Keresés

Részletes keresés

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.03 0 0 132
Nagyon jó lesz, ha készen lesz:)

Mikorra tervezed, hogy el is készül az egész?

Írtam neki e-mailt, meg a címet is, remélem benéz néha:)

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 131
Na hát valahogy így képzelem a dolgot! Ez az oldalnézeti része!

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 130
Ha már így kapcsolatba kerültél vele, szerintem megkérhetnéd, hogy nézzen be a fórumra! Biztos tud egy két gyakorlati tanáccsal segíteni minket!
Előzmény: JaMaN és Gonzi (129)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.03 0 0 129
Nagyon jo a rajz is, meg a terved is a terkóval kapcsolatban.

Irtam Dr Sátorhelyi Tamásnak, gondolom nem venné zokon, ha bemásolnám ide, úghogy meg is teszem:

"A szabadban élő leguánok soha nem esznek állati eredetű táplálékot. Ezt több
kutatás és több száz gyomortartalom-vizsgálat igazolta.

A leguán emésztése a lomblevelek feldolgozására specializálódott.
A növényi részek viszonylag emésztetlenül, megpuhulva érkeznek a vakbélbe.
Itt baktériumok és csillós egysejtűek kezdik meg a lebontást. A keletkező
illó zsírsavak (propionsav, vajsav, tejsav) képezik a leguán
energiaforrását. A vastagbélben a baktériumok által feltárt tápanyagokat
emészti meg, ill. magukat a baktériumokat. Ezek adják az állat
fehérjeforrását. ("A LEGUÁN NEM LEVELEKET, HANEM BAKTÉRIUMOKAT ESZIK")
Így van ez tehében, nyúlban, lóban stb. (Senkinek nem jut eszébe otthon a
nyúlnak húst adni)

Ahhoz, hogy a leguán nagyra növekedjen, ki kell használni a növekedési
erélyét. Ez az első években a legnagyobb. Ha az első három évben nem nő meg,
később nem lesz képes behozni.

Mivel a leguán számára a baktériumok végzik az emésztést, ezeket kell jól
tartsuk.

1. Hőmérséklet: A szabadban élő leguán nappal 34-37 °C között tartja belső
hőmérsékletét. Ez az optimális a bélbaktériumoknak. (A túl kis leguánok
ezért ilyen kicsik általában)

2. Magas rosttartalom: a bélbaktériumok a cellulóz bontásával termelnek
energiát a leguánnak.

3. Alacsony cukortartalom (kevés gyümölcs) Sok cukor hatására az erjesztő
baktériumok kiszorítják az emésztőket.

4. Alacsony fehérjetartalom (semmi állati fehérje) Sok fehérje hatására az
rothasztó baktériumok kiszorítják az emésztőket.

A zöld leguánokkal az utóbbi 15 évben kezdtek el foglalkozni a világ
tudósai. Érhető, hogy az ismeretek csak bizonyos késéssel jelennek meg a
köztudatban. A megrögzött elképzelések igen lassan halnak ki az emberek
fejéből."

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 128
Vannak akik jókat tudnak rajzolni nem? :-)

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 127
Hali!

Azért olyan nagy szerintem nem lesz, kb 1m*2,5m*2,5m. Ez úgy értendő, hogy 1 méter széles lesz, 2,5 méter hosszú és a legmagasabb pontján (lévén padlásszoba) 2,5 méter magas lesz kb.

Még konzultálnom kell az asztalos ismerősömmel. Üveges ismerősöm nincs, úgyhogy az rohadt drága lesz! :-)

Ha kész rakok fel képet! De azt hiszem az még nem most lesz! :-)

Előzmény: JaMaN és Gonzi (126)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.03 0 0 126
Szia!

Volt egy srác, aki betett egy anoliszt a felnőtt leguja mellé, és eccercsak, hopp, megette a kissebb gyíkocskát a legu, olyanja volt éppen.

Úgyhogy én sem próbálnám ki, hogy összeteszek egy kicsit egy naggyal, elég drága eleségállat lenne, azt hiszem :)

Szóval olyan nagy lesz, mint amit feltettem?
Szerintem az gyönyörű, remélem teszel majd fel képet ide róla:)

Egyébként azt hallottam, hogy sajtot sem szabad adni nekik, én már nem tudom eldönteni, hogy mit adhatok, és mit nem, ha mindenkire halgatnék, szerencsétlen állat infúzión élne csak :)

Üdv

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 125
Sziasztok!

Konzultáltam egy emberkével a Leguán díszállatkereskedésből. Mivel per pillanat nincsen pénzem egy méteres legura Ottó mellé, megkérdeztem, hogy mi van akkor ha kissebbet veszek. Azt mondta elméletileg nem fogják egymást bántani, de ő nem próbálná ki! :-(
Egyébként elkészült a terve egy új terkónak ami ugyanazon az elven alapul mint amit Jaman felrakott valamelyik nap! (az a szép nagy üveges)
Az egyik padlásszobában képzem ki a helyet és lesz akkora, hogy elférjen benne 2 leguán.

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.02 0 0 124
Simán természetes, hogy vedlik, egy időben Gonzi kéthetente vedlett, ez csak azt jelenti, hogy jól érzi magát, és nővekszik a kicsike:)

30 ezerért vette, 3 éves, van hozzá terrárium, meg szállító doboz, szóval teljesen jelképes volt az összeg.

A srác megy ki külföldre, és nem merte az Anyukájára bízni.

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.02 0 0 123
Kipróbálom! Lehet, hogy megkajálja Ottó is! Mellesleg Ottó megint vedlik! Normális ez? Áprilisban már vedlett.

Jaman! Mennyiért vette unokaöcséd a legut?

Előzmény: JaMaN és Gonzi (122)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.02 0 0 122
Adtam Gonzinak paradicsomot, paprikát, cseresznyét , epret, meg feta sajtot:)
A feta sajtra annyira rá van gerjedve, hogy ahogy beteszem a táljába, egyből ráveti magát, még akkoris, ha elötte evett:)
Szóval nagyon bejön neki a sajt, örülök is neki, mert jó sok kálcium van benne:)

Kiváncsi lennék, hogy a többi legu is szereti-e a feta sajtot, ha van otthon, adjatok neki egy kicsit, hátha ők is rágerjednek :)

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.02 0 0 121
Azt hiszem látom a képen a leguánt, ilyen zöld színű, nem?:))))

Az unokaöcsém hétvégén vett egy 3 éves hímet, nagyon szép, iszonyat nyugodt, csak még egy kicsit stresszes, ezért nem eszik rendesen, de lesz ez még így se:)

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.01 0 0 120
Jól elbújt a kicsike! :-)
Előzmény: Weyoun 13 (119)
Weyoun 13 Creative Commons License 2003.06.01 0 0 119
Keresd a legut című játék :)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Mamut79 Creative Commons License 2003.05.30 0 0 118
Ottó portréja! :-)

piszeorrucicus Creative Commons License 2003.05.30 0 0 117
Végigolvastalak titeket és megnézegettem azon a cseh/angol oldalon a képeket, hát mit mondjak... csúcs! Elképesztően szépek ezek az állatok! Nagyon szeretnék én is egyet, de sajnos most nem tudnék neki normális helyet biztosítani :( De egyszer csak összejön!
Nektek meg boldog leguánozást kívánok továbbra is. Ja, és ne fukarkodjatok a képekkel, fájdítsátok nyugodtan a szívemet :))
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.29 0 0 116
Ez a nyeremény nagyságától függ. De szívesen segítek egy állatbarátnak ha tudok! :-)
Előzmény: JaMaN és Gonzi (112)
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.29 0 0 115
Én ismerem a boltot. A weblapjukat ritkán frissítik, asszem jelenleg sem az aktuális árak vannak fent. Érdemes telefonon érdeklődni. Egyébként itt láttam először leguánt, itt szerettem beléjük! :-) Sőt, itt vettem a dzsungáriai törpehörcsögöm is! :-)
Előzmény: mia.mano (114)
mia.mano Creative Commons License 2003.05.29 0 0 114
halihó!
ez egy bolt címe.
nem reklámként, de érdekesek az árai:

www.leguan.hu

lehet, hogy fél szemmel figyelni kell rá (is)

MM

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.05.29 0 0 113
Itt egy vadiúj kép Gonziról:)

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.05.29 0 0 112
Ez igazán kedves Tőled:)
és veszel hozzá nekem lakást is, vagy azt oldjam meg magam?:)

Mamut79 Creative Commons License 2003.05.29 0 0 111
Nem semmi! Ígérem ha nyerek a lottón neked is csináltatok egyet! :-)
Előzmény: JaMaN és Gonzi (110)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.05.29 0 0 110
Na, kb ilyen terkót szeretnék majd, ha lesz egyszer sokszázezer forintom :)

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.05.29 0 0 109
Itt a link:

http://www.stop.hu/cgi-pgs/read?serial=9113094820011705&lang=hu

egyébként ez az Iguanainfo vendégkömnyve, ott leltem a hirdetést.
Már írtam a srácnak, hogy küldjön képet a leguról, meg a terkótól is, továbbküldöm majd a fotókat, ha szeretnéd.

Mamut79 Creative Commons License 2003.05.29 0 0 108
Jaman!

Hol találtad ezt a hirdetést? Lehet, hogy engem érdekelne! Persze nem raknám össze Ottóval, azzal még várok! Ugyanis úgy néz ki, hogy egy külön szobában be tudok majd rendezni egy 2x1 méteres alapterületen, 2,5 méteres magassággal egy "terráriumot"! De az még nem most lesz!

Előzmény: JaMaN és Gonzi (107)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.05.29 0 0 107
Basiliskus:- Lehet, hogy nem aktuális még Neked, de hátha érdekel egy hírdetés, amit ma találtam. Idézem:

"Üdvözlök mindenkit. Ha valaki szeretne egy kb 40-45cm körüli jól táplált leguánt terráriummal együtt jelképes összegért odaadnám. A helyzet az hogy két példányom is van de nem férnek össze még úgy sem, hogy külön vannak tartva. Ráadásúl időm sincs elég velük foglalkozni az utóbbi időben. Az említett példány már kézhez volt szoktatva, de a fenti okból kifolyólag most megint félénkebb. Egyébb iránt egészséges mint a makk. Kérésre emilben képet küldök róla."

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.05.29 0 0 106
Sziasztok!

Nem hinném, hogy Gonzi kaméleon lenne, de tényleg lelkiállapottól függően változtatja az árnyalatait. :)

Amikor bejön a macska a szobámba, egészen haragoszöld lesz, hosszú percekig olyan is marad, még miután kiment a maccs, akkor is...

Amikor teljesen nyugodt, akkor almazöld, vagy talán picit sötétebb, barna csíkokkal az oldalán, és a hátán, és amikor kiteszem napozni, a barna csíkok majdnem egészen befeketednek.

Egyébként szerintem igazad leget, valószínűleg kistestű ragadozóktól fél, biztos benne van a génjeikben, és én még arra is gondoltam, hogy a macskának elképzelhető, hogy ragadozó szaga van, amit mi nem érzünk, ő meg igen, a kutyának szerintem nincsen, persze lehet, hogy tévedek.

Mit gondoltok erről?

Üdv

Basiliskus Creative Commons License 2003.05.29 0 0 105
Azt nem tudom, hogy a leguán, vagy a papagáj volt jobban megijedve, a Gedeon egy idö után becsukta a szemét, és így álltak percekig. :) A papagáj egyébként nagyon érdekl?d? volt, mindig ki volt nyitva a kalitkája ajtaja és szerette a többi állatot kukkolni.

Ottó nem szokta változtatni a színe élénkségét? Az enyéim is sokszor jelezték érzelmi állapotuk megváltozását elhalványulással vagy er?södéssel.

Előzmény: Mamut79 (101)
Basiliskus Creative Commons License 2003.05.29 0 0 104
Sziasztok!
Azt én is megfigyeltem, hogy a kis élölényektöl jobban félnek, mint a nagyoktól. A Gedeont a kutya sokkal jobban zavarta amíg kicsi volt, a nagykutyák már nem érdekelték. :) A kisgyereket is nagyon feszülten figyelte. Valószínüleg Dél-Amerikában a kicsi és közepes méretü ragadozók veszélyeztetik ?ket leginkább, azok a fára is utánuk tudnak esetleg mászni.
Előzmény: JaMaN és Gonzi (102)
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.28 0 0 103
Sokat meséltél már arról, hogy Gonzi változtatja árnyalatait. Ottónál ilyet még nem tapasztaltam! Nem lehet, hogy Gonzi kaméleon? :-)))))))))))
Előzmény: JaMaN és Gonzi (102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!