Nem a találkozással van baj, hanem egyes emberekkel. Nem zavart amikor Opatiában a padon ülve, zsömlét szendvicset majszolva magyarokkal találkoztam (mármint ők ettek). Vagy Velencében, amikor az anyjuk éppen leteremtette a látszólag már leamortizálódott papucsférjét (komolyan megsajnáltam a papát). Vagy amikor udvariasan át akartuk adni a helyet a vaporettón, akkor derült ki, hogy a hölgy szintén magyar, aki az esti hajóindulásra várva járja a várost. Vele jót beszélgettünk. Nem biztos, hogy bárkit is lenéznék (vagy még nem utaztam eleget, hogy borzasztó példát lássakJ A 80-as évek elején autóval utazva Bulgáriában magyar rendszámú autóval találkozva boldog integetéssel üdvözöltük egymást.
Amiből tanultam: 2001-ben, amikor először készültünk áthajózni Velencébe és próbáltunk kiigazodni a hajómenetrenden, a magyar hangot hallva mögöttünk igazán örömmel kérdeztem meg, hogy tudnának-e segíteni kiigazodni. Na azt a pofát, lenéző tekintetet soha nem felejtem el: hogy mit képzelek én, hogy megszólítom őnagyságát. Pedig nem voltam se szakadt, se tapló, csak magyar. Azóta óvatosabb vagyok, nem szólítok le idegen embereket.
A mosómedvéket meg nem itatjuk higítóval, mert sokkal értelmesebbek mint néhány ember (meg aranyos a pofijuk és szükség van még barátokra)
Ismeritek a mondást: - Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem a kutyámat.
Megjegyzem ilyen topikot is csak magyarok tudnak kitalálni. Azon szórakozni ki miket irkál be.......
Ilyen hülyeségekre tölteni el időt, hogy ki miket irkál össze-vissza. Nem Tolsztojokból áll a fórumozók zöme. Meg nem is Einsteinből. Utazni meg most már mindenki utazik. Ki szórakozásból, ki meg muszájból dolgozni pl. Számítógépe is szerencsére már nem csak a sokdiplomás értelmiséginek van, hanem Mari néninek is a tanyán.
Nem értem miért kell ilyen értelmetlen dolgokkal tölteni az időt.
Azért úgy elképzelem, ahogy az id.vez. tartja a "téjékoztatót", és ugye az ilyen utasok mindig ott vannak (ja, tapasztalataim alapján van nem alaptalan előítéletem :)). S egyszercsak megérkezik a kérdés: a napfelkeltét hol találom? :D Én nem hiszem, hogy kibírnám komoly arccal.
"Augusztus 13 - tól leszünk egy hétig Nei Porin... Valaki tudna abban segíteni, hogy mikor van ott a napfelkelte, és melyik részen kell keresni? Vagy hol tudom ezt megnézni?"
Ez, 2011. 02. hóban volt ennyi. Büfében akkor 2.5 euró volt /db.
Vettünk 6-os olcsóbb csomagot, beültünk egy chikken kebabara, ami akkor 7 euró volt, rendelt a férjem egy sört és sose fogyott ki belőle. Mikor nem látták, eltette az üres dobozt és vett elő egy hozott másikat. Egy 3-4 órás esti üldögélés alatt bement 3-4 sör, mi így spóroltunk."
"Június 29-én este 22 óra után érkeztünk meg Bulgáriába, az idegenvezetők mégis remekül megszervezték a szállítást, koordinálták az utasokat a megfelelő buszokra."