Keresés

Részletes keresés

Zealander Creative Commons License 2003.04.27 0 0 15
Én is tudok "értelmetlenül" vakerálni:) De jobb szeretem a tiszta szavakat, tiszta fogalmakat. De ha nagyon kell, akkor megbírkozom ezekkel az izékkel is. Milyen pszichó akarsz lenni?
Előzmény: Léleklepke (14)
Léleklepke Creative Commons License 2003.04.27 0 0 14
Mer így szaxerűbb. Hallottál Te már két biotechnológust egymás között tárgyalni? Na, az a nem semmi! Egyszer én is szeretnék olyan pszichó lenni:)))))))))
Előzmény: Zealander (13)
Zealander Creative Commons License 2003.04.27 0 0 13
Akkor jól értettem ezt az izé-t:) Miért kell mindennek ilyen hülye nevet adni?
Előzmény: Léleklepke (12)
Léleklepke Creative Commons License 2003.04.27 0 0 12
Ez az "enantioizé" tkp. annak a pszichikai megjelenése, hogy a természetben, meg az élő szervezetekben minden a homoeostasis felé igyexik irányulni, kiegyenlítő folyamatok tömkelege által.
Előzmény: Zealander (11)
Zealander Creative Commons License 2003.04.27 0 0 11
:):) Akkor hemzsegjünk az Északi topicban is:)
Ez az enantuizé akkor a természet egyensúlyára való törekvés? Hmmm:) (Ebbl is csak az derül ki, hogy az ember a legrondább/butább stb állatfajta:))

Zealander

Előzmény: Léleklepke (10)
Léleklepke Creative Commons License 2003.04.27 0 0 10
Szijjasztok!
Látom, felfutott ez a topik, mióta megnyitottam...Kiegészítésképen annyit, hogy enantiodromia, azaz ellenáramlat valamiféle kompenzációként szokott megjelenni; például jellemző, hogy teszem azt a különféle destruktív szektákban a vezetők patológiájának megfelelő komplementer partnerek jelennek meg. (Magyarul: egy autokrata, zsarnoki vezető köré autoriter kis nyalinkák hemzsegendenek:))))))
Sophia_ Creative Commons License 2003.04.27 0 0 9
Köszi:)
Előzmény: Hitet Lenke (7)
Hitet Lenke Creative Commons License 2003.04.27 0 0 8
Jah. S akinek Jungból a New Age jön lenne... no comment.
Hitet Lenke Creative Commons License 2003.04.27 0 0 7
Namégegyszer. :)

Enantiodromia és enantiotropia

(gör.) a. m. ellenáradat és ellenfordulat Heraklit rendszerében, a dolgok örökös harca egymás ellen, melynek folytán a dolgok egység felé törekesznek s az egységből ismét ellentétekre oszolnak.

Hitet Lenke Creative Commons License 2003.04.27 0 0 6
(gör.) a. m. ellenáradat és ellenfordulat Heraklit rendszerében, a dolgok örökös harca egymás ellen, melynek folytán a dolgok egység felé törekesznek s az egységből ismét ellentétekre oszolnak.

Nem én vagyok ilyen okos, hanem a Pallas nagy lexikon.

Előzmény: Sophia_ (0)
Sophia_ Creative Commons License 2003.04.27 0 0 5
:DDDDDDDDDDDDDDDDD)
Előzmény: Zealander (4)
Zealander Creative Commons License 2003.04.27 0 0 4
Sürgősen fordulj "problémáddal" Freud prof-hoz:)
Előzmény: req999 (1)
Zealander Creative Commons License 2003.04.27 0 0 3
Em Hotep ixix mester:)

"Volt sok érdekes gondolata, bár szerintem az indiai-kínai vallási tanok pszichologizált verzióját alkotta meg."

Az Önvalóra gondolsz? (Bővebben is kifejtenéd? Nekem is eszembe jutottak hasonló gondolatok, bár Sophia könyve meg a Tao tanítására vezeti vissza Jung elméleteit)

Zealander

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.27 0 0 2
Szia Léleklepke!
Én sosem szerettem túlzottan Jungot, bár egy pár könyvét elololvastam. Volt sok érdekes gondolata, bár szerintem az indiai-kínai vallási tanok pszichologizált verzióját alkotta meg. Nekem szimpatikusabbak az eredeti verziók. Az enantiodromiáról én sem hallottam még, megosztanád velünk mit is jelent?

üdv ixix

UI: Volt itten régi időkben egy Kollektív tudattalan topic, ott egész érdekes viták is mentek.

Előzmény: Sophia_ (0)
req999 Creative Commons License 2003.04.27 0 0 1
"Archetípusok? Kollektív tudattalan? Enantiodromia? Szinkronicitás? Kinek, mi jut eszébe erről?:))"

Nekem "az"... :]

Előzmény: Léleklepke (-)
Sophia_ Creative Commons License 2003.04.27 0 0 0
Szia Léleklepke!

Csak röviden reagálnék, mert kevés az időm mostanában:

"a mai New Age-esek spanyolvigasz-feltalálónak érzik magukat:)" - nem! Ők egy-az-egyben tőle koppintottak.

"Enantiodromia?" - mi fán terem? (A többi ismerős.)

Üdv: Sophia

Előzmény: Léleklepke (-)
Léleklepke Creative Commons License 2003.04.27 0 0 topiknyitó
"Hatalmas a kollektív tudattalan és Carl Gustav az ő prófétája"- fogalmazta meg Bodrog Miklós a jungi tanokról, meglehetős frappánsan, hogy már-már valláspótló szerepet képesek betölteni Jung doktor elméletei. Személyes véleményem szerint az öreg Carl Gustav sok dologra rájött, amelyek tört részének felismerésekor a mai New Age-esek spanyolvigasz-feltalálónak érzik magukat:))))))))
Nos, kinek, milyen gondolatai vannak Jungról? Archetípusok? Kollektív tudattalan? Enantiodromia? Szinkronicitás? Kinek, mi jut eszébe erről?:))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!