Keresés

Részletes keresés

Deph Creative Commons License 2003.09.03 0 0 226
A képekhez némi információ:
1. Makro módban készült és a bibe olyan hoszú, mint a virág átmérője. Hogy lehetne éles a virág és a bibe is, ha ilyen hosszú?
2. Ez már tényleg jobb lett :-))
3. Hát a cél a körte közelről, hogy így néz ki, ha jobban megnézzük. :-))
4. Csak a lámpa maga fogott meg, igaz próbálkozásként született
5. Mondjuk itt a méhecske volt a fő cél, de lehet, hogy jobb lett volna, ha a virág is éles. Apropó a darázs és a méhecske nem ugyanaz.
6. ez csak próba volt, de szerintem jó lett
7. párom kapta tőlem a cserepes orchideát és ilyen szép virágokat hajtott
8. Jó étvágyat. A csillogásban igazad van.
9. Hát igen, kicsit vissza kellett volna vennia fehéregyensúlyt. Ilyenkor, ha nagy a fényerő és a visszaverődés, akkor jobb, ha fehéregyensúlyt veszem vissza?
10. Naplementés kép Sunset módban. Úgy látszik ilyenkor sem teljesen oké a színhűség.
11.Valóban több szín nem ártana, egyébként először a malacpofa fogott meg, aztán belekerült a másik törpike is.
12. Itt az olaj és a traktor kapcsolatát szerettem volna megörökíteni. Nem teljesen jött össze, a traktor tényleg lemaradt. :-((
13-14. Tényleg Fireworks-szel készült, és nem Bp-en, hanem Kecskeméten volt most a hétvégén tűzijáték. Kár hogy ennyire fút a szél, jobbak lehettek volna a képek. Egyébként 4 másodperces záridővel dolgozik a gép és NR-el, így sok mindenről lemaradtam, mert lassan dolgozott.
Ki lehet küszöbölni, valahogy, hogy a feldolgozás ne legyen néha olyan lassú?
15. 8 másodperc és NR az erkélyről :-))

No_Name: Az oldalad merre található?

Előzmény: No_Name (220)
Deph Creative Commons License 2003.09.03 0 0 225
Örülök, hogy reagáltatok!
Köszönöm a tanácsokat, egyébként azért is tettem fel a képeket, mert én már láttam őket vagy 20-szor, míg más szemével nézve mást mutathatnak.
Egyébként a képek nagy része scene beállítással készült, most kezdem csak megérezni a manual mód beállításait.
Apropó: Nektek is olyan sokáig tart beállítani mindent. Pl: fehérgyensúly, záridő, élesség, blende A többit már nem is szoktam nagyon változtatni, mert sok idő elmegy vele.

Lehet kérdezni is? :-))

No_Name Creative Commons License 2003.09.02 0 0 224
Ha sikerül, bővítem a képtáramat. Ebbe felraktam néhány éjszakai fotót. Álvány nélkül készültek, de lehetőleg valahová kitámasztottam a gépet.

N_N

No_Name Creative Commons License 2003.09.02 0 0 223
Eggyet értek előttem szólógal, nyugodtan kérdezz, mint láthatod én is azt tettem. De fontos, hogy ha neked van véleményed és tapasztelatod, akkor azt is írd be ide.

A 4300-as tud kis képet csinálni. Mikor visszanézed a képet és lenyomod a lefelé mutató nyilat, akkor felajánlja a kis kép készítését. Ennek legnagyobb mérete 640*480 (BASIC minőségben). Ha ezt választod, akkor egy külön képet hoz létre a gépben. ennek méretére nem emlékszem, párszáz kilónál nem lehet több.

A NIKON View is talán tud átméretezést, de ezt most nem tudom megnézni. Általában mertéskor, vagy a kép tulajdonságaiban tudod állítani.

Én már küldtem úgy el képet, hogy simán átraktam WORDbe és ott szerkesztettem át.

N_N

Előzmény: butus fotós lány (218)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.09.02 0 0 222
Hello Deph!

A fotóid közül az orchidea tetszett a legjobban, a szolo2 alja valóban nem valami szép.
Az augusztus 20-i tűzijátékot én a gép miatt vártam leginkább. A Scene menüből kiválasztott beállítás - gondolom, hogy Te is ezt használtad - nekem csalódást jelentett. Jobb lett volna, ha hosszabb expozíciós idővel állványról készítettük volna. Akkor nem csak egy leamortizált korongecset látszana az egészből...

Előzmény: Deph (217)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.09.02 0 0 221
Szia lány!

Senki sem úgy született, hogy ilyeneket tudott volna anélkül, hogy ne szánt volna rá időt, vagy ne kérdezte volna meg mástól. Ha szabad kitérnem erre: a párom sokszor felhív a munkahelyéről, hogy hogyan kell valamit, pl. felső indexet beállítani a wordben. Azért teszi, mert számára szégyen megkérdezni a kollégáitól (többnyire férfiak). Én persze segítek mindig, de azt nem sikerült elérni nála, hogy ne érezze magát teljesen hülyének, ha nem tud valamit. Azt azért hozzá teszem, hogy sokan, mint ő is elért valamit a szakértelmével, de azt már bukásként élné meg, ha ilyen egyszerűnek tűnő dolgot meg kellene kérdeznie.

A válasz: tudtommal az összes képnézegető felajánlja RESIZE, vagy egyéb méretváltoztatást eredményező parancsot. Az egyszerű Paint-ben is KÉP menü NYÚJTÁS/DÖNTÉS alatt.
Ilyen helyeken beállíthatod, hogy hány százalékra , pixelre, milliméterre csökkentse a kép oldalait. Ha más néven mented le, akkor a kicsit továbbíthatod anélkül, hogy elveszítenéd az eredetit.

A másik megoldás, hogy a kamerák egy része felkészül ilyen igényekre (pl. NikonCP4300) és menüből kérhetsz kis méretű fájlt a kiválasztott fotóról. Ha jól emlékszem, akkor még a felbontást is be lehet előre állítani.

Kérdezz bátran továbbra is.

No_Name Creative Commons License 2003.09.02 0 0 220
Szia,

Megnéztem a képeket és elmondanán a saját érzéseimet ezekkel kapcsolatban:

1, A bibe életlen. Talán kisebb írisszel élesre lehetett volna mindkettőt állítani
2, OK
3, Nem értem a foto célját
4, u.a, esetleg próbálgattad az ellenfényt. A Baclight sceene beállítást ki kellen volna próbálni
5, Darázs éles, virág nem teljesen, de amúgy jó
6, ok
7, király
8, éhes lettem. a bőrgarnitúra kicsit becsillogot, de talán ez igy természetes. Más megvilágítás lehet hogy jobb lett volna.
9, Szerintem ezt automatában csináltad. Ez főleg vonatkozik a fehér egyensúlyra. Szerintem a szöllő nem elég élénk és egy kicsit barnás az árnyalata.
10, A talaj kiégett, talán E-0,5 vagy -1 el jobb lett volna, A szinhűséggel itt is bajom van
11, jó, talán kicsit fakó, ezt a photoshopban könnyű korrigálni. Sokkal élénkebbek lesznek a színek. A kép kompozíciója kicsit furcsa. Talán nagyobb képkivágás szerencsésebb lett volna.
12, itt is furcsállom a kompozíciót. Az olaj ami az előtérben van az éles, de lelóg a képről. a középrészen lévő traktor már hmályos és éppen, hogy csak kilóg a képből. Központi szerepet játszik, de sok része van kitakarva.
13-14, tüzijátékok teszenek, gondolom a firework sceene beállítást használtad?
15, Szépen kitartottad a gépet, egyáltalán nem mozdult be, igaz kora este készülhetett e felvétel minimális megvilágítás melett.

Talán egy kicsit szűkszavú voltam :-}
Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is.

Más, Nekem a gépet már 1.5-ös verzióval szállították, pedig kb. 1.5 hónapja vettem.

N_N

Előzmény: Deph (217)
Fat Creative Commons License 2003.09.02 0 0 219
Allitsd a felbontast (resolution) 72 dpi-re, a kep meretet pedig ahogy akarod, de gondolom nehanyszor nehany cm eleg, hacsak nem meteres plazmateven akarjatok nezegetni.
butus fotós lány Creative Commons License 2003.09.02 0 0 218
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Nagyon kezdő vagyok mind fotózás, mind net témában, ha lehet, csak kicsit cikizzetek ki a kérdésért! :)))

Tehát ezzel a csodás géppel megcsinálom a csodás képeket, aztán transzferálom a számítógépre. Ez már megy. De ha tovább akarom küldeni valakinek dicsekvésből :), akkor egy kicsit le kellene kicsinyíteni, mert van, ahol csak 2 Mbyte-ig fogad a szerver. (remélem mindent jó néven neveztem meg)

A kérdés: hogyan lehet lekicsinyíteni a méretet úgy, hogy a fogadó félnél még élvezhető nagyságú legyen, de ne legyen több a méret a megadottnál?

Köszönöm a segítségeteket!
Ja, és a jó indulatot! :)

a lány

Deph Creative Commons License 2003.09.02 0 0 217
Szóval itt van pár kép:

http://kep.tar.hu/deph74/index.phtml?aid=27591873

Mondhattok róluk rosszat is! :-)) Építő kritika mindig hasznos... :-))

Előzmény: Deph (216)
Deph Creative Commons License 2003.09.02 0 0 216
Sziasztok!

Én is most vettem egy 4300-ast. Mondjuk 2 hete van meg.
Végigolvastam a topicot és örülök, hogy ennyien ilyen jót mondtok róla, legalább nem fogtam nagyon mellé. :-))
A szervizdolgokról annyit, hogy már 700 képet ellőttem vele és még semmi gond nem volt. Úgy látszik az 1.5-ös firmware jót tett a gépeknek. Egyedüli hiányom a pótakksi. ha tudtok valami megoldást, ami olcsóbb az eredeti Nikon akksinál, azt szívesen venném.
mikrobee: Baromi jók a képeid. Gratula hozzájuk!
Biztos ezzel a géppel készítetted? :-)) Az állvány hol vetted és mennyiért? Most én is hajtok egyet, mert hosszabb záridővel a stabil képek sokkal szebbek. Néztem egy Hama állványt Star 45-ös. 10.000 Ft és vízszintbeállítós. Van tapasztalata valakinek? Szívesen venném.

Majd egy pár képet én is feldobok. :-))
Addig is kattogtassatok!!!

Egy lelkes amatőr...

akoskoma2 Creative Commons License 2003.09.01 0 0 215
Hello!

Készítettem én is egy oldalt, a http://kep.tar.hu/akoskoma címen el is érhető. Most csak 4 képet raktam fel a Repülőnapról.
Majd igyekszem bővíteni a repertoárt. A török vadászgépek elég közelre kerültek, kár, hogy a digitális zoom miatt nem fértek be egészen, továbbá a sziluettjük is elég szálkás (a mozgó gépekről sorozatképekként születtek).

Előzmény: No_Name (212)
mikrobeee Creative Commons License 2003.08.29 0 0 214
Szevasztok! :)
Örülök, hogy tetszenek a képek! :) Van tapasztalatom amit szivesen megosztok veletek! Ilyen pl., hogy mindenképpen szerezzetek be egy állványt. A gép éjszakai képességeit igy lehet a legjobban kihasználni. Én pl. ha csinálok egy képet, ugyanarról a témárol ellövök rengeteg - mondjuk 30-40 felvételt is! Ezek között van egy csomó a legkülönbfélébb scene beállításokkal, illetve manuális módban különböző záridőkkel, rekeszekkel, alul és felülexponálva, tehát mindenféle módon. Aztán ezek közül választom ki a - szerintem - legjobbat. Érdemes használni a PS unsharpen mask-ját! Szinte mindenki használja - nem is szégyen, mert nincs olyan gép a piacon, aminek a képélességén ne lehetne még javítani. És a PS ezen funkciója az egyik leghasznosabb szerintem! Egyébként nem tudom Ti észrevettétek-e már, de fényesen beigazolódott nekem az, hogy melegben sokkal nagyobb a kép zajosodása. Tegnap éjszaka csináltam egy 2mp-es expozíciós idővel egy képet és annyi zajt tett rá a gép, hogy kiakadtam... Úgyhogy melegben kerüljétek az éjszakai témákat! :)))
És használjátok a manuális módot, akár az élességállításban is! A török repülőszázadról készült képem pl 1/1000-es záridővel, full manuális élességállítással készült, igaz volt a gépen egy kétszerező előtét is! Viszont az expozíció-késleltetés jelentősen lecsökkent, hiszen nem kellett az AF-ra várni...
De ha bárki bármire kíváncsi még, nyugodtan kérdezzen! :)
WorM91 Creative Commons License 2003.08.29 0 0 213
Sziasztok!

Magyar nyelvű leírást keresek, mert nekem sajnos nincs. Akinek van, az valamilyen formában küldjön egy másolatot róla!

Köszönöm

No_Name Creative Commons License 2003.08.29 0 0 212
Ja microbee képeivel is így vagyok.

The nem zavar a kirtizálás, mert lehet, hogy ebből tanulok. Mostmár a fehér egyensúllyal játszok és így a szinhűség sokat javult.

Az, meg hogy hogy komponál meg az ember egy képet ahoz az agyát kell fejleszteni. Ilyen céllal készült gyertyás kép is. A backlight funkcióra nem gondoltam, de lehet, hogy itthon megcsinálok egy hasonló beállítást és kripróbálaom a különböző módokat.

Igazából amit "kritikaként" vetek fel a gépnek, hogy full automata üzemmódban sokszor az egyszerü gépek minőségét biztosítja.

De mielőtt bárkit lebeszéltem volna, nagyon tetszik a gép és szeretk vele játszani, próbálkozni!!!

N_N

Előzmény: akoskoma2 (211)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.08.29 0 0 211
Hello No_Name!

A képeidet nem vérprofiként akartam kritizálni. A saját 4300-as gépemmel én csak néhány hónapja ismerkedem. Majd felrakok én is valahová néhányat.

Mikrobee fotoit hüledezve nézegetem...

Előzmény: No_Name (210)
No_Name Creative Commons License 2003.08.29 0 0 210
Szia akoskoma2

Ezek a képek csak példák jónéhány százból, és a mi fontos nem "művészi" céllal készültek, hanem csak a buli megörökítése volt a cél.

A tengerbe ugró srácnál a tenger színe nagjából jó, a szikláé már egy kicsit sárgás és a bőr színét ha megnézed, akkor az teljesen narancssárga. Valószínü a nagy vizífelület okozta a hibát, mert ahol keveredtek a színek (part emberek szikák...) ott minden rendben van.

A másik gyertás akkor készült mikor vártunk a pincérre. Közde csak fotóztam mit látok, és tetszett ez a beállítás. Sajnos a hosszú záridőnek köszönhetően (és álvány egy pohár volt) bemozdulás van a képen,főleg a lány arcán lehet ezt látni. A vaku nem jött be, mert a fehéres fény a nagyon rideggé tette a képet.

A ház fala meg tetszett, és azért raktam fel.

N_N

Előzmény: akoskoma2 (209)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.08.29 0 0 209
No_Name4

Láttam a 4db felrakott képedet.

A >hasast ugró férfi< című kép éles és a fények is jók. A kép elején a sekély víz zöldes, a felső részén pedig lilás-kék. Talán az lehetett volna jobb, de lehet, hogy valójában is ilyen volt. A napfény szinte függőlegesen föntről jön, ezért a fotózást nem zavarta a visszacsillanó fény. Milyen problémát jelentett a beach beállítás?

A >mécses mögé bújó pár< már nem a legjobb. A mécsest akartad felhasználni a vaku helyett, de a hosszú idejű exponálás miatt bemozdultak. Rendesen elvakít a fényforrásod, ki kellett volna próbálni vakuval is. Érdekes lett volna a Backlight funkció eredményével összevetni.

Előzmény: akoskoma2 (208)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.08.29 0 0 208
No_Name!

A képeidet még nem néztem meg. A Beach és Snow beállítást akkor érdemes használni, ha a havon, vagy a vízfelületen a szemedbe csillan (!) a fény, vagy legalábbis néhol tükröződik, ami zavaró lehet. Ha ilyen gondod nincs akkor szerintem a fehéregyensúllyal érdemes babrálni, nekem korábban másik géppel ez bejött.

Idén a Balatonon próbáltam ki a Nikont, és az automata korrekt képeket hozott, manuálisban pedig a több fehéregyensúlyt is kipróbáltam.

Előzmény: No_Name (205)
man074 Creative Commons License 2003.08.28 0 0 207
Üdv mindenkinek!

Csak most vettem észre, hogy van ilyen topik is.
Kb. 3 hónapja gondolkodom digit gép vásárlásáról és bárhogy nézegettem, nekem ez jött be legjobban. Sajnos a bruttó 130 legolcsóbb ár Augusztus elejéig visszatartott. De ekkor jött egy lehetőségem, hogy Japánba utazhattam!
Sikerült is vennem egy db-ot bruttó 85e Ft-ért!
Ha valaki tervezi mostanában, hogy Tokióba utazik, feltétlenül ugorjon be egy kameraboltba. Bőveeb infót érdeklődés esetén adok.

No_Name Creative Commons License 2003.08.28 0 0 206
Felraktam néhány képet a képtárra:

http://kep.tar.hu/jimmyfield/index.phtml?aid=27590622&beginnum=

N_N

No_Name Creative Commons License 2003.08.28 0 0 205
Sziasztok,

Gyűjtögettem a tapasztalatomat a 4300-assal kapcsolatban.
- A tengerparon hiába használtam a beach beállítást jónéhány kép nem sikerült jól. Az emberek kiégtek, és a szinhűséggel is voltak problémák.
Később kipróbáltam és sokszor látszik, hogy az automata fehéregyensúly nem mindig tökéletes. Érdemes a kézi beállítást használni.
Hasonló a kép kiégésével kapcsolatban is. Érdemes manuálisan egy kicsit visszábbfogni E-0,5(-1) a képet. Fakóbból könnyebb kontrasztott varázsolni, mint az elveszett információt visszaszerezni.

A kézi fehéregyensúly sötét/vaku nélküli képeknél is sokat segít. Igaz ekkor elvesződik a kép melegsége, a megszokott sárágs árnyalat.

Most ennyit, majd még jövök

N_N

akoskoma2 Creative Commons License 2003.08.27 0 0 204
Mikrobee képeit elnézve nem nevezhetem magam már amatőrnek sem? Vagy ő arra utalt, hogy nem ebből él? Fogalaomzavarban vagyok...

Lehet, hogy ez valamiféle igényességből (igénytelenség azért erős lenne) adódik - vagy netán olyan korlátokon, amit én magam nem tudok könnyen kitolni - de nem vágyom többre a most használt cp4300-nál.
Lehet, hogy mindenki itt, és így kezdi és később megállítani sem lehet. Nem felvásdiból mondom, de már használtam pár gépet. Volt közöttük komolyabb is, szerényebb is. Mégis azt mondom, hogy a Nikon egy elég jó ár/érték viszonyt képvisel. Van akit a márka korábban megszerzett presztizse, van akit a kiegészítők széles választéka vonzott. Mindegy. Jó gépet választottak (tunk).

Előzmény: akoskoma2 (203)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.08.27 0 0 203
Hello!

Most olvastam végig fórum bejegyzéseit. Kicsit izgatott lettem a műszaki problémák bemutatásánál, de próbálok nem foglalkozni velük.

Korábban egy kisebb Minoltát használtam, amivel előfordultak problémák (szándékosan nem írom, hogy szintén). Nem a kereső LCD kijelzője, hanem a beállításokra szolgáló kis LCD (vaku, időzítés, stb.) adta meg magát. Eljuttattam a szervizbe, majd 5-6 hét múlva kaptam vissza. Bosszantott a dolog, de nem volt mit tenni. Amikor átvettem a masinát, láttam, hogy az egyik csavar mellett a minőséginek éppen nem mondható műanyag borítás 3-4mm-en el van repedve. Azonnal visszaadtam, amit orvosoltak is (a csavar meghúzásnál történhetett).
Néhány hét (kb. 6) újból előjött az LCD probléma. Piszkosul zavart. Elolvastam a korábban visszakapott jótállási feltételeket és a Fogyasztó-védelmisekkel is beszéltem:
-ha cserekészüléket nem adnak, akkor 15 nap után cserére jogosító igazolást kell adniuk.
-Ez 30 nap, ha adnak kölcsön egy másikat.

A szervizvezetővel volt egy hosszabb vitám, de végül elfogadta az érveimet és megkaptam a hőn áhított cserére jogosító igazolást.

Tanulság: ismerned kell a jogaidat és azt a Fogyasztóvédelemmel megerősítve kell kisajtolni belőlük az igazadat.

Nem bántom a Minoltát. Én is úgy gondolom, hogy ilyen elektronikai cuccoknál ez majdnem természetes (sajnos). Hány mobiltelefonról írjak hasonló történeteket?
A lényeg a másik fél hozzáállása. Ebben úgy tűnik, nem vizsgáztak jól Nikonék.

mikrobeee Creative Commons License 2003.08.26 0 0 202
Hi!

NCP-700-am van nekem, a másikat nem ismerem! Szépen dolgozik, de kell hozzá ugye egy adapter! Mivel nekem van egy eredeti Nikonom is, ez igazából felesleges, így szivesen megválnék tőle, ha meg tudunk egyezni! Természetesen teljesen karcmentes!
Ezt a fotót ezzel az előtéttel készítettem!
Ha érdekel, dobj egy mailt!

Előzmény: t-t (201)
t-t Creative Commons License 2003.08.26 0 0 201
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Raynox elotetlencsek (NCP700, PNF808 stb.) hasznalataval Nikon 4300-on? Gondolkodom ezek esetleges vasarlasan igy, ha van barmi tapasztalat megkoszonnem!

Udv,

T.

Scouse Creative Commons License 2003.08.22 0 0 200
Gigi,

Csak a 4300-al készítettél arra a kártyára képeket?

Üdv,
Scouse

Gigi_ Creative Commons License 2003.08.14 0 0 199
Sziaszok!

Két napja vettem egy ilyen gépet és az a problémám, hogy amikor a fényképezőn vissza akarom nézni a képeket, következetesen néhány képnél kiírja, hogy FILE CONTAINS NO IMAGE DATA,ezzel a géppel készítettem ezeket a képeket néhány órája. A számítógépre szó nélkül áttölti ezeket a képeket is. Nem értem!!! Találkozott valaki ilyesmivel?
Előre is köszi a segítséget.

Bormester Creative Commons License 2003.08.11 0 0 198
Az Extrémnél én bruttó 127.500-ért vettem aug.7-én. Ennél olcsóbban itthon nem láttam akkoriban, igaz, csak a neten nézelődtem.

Üdv. Bormester

Előzmény: LerantA (195)
Fat Creative Commons License 2003.08.11 0 0 197
Igen, akkor tenyleg van magyar garanciajegyed (ahogy mikrobee is irta). Sajat szememmel lattam az Extrem arjegyzeket, ahol felhivtak a figyelmet arra, hogy a gephez CSAK angol, nemet es francia nyelvu leirast tudnak adni, stb. Ebbol gondoltam, hogy nem magyar garancias gepeket arulnak. (Ahogy a tobbseg.)
Előzmény: Bormester (192)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!