A 2005-ös Opel Vivarómon megint a kiegészítő fűtéssel van gondom.(Eberspacher típusú.) Nem egészen 4 éve költöttem rá egy kisebb vagyon, és megint nem működik. Van valakinek infója, tapasztalata arról, hogy ezt a gázolajos szutykot ki lehet-e váltani elektromos kiegészítő fűtéssel?
Én a Kishaszon menüpont alatt megtaláltam a Traficot, igaz konfigurátor nincs: https://www.renault.hu/haszongepjarmuvek/trafic-furgon.html
2020.január 1-től a 90 g/km-nél több Co2-öt kibocsájtó autókra, a 90 feletti részre, egységenként x euro büntetést kell fizetnie az autógyártóknak. Ezért, sok motorvariáns megszűnik, illetve árat emelnek, vagy az típusok tűnnek el a kínálatból.
Az árak elég tájékoztató jellegűek, mert jó kedvezményeket lehet elérni, pl a PackComfortra 20% felettit, SpaceClassra 12%-ot. És a lízing is kedvezményes: személyszállítónál 2.5%, teher változatnál 0% a Thm. Így azért elgondolkodtató szerintem.
Sajnos nagyon kevés helyen van tesztautó, én sem tudtam kipróbálni, ezért látatlanban rendeltem meg. Bár ezt annyiban módosítom, hogy Pécsen pont akkor kaptak egy ügyfélnek rendelt zárt furgont, és abba be tudtam ülni. De még be sem indítottuk.
Csak a buszt lehetett megnézni, hosszú kivitelben, teher nincs sehol, A konfigurátort a RENAULT.HU-n kerestem, de ott is csak a busz van,
Elméletileg ADBLUE-s euro 6-os. nem tudom mi a probléma vele, Mindenesetre kaptam egy ajánlatot próba és megtekintés nélkül rendeljem meg
de extrákkal együtt 8,5 milliót látatlanba normális ember nem ad ki. Az új vivarót néztem, de igazad van, egy egy felfújt COMBO , keskeny, alacsony, drága.
Közben a neten olvastam, hogy új motor, és hosszabb eleje lesz. Akkor mit rendeljek?
Amúgy 1,9 vivarom van 14 éves 525000 km-el és minden nagyjából eredeti a motoron minden (turbo,injektorok, váltó) nem lett megbontva. a generátor és az önindító lett felújítva
Nem tudom, te hol kerested, de ott van a Trafic a személyautóknál és a kistehereknél is.
Mi egy SpaceClasst rendelünk, ami jövő héten jön meg. Az eladó elmondása szerint ez a motor a 2.0 DTI továbbfejlesztett változata. A listaárbóĺ mi 12% kedvezményt kaptunk, de a Combi és a PackComfort 20% feletti kedvezménnyel volt elérhető. Ha lízingeled, akkor nagyon jó, 2,5% a lízing THM-je, ami végig fix. Október közepén rendeltük, január végére ígérték, de szerencsénkre volt előre megrendelt autó a rendszerben, aminek nem volt gazdája, így az a nevünkre lett írva.
Amúgy nem tudom, hogy jan. 1 után mi lesz, mert több jelyről.is hallottam, hogy felfüggesztik a Trafic forgalmazását a magas széndioxid kibocsájtás miatt, mert sok büntetést kell utána fizetni.
Amúgy mi is Vivaroról váltottunk, mert az új Vivaro méretben egy vicc a régihez képest, így inkább megrögzött opelesként Renaultot veszek, de nem ülök be kisebb, ráadásul drágább autóba.
Nekem is ezt csinálta szerencsére donorautóból cserélgettük a cuccokat és az a rohadt kínai légtömegmérő volt a beteg vettem bele rohadt drága gyári Bosch t azóta fasza.
mindezek előtt 3 profi opelszervízBen is voltam és 3 különböző hibát mondtak horror javítási áron
Én ilyen hibajelenségekkor a következő problémákkal (is) találkoztam már:
Leírhattad volna a nevét rendesen hogy részecskeszűrő de mindegy ez a szerkezet a következőképpen működik: A szűrő elülső és hátulsó részéből is kiáltozik egy cső ami egy nyomásszenzor hoz vezet, ami a szűrő két oldalán lévő nyomásnyomáskülönbséget mégi. Ez a szenzor is meghibásodhat és produkálhat utána Ilyen hiba kijelzéseket. Lehet továbbá az EGR szeleppel, vagy valamien ki a kipufogógáz-visszavezetés rendszerrel kapcsolatos általában el kokszosodás el szennyeződés, például a szívócső satöbbi....
Szia, egy jótanács még mielőtt te is megszívnád ezzel a hibajelenséggel mint én, mert rengeteg hiba okozhatja az izzítójelző (ami egyben a diagnosztika lámpája is) felvillanását. Tehát old ki hideg állapotban a hűtés kiegyenlítőtartályának a csavarját és emeld ki a tartályt, a hűtőfolyadékot nem kell leengedned. Alatta van egy négyszögletes elektromos doboz aminek emeld le a fedelét és alatta a menetirány szerinti bal oldalon a szélén meglátsz egy kék négyszögletes csatlakozót. Na azt húzd szét, és tisztítsd ki, ha lehet kontaktsprayvel is, mert annak az elkoszolódása szokta ezt a leggyakraban produkálni nálam. Pár perc az egész, de sokat tudsz spórolni vele.
Nincs valakinek elfekvőben a légszűrő házhoz a két gumi bak. Az egyik kerek a másik ovál. Vagy azt a tippet kaptam,hogy az ablaktörlő motorhoz való is jó hozzá kisebb átalakítással.
Hát az Én problémám lassan 5 szerelöt és 3 Opel szalont Meg emésztett és persze nem kevés pénzt :(
Kezdödött a mizésriám hogy meg vettem egy opel vivaro 2,5 cdti 2011 es Viszonylag kevés km -t 156,000 Kocsikát dolgozni ,Vezetett szervizkönyv le ellenöriztettem az opel szalonban át vizsgáltattam semmi különöset nem találtak na meg is vettem .Kb 300 Km után Ki irta a müszerfal hogy einspritzung Überbrüffen vissza Opel szalon hibaköd olvasás törlés 500 Km után megint ugyan ez de most Felvillant melette a check lámpa is és a stop lámpa.Na vissza Opel szalon azt mondták tele van a partikelfilter. kipufogo leszed tisztitás vissza .A hiba fent állt utánna is :( Vissza opel szalon akkor ki találták ki kell cserélni a partikelfiltert mert nem tud regennerálni :( Azt is ki cserélték minden szerzorral érzékelövel ami hozzá köthetö hiba mindig fent áll a motor teljesítménye ugyan olyan mint volt nem melegszik szépen húz a kocsi semmi gond vele csak kivéve azt ,hogy világít a müszerfal mint a karácsonfa :D
Valakinek ötlete hogy mi a franc ez az EINSPritzung defekt
Sziasztok!
Eladtam a trafikomat, és maradt pár cucc!
Ha esetleg valakit érdekel: 4 acélfelni nem túl jó téligumikkal, 2 db bal-jobb szatuna szélterelő, jónéhány porlasztó (van köztük jó is), szervószivattyú, és még pár apróság! Tel: 06305551353!
Szép napot mindenkinek!
Van 1 opel vivaro motor 1.9 motoral 2003 kiadasu
Az auto nem huz nem, a kilometer ora nem mukodik, nagyon ritkan a km ora elindul egy keves ideig akkor megy jol a motor is es vajon mi lehet a gond
Nem talaljak a szerelok a bajat
Hátsó ködlámpa ill. tolató lámpa izzóhoz keresnék ilyen kis műanyag vackot. A szerelő kicserélte a törött lámpát és ezeket valahogy kifelejtette. Sajnos ki is dobta. Még bontóba se találtam, márkaszervízben kódja sincs a robbantott ábrákon. Új lámpát nem vennék ezért hiába ösztönöznek :).
Nem ingyen kérném. Ködben örülnék főleg a ködlámpának.
Tipp kellene, hogy mit nezzek meg. Opel Vivaro(2013) m9r 692 a lambda szonda vezeteke elszakadt, kijelzon megjelent a "Einspritzung defekt". Hibakod p1546.
Elobb megcineztem a vezeteket es kb 1 hetig minden okes volt, jol huzott, keveset fogyasztott 5.8-6.5 l/100 kozott, 160-ig megtorpanas nelkul.
Majd 1 het utan visszajott a hiba, vettem uj szondat (gondoltam a cinezes nem birta). Uj szondaval eltunt a hibauzenet de a fogyasztas megnott 8 l/100 es max 120-ig huz(megy tovabb is csak lassan) - szakadt szondaval is ugyanilyen rossz volt a teljesitmeny.
Ezutan az eredeti szondat ujbol megcineztem, es azzal is megy, -nincs hibakod de az ereje nem jott vissza. Fustoles nincs. A kipuffogon csak legnyomas erzekelheto de se szag se fust.
Az olajcsere periódusos hibajelzést nálam eddig sehol sem tudták kinullázni. 5 éve sehol sem, így vettem a kocsit, próbáltam én is az itteni leírás (10 másodperc gáz, majd gyújtás és 3x fék), de semmi. Most nem engedik át a műszakin. Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez? Más hiba nincs a kocsiban. Az órája tekert, lehet, hogy ez befolyásolta a dolgokat.