Mi Agios Nikitasban laktunk, onnan van kishajo Milosra, pár euro asszem és kb. fel óránként megy. Innen amúgy bejarhato a nyugati part. Ha van kérdés, szívesen válaszolok,.keress rá a korábbi hozzaszolasaimra.
Segitsegeteket szeretnem kerni, a Lefkadai szallas valasztassal
Autobusszal tervezzuk, igy hat nem all rendelkezunkre auto,hogy elerjuk a hires es gyonyoru strandokat.
Az a kerdesem lenne, hogy melyik helyen ajanlatok szallast, aminek jo hajos osszekottetese van a hires strandokkal (Milos,Egremmi, Porto Katsiki es meg sok mas)
Csak érdekesség: Porto katsiki vs navagio Egyik utastárs azt mondta: ugyanaz, de itt legalább van egy hajóroncs is. Másik utastárs: Szép az az öböl, csak kár hogy benne van ez a csúnya hajóroncs. :) Ízlések és pofonok! :)
Stormybooy - Görögország jelen pillanatban, nem hiszem, hogy ideális célpont munkavállalás szempontjából. Egyre többen beállnak a saját üzletükbe, vagy megoldják családon belül, hogy ne kelljen alkalmazottat felvenniük.
Nagyon várom a nyarat, de most jelenleg még csak én vagyok besózva, így lassítottam. Sok mindent össze kell szednem Kefalóniáról, főleg az útat, hogy hogy is jutunk el oda.
Útleírást, kompról pár infót, ötleteket szívesen fogadok :) vagy hogy hol érdemes megszállni, mert nagyon sok szép partszakasz van.
Például most jutottunk el Agiofili-re, mert tavaly a motor bérlésnél kevés helyre tudtunk elmenni, de még a lélegzetem is elállt amikor oda értünk. Nem volt könnyü az út, de itt persze egyik se az :)
Mi másodszorra mentünk ki idén Lefkadára és ha most lenne lehetőségem, már pakolnék is. Olyan csodás helyeken jártunk, hogy ha csak ránézek a fényképekre feltöltődők. Amit tavaly nem tudtunk motorral elérni, az idén bepótoltuk a kocsival. Nagyon sok útleírást olvastunk végig (főleg a párom) és sokat kérdeztünk, hogy mindenre felkészüljünk, hogy kész útitervel és térképel mentünk, hova is kell eljutni. Azt is sok helyen olvastuk, hogy nem szabad elindulni strandcipő nélkül, mert kavicsos-köves mindehol. Egyébként nem nagyon szabad átszámolni az árakat, mert akkor nehezebb költeni és hát hol nem akarják átvágni az ember? nem kell messzire menned csak menj el a sp..ba :)
Nagyon sajnálom hogy nem úgy sikerült ahogy elterveztétek, de remélem, azért sikerült szép élményekkel és képekkel gazdagodnod.
az bizti, h aktio lenne a legjobb, de az AA árai nem annyira megfizethetőek (legalábbis nekem, persze:D).
thassaloniki/ryan viszont abszolút jó igen. egy negatívuma van csak, h onnan azért még arrébb van a sziget, árban meg nem nem biztos, h olcsóbb, mint az átszállásos. De azzal meg át kell szállni, amit sokan nem kedvelnek.
(és tök jó, h annyira minden okés ott, jó felkészülést a szüretre.:) )
az bizti, h aktio lenne a legjobb, de az AA árai nem annyira megfizethetőek (legalábbis nekem, persze:D).
thassaloniki/ryan viszont abszolút jó igen. egy negatívuma van csak, h onnan azért még arrébb van a sziget, árban meg nem nem biztos, h olcsóbb, mint az átszállásos. De azzal meg át kell szállni, amit sokan nem kedvelnek.
(és tök jó, h annyira minden okés ott, jó felkészülést a szüretre.:) )
És hogy egy kis helyzetjelentést is írjak: Lefkadán béke, nyugalom, 30 fok, ragyogó napsütéses október (legalábbis eddig), a víz 24-26 fokos, amit a helyiek jól ki is használnak. Jót tesz mindenkinek ez az elhúzódó nyár, bár lassan újra munka van, kezdődik az olíva szüret.
Bécsből tudtok egyenesen Prevezába repülni Austrian Airlines-szal (a reptér neve: Aktio), az összes repülős nyugati turista itt landol. A másik megoldás, amit idén sokan követtek: Thesszalonikibe ryanair és onnan busszal vagy bérelt autóval.
nekem az nem számít könnyűnek, túlzottan ellustultam.:)) meg hát, azon az áron amin én úgy általában repülni szoktam, az oda-vissza kocsi költség is sok.:D
de teljesen igazad van ha azt gondolod, hogy akinek ennyi nyűgje van az maradjon otthon és fogja be. ;) :D