tisztában vagyok vele, hogy istenkáromlás, de engem nem tudott lekötni ez a koncert a Mátrában. egyszerűen közel sem szívott annyira magába, mint vártam volna (főleg az A38 után). sajnos az új számaikról sem tudok különösen jót mondani, nem hozzám szólnak. közel sem volt rossz, de sajnos jó sem - kicsit magába fullad ez a produkció, úgy érzem. én kérek elnézést a lesújtó hangvételért :)
igazán nem akarok pocsolyamalac lenni, de az összes feltöltött videoról süt a nálatok-már-csak-mi-unjuk-jobban attitűd. és tényleg nem a hibát keresem, hanem. ahogy trükkös dzsí visszarántja a gatyája ülepét a hallways végén, az a legbeszédesebb momentum. de végülis ott sem voltam, mit dumálok.
hát. remélem majd összefutunk még, ez most nem akart összejönni. az In the Red-et megnéztem, mert érdekelt, és konkrétan vérciki az ének. ezt így hogy?
Nagyon jó volt. Még a tavalyi hajós koncertnél is jobban tetszett. Kb. egy és nagyed órát játszottak, az új lemez dalai mellett volt Little Blue Bird (nálam a csúcspont), In The Red, Hallways of Always meg egy dal a Svidd Neger-ről, ha jól emlékszem. Helyenként simán voltak olyan súlyosak, mint a Neurosis, máskor meg szálltak, mint az Ozric Tentacles. Az új számok nálam itt értek be igazán, bár a Stone Angels eleje most is soknak tűnt, túl hosszúnak. A hangzással sem volt probléma, a helyszin meg teljesen ideális volt egy ilyen csodás zenének.
Számomra az egyetlen negatívum a kb. egy órás csúszás volt, amit a kései időpont miatt kicsit nehezen toleráltam.
Képzeld, ma voltunk, nemrég értünk haza, maximálisan úgy van, ahogy írtad, király volt a buli! Viszont ettől függetlenül meleg vagyok, és nem megyek Ulverre :(
A Bergtatton már túl populáris lett az egész, mintha megtanultak volna játszani a hangszereken vagy legalábbis behangolni a gitárt. Mintha már koncepcióban gondolkodtak volna (rémlik valami trilógia), szóval én innen már nem nagyon követtem a munkásságukat.
Annyit hallottam még, hogy valami theremines (ez nem egy Dark Tranquility szám?) csajjal nyomulnak koncerteken, hát gőzöm nincs hogy fog az passzolni ezekhez a zabolázatlan zenékhez.
Azt pl. tudtátok, hogy van egy Nattens Madrigal című számuk is? És semmi köze az LP-hez. Szintén a Vargnatt demón adták ki, de ez egy dallamos elborulás. Fura, de ezeken érződik a legjobban, hogy mennyire brutális dallamokban gondolkodtak. Illetve Garm már itt is énekelget, amit rendre lecsap förtelmes károgásával.
Egy merész váltással hallgassunk most bele az Ulver/Mysticum split fölvételébe. Az előbbi Vargnatt után ez a harsány, szanaszétesett trillázás és bazári hangzás felüdülésként hat. Addig amíg be nem indul fél perc után a szám, mert ez egy kifordított belű harákolással megtámogatott, amolyen Nattens előhírnök okádék blackmetal zúzás. De úgy, hogy közben rohadt dallamos.
Ó jajj, ez az 1993 november ötödikei próbatermi felvétel a Vargnatt számról, több, mint underground. A gitár vinnyog, mint egy bebaszott macska, ének érthetetlen, a dob klaffog és kurvára százláb mélyről dohog az egész felvétel.
Ha van Isten, ezt is előadják, legalább ilyen hangzással!
Persze titkon reménykedem, hogy az Immortal-lal közös spliten szereplő formában játszák el a korai zsengéket, úgy hogy Abbathék is bazseválnak pár régi tételt maguktól.
Na, gecókák, már csak négy napot kell aludni, úgyhogy el is kezdem a Vargnattot hallgatni, valami azt súgja, hogy erről fognak játszani legalább három számot.