Keresés

Részletes keresés

gentleman Creative Commons License 2004.10.06 0 0 676

Szia!

Azt szeritnem nem állították, hogy a telefont nem volt hajlandó senki sem bevezetni, de mint ahogy az el is hangzott, a Matáv jönne, ha hívnák. Ez csak a UPC-re vonatkozott. A CU képviselője állította azt, hogy a UPC nem volt hajlandó itt szolgáltatni, mert nem éri meg nekik a kiépítés. Ezt én erősen megkérdőjelezem, már csak azért is, mert a UPC az Ipar utca 4/B-ben és 4/C-ben szolgáltat. Ettől függetlenül persze akár igaz is lehet. Bár, ha én lennék a UPC képviselője és megkeresnének, hogy szolgáltassak egy kb. 150 lakásos társasházban, nem hiszem, hogy haboznék a döntéssel...

A korai beköltözés hátránya az, hogy végig kell hallgatni, hogy mindenki beköltözik és fúr/farag - akár éjfélkor is. Egy kicsit bosszantó, de megértjük Őket és természetesen toleráljuk. Mi szerencsések voltunk, hiszen nem sok embert zavartunk a vasárnapi barkácsolással.

A környék? Annyira csendes, amennyire egy forgalmas úthoz közeli átlagos környék csendes lehet. A Soroksári út kellően forgalmas és kivilágított ahhoz, hogy akár késő éjszaka is biztonságosan lehessen gyalogszerrel közlekedni rajta.

Negatív benyomások egyelőre nincsenek, vagy ha voltak is nem lehettek túlságosan zavaróak, mert most egy sem jut eszembe. De ha eszembe jut, megírom. :)

Előzmény: csikal (674)
big_mafa Creative Commons License 2004.10.06 0 0 675

Ami erdekes volt meg:

A Communiqe eleg nagy erzelmi vitakat kavart. A lenyeg - elvi lehetosege nincs annak, h mas szolgaltatonk legyen - barmilyen teruleten. A kerdes csak technikai ill. szolgaltatok kozti megegyezes kerdese.

KozosKoltseg: 170Ft/tul hanyad (ha jol lattam, az  kisebb, mint a nm)

Asszem mas fontos nem volt.

Előzmény: csikal (671)
csikal Creative Commons License 2004.10.06 0 0 674

Hello

Jó látni, hogy ilyen sokan vagyunk már a forumon. Szeritem is a kezdés jó volt, de a vége eléggé értelmetlen volt már.

Sajnos a telefont az Ofirtal nagyon elrontotta, hogy velük szerzödött. De azt mondták, hogy azért mivel más nem akarta kiépíteni a rendszert. Ezért csak ezt választhatták. De remélem, hogy januárra már rendeződni fog a dolog.

Ti nem tudjátok, hogy a különböző órákat hogyan kell átíratni a nevünkre vagy mikor kell ezt megtenni?

A végén az se derült ki, hogy akkor most felszerelik a két új kamerát hátra vagy nem? Erről nem is szabaztunk. Remélem felszerelik!

És milyen érzés régóta bent lakni? Milyen a környék esténként? Vannak negatív benyomások?

Hello

gentleman Creative Commons License 2004.10.06 0 0 673

Üdvözletem!

Párommal együtt azon szerencsések közé tartoztunk, akik elég korán átvehették a kulcsokat. Nekünk augusztus 4-én jött el a nagy nap.

A tegnapi közgyűlés véleményem szerint jól indult, de később kezdett kaotikussá válni. Sajnos a közös képviselőnk, határozottság hiányában, nem is tudott mit tenni ez ellen, csak megértően mosolyogott. A szavazások is eleinte jók voltak, de végül már nem nagyon lehetett követni, hogy éppen az igenre vagy a nemre kell szavazni. Számomra például - bár lehet, hogy figyelmetlen voltam - csak a közgyűlés végén derült ki, hogy mikor is indul be pontosan a fűtés. Hétvégén. Erre szavaztam, csak nem tudtam, hogy akkor most ez is lesz, vagy az a szavazás után felvetett javaslat kerül megvalósításra, hogy héftőn kezdődjön.

A közel három órás közgyűlés második felében pedig még szavazásig sem jutottunk el, csak odáig, hogy kellene erről vagy arról szavazni.

A távközlési szolgáltatásról zajló egy órás vita meddőnek biznyult. Magam most nem kívánom kifejteni a véleményemet, mert eléggé radikális és nem kívánok senkit sem megbántani. Csak annyit fűznék hozzá, hogy örülnék a Matáv megjelenésének.

A közösköltség értékét méltányolhatónak tartom. Az, hogy ez sok vagy kevés majd az év eleji második közgyűlésen fog körvonalazódni. Minden esetre, ha ez az érték tartható lenne, azt tudnám értékelni. Aki nem tudná: 170 Ft/tulajdoni hányad, azaz nagyjából 135 Ft/m2, ha jól számoltam.

Összbenyomás: bíztató kezdés, kisebb visszaesés nem odaillő egyéni problémák feszegetésével, remény a bíztató kedzés bíztató folytatódásában.

Tiver Creative Commons License 2004.10.06 0 0 672

Helló Mindenkinek!

Most már én is egy kicsit másként érzékelem a felmerülő problémákat, ugyanis,ha minden jól megy csütörtöktől "valódi" lakók leszünk mi is.

Ezuttal szeretném köszönteni a meglévő ill. leendő lakótársakat.

Én tegnap a közgyülésen értesültem a topik létezéséről, de nagyon örültem, hogy ennyien rajtavannak.Szerintem egy ilyen összejövetelen elég jól elő lehetne készíteni a következő gyülést.A tegnapi összeröffenés sok-sok problémát felvetett, de az idő kevés volt,hogy mindet megbeszéljük.Ezért is jobb,ha előtte felkészülünk és nem összevissza "tolakodva" vetjük fel a kérdésket.

A konditeremre én is szivesen igényt tartanék, de a külsösöket nem szivesen támogatom,szerintem előbb a lakók igényeit puhatoljuk ki, azután majd meglátjuk.Gondolom nem siet senki?!

csikal Creative Commons License 2004.10.06 0 0 671

Hello

Lehet, hogy meglehet oldani. De kérdezem van-e hely a konditeremben egy férfi és egy női öltöző kialakítására, recepció és egyéb kiszolgáló helyek kialakítására. Szerintem nincsen. TEhát egy igazán komoly fitnesstermet nem lehetne müködtetni. És nem biztos, hogy mindenki örül annak, hogy idegenek járkálnak bent a házban mert ha már bejut bármerre mehet. És a lakás megvételekor ugy vette meg mindenki, hogy az jár. Én külön nem akarok fizetni ezért a szolgáltatásért. Ezek után azt is mondhatja valaki, hogy nem fizet a lift üzemeltetésérét mert az elsőn lakik és lépcsőn jár.

Lehet, hogy jó ötlet másnak az üzemeltetésére bízni. De szerintem sokan nem szeretnének külön azért fizetni mivel a lakást így vettem meg, hogy ez jár. És olyan üzemeltető sem lesz aki sokat fizet nekünk érte plusz még át is alakítja az egészet.

A lakást mindenki így vette meg tehát szerintem igazságtalanság most ezt átalakítani.

Bár biztos van rá észszerű megoldás.

Ti miket tapasztaltatok még a gyűlésen?

Hello

Előzmény: lakotarsak (670)
lakotarsak Creative Commons License 2004.10.06 0 0 670

Szia,

Szerintem megoldtató lenne, és én vetettem fel tegnap ezt az ötletel. De erről korábban is volt már szó itt a fórumon.

Azért gondolom, hogy megavlósítható, mivel a B lécsőház bejáratától kb 20-25 méterre van a fitness terem bejárata.

De tovább megyek.  A B lépcsőház melletti vízszintes rácsozású vas bejárton keresztűl jönnének a külsősök. Ez az kapú nem lenne nyitva. Egy csengős kaputelefonon kell bejelentkezni az ide latogatóknak. A Fitness recis pultjánál lévő alkalmazott monitoron keresztül látná az érkező vendéget, és bentről nyit neki, mint normál kaputelefon esetében. A vendég bejön és az akalmazott végig tudja a kemerákkal kisérni a vedég lépéseit. Mivel kamerákkal ugyis felvan szerelve a ház, tehát részlet kérdése az egész.

Ez azért lenne igazsásogabb, mert aki nem tart igényt a Fitnessre, az miért fizessen. Én igyént tartók, tehát nem vagyok ellenérdekel.

Nem bizto, hogy ezáltal a közösköltés drámaian csökken, de a plusz bevétel mehet a felújítási alapba vagy fejlesztésre.

Az egész csak szigorúan javaslat, de az igazságosság is fontos.

Előzmény: csikal (668)
ispán Creative Commons License 2004.10.06 0 0 669
üdv, lehet, hogy nem figyeltem eléggé, de számomra nem derült ki, hogy a külső parkoló közös. örülök, ha így van, ez alapító okirati kérdés.
Előzmény: csikal (668)
csikal Creative Commons License 2004.10.06 0 0 668

Sziasztok!

Voltam a közgyűlésen. Elég érdekes volt. Előre láthatóleg elég sok probléma lesz majd a lakók között.

Olyan ötlet is volt, hogy a szauna és a fitneszt egy külső cég működtesse és aki a házból oda akar járni az fizessen érte.

Ezzel az a gond, hogy szerintem ezek a helységek hátulról megközelíthetőek és nem igazán átalakíthatóak ilyen célra. Nem is szeretném, hogy idegenek bejárjanak a házba. És nem hiszem, hogy ezen olyan sokat lehetne sporolni a 170 forintos közös költségből.

És kiderült, hgoy az oldalsó parkoló a lakóké és nem az üzleteké.

Volt egy kisebb vita a comuniq körül is. Elég érdekes dolgok derültek ki.

A másik, hogy nálunk rossz volt a Teka tűzhely ezért kihívtuk a szerelőt aki beszerelte és amiért mi kifizettük a beszerelés díját. És azt mondta nem tudja megcsinálni mivel az Ofirtal nem fizetett és nincsenek alkatrészek. Ez megint egy elég érdekes dolog!

Ti is ott voltatok?

Tudtok valami új információt?

Hello

adi123 Creative Commons License 2004.10.06 0 0 667
A sütőhöz rácsot és mélyebb tepsit a Tekánál (Bajcsy-Zs. út) vagy a szerviznél (Ilka u. 11.) tudtok venni.
Előzmény: lakotarsak (664)
big_mafa Creative Commons License 2004.10.04 0 0 666

Ertem. Koszi.

Meg annyit, hogy a garazst ugye csak az atadas-atvetel utan a 8. napig kell kifizetni, nem kellett mar?

Lakogyules - remelem el tudok menni..

Matav: AMatavot kerdeztem - aszontak, az Invitel szolgaltat a hazban (??) Ok persze eleg hulyen neztek a telefonba...

Szal' nemtom mi legyen.. A ceg sajna csak az Axeleros internetet fizeti..:(

Előzmény: george21 (663)
zero4hero Creative Commons License 2004.10.04 0 0 665
Holnap nem képvisel valaki a Lakógyűlésen? Dolgoznom kellene sajna..... Vagy legalább a részleteket (kötbér, közös költség, ilyesmi) majd valaki foglalja össze.... Danke.
lakotarsak Creative Commons License 2004.10.04 0 0 664
Nekünk sincs rács a sütőben. Azt hittem, hogy csak nálunk van ez, de ezek szerint általános a probéma.
Előzmény: george21 (661)
george21 Creative Commons License 2004.10.04 0 0 663

Szia!

A bank 22-én utalta az uccsó részletet. Én ezt 29-én tudtam meg, ekkor hívtam a bankot, de a posta is ekkor hozta a levelet, még aznap felhívtam az üzletkotőt és mára megbeszéltük az időpontot, ennyi...

Üdv

Előzmény: big_mafa (662)
big_mafa Creative Commons License 2004.10.04 0 0 662

NAcceru!

Hany nap telt el neked a hitel uccso utalasatol a kulcsatadasig?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Előzmény: george21 (661)
george21 Creative Commons License 2004.10.04 0 0 661

Sziasztok!

A laki kulcs átvéve, kulcs a zsebben... :))

Egy két kérdés felmerült még, apróságok.

A sütőhöz nektek is csak 1 tepsitek van, se rács, se semmi egyébb?

Ilyensmivel, hogy nincs redöny előkészítés, csak az erkély ajtó nyitható, dönthető (kis egyszobás lakásokat érintheti szerintem a kérdés), az "ablekok" nem, valaki belement komolyabban az Ofirtállal?

Telefonhoz vmi, programozási kézikönyvet ti kaptatok?

Köszi

Üdv

george21 Creative Commons License 2004.10.03 0 0 660

Sziasztok!

Holnap 9-kor átvesszük mi is a kulcsot. Valaki vmi infóval tud még ma szolgálni a kötbérről? Hogy áll a kérdéshez az Ofirtál? Hogy s mint kell intézni a dolgot?

Üdv mindenkinek

csikal Creative Commons License 2004.10.02 0 0 659

hello!

Szerencsére mi tegnap átvettük a lakást. Ma már másodszor voltam ott. :)

Egy férfi adta át a lakást, aláírtunk egy lapot és kaptunk a comuniq...-től egy tájékoztatót. A lapra rá kellett írni, hogy ha vaalami problémád van és utána átadta a kulcsot. Lent a portás adta a postaláda kulcsát. Mi rögtön lecseréltük az ajtó zárát. A lakásban szerencsére minden rendben volt. Ma hátra a kertbe is bementünk minden nagyon jól néz ki. Csak egy negatívum volt a földön egy törött Metaxas üveg volt ami valamelyik belső teraszról eshetett le. Nem nagyon takarította fel a gazdája. Kapu kulcs nincsen hanem csak kóddal lehet bemenni, amit kaputelefonnál kell beütni. A kaputelefon érdekes. Nincsen kifejezetten kaputelefon, hanem a comuniq... adott egy telefon készüléket. Ez csörög ha valaki lent felcsenget és ezen keresztül lehet beengedni. Erről lehet felhívni a portát is. És ami a legérdekesebb a házban mindnekit lehet hívni ingyen. Mivel mindenkinek a lakásszáma az maga a melléke is. Tehát felhívhatod a szomszédodat ingyen.:) Rákérdeztem arra, hogy a kocsibeálló most kié. És azt mondta, hogy szerinte az üzlethelységek tulajdonosainak értékesítették. De nem tudták megmondani,  hogy most az a lakóké-e. Azt mondták a Zsalu nem fogja újra lefesteni a lépcsőházat a költözök után tehát az a háznak a költsége lesz majd!

A másik érdekel dolog, hogy az egyik lakó bent a "gangra" néző ablakát berácsoztatta. Elég érdekesen néz ki.

Remélem hamarosan Ti is átvehetitek a lakásotokat! És ha minden igaz kedden a közgyűlésen találkozunk!

Hello

big_mafa Creative Commons License 2004.10.01 0 0 658

NAmost akkor bekoltoztel vagy nem? :)

Ellentmondas..:))

Előzmény: zero4hero (649)
big_mafa Creative Commons License 2004.10.01 0 0 657
Beszamolot pliiiiz!!!
Előzmény: csikal (650)
big_mafa Creative Commons License 2004.10.01 0 0 656
Engem erdekelve scannelve a dolog.. Koszi!
Előzmény: lakotarsak (653)
big_mafa Creative Commons License 2004.10.01 0 0 655

Azt nemtom - de mi meg nem koltoztunk...:(

Ugy hallottam, van nehany helyen beazas. Igaz ez?

Arrol valami hir, hogy akik nem koltoztek, azok miert nem?

Előzmény: zero4hero (654)
zero4hero Creative Commons License 2004.09.30 0 0 654
Mivel a CIB Bank Rt. a beruházó asszem mindenki CIB hiteles nem?
lakotarsak Creative Commons License 2004.09.28 0 0 653

Alakuló közgyűlési meghívó

ezt dobták be a postaládákba ill. a hírdető táblára kitüzték.

2004. Október 05-én, kedden 18 órakor

a Molnár Ferenc általános iskolában, a földszinti étteremben.

Helye: Budapest, IX. Mester u. 19. (Bejárat az Ipar utca felől)

Ha valakit részletesen érdekel, beszkennelem a lapot és elküldön neki e-mailben.

A lényeg, hogy akik még nem költöztek be, azok is tudjanak róla.

A közösképviselőnéni azt mondta, hogy ott lesznek a beruházó részéről is többen.

csikal Creative Commons License 2004.09.28 0 0 652

Hello

Igen Mi Cib hitelesek vagyunk és pénteken utalta a bank már az utolsó részletet Nálunk.

Tehát Mi már szerencsések vagyunk! Remélem a lakással sem lesz gond!

hello

Előzmény: george21 (651)
george21 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 651

Sziasztok!

Itt a szerencsés már beköltözők között, van valaki aki a CIB banknál hiteles (nem deviza, hanem kamattámogatásos csodás)? A már bentlakóknak, minden jót és sok szép napot a friss lakiban.

Illetve valaki tud frisebbet hogy hogy áll a bank az utolsó részlet utalásával.

Köszi

Üdv mindenkinek!!

csikal Creative Commons License 2004.09.27 0 0 650

Hello

Ha minden igaz mi pénteken veszük át a lakást. Már nagyon várom. Remélem minden rendben lesz. Ti tudtok valamit a közös helységekről, kondi, szauna, kukák? Kész vannak már?

hello

zero4hero Creative Commons License 2004.09.24 0 0 649

Én még sajna nem költöztem be, mert munkaügyben Milánóban vagyok de a jövő héten már remélhetőleg ott is tudok aludni :-)

lakotarsak Creative Commons License 2004.09.24 0 0 648
Ezzel talán már 5-en vagyunk forumosok, akik már beköltöztek.
gpancsi Creative Commons License 2004.09.24 0 0 647

20-án volt az kulcsátadás, a lakással nem volt semmi probléma, ill. kb. semmi (remélem, nem is lesz később sem), így délután be is cuccoltunk! Aztán kétnapi "lájtos" takarítgatás és most tökjó :) !!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!