Csutortokon ejszaka a hazunk fele jartam, es megfeleloen csendesnek talaltam a kornyeket. :) Aludni szerintem biztosan fogunk tudni. :)
Amikor mi beadtuk a hitelkerelmet, akkor nekunk is 2-3 hetet mondtak. Nem hinnem, hogy mindenfele furfangos modon rangsorolnak a kerelmeket, szerintem erkezesi sorrendben biraljak el...
Szerintem a sorrendnek semmi köze a hitel nagyságához. Az AF-nek a bank és az általunk utalt pénz ugyanúgy pénz. Pont a nagyobb hitel elbírálása tartana elvileg hosszabb ideig, mivel azt körültekintőbben vizsgálják, .... elvileg. :)
Ahogy számolgatom 48%-ra jön ki. Szinte biztos vagyok benne, hogy azok jönnek előre, akik kis önrésszel vágtak bele a vásárlásba. Teljesen logikus lépésnek látszik.
Bár az megint egy másik kérdés, hogy ha megvolt a hitelkérelem procedúra, akkor miért módosítanának az elbírálás sorrendjén. ??? Eleve azt is úgy kellene szervezni.
Hany % volt az onreszetek? Nekem az a gyanus, hogy a hitelbiralat kb. aszerinti sorrendben megy, hogy kinek mekkora nagysagu a dec 20-i reszletben a bank altal folyositando osszeg. Minel nagyobb az ez osszeg, annal hamarabb intezteti az AF a hitelbiralatot. Mi pl. eleg hamar beadtuk, de meg semmi "eletjel" az Erste-tol, igy csak arra birok gondolni, hogy mivel nem kell tul sokat utalni az Ertse-nek a mostani korben, ezert a mi biralatunk nem olyan surgos az AF-nek.
A dec 20-ai részletben már jócskán benne van a banki hitel. Nekünk már csak 200e körüli összeget kell utalnunk. Egyébként mi 7,5M hitelt vettünk fel, ami nem kevés. Inkább ezt fizetjük, mint az albérletet.
Remélem, hogy mindenkinek sikerül majd! Mi nagyon izgultunk. :)
Jaj de jó, nagyon örülök!:)))
Nektek már a dec. 20-i részletet a bank fizeti? Csak esélylatolgatás végett, ha nem vagyok indiszkrét, ti mennyi hitelt vettetek fel erre a lakásra?
Amikor elöször érdeklődtem az AF-nél új lakás iránt, illetve a hitelek iránt, azt mondták, hogy náluk profi hitelügyintézők vannak, és mivel több bankkal is kapcsolatban állnak, tutira megmondják, hogy biztos-e a hitel vagy sem, sőt ha nem tuti, akkor be sem adják.
Na ehhez képest jó nagy az izgalom, sőt lentebb olvastam, hogy valakinek el is utasították a kérelmét...
Ez nem szép dolog kedves AF!
3 hete??? Akkor nyugi. :) Nekünk már eleve 2 hónapot mondtak.
Sőt, mi eladtunk egy lakást, amiből az önerőnk van. A vevőnk is hitelt vett fel és úgy, hogy ismerős által meg tudtuk sürgetni a dolgot, 6 hét alatt intézték el.
Nem kapkodják el a dolgot. :(
Elsonek november 24-en lehetett beadni, mi ezen az elso heten nyujtottuk be az igenylest, egeszen pontosan 26-an. Ez tehat mar a harmadik het, tehat papirforma szerint lassan jonnie kene valami valasznak. Azt tudjuk, hogy Mokka lakotars volt a legelso hiteligenylo, bizom benne, ha o egyszer valaszt kap, akkor mi is hamarosan. :)
Köszi a segítséget. :) Kb ez a probléma, csak rosszak az arányok a rajzon. :)
A tűzhely ugyebár 60 cm mély, a csatlakozás 50 cm, a faliszekrény pedig max 40 cm.
Akárhogyan vezetem, egy szakaszon mindenképpen a szekrény elé jön a cső. :(
Nah majd meglátjuk a helyszínen. Legfeljebb szólunk Mekk Eleknek, hogy találjon ki valami megoldást. :)))
Ott lesz. :( Nézd meg a műszaki alaprajzon.
Megkérdeztem nem lehet-e hátra rakni, de azt mondták nem, mert elöl megy az elszívó cső, és már így is túlzsúfolt az akna.
Kérdeztem, hogy nem lehet-e ezt hátrarakni és a többi csövet előre, de csak széttárták a kezüket.
Egy biztos: lehet, hogy 2002-ben Év Társasháza díjat nyertek, de problémamegoldó- és segítőkészségük nulla. :(
Nem muszaj egyenes csovel vezetni a falhoz a szagelszivot. Eloszor bekanyarodik az elszivo mogotti falhoz, majd a fal menten tovabb a kivezeteshez. Persze lehet, hogy eleve rosszul ertem a problemat. Itt van egy kep:
Az elso, ha jol ertem, a ti problematokat abrazolja. A masodik pedig egy szerintem lehetseges megoldast. Ha megsem, akkor tevedtem. :)
Nekünk volt annó a szülői házban olajsütőnk. Az csak akkor szagosít, ha kinyitjuk a fedelét. :) Szagok ellen jó megoldás.
Egyébként jól néznek ki a bárbultos megoldások.
zzoltan:
Én úgy emlékszem, hogy erre nem is tértünk ki. Fel is hívtam a feleségem, hogy mire emlékszik, de neki sem ugrik be ezzel kapcsolatban semmi. Ha a kivezetés elhelyezése 45cm-re lesz a faltól, akkor az érdekesen fog kinézni. :(
Lehet, hogy csak a szűrős megoldás (szellőző nélküli) lesz a konyhában? Még talán az lehet, hogy fentre is egy mély 60cm szekrény kerülne, és abban megoldani a cső elvezetését. Bár ez is érdekesen nézne ki, meg aztán a rálátást is gátolná a főzőlapra.
Őszintén szólva nem tudom, mit tudunk vele kezdeni. :(
Én laktam már Pesttől 30 km-re. De nem az idő volt dárga, mert kocsival 20-30 perc volt, hanem a benzin. :)
Havonta 40-50 ezer elment tankolásra, nem beszélve arról, hogy 3-4 havonta hordtam a kocsit 15 ezres szervízre.
Ez itt a reklám helye:
Amióta metróval járok, sokkal vastagabb a pénztárcám és az idegeimet is kíméli. :)))
Bár lehet, hogy írni fogok a BKV-nak, hogy nyáron azért egy légkondit szereljenek már fel, mert tavaly is naponta ketten lettek rosszul a meleg és a levegőtlenség miatt.
Az egyik legfontosabb érv a lakás mellett a közlekedés (Metró) volt. Meg aztán az ár. Tőlünk is kérdezték, hogy miért nem pest peremkerületeiben, vagy vidéken nézünk lakást. Mindössze azért, mert szerintem sem jó napi 1-2 órát utazni. Ha beköltözünk, akkor max. 15 percre lesz a munkahelyem. :) Bár most is annyira van.
Ha az ember otthon még maszek munkákat is csinál, akkor gyorsan rájön, mennyire nem jó elutazgatni a drága időt.
Majd, ha nyugdíjaznak, akkor majd törekszünk a nyugalomra. :)
Mi is örülünk, hogy nem amcsi konyha van a lakásban. Annak több hátránya is van.
Pl.
elég nehéz összhangba hozni a konyha és a napplai bútor stílusát
elég gáz, ha akár csak egyetlen mosatlan edény is marad
a konyhapulton mindig rendnek kell lennie
stb...
Már értem a radiátorcseréket. :)
Mi nem terveztünk ekkora változtatásokat. Mindössze boltívet kértünk. Legfeljebb később teszünk oda egy csapóajtót.
Viszont ha már a konyhánál tartunk... Ti mit szóltok a szagelszívó kéménycsatlakozásának tervezett helyéről? Az, hogy oldalra került és nem szembe, még kiküszöbölhető egy flexibilis csővel, de mi a fenével fogom én azt eltakarni? A felső szekrények általában 35-40 cm mélyek. A csatlakozás középpontja pedig ha jól emlékszem 45 cm-re lesz, azaz 50 cm a cső külső széle. Ötlet? :)
Nagynenemeknek amerikai konyhajuk van, de amikor nagyritkan naluk eszunk, nem szokott feltunoen kajaszag lenni... Mi egy egyszeru barpulttal akarjuk elvalasztani a konyhat a nappalitol, a szagok ellen pedig tervezzuk egy olajsuto beszerzeset (persze annak is biztosan lesz valamennyi szaga :)
Hehe, így külön busz bérlés nélkül mehetünk csoportos kirándulásokra is. :)
Tartsunk egy közgyűlést és tervezzük meg hol építkezünk, na és hogy milyen buszt veszünk. :)