"Kit akartatok ellenfélnek? A Plovdivot? Vagy a Tiranát? Megveritek, aztán holnapra elfelejtik… Erről a meccsről 30 év múlva is beszélni fognak. Aki ma játszik, az a Real Madrid ellen volt a pályán, és egy életre része lesz a tatabányai futballtörténelemnek. Itt van 22 000 ember. Ebből 20 000 egy életet húzott le a föld alatt. Fáj a dereka, vizes a térde, cukros, magas a vérnyomása, az asszony csalja, a gyerek megbukik az iskolában. Egyetlen öröme az életben, ha titeket, a Bányászt, győzni lát. Adjuk meg nekik ezt az örömet! Ez a minimum, amivel tartozunk… Lehet kimenni!"
Intertotó-kupa, mocskos tót brigád, kurva nagy bunyók a városban, stadionban. :-)
Géza "bácsi", aki a népligeti Fradi-bázison dolgozott karbantartóként volt a túravezető, az ő felvidéki (nagymegyeri) barátaihoz mentünk ki meccs előtti nap, ott is aludtunk, aztán vonattal Nagyszombat, vissza Megyerre, és másnap haza.
Az utazó keret tagja volt még Hentes Laci (valamikor a rendszerváltás környékén ilyen irhabundás bevásárlós buszutakat szervezett Isztambulba, aztán hazafele a szerb határon kemény kábszit találtak a buszon, és Hentes asszem hét évet kapott, és kint ülte le), az ő haverja, egy Hunyadi téri hentesüzletben dolgozó srác (aki egyébként az MTK-ifiben focizott) volt még velünk. Nagymegyeren isteni dolgunk volt, a vendéglátóink a helyi fürdő presszójában dolgoztak, ott dekkoltunk fél napot :-) Meccsnap, az kemény volt... Bunyó mindenfelé, betört buszablakok, fejek... Szegény Hentes Lacit a rendőrök is elverték, és a stadionból elvitték az őrszobára, a kurva anyjukat. El is szakadtam a többiektől, nehezen tudtam bent elképzelni, hogy a faszba fogok eljutni a vasútállomásra, de szerencsére a krónikás Nagy Béláék felvettek a buszukra, elvittek Komáromig, onnan elvergődtem Megyerre. A többiek jóval később estek be, Hentesnek tiszta hurkás volt a háta a gumibotozástól. A meccs amúgy kicsit elégtétel volt, a bajnokság előtt voltunk, de már nálunk volt a fél Eb-győztes ifiválogatott, az edző Vincze Géza. A meccsen 0-0-nál Zsibi kivédett egy 11-est, aztán 10 perccel a vége előtt 1-0-ás szopónál még egyet, Kvaszta meg 2 perccel a vége előtt egyenlített. Visszavágón 3-1 ide, utána nem sok szlovák busz ment haza épen.