobni, hiszen semmi baja, azt leszámítva, hogy legalább 15 éves és nagyon unom. De mostmár meglesz a mindenkit kielégítő megoldás :-)
Bölcsi téma. Én is fontolgatom, hogy szeptembertől beadom Annácskát, de lehet, hogy már nem lesz hely. Legalábbis a hozzánk legközelebb lévő bölcsiben már csak várólistára lehet feliratkozni.
Mondjuk lehet, hogy nem kell visszamennem dolgozni, akkor meg marad a játszóbölcsi. Valami muszáj, mert Anka egyelőre nem nagyon bírja a gyerekeket, egyszerűen nincs hozzájuk szokva. Vagyis elvan velük, csak ne közeledjenek felé túl hevesen, meg ne érjenek hozzá, ha lehet.:)
Itt van két kép rapper-babyről. (A sapkát természetesen nem én adtam rá, az Anka saját kreációja.)
Néhány zsák ruha meg cipő nálunk is van, amit kiválóan tudnának használni mások! Teljesen jó állapotú cuccok, csak éppen meguntam már őket (vagy kifogytam belőlük).
Ennek a hölgynek az elérhetőségét megkaphatom vajon én is?
Na, ez tök jó, hogy megfelelő helyre kerülnek a cuccok! Mi a Máltaiaknak vagy a Vöröskeresztnek szoktuk adni a ruhákat, csak ők nem jönnek érte, nektek meg ez volt az egyik fő szempont, ugye.
Bútor. Amikor ideköltöztem, ebbe a lakásban, akkor kihívtam egy ilyen ingyenesen lomtalanító céget, hogy vigyék el a bútorokat, amiknek tulképp nem volt semmi bajuk, csak éppen nem az én stílusom volt egyik sem és csak a helyet foglalták. Ki is jöttek, és kb. két perc alatt atomjaira hasogatták a szekrényeket, csak néztem. A ruhásszekrénynek leakasztották az ajtajait, aztán az egyik fickó kirúgta a hátlapját, egyet löktek, kettőt húztak, és már lapokban volt a szekrény. Aztán ugyanígy a többivel is. Max. tüzifának lehetett ezután használni a bútorokat. Én nem tudom, de valaki biztos örült volna pedig nekik.:((
lehet latni a gyereken. Zalan sikongatva rohan be reggelente a csoportszobaba. amikor megyunk erte rendszeresen "rajtakapom" a gondozonojet, hogy az oleben fogja es mesel neki, puszilgatja. valaki mindig kezben van. es ugyanigy szimpi a masik gondozono is. azonnal szolnak, ha gond van, egyuttmukodnek, kertek egy reszletes hasznalati utasitast a gyerekhez az elejen, es azota is jegyzetelnek, buszken irjak be nekem a fejlodeset.
van egy gondozono, akit nem szeretek sem en, sem a gyerek, azt megkertem, hogy tartsa tavol magat a fiamtol (szerencsere a masik csoport gondozonoje) es a mi dadusainknak is mondtam, hogy lehetoleg ne legyen vele Zalan, es ugy nez ki tartjak magukat ahhoz, amit kertem.
Hát igen ez nehéz ügy. Én is tartok a negatív hatásoktól, már van is, pedig még csak a játszórészben voltunk, de elkerülhetetlen a dolog. A gondozónő nagyon fontos, meglátjuk, remélem szerencsénk lesz!
Mi is a Szemünk Fényébe megyünk... :) Ványka elég társasági lény lett, a beszoktatástól nem is félek... inkább attól, hogy esetleg lesz ott valami agresszív kisgyerek, aki terrorizálja, lehet, hogy túlbecsülöm, de ő olyan szelíd gyerek...
Bevallom, direkt várom, hogy valaki megtanítsa tisztességesen enni, mert nekem nem megy.