Nem hiszem, hogy találsz ilyet. Akinek saját site-ja van, az a copyright miatt nem teszi fel, a filehoster meg egy idő után törli a linket (illetve a mai világban 2-3 év múlva talán a hoster sem létezik már). Felteszed, aztán aki lemaradt róla, majd elkéri másoktól.
Erre vannak a méregdrága, antisztatikus anyagból készült szerszámok, pl Festool. (Legutóbb egy elég sok használatot látott excentert szedtem szét, nem kellett nagyon kapirgálni semmit, szinte ledobta magáról a rárakódott port.)
Igazából nem kell ennyire messzire menni már csak azért sem, mert az általad linkelt az csak az M porosztályig van engedélyezve. Az ami valóban "mindent szűr" azaz a H porosztályra van belőve csak felébe-harmadába kerül:
Ezzel biztos működik a rázatás. De van papír, műszálas tartós zsák akár zipzáras is ect..
Monjuk úgy úgy választunk porzsákot, hogy mit is fogunk csinálni és annak megfelelően választunk, persz jön a gazdaságossági probélmák és akkor a pénztárca dönt.
Ne feledjük életvédelmi célja van a dolognak és akkor a hangnyomás is figyelembe van véve a világ pénzét elkölthetjük.
Nem, nem a Metaboé, ezek a Festool porzsákot is eltömik. A rázás csak akkor ér valamit ha folyamatosan dolgozol vele, mert nem engedi a port a szűrőn folyamatosan ottmaradni, ami meg leesik alulra azt már nem szippantja fel megint.
Tisztításra én nem az ecsetet hanem a sürített levegőt javaslom....
Az a tapasztalatom, hogy bizonyos anyagok (finom téglapor, finom fapor) úgy beülnek a szűrőbe, hogy nem igazán lehet lerázatni. Rázza ugyan automatikusan, de nem hatékony. Ki kell szednem a szűrőt, kézzel ütögetni illetve pálcikával, ecsettel tisztítani.
Lehet, hogy ez a metabo konstrukciós problémája. Ha nem ilyen finom az anyag (pl csiszolásból finom, fúrásból, vésésből durvább anyag származik), akkor nincs ilyen gond.
Olyannak elküldöm, akinek van regisztrációja, vagy más megoldása, és ha jönnek kezdők akárhány év múlva is, megmutatja nekik, hogy ezt, vagy egy részét (is) érdemes elolvasni.
"A tetején van egy kocka alakú fekete gomb, az mit csinál?"
Kizárásos alapon ... ez itt? (nincs ilyen porszívóm)
Szerintem a gombon lévő ábra alapján is vili lehet, de pár perc guglizás után: az veri le a port a szűrőről. De ez tényleg nincs benne a használatiban?
Érdekes. Történetesen van nekünk egy 15 éves Electrolux "Super Silent" porszívónk. Az egyetlen baja, hogy az a kis retesz, ami az egyenes csövet a flexibilis részhez erősíti, letörott. Kézzel kell tartani a csövet, hogy ne essen ki. De ezt leszámítva rendesen szív és csendes. Lehet, hogy 15 éve még más minőség volt.
Ma megvettem a Vc25212L Makitát, jó kis gépnek tűnik. A port, fűrészport, hogy szoktátok elszívni, a filc zsákba vagy csak simán a gépházba? A vizet gondolom a nejlon zsába kel. A tetején van egy kocka alakú fekete gomb, az mit csinál?
Nem akarok én ezen vitatkozni. De attól még tartom, hogy egy 5 éves, nem olcsó porszívónak, amit 3 évig egy bpesti lakásban alig használtunk, majd kb két évet egy vidéki házban, azért nem kéne még szétesni. Nem kellett neki házfelújítást takarítani, mert arra ott van a nagy ipari metabo. Mindig megvettük bele a gyári porzsákot.
Elmúltam 50, láttam már pár porszívót itt-ott, de még nem kellett azon törni a fejem, mitől mennek és ami 20 éves volt, annál elfogadtam, hogy annyit bírt.
De attól tartok, ez az 5 éves "super silent" porszívó inkább marketing mint használati eszköz. Ez van.
Ezzel együtt értem az üzenetet, meg fogom nézni mostmár a belsejét. Szénkefét biztos lehet benne cserélni, csapágyat nem tudom. Így fotó alapján a motorja valami összepréselt házban van.
Ez a kép azon a módon is bemutatja a tragikus valóságot, hogy éppen úgy van mint a seregben. Ott a rengeteg eszköz ami sokkal jobban, gyorsabban, és kevesebb energiával megoldhatná az adott napi feladatot, mégis az alkalmazottat szopatják, csak, hogy "érezze a helyét".
Nem a 18V a probléma. A Dyson akku ugyanúgy 18650-es cellákból áll, csak 6db van benne (21.6V). A motor, az örvénykamra és a motorizált szívófej rengeteget számítanak. A Makita sajnos egy rossz konstrukció.
Arra is jó volt, hogy megtanítsuk a gyerekeket, hogy ne hagyjanak szét semmit a földön. ( Pl. én sem szeretek sötétben lego kockára lépni, de nálunk nem is gyakran fordult elő.... :,P )