Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 574

az zavar benne, hogy...

rengeteget árt azzal, hogy elhitetni igyekszik: használ

Előzmény: betandlose (571)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 573

nem az 'orvostudomány módszereivel vizsgálva', hanem bizony a matematikai módszereivel vizsgálva... a vizsgálandó végpont elég egyszerű: a gyógyultság/javulás/tünetmentesség/tünetcsökkenés - és ezt valóban el lehet érni homeopatikumokkal is... ugyanolyan mértékben, mint (a többi) placebóval -> ezért kap ez is placebo-besorolást

Előzmény: betandlose (570)
mmormota Creative Commons License 2015.06.09 0 0 572

a homeopátia sérti a Szent Gyógyszergyárak üzleti érdekeit?

Dehogy sérti, bomba üzlet. Ők gyártják a homeopátiás szereket is. 

Előzmény: betandlose (571)
betandlose Creative Commons License 2015.06.09 0 0 571

Nem csak sarlatánság, okkult tudomány is, a vallásos szövegek is megmondják, mehehehe..

Csak valahogy meg tudnám érteni, miért okozna olyan kéjes örömet neked és sokaknak, ha betiltanák.. talán az zavar benne, hogy sokan mások azt állítják, hogy jobb lett az életük tőle?

Valamint azt is jó lenne tudni, miért kell állandóan címlapsztorit csinálni belőle, mint ma is.. netán azért, mert a homeopátia sérti a Szent Gyógyszergyárak üzleti érdekeit?

Hihettek, amit akartok, de Amerikától a világ másik végéig milliók köszönhetik az egészségüket, jobb kedvüket a homeopátiának, köztük én is. Nincs szükségem semmiféle laboratóriumi bizonyítékra ahhoz, hogy ezt tudjam, érezzem.

Jöhet a fikázás, gúnyolódás.

Előzmény: Mungo (568)
betandlose Creative Commons License 2015.06.09 0 0 570

Hogyan bizonyították? 

Végre végérvényesen kiderült, hogy ... neeeeeem, nem az, hanem hogy az emberiség soha nem fog tanulni a korábbi hülyeségeiből. A homeopátiáról azt mondani, hogy nem hat, meg nem jó semmire, egyenértékű azzal a kijelentéssel, hogy a Föld tányér alakú.

Rakás szar az összes "tanulmány" meg "kutatás", amely megpróbálja bizonyítani a ... mit is? Ja, hogy a homeopátia a mélyen tisztelt orvostudomány módszereivel vizsgálva semmit sem ér? Nahát, és ez egyben azt is jelenti, hogy nem lehet vele meggyógyulni? 

Tudjátok, ez pont olyan, mintha egy benzines autóba gázolajat öntenénk, hogy kiderítsük, azzal is lehet-e közlekedni. Persze bedöglene a járgány, és a benzinhívő sajtó telekürtölné a világot azzal, hogy a gázolaj szar. 

Előzmény: ásítósmacska (567)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.24 0 0 569

talán egyszer... de az elég soká lesz ;-)

nem sok dolog várható addig, amíg például(!) a tényeket ismerő orvosok is (legalább hallgatásukkal) elfogadják azt, hogy a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület megbecsült, megkérdőjelezetlen tagja a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének, annak ellenére, hogy például az ernyőszervezet alapszabályának nem túl sok pontja közül legalább az egyiknek aligha felel meg ("a Szövetség célja, hogy [... f) pont ...] szorgalmazza és támogassa a tudományos és szakmai műveltség  fejlesztését, eredményei  magas szintű gyakorlati alkalmazását")... vagy megfelel? ;-)

Előzmény: Mungo (568)
Mungo Creative Commons License 2015.04.24 0 0 568
ásítósmacska Creative Commons License 2015.03.11 0 0 567
Makkoscipo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 566

Néhány gondolat a homeopátiáról:

https://www.youtube.com/watch?v=lkcXp-5yMdw#t=2686

Sidereus Nuncius Creative Commons License 2015.01.04 0 0 565
frimi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 564

Magam új vagyok a homeopátia témakörben (alkalmazásban meg abszolút a startvonalon állok) és a közelmúltban megpróbáltam tájékozódni. Amúgy vegyész a tanult képzettségem, akut bajjal (pollen allergia) is küszködöm hosszú idő óta, és azt sem mondhatnám, hogy bajaimat nem gyógyították eddig - vagy legalábbis nem tartották karban - azok az anyagok, amiket gyógyszereknek nevezünk.

Irodalmi támpontokat kaptam az ismerkedéshez, más dolgokat is olvasgattam és gyógyszerésszel is eszmecserét folytattam. Az az igazság, hogy szerzett ismereteim nem győztek meg a hatékonyságról.

Amiben "helyből" kételkedem, a bődületes hígítási mérték. Nem tudom, hogy kinek mit mond pl. a 10 a 10-ediken hígítás - ami egyébként nem is tekinthető szélsőségesnek, hiszen van itt szó akár a 10 az 50-edikről is - de valójában ez pl. azt jelenti, hogy 1 gramm anyagot 10000 köbméterben(!!!) hígítanánk fel - ha lenne ekkora tartályunk! És feltételezzük, ohgy a hígítás homogén eloszlást eredményezett. (Tudom, hogy ekkora tartály nem áll rendelkezésre és nagyon nehéz is lenne a ghomogén eloszlást biztosítani. Itt a "lépcsözetes" hígítási módszert alkalmazzák.) És ebből veszünk ki valamennyit - mondjuk pár millilitert -, hogy azt bevéve gyógyítsuk magunkat.

Nem tudom, hogy átgondolta-e valaki, hogy egy gyógyszer - mondjuk a nálam nagyon is bevált Algopyrin - esetében 1 db. tabletta 500 mg, azaz 0,5 gramm hatóanyagot tartalmaz. Vagy a Voltaren Dolo 12,5 mg-ot.

És abba is, hogy vajon az Algopyrin a fenti  hígításban - azaz 2 db. tabletta - milyen hatást fejtene ki? Materiálisan? Mert amúgy szerintem ilyen koncentrációban már a Jóistenhez intézett ima is hatásosabb lehet...

pint Creative Commons License 2011.02.15 0 0 563

sokkal egyszerűbb úgy vitatkozni, ha a másik fél álláspontját is te alakítod ki, igaz-e?

Előzmény: isztambul (560)
astronom Creative Commons License 2011.02.15 0 0 562

Empirikusan bizonyított a hatékonysága, és ez például az én számomra már bőven elég. 

Mások számára pedig ennyi nem elég, hogy elhiggyék a sok baromságot az információra emlékező vízről, meg a higított eurocent hatékonyságáról.

Simply Red Creative Commons License 2011.02.15 0 0 561

Empirikusan bizonyított a hatékonysága

Sajnos nem. Pont ezt kifogásolja mindenki, aki nem kritikátlan homeo-hívő.

isztambul Creative Commons License 2011.02.15 0 0 560

Agapao, köszi, hogy belinkelted ezt a cikket, tényleg jó :) Jó lenne, ha a mondanivalóján a szkeptikusok is elgondolkoznának. Attól még, hogy nem tudjuk a pontos hatásmechanizmust JELENLEG leírni, még nem szabad kamunak titulálni az egész gyógymódot. Empirikusan bizonyított a hatékonysága, és ez például az én számomra már bőven elég. Sok olyan dolog van (pl. az Aspirin), amit kezdetben tudományos magyarázat nélkül alkalmaztak, csak azért, mert tudták, hogy hatásos. Én úgy gondolom, hogy ez így helyes, és előbb-utóbb úgyis meg tudják majd adni a homeopátia működésére is a tudományos bizonyítékot is. 

pint Creative Commons License 2011.02.03 0 0 559

elég nyilvánvalónak tűnik, hogy az én tudatom még nem hajtott végre kvantumugrást.

Előzmény: agapao (558)
agapao Creative Commons License 2011.02.03 0 0 558

Egy kis összefoglaló történet a homeopátiáról és a PR-ról, hogy az annak idején ezzel már foglalkozó tudósok, hogyan jutottak előrébb, vagy sem ebben: homeomami.blog.hu/2011/02/02/ki_milyen_pr_os_volt_a_nagy_tudosok_kozul

astronom Creative Commons License 2010.11.18 0 0 557

vannak dolgok, amikben még lehet hinni. És itt most a patikákra gondolok.

Patikavallás? Most hogy mondod...

Előzmény: hanna85 (555)
pint Creative Commons License 2010.11.18 0 0 556

szerintem ezt valami prospektusból idézitek. még a szóhasználat is ugyanaz mindenhol: "csak természetes alapanyagokat tartalmaznak". ez ugye kétféleképpen is hazugság: egyfelől nem tartalmaz semmit sem, másfelől pedig a kiindulási anyagok éppenhogy mérgek és kártékony anyagok. ez a homeopátia lényege.

Előzmény: hanna85 (555)
hanna85 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 555

Szerintem azért is kezelik másképpen a homeopátiás szereket, például az említett törvényben, mert nem olyan hatóanyagokat tartalmaz, mint például egy antibiotikum. Ezek csak természetes alapanyagokat tartalmaznak, ezért nyilván, nem várható el tőlük olyan hatás, mint egy erős gyógyszertől. Ez egyrészt függ az ember szervezetétől, immunrendszerétől, másrészt a betegség 'súlyosságától'.  Ezért nem is garantálhatják.

A homeopátiás szerek - véleményem szerint- inkább a betegség kezdeti stádiumában segíthetnek. Ha időben elkezded szedni, illetve a szervezeted is befogadja, illetve jól reagál rá, akkor meggyógyulsz, nem  súlyosbodnak a tüneteid.

Én sem túl régen próbáltam ki, egyelőre segített.

Ha meg csak jól összedolgozott teve--art tartalmazna, nem engednék forgalomba állítani. A gyógyszertárak felelősséggel tartoznak, és egyértelmű, hogy nem fognak olyan készítményeket árulni, amik nem bevizsgáltak.

Bármennyire is élünk anyagias világban, vannak dolgok, amikben még lehet hinni. És itt most a patikákra gondolok.

pint Creative Commons License 2010.11.15 0 0 554

"neked is javaslom a galócapörköltet nadragulysalátával."

én ezt bármikor elfogyasztom homeopátiás adagolásban :) sőt, akár teveszart, vagy VX idegmérget is :)

Előzmény: astronom (553)
astronom Creative Commons License 2010.11.15 0 0 553

valóban csak természetes anyagokat, állati,növényi részeket és nedveket tartalmazhat plusz különböző ásványi anyagokat. Szóval mi lehet ebben káros?

neked is javaslom a galócapörköltet nadragulysalátával.

Előzmény: Zetorforever (550)
XRive Creative Commons License 2010.11.15 0 0 552

..én elhiszem hogy a többség segít...

Mi alapján hiszed el, hogy segit?

pint Creative Commons License 2010.11.15 0 0 551

belépő kérdés:

mit jelentenek az alábbi kifejezések? rövid magyarázatot kérek.

1. placebo kontrollált

2. randomizált

3. kettős vak

Zetorforever Creative Commons License 2010.11.15 0 0 550

Úgy tűnik hogy a Homeopátia tekintetében nagyon nagy az "ellentét" a két tábor között. Az utolsó hozzászólásra annyit reagálnék hogy ilyen példát a gyógyszerek esetében sokkal többet lehet hozni, hány gyógyszert tiltanak be nap mint nap!? Meg sem lehet számolni. Szóval ez nem feltétlenül egy jó ok.  Nem a homeopátiát védem, bár egyre jobban szimpatizálok vele, de azért azt senki nem mondhatja hogy jellemzően sok esetlegesen káros anyag van benne, mert ha nem valami pénz hajhász csinálja hanem olyan is aki ért hozzá és megfelelő gondossággal állítja elő akkor valóban csak természetes anyagokat, állati,növényi részeket és nedveket tartalmazhat plusz különböző ásványi anyagokat. Szóval mi lehet ebben káros? Normáls esetben persze. A hatásosság már egy más kérdés, de én elhiszem hogy a többség segít, mért adna rá akkor a TB egy két helyen támogatást? Szóval akik hisznek benne és tényleg a természetgyógyászat felé tendálnak azoknak egy elég jó megoldás lehet...persze itt megint felmerül az hogy a homeopaták mennyire értenek hozzá,mennyire képzettek, mert náluk elég kevés van, más országokba még az egyetemi képzése is megoldott...

emem Creative Commons License 2010.11.12 0 0 549

"Mérgező homeopátiás szert vonnak ki a forgalomból

Sok gyereknél a fogzás folyamata kellemetlen, ezért sokféle készítmény van forgalomban, melyek ezt kívánják enyhíteni. A legújabb vizsgálatok szerint egy homeopátiás készítmény mérgezést okozhat a fogzás miatt ezzel kezelt gyermekeknek, ezért az illetékes amerikai hivatal azonnal kivonta a forgalomból."

http://medizona.hu/test_es_lelek/20101104_mergezo_homeopatias_szer.aspx

pint Creative Commons License 2010.11.11 0 0 548

megmondom, mit kéne tenni. alkalmazni a törvényt a következőképpen:

bárki peres eljárásban visszakérheti a pénzt, amit hp konzultációra vagy termékre kifizetett, ha olyan tájékoztatást kapott, hogy a hp termék bármiben különbözik a semmitől.

Előzmény: Törölt nick (546)
astronom Creative Commons License 2010.11.11 0 0 547

A konok hülyeséget sajnos nem lehet betiltani.

Előzmény: Törölt nick (546)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.11 0 0 546

meg vagyok győzve... szörnyű!

mi most a teendő? be kellene tiltani a hp-t?

Előzmény: astronom (545)
astronom Creative Commons License 2010.11.11 0 0 545

Ha adott egy vizsgálat, amelyet "elferdítenek" csúnya, nekünk nem tetsző tények, azokat hagyjuk ki a vizsgálatból, és máris igazoltuk, amit szeretnénk.

Ezzel persze semmi gond, ha egy vicclapban közlik, de erre hivatkozni, mint komoly, tudományos szaktekintély komoly eredménye... a pofátlanság egy elég visszafogott jelző ilyenkor...

Előzmény: Törölt nick (542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!