Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Abba kell hagyni, mert az okozott kárt valószínűleg úgy sem tudja/akarja megtéríteni, legfeljebb fusizik valamit az elcseszett gépen, aztán jön a hasbaakasztó duma.
"Régi jó szakember a szakmában, nem szeretném pellengérre állítani... :)"
Miért is? Egy faék egyszerűségű FED-et elkúr, de nem mondjuk ki a nevét, hagy vigyenek mások hozzá drágább, ritkább, nagyobb érzelmi értékkel bíró gépeket? Hátha más is jól megszívja?
A Flexaretet vízpumpa fogóval akart előttem szétszedni, azon a részen ahol 3db, M2 csavar fogta hátulról az objektívet. Azonnal elhoztam tőle, pedig az egyik mindenki által istenített szaki volt.
Csak hát az idő vasfoga kikezdte a memóriáját (tudását), átállt a modernebb gépek javítására.
Más példát is tudnák említeni, de nem jellemző a tévedésük, ezért nem nevesítjük.
Érdekel, de sajna az e-mail címedet valamiért nem látom. Sem másét. Az enyémet publikusra állítottam. Eléggé új vagyok még itt, nem tudom mi és hogy megy.
Köszi szépen, meghagyom másnak. Nekem van egy ilyenem, meg egy rakás Pentax vaku, de ha már nagy ritkán vakuzni kell, akkor egy Nikon SB 13-ast, vagy 15-öst preferálok. :-))
A Rondo márkajelzés gyanús, nem valószínű, hogy ilyet gyártottak a világ szocibb felén, Prakticákhoz meg főleg nem. Amúgy én ezt nem távcső adapternek nézném, nem tudom hogyan lehetne összeapplikálni az okulárral, vagy hogyan lehetne a helyére tenni. Ez inkább valami műszernek a része lehet, aminek a segítségével egy menetes gépvázzal rögzíteni lehetett a mérési eredményt, oszcillogramot, ilyesmit. De szerintem inkább tedd be a képeket az M 42 trotyikba, aztán szóljunk a Telescopernek, majd megszakérti, elég távcsövet buzerált már életében.
A Chinon Pro 990 C jó kis elemmel spórolós vaku. A C a computert jelenti, mert megoldották benne, hogy amikor elégnek ítélte a kibocsátott fénymennyiséget, akkor egy tirisztor leállította a villanást, de úgy, hogy a fel nem használt energia benne maradt a kondenzátorban. Ellentétben a kortársai többségével, ahol mindig teljesen kisült a kondi, akármekkorát is villant.
Makró előtét no.2 0,4 ... 0,3m f=340mm Egyedi azonosítója nincs.
Tessar objektív (a cserélhető típusokhoz). Egyedi azonosítója: 6109888
Werra objektív védő/napellenző. Egyedi azonosítója nincs. Ár: 4500ft (csak egyben szeretném)
Nem távmérős, ám talán elfér itt a topikban: FED Mikron felezős gép. Helios-89 1,9/30 objektív, 1/30-1/800 záridő, "A" vagy rekeszpriorításos üzemmód, működőképes állapot, saját obisapi, saját tok. Egyedi azonosítója: 7510412 Ár: 4500ft.
Képek szerint. Bp. / Észak-Pest, elsősorban személyesen. Email cím publikus.
Nálam az oka az volt, hogy a hátlap deformálódott, enyhén meghajlott, valamint a rögzítője érezhetően "hézagosan" zárt (bezárt állapotban lélegzett a hátlap).
A hátlapot kiegyengettem, + a fényzáró tömítést kicseréltem, ez után a "lélegzés" is megszűnt és természetesen a fénybeszűrődés is.
Fénybeszűrődés ténye áll fenn, a Yashiika Electro 35 GX gépemnél. De furcsa, mert nem mindegyik képen van rajta. Hol erősebb, hol gyengébb, valahol csak bal oldalt, de van, hogy a másik oldalon is. Van kép, ami meg tökéletes, nyoma sincs beszűródésnek.
Üdv! Helios 44-2-ből van sima és van fehér csíkos is, csak egy betűjelben tér el (N betű a fehérnél). Úgy tudom, hogy az "N" speciális bevonatot jelent, de nem akarok egy kérdésre hülyeséget válaszolni......Mi az igazság?