Keresés

Részletes keresés

Ep128 Creative Commons License 2009.01.19 0 0 1098
Jó 5let amit írsz, nagyon is elgondolkodtató! Remélem mások is (meg)látják!
Az utánad lévő hozzászólással is egyetértek! A Zalai útig 58A, feljebb nosztaliga pl. hétvégenként, vagy nyáron akár "össze is olvadhatna" a kihasználtság függvényében.
Előzmény: tehtube (1096)
COMBINO SUPRA NF12B Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1097

Az 58-as Libegőig való járatását lehetne csak tavaszi, nyári hétvégenként. Nem volna szükséges a rendszeres közlekedtetésére. Viszont lehetne egy 58A, ami talán a Zalai útig rendszeresen járhatna. Az 58A természetesen az arra szokásos TATRA kocsik lehetnének.

Egyébként sztem az 58-as kitűnő lehetne a nosztalgiázók számára is. Természetesen kizárólag régi típusú kocsik járnának ott, és így létrejöhetne Budapest első nosztalgiavonala. Belföldi és külföldi villamosfanok számára egyaránt PARADICSOM lehetne a vonal a csodás, mesebeli tájjal. Persze a tájat rendbe kell tenni, a vonalat meg ki kell építeni.

Előzmény: Sinbiciklis1 (1095)
tehtube Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1096

Ahogy nézem, '73-ban rosszul döntöttek. Vagyis kissé korábban. Tök kietlen a Harangvölgy, fölső Zugligeti út környéke. Gyakorlatilag le lehetne volna hozni a sípályát a villamosvégállomásig. 1,8km mint a Kékes. Pár kis tavacska forrásvízzel a hóágyúkhoz. Az ország legnagyobb pályája lenne. Évente kb. 2 hónap szezonnal.

A jelenlegi végállomásról lehetne indítani a libegőt, ami kb. a síház mellé érne föl. Ennél többet senki nem kívánhatott volna. Télen sem, nyáron sem. Szerintem még most sem késő. Legalább megtilthatnák az útbaeső további építkezéseket. Biztos többen használnák a libegőt is pl. a gyermekvasúttal, fogassal összekapcsolva. Nem kell annyit gyalogolni mint a kilátótól. (ok, nekem az is semmi) Pici gyermekesek, idősek viszont másképp látják. Télen is teljes üzemmel mehetne a libegő. Szerintem üzletileg is bejönne. Szóval a lényegesen nagyobb forgalom újraéleszthetné egy plusz attrakcióként az ezres 58-as villamost.

Előzmény: tehtube (1093)
Sinbiciklis1 Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1095

És rendszeresen feljártok a Disznófő étterem felé? Ugye, nem? Mert erről van szó.

A fogas vonalán vannak olyan lakó övezetek, amik mással nem, vagy csak nehezen közelithetők +. A végállomásánál ott a Gyermekvasút, ami le visz a Hüvösvölgybe.

Az 56os vonalán vannak olyan lakó övezetek, amik mással nem, vagy csak nehezen közelithetők+. A végállomásán ott a Gyermekvasút, ami fel visz a Széchenyi h1re.

Az 58as vonalán nincsenek lakó övezetek, a végállomásán ott a Libegő, amivel  borult időben sem m1 senki, de ha m1 is, csak ugyan oda jut6 vissza!

Na, most ezt hasonlitsd össze, 1 kisgyerekes szülő szempontjából, mert a gyerek ugyan azt az utat visszafelé már qrwára unja, nyűgös! Ha te ezt lenyomod 1 külföldi vendég torkán, udvariasan bólogat(nem mosolyog!), de többet nem hallasz róla.

Sajnos, 3 oldalról h1ekkel körül vett katlanró van szó, és nem vagyunk Svájc, hogy 5 hónapon keresztül méteres hóban tolongjanak a Libegőnél.

Előzmény: division by zero (1088)
tehtube Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1094

Simán 1-2 megállónyival továbbvihették volna a 4-6-os és 1-es villamost a Kelenföldig. Fillérekért a lyukfúrásos vonal helyett.

A metró azért kell mert sokkal drágább! Nem véletlenül rendelnek meg ilyen irdatlan költségű dolgokat nálunk. Negyede-harmada a költségeknek megy vissza a megrendelő és pártja zsebébe.

Előzmény: hill123 (1092)
tehtube Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1093

Sajnos valóban. A Zugligetben nincs más attrakció csak a libegő és némiképp a kemping jégpályája, büféje. Viszont nem is tudok mást elképzelni. Egyébként a libegő alsó állomásában is hatalmas terek konganak az ürességtől.

Kirándulások kiinduló állomásának sem az igazi a hely. Meredeken föl a Csiga lépcsőn sokaknak nem tuti. Még meredekebben a Tündér sziklához, még kevésbé.

Marad a Zugligeti út felső szakasza. Régen ok. volt, de mára hatalmas kocsik durván közlekednek rajta nagy számban. Ezek mellett a keskeny járdán "kirándulni" nem ok.

Marad a libegő, meg a helyi lakosok. De szerintem nem is kell több terhelés, elég ennyi is ide.

Esetleg valami hűha attrakciót lehetne kreálni az alsó végállomásból.

Meg kicsit fölötte abból a katlanból is ki lehetne hozni valamit. (nem pláza, lakópark, iroda) Az kiegészíthetné a libegős forgalmat. De mit is? Ötlet?

Előzmény: Sinbiciklis1 (1087)
hill123 Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1092
Ez a környék nagyon szép volt és nagyon szép is lehet. Nézegettem az EU-s pályázatokat, van bőven benne, amire lehetne pályázni ezzel kapcsolatban, de először újra hirdetni kell a célunkat, talán a VEKE is segíthetne. Fel kellene hívni a BKV figyelmét, hogy ne csak metróban gondolkodjon, fejlessze a villamosvonalakat és járműveket, bezárt vonalakat nyisson meg, nyisson vadonatúj vonalakat, ha jó közlekedést szeretne a 2020-as olimpiára. gyűtsünk aláírásokat, vagy akármit, csak TEGYÜNK ÉRTE!
Előzmény: Ep128 (1091)
Ep128 Creative Commons License 2009.01.18 0 0 1091
Szerintem van létjogosultsága a vonalnak, HA (!) rendben lenne a környék! A XII. ket. Önkormányzat most rendbe fogja rakni a régi végállomás épületét. Sajnos nem eredeti állapotába, hanem a jelenlegit felújítva, de így is jobba semminél. (Középen maradnak a falak, pedig régen nem volt, lásd. az oldalamon pl.)
Ez egy lépés, de még nagyon kevés! A másik végállomás épülete, a libegő, az erdők, az út, stb. Még rengeteg dolog lenne... Csak bízni tudok benne, hogy nem áll meg a folyamat.
hill123 Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1090
Miért? Egyébként nem az erdőre gondoltam, de ahogy gondolkodtam tényleg csak oda lehetne építeni. De tényleg nem kell semmi oda, csak parkosítani kell, szemetet szedni, csövest zavarni... És felújítani a régi végállomás épületet.
Előzmény: Zolcsi67 (1089)
Zolcsi67 Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1089

Pár éve a Pilisi Parkerdőgazdaság oktatási(?) központjában volt egy kiállítás a Budai-hegység beépüléséről, térképekkel, korabeli mellé helyezett mai fotókkal, iszonyat.

Ne akarjon senki semmit építeni az erdőbe....

division by zero Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1088
"az emberek bakancsot húztak, és gyalog(!) kirándulni jártak"
Azért még ma is bőven vannak ilyenek! Pl a mi családunk is :-) és sok más turistával is szoktunk találkozni az erdőben.
Sinbiciklis1 Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1087
Ha kicsit felállnátok a monitor elöl, és kimennétek a természetbe, látnátok, hogy 100 évvel ezel5t tele voltak az erdők-hegyek túrista/kulcsos házakkal, az emberek bakancsot húztak, és gyalog(!) kirándulni jártak. Aztán a 70es években beültek az autóba, kimentek az erdő széléig, leültek,  ettek-itak és hazamentek, hogy "de jót kirándultunk!" Ma már ez sincs! Sajnos tudomásul kell venni, hogy a világ változott +, ma már a Zugligeti villamosnak nincs létjogosultsága(bár csak tévednék!!!).  A plázába autóval mennének, olyat kell csinálni, nem beszélni róla, amiért oda mennek az embrerek. Én, mint az elveszett vágányok szerelmese, azzal is ki1eznék, ha legalább a Zalai útig felmenne az 59-es! Persze, nem úgy mint most! Utasokkal, nem kocsiszinbe. Erdei nosztalgiához, ha lenne miért, nem UV kellene. Az járjon a Dunaparton, Zugligetbe 1000-es.
COMBINO SUPRA NF12B Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1086
Jelenleg a Deák téri végállomás nagyon zsúfolt, így ott max. M4 átadása után tudnám elképzelni az 58-as villamost. A Moszkva tértől, az ex. 56-os huroktól viszont mehetne. Szálloda v. pláza csak ne épüljön oda, mert azok építése csak a zöldterület rovására történhetne. Sztem rendbe kell rakni ott a természeti környezetet, és elsősorban egy vonzó kiránduló hely létrehozását kellene preferálni. Kiemelt szerepet szánnék a Libegőnek, ami a leendő 58-as utazóközönségére építene.
Előzmény: hill123 (1085)
hill123 Creative Commons License 2009.01.17 0 0 1085
Én szerintem a jó megoldás:

Megcsinálni a Deák tér - Zugliget 58-as villamosvonalat, úgy, ahogy egy villamosvonalat kell.

A Zugligetet teljesen fel kell újítani, parkosítani. Fel kapott hellyé kell tenni, a csöveseket is el kell zavarni és valami olyan dolgot kell oda építeni, ami tényleg érdekli a turistákat. Mondjuk egy új operaházat, a régit meghagyva :D (ez hülyeség). Én egy szállodát, vagy inkább egy plázát el tudnék oda képzeli.

A járművekről: az egyik ezrest és mondjuk 5 kétirányúsított UV-t használhatnánk, így nosztalgia és sima városi villamosvonal is lehet egyben. Biztos, hogy lenne forgalma.

A lényeg: a vonal projektje kivitelezhető, és hasznos!!!

Szóval hajrá a pályázattal!
jázminapja Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1084
Kb. 5 percre lakunk Zugligettől (szomszéd kerület), de inkább tavasszal járunk arra. De most, hogy elkezdett Jázmin -5 éves- korizni, biztos elmegyünk télen is. (jól szétoffoljuk a topikot, sajnos ennyi maradt az 58-as álomból...:)
Előzmény: tehtube (1083)
tehtube Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1083

Az elmúlt 2 7-ben felé se néztél? Persze attól függ mennyire ia van távol. Az enyém fehér sapkában a kép közepén.

A koszt jó, ingyen wifi, elvoltam addig. Sajna a kori nagyon szorít már, azt felhagytam.

Előzmény: jázminapja (1082)
jázminapja Creative Commons License 2009.01.15 0 0 1082
Na jó, ide el kell vinnem a kislányom!:)
Előzmény: tehtube (1081)
tehtube Creative Commons License 2009.01.15 0 0 1081
Namégegyet:
Előzmény: Ep128 (1080)
Ep128 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 1080
Hűűű... Na, "ilyen" képem még egyáltalán nincs! Köszi szépen!
Előzmény: tehtube (1079)
tehtube Creative Commons License 2009.01.05 0 0 1079

Január 4-én. Sokkal többen voltak, de csak a lustábbak láthatók :-)

Ep128 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 1078
De tök jó képek, köszi! :-)
Előzmény: jázminapja (1077)
jázminapja Creative Commons License 2008.11.18 0 0 1077

tehtube Creative Commons License 2008.10.05 0 0 1076
Mégse lesz műjégpálya?
tehtube Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1075
Szerintem maga az attrakció a tuja lenne. (plusz libegő) Mondjuk óránként egy. Persze kérdés, meddig? :-)
Előzmény: tehtube (1074)
tehtube Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1074

Nehéz bármiféle attrakciót a Zugligetbe helyezni hogy konkuráljon a belsőbb hasonlókkal. (étterem, stb...) Oda du. 6 után a kutya sem megy.

Jobb éttermek is kidőlnek egy periférikus helyen. A műjégpálya viszont elkezdheti felhúzni a helyet. Szerintem is, ha hóágyús lenne a Libegős feltámasztandó sípálya, nagy valószínűséggel két hónapot is működhetne.

Viszont több funkciót nehezen képzelek el.

Előzmény: jázminapja (1067)
Sinbiciklis Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1073
Na! Ezt így.
Előzmény: alexejevics (1064)
Sinbiciklis Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1072
1058
Előzmény: Ep128 (1060)
KZsoci Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1071
Én is epekedhetnék a Soroksár-BME MagLev után, csak sajnos nem túl valószínű, hogy lesz olyan. :) Hallgass a Quimby szövegére: "Ami egyszer volt / újra nem jön el." ;) No mindegy, eleve nem akartam hozzászólni. :)
Előzmény: alexejevics (1069)
alexejevics Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1070

"A  Libegőből sífelvonót csinálnék, egy kis erdőrendezéssel, hóágyúk telepítésével síparadicsomot képzelnék el ott."

A baj ezzel az, hogy Budapesten hó egy-két hétig szokott lenni, jó panoráma meg egész évben. Szóval én inkább a mai felállásnál maradnék. Aki sínfelvonózni akar, menjen a Normafához, ott úgyis van.

"Csak kérdezem: Tátrát nem lehet kétirányúsítani Szeged szerűen?"

Lehetni biztos lehet, csak azért az egyszem zugligeti vonalért aligha fog a BKV villamosokat átépíteni. Kivéve, ha találsz egy erős politikust, aki rácsap az asztalra, hogy márpedig átépítitek :D

Egyébként Zugligetben legjobbak a csövestanyák. Tehát amit még lehet elrontani azon a szerencsétlen területen, azt azok el is rontják. Pl. úgy, hogy az egyetlen - viszonylag - járható útról, a Zugligeti út déli végéről is elüldözik a turistákat a hülye kutyáikkal. Meg nem köti őket az ipse, a kerítés meg már 20 éve kidőlt. Engem is kergettek már meg... Ráadásul kitartóak! Egyszer egészen az iskoláig jött utánam az egyik, utána megesküdtem, hogy nem megyek arra többet.

Előzmény: jázminapja (1067)
alexejevics Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1069
Ha te is itt laknál, téged is jobban foglalkoztatna a dolog. Én naponta szembesülök azzal, hogy az egykor szebb napokat látott budai kirándulóhelyek sorra válnak szemétlerakókká, parlagfű- és kullancstenyészetté, úgyhogy szerintem semmi különös nincs abban, hogy gondolkodom a fejlesztési lehetőségeiken.
Előzmény: KZsoci (1066)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!