Keresés

Részletes keresés

magyar szurke Creative Commons License 2003.05.10 0 0 254
A munkakoltseg a GDP 70%-a, tehat olyan nagyon mast nem tudsz befolyasolni.
Előzmény: Antisystem (246)
HoKr Creative Commons License 2003.05.10 0 0 253
Bovitem a mondatot: TE hogy mersz Marxra hivatkozni? Ha elolvastad volna a mondatot, egyertelmu lett volna.

Nem vitatkozom veled azon, hogy ki volt nagy es ki nem volt nagy kozgazdasz, mivel alapveto ismereteid is hianyosak a kerdesben, ezt mar az iment is tobbszor bizonyitottad.

Mit hagyok ki a szamitasbol?

Tudsz olyan penzert mert dolgot mondani, aminek az eloallitasaert nem volt szukseg termelo tevekenysegre?

A lehengerlo stilus szoveggel pedig akkor szokas jonni, amikor az ember ugy erzi, hogy felmostak vele a padlot.

You've been messin'
Where you shouldn't have been messin'.

Ne nyilatkozz (es plane ne terits) a fel (asszem, inkabb negyed) -informacioiddal felszerelkezve, mert ez tortenik veled.

Ha valaki hulyeseget beszel, felhivom ra a figyelmet, te meg pont ezt tetted az iment.

Előzmény: Antisystem (248)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 252
Nu akkor most én szórakoztatlak. Ugye a számtech. ipar recessziója kapcsán kiderültek dolgok és adatok. Pl az, hogy aki - befektetésről van szó, nem munkáról - 1993-ban betett ebbe 10 USD-t, az 1999-re 100 000 USD-t birtokolt. Honnan képződött ez a vagyon?
Ugye tegnap volt egy írás - közismert amerikai üzletembertől - akik a top-managerek meg ügyvezetők irreálisan-botrányosan magas pénzkivételével foglalkozott. Ez a pénz honnan lesz?

ÜdV

Előzmény: HoKr (245)
magyar szurke Creative Commons License 2003.05.10 0 0 251
Nem volt kozgazdasz, politika tudos volt vagy szociologus. Meg a MArx hivok is elismerik, hogy kozgazdasagi rendszeret Ricardo es Smith alapjan epitette fel, csak abbol mas kovetkeztetest vont le. Ugyanazokkal a kategoriakkal operalt, egy az egyben Ricardo, aki nagy kozgazdasz volt.
Előzmény: Antisystem (249)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.05.10 0 0 250
Rákosi elvtárs sem hitte el, hogy a gazdaságnak törvényei vannak. Ezért pl. a gyárak teljesítményét a nyersanyagfelhasználásban mérte, ezek szerint fizetett prémiumot. És ostoba módon szabotázsnak vélte, hogy a salgótarjáni tűzhely- és biligyárban indokolatlanul vastagfalú biliket kezdtek gyártani. Pedig csak egy gazdasági törvényszerűség érvényesült :)
Előzmény: Antisystem (244)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 249
Miért, mi bajod Marx-szal? Nem volt nagy közgazdász?

ÜdV

Előzmény: HoKr (247)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 248
Nem, nem, te hagysz ki örökösen a számitásaidból dolgokat, és igyekszel ezt lehengerlő stílussal feledtetni.

ÜdV

Előzmény: HoKr (245)
HoKr Creative Commons License 2003.05.10 0 0 247
Hogy van pofad Marxra hivatkozni? Az o munkait ismered? Mondjuk akkor Adam Smitht is kene, hogy legalabb ne csak a tagadasat ismerd.
Előzmény: Antisystem (244)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 246
Nem találom, hogy hol emlegettem 30%-ot, igaz, már álmos vagyok...
Mindenesetre nézz meg egy átlagos mérleget, ahol a bérköltség egy szám, és vannak másféle számok is.

ÜdV

Előzmény: HoKr (242)
HoKr Creative Commons License 2003.05.10 0 0 245
Slussz, ennyi volt. Gondolkodj el azon, hogy milyen koltsegkent jelenik meg a vallalatnal, ha kihivjak a legkondicionalohoz a cegnel a szerelot (aktualis pelda). Mibol jonnek azok a koltsegek, amiket leszamlaz a megrendelonek a standard oradijan felul? Mondjuk a gegecso, amit ki kell cserelnie, honnan pottyant az olebe? Szerinted az a munkas, aki a gegecsovet eloallitja, orulne neki, ha ugy dontenenek, hogy a szerelo mostantol minden penzt megkap, ami a munkaja utan neki jar? Ki jarna jol? A ceg? A szerelo? A gegecso-gyari munkas?

Na. Ezert vagytok egyenesen veszelyesek a tudatlansagotokkal es a hitterito lelkesedesetekkel.

Előzmény: HoKr (242)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 244
Valamint a Hittudományin is megbuknék, mert azt se hiszem :)

Tudod, bemégy a Közgázra és közvetlen az aulában találsz egy nagy szobrot. Egy nagy közgazdászét, az uccso átfogó közgazdaságtan szerzőjéét.(legalábbis Andorka szerint) :)))

ÜdV

Előzmény: HoKr (240)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.05.10 0 0 243
Hát akkor meg te vagy az egyetlen ember a Kárpát-medencében, aki érdek nélkül szopta be a tudszocot. Én evvel nem dicsekednék.
Előzmény: Antisystem (238)
HoKr Creative Commons License 2003.05.10 0 0 242
Tudod-e, hogy MINDEN penz mogott adott erteken ertekelt munka (termelo tevekenyseg) all? Mekkora demagogia ez a 30% emlegetese (ami egy atlagos nyugati cegnel a berkoltsegek szintje). Szerinted a tobbi penz hova megy? Maglyat raknak belole?
Előzmény: Antisystem (237)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 241
Namost a tőke elhúzása, illetve a munkanélküliség csak bizonyos vonatkoztatási rendszerben függnek össze 1:1 arányban. Viszont elismerem, hogy teljesen sehol se függetlenek.

ÜdV

Előzmény: magyar szurke (239)
HoKr Creative Commons License 2003.05.10 0 0 240
"tőkemozgások jövedelmeinek szénné adóztatása"
protekcionizmus - elsosorban a kesoi felvilagosodas es az imperialista korra volt jellemzo. Mindigis a tokesek jartak vele jol.

"progresszívabb adókulcs"
adoparadicsomba vandorlas
(Merthogy megtehetik :))

"vagyonado"
Ezt allamositas formajaban kepzeled el? Az adoztatast mar emlitetted ugyanis.

Kerlek, ne mondjal.

Egyre melyebb godorbe asod bele magad.

Sosem allnal meg az "erveiddel" egy akar kozgazdasagtanbol erettsegizett ember elott sem.

Előzmény: Antisystem (235)
magyar szurke Creative Commons License 2003.05.10 0 0 239
Lehet megadoztatni jobban a tokejodelmeket, s ekkor szepen egy csomo toke elhuz, majd sok munkanelkuli lesz. Mas javaslat?
Előzmény: Antisystem (237)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 238
Életemben nem voltam káderkölök, és köszi a jókivánságot! Komolyan.

ÜdV

Előzmény: Viator Cosmopoliticus (236)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 237
Dehogynem, csak Anti azt is kapizsgálja, hogy a produktum létrejöttének csak kisebb hányada a munkabér. Tehát a képlethez máshol is hozzá lehet nyúlni.

ÜdV

Előzmény: magyar szurke (234)
Viator Cosmopoliticus Creative Commons License 2003.05.10 0 0 236
Tudod, anti, ha nem lennék humanista, azt kívánnám neked, hogy éld le az életedet egy olyan társadalomban, amelyik a te elveid szerint épül fel. Persze nem a hatalomvédte bensőséget intim módon tapasztaló káderkölökként, hanem eccerű alattvalóként.
Előzmény: Antisystem (226)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 235
Nézd, mondjuk remélhetőleg egy progresszívabb adókulcs, tőkemozgások jövedelmeinek szénné adóztatása, vagyonadó, mondjak még tippeket, hogy mi jönne szóba az államháztartás hiányának csökkentésére a szociális kiadások piszkatúrája helyett?

ÜdV

Előzmény: HoKr (230)
magyar szurke Creative Commons License 2003.05.10 0 0 234
Igen, ugy tunik Anti azt nem kapisgalja, hogy ha van 20%-os bernovekedes, s melle 15%-os inflacio, akkor nem is annyira koser a dolog. Viszont abban igaza van/lenne, ha azt mondana, hogy mivel csak egy reteg kapott ekkora emelest, ezert ok tenyleg jobban jarnak, csak a kimaradok szivnak.
Előzmény: HoKr (230)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 233
Na, ez elvi tévedés, már hogy ami volt, az kommunizmus lett volna. Egyetlen jellemzője sem volt igaz rá...

Antiglobalista koalició se létezik, alternatív globalista igen. Adott esetben meg lehet közöm a francia paraszthoz, lehetnek közös nehézségeink adott témákban. Mellesleg ilyen megmozduláson francia parasztba még nem futottam bele, ami nem jelenti persze azt, hogy nem is volt ott néhány...

ÜdV

Előzmény: magyar szurke (228)
HoKr Creative Commons License 2003.05.10 0 0 232
Mondjuk a husleves meghaladasarol tutira nem tartok eloadast, es szinten valoszinu, hogy nem varom el, hogy a husleves konferencian szohoz juthassak a teljes suletlensegeimmel.

De leginkabb, ha olyan velemenyt olvasok egy kemikustol, hogy ez a husleves veszelyes azokra az emberekre, akik megeszik, nem nyitok topikot, hogy minden kemikus hulye, es a nagymamakkal mi lenne husleves nelkul.

Előzmény: Antisystem (229)
magyar szurke Creative Commons License 2003.05.10 0 0 231
Mit jelent az, hogy a kepviseleti demokraciat alarendelni a civil szervezeteknek? Akiket nem is valasztott senki. Ez a hangos kisebbseg, az a 100e, aki ott volt.
Előzmény: Antisystem (227)
HoKr Creative Commons License 2003.05.10 0 0 230
Segitek. Mit mondott az IMF a magyar kormanynak ezzel kapcsolatos tevekenysegerol (tudod, a sok penz piacradobasa es a koltsegvetesi hiany (ami garantaltan sok penz piacra dobasa, leven olyan nincs, hogy egyaltalan nem fizetnek allami alkalmazottaknak))?

Mi ellen nyitottad a topikot?

Mi lenne, ha az olyanokra, mint te odafigyelnenek es neadjisten tenyleg sikerulne 20%-ot beszavazni a torgyani szintu demagogiatokkal a kisnyugdijasrol es a topmenedzserrol?

Előzmény: Antisystem (225)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 229
Tiltakozhatsz az ehetetlenül sós husleves ellen?
Akkor is, ha nem tudsz húslevest főzni?

ÜdV

Előzmény: HoKr (224)
magyar szurke Creative Commons License 2003.05.10 0 0 228
Ez volt a kommunizmus, nincs ra garancia, hogy a kovetkezo probalkozas jobb lenne. Bar lehet, de en nem probalkoznek itthon vele. Jo lenne kijelolni egy kozepes szigetet, mondjuk Kuba, ahol a sok kommunista ertelmisegi osszegyulne, meg a szimpatizansok, s ott aztan kiprobalnak, hogy mikent is megy a dolog, marha valamiben is meg tudnanak egyezni. Az antiglobalista koalicio szivarvany dolog, neked mi kozod a francia paraszthoz? Az o erdekei miert fontosak szamodra, hiszen a vilag leggazdagabb 2%-ba tartozik.
Előzmény: Antisystem (222)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 227
Hogy jön egymáshoz a közvetlen demokrácia, a 100000 ember, meg a hangos kisebbség?

ÜdV

Előzmény: magyar szurke (223)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 226
Szerintem se.

ÜdV

Előzmény: Viator Cosmopoliticus (220)
Antisystem Creative Commons License 2003.05.10 0 0 225
Magasabb lesz. És?
Még nem javasoltál könyvet.
Szerintem a természeti törvényeket ne hasonlítsuk a társadalmi törvényszerüségekkel. Utóbbi ugyanis inerciarendszer-függőbb jóval.

ÜdV

Előzmény: HoKr (219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!