Keresés

Részletes keresés

frati Creative Commons License 2002.08.07 0 0 54
Kedveseim!

Örülök a reakcióknak!

req999 ha megengeded először neked válaszolnék, mert már mondhatni régi ismerősök vagyunk.

Szerintem is az egyén határozza meg az "élete értelmét". Csak nem biztos, hogy mindig sikerül helyesen dönteni. Persze ha feltételezzük, hogy az ember tökéletes, akkor sikerülhet, de a mindennapi tapasztalat nem ezt mutatja. Ezért gondolom én, és talán még sokan mások, hogy kell legyen valami plusz, ami miatt érdemes itt lennünk. Mert abban azért egyet értünk, hogy nem mindig olyan fantasztikusan jó az élet.

A hulláról azért ejtettem szót. Mert ott lehet igazán megtapasztalni, milyen változások következnek be, ha a lélek eltávozik a "járművéből". Azt írod nincs ebben semmi különleges. Szerintem sincs. Viszont ha elfogadjuk a lélek létezését, akkor kell legyen túlvilág + reinkarnáció + karma + Isten/.Ha ezen is túl vagyunk akkor, visszafelé. Ha van Isten, akkor van reinkarnáció, van karma, van lélek, van ember. Tehát Isten nélkül nem létezhetnénk. Elérkeztünk a feltett kérdéshez!

A tudomány is elérkezik arra a szintre amikor elkezdi Isten keresését, mert nincs már más magyarázat. Ha jól megnézed a nagy tudósok /pl: Einstein/ mind megtértek öregkorukra. Ők is rájöttek!

Szerintem sem szükséges bekategorizálni magunkat egy adott valláshoz. Erre a gurum azt mondta: /ha valaki már olvasta volna kérem nézze el, azoknak írom akik nem olvasták/

-A vallás egy mankó! Ha már megtanultál járni, nincs szükséged rá!

Igaz, hogy egyre több betegséget tudunk gyógyítani, de mindig jönnek újjak. A halált pedig nem tudjuk elkerülni. Itt ismét az ember tökéletelenségére próbáltam rávilágítani. Hiszen Istennek nem probléma a kezdet és a vég. S ha elfogadjuk, hogy Ő irányít, akkor ismét megválaszoltam a feltett kérdést. Persze a saját nézőpontomból!

A halál lehet gyötrelmes és kínokkal teli, ha az ember ragaszkodik az anyagi testéhez. Lehet úgymond "orgazmus" bár én inkább misztikus gyönyörnek hívnám, ha az ember szabadon átengedi a lelkét Istennek és békében távozik.

Kedves Biga!

Nagyjából értem egyszavas válaszaidat, de azért kérdeznék kettőt?
-Mire kell emlékezni?
-A halált megoldani nem kell, de nem gondolod hogy jobb ha felkészülünk rá? Talán nem az utolsó pillanatban kell Isten felé fordulni!

Kedves elnyomott!

Azt írod, hogy "hogyan szabadulhatna ki egy olyan világból, amiben felnő".
Akkor nekem hithű ateistának kellene lennem.

Félre a tréfát, értelek! Senkit nem tesz feltétlenül gonosszá az ha nem hisz Isten létezésében. Én csak annyit tudok, hogy "hitetlen" családban nőttem fel. A mindennapi veszekedések, az egymás feletti uralkodási vágy határozta meg a szüleim mindennapjait. Én /nem dicsekvés/ 20 éve ismerem a férjemet, 7. éve vagyunk házasok és van egy 5 éves kislányom. A hit olyan többletet adott a kapcsolatunknak, ami azóta kölcsönös teljes elfogadáson alapul.

Az igazi hit, megvizsgálni a meggyőződésünket és elvetni azokat ha nem felelnek meg a tényeknek! Én ezt vallom.

Megbántani nem akarok senkit, de lehet, hogy egy busman közelebb van Istenhez, mint akármelyik pap, vagy szerzetes, vagy guru, stb...
Ne tégy le senkit, soha nem tudhatod...
NINCSENEK ELNYOMOTTAK, CSAK OLYANOK AKIK ANNAK ÉRZIK MAGUKAT!

Isten békéje legyen veletek és zavarjon benneteket örökké!

Anticato Creative Commons License 2002.08.07 0 0 53
elnyomott !

Köszönöm az ismétlést, de az elmúlt időszakban már elég sok hozzászólásod olvastam.

Egyébként válaszoltál valamit ?

Én a nagyon távolálló témákhoz, stílusában értelmezhetetlen vitákhoz nem szoktam hozzászólni.

Akkor számodra mégis _ez a központi kérdés ? Miért ?

Ha pedig filózófia alatt materialista módon természetfilozófiát értesz akkor kövesd annak a tanácsát, aki azt mondta "A filózófusokat csak mint nagyon kiváncsi embereket tudom komolyan venni ..."

Az embert pedig felejtsd el :) - egy időre.

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.06 0 0 52
Szia...

...ne menj neki, fájni fog ;-)

Igen, szellemi kábítószernek tartom a hiteket, és bizony akit gyerekkorától, értelmének ébredése előtt liturgiákra szoktatnak, az legnagyobb részt annak a hitnek a szellemi foglya lesz - mert hogyan szabadalhatna ki egy olyan világból, amiben felnő, én magam is jaj istenemet mondok akaratlanul, holott kevés dolog áll tőlem távolabb, mint bármiféle isten létének a feltételezése, nem hogy elfogadása :-( -, ám akármit mondasz is, semmiféle alá-felérendelést nem mondtam ezekhez a véleményekhez! Épp azt írom mindig, hogy nem a hit - pláne nem a hangoztatott "hit" - tesz valakt jó emberré, mint ahogy a vallás nélküli élet sem gonosszá!

Mit keresek itt? Ráakadtam a kérdésre - érdekel a filozófia, amit itt vallással azonosítanak sokan, még a rovat is össze van vonva balga módon -, s hozzászóltam, elmondtam a magam véleményét, mi ebben a furcsa? Az talán, hog van aki nem állja meg szó nélkül, s megválaszol egy kérdést a maga szemszögéből?

Itt egy kérdés, szükséges-e Isten léte, s itt egy válasz: van akinek nem, egyiké sem, akárhányat hisznek is emberek százmilliói, van viszon, akinek szüksége van egy kapaszkodóra, s van, aki egyszerűen csak hiszi... mert ehhez szoktatták, s felnőve már mindenben fel is ismeri... Az egy másik kérdés, hogy a mai hittudósok közül nem egy azt is mondja már, hogy Isten nem a létezők kategóriájába tartozik, vag legalábbis nem úgy létezik, mint a világ, mesélte el lépcsőmászó, aki katolikus pap révén már csak közelebb van ehhez a témához, mint mi, gyarló nick-ek :-) ...ezen mellesleg nem kell nagyon csodálkozni, lévén a hegyek tetejéről, a felhők fölül már elbújtak az emberek kíváncsi, kutató szemei elől, s hát sehol nem lelhető fel, valahová oda kell képzelni :-) ...no már annak, akinek szüksége van erre...

Előzmény: Anticato (47)
Biga Cubensis Creative Commons License 2002.08.06 0 0 51

Hali!

1. Emlékezés. Teremtés. Fény.
2. Igen. Igen.
3. Izgalom. Kihívás. Mi a tudomány?
4. Lehet, hogy igen, de lehet, hogy nem. Én maradok az elsőnél.
5. Nem. De van Atyánk. /miért kell megoldani a halált? Mi megoldanivaló van benne?/

üdv,
Biga

Előzmény: frati (48)
req999 Creative Commons License 2002.08.06 0 0 50
Szia Frati! Tegnap ilyen rakkendrollosban nyomták a Krsna sátorban. :]

-- Az élet értelme az, amit az egyén annak tekint.

-- Nem tudom, mit értesz lélek alatt, így erre a kérdésre nem tudok felelni. Több halottat láttam, mint amennyire kíváncsi lettem volna. Amennyiben a lélek alatt azt a valamit értjük, amitől a test "él", akkor nemcsak hogy hiszek benne, hanem folyamatosan tapasztalom. Nincs ebben semmi különleges.

-- Ahol a tudomány épp nem tud továbblépni, ott érdemes megvárni, amíg kitalálja valaki, hogy mégis hogyan lehetséges. Aztán még az is kiderülhet, hogy van sokkal jobb/rövidebb út is, ami ugyanoda, vagy még jobb helyekre vezet.

-- Van, akinek elég, ha valamely vallás tanítását teszi a magáévá, mások saját "vallás" szerint élnek. Embere, de inkább szituációja válogatja, hiszen vannak, akik "megtérnek", és vannak olyanok is, akik "megvilágosodnak", pedig korábban x (vallási) közösség tagjai voltak. Meg vannak, akik épp nem foglalkoznak a témával tudatosan.

-- A betegségek egy részét meg tudja oldani az ember. Vagy így (meggyógyul), vagy úgy (meghal). A halált pedig nem biztos, hogy "meg kell oldani". Egyes keleti okosok szerint a halál a végső, nagy orgazmus.

candleinthedark Creative Commons License 2002.08.06 0 0 49
1. Miert kellene az eletnek ertelmenek lenni?
2. Nem. Igen.
3. Nem tudjuk mi van ott.
4. Nem.
5. Ki mondta, hogy valaki mindent megold?
frati Creative Commons License 2002.08.06 0 0 48
Kedves mindenki!

"Szükséges-e Isten léte?"

Én vissza kérdeznék:
-Mi értelme az életnek?
-Hisztek-e a lélek létezésében? /Ha nem, láttatok-e már halottat?/
-Mi van ott, ahol a tudomány már nem tud tovább lépni?
-Fontos-e, hogy Isten létezésébe vetett hitünket, valamilyen valláshoz kössük?
-Biztos, hogy "tökéletes önmagunk" old meg mindent? /Akkor miért nem tudja megoldani a betegségeket és a halált is?/

Várom válaszotok! Üdvözlettel: Frati

Anticato Creative Commons License 2002.08.06 0 0 47
/off

elnyomott : "leginkább materialistának vagyok mondható, még ha ez manapság errefelé nem is "divatos", "

Tényleg így látod ? Csak egy csepp tévedésben vagy ! Szerintem készíts egy kis statisztikát, akár csak itt a val-fil részen, hogy hányan ateisták vagy materialisták. Hogy az egyebeket is emlegessem, számold össze hány vallásfikázó topic van. Mintha a jelen társadalomnak ez lenne a legégetőbb problémája. (gondolj meta-ra pl.)

Szóval én messzemenően nem értek egyet veled, de tulajdonképpen akkor most mit keresel itt ??

Más : "s nem tanulnak, hanem hisznek"
Mert mit tanulnak, töménytelen részletet, nulla nevelés mellett. Össze lehet állítani abból is, de ahhoz kell kiváncsiság és bizony nagyon kemény tudományos képzettség szerintem. De ez honnan lenne meg amikor ez a terület manapság egyre sokadrendűbb. A "fontos" materiális dolgok mögött (mint pénz és mégtöbb pénz, ...).

Mert persze (de előre is bocsáss meg :) te roppant kultúráltan és toleránsan fikázol, "foglya" , "a hit kábítószerétől", de ez nem sértés ugyebár, csak nyugodtan szipuzzanak, hozzád nem ér fel a "megitélésük" .

Már megbocsáss de én pont ettől a mentalitástól megyek fejjel a falnak, "gondolkodó emberek" ....

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.05 0 0 46
Szia...

Nem egészen értem a fordítottat, s hogy mi a kegyetlen... azt meg végképp nem, hogy épp így van jól...

...s azt hiszem, kicsit offolunk, de...

Azzal egyetértek, hogy rombolni könnyebb, mint építeni, ám nem jó a mondatod másik fele, miszerint a liberalizmust negatívan állítod be: nem a liberalizmus rombol! Szerinted mi az a liberalizmus, mit értesz te alatta, ami miatt "gratulálni" kellene magunknak?

Szellemi különválás? Nem, hanem szellemi önállóság, ami nem jelent egyben elkülönülést, nem jelent sehová-sem-tartozást! Miért kelelne egy tömeggel "együttgondolkodni" mindenkinek?

Előzmény: Koniosz (45)
Koniosz Creative Commons License 2002.08.04 0 0 45

Tartok tőle, hogy épp fordítva van a szellemi és erkölcsi szabadsággal – és ez így sokkal kegyetlenebb!

Még jó, hogy így van. Valamit felépíteni – egy olyan államot, amely szellemi és erkölcsi tekintetben valami szép rendezettséget mutat (ez csak annak börtön, aki ilyet nem tud elképzelni) – általában sokkal nehezebb, mint lerombolni. Erre még nem jöttünk rá (vagy mégis…), mert egy ideje csak a rombolás a cél, és gratulálhatunk „magunknak”, sikerült elérni, hogy az államok mind különböző fokozatú és színezetű liberalizmussal legyenek megáldva.

Biztos volt már olyan gondolatod – valami államszoci ötlet? :) –, amiben megvalósult a szellemi különválásod az épp aktuális tömegvéleménytől. Ünnepelheted ennek a lehetőségét, de ekkor biztos arra is rájöttél, többre (általában) nem mehetsz vele, minthogy magadnak kitalálod.

Ja, és lassan az is bajos lesz, hogy a saját gyereked akaratodnak megfelelően neveld…

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.04 0 0 44
Szia...

...nem vagyok egyik istennek sem a híve, úgy általában nem vagyok hívő "lélek", szkeptikusnak tartom magamat, leginkább materialistának vagyok mondható, még ha ez manapság errefelé nem is "divatos", de hát mit tegyek?

Melyik istenben higyj? Miért kellene bármilyen isten ahhoz, hogy a világot megértsd? Szerintem nem kell, én megvagyok ezek nélkül is. Én úgy tapasztaltam meg eddigi életemben - sajnos nem vagyok mai gyerek :-( -, hogy nem erkölcsi mérce a hit, nem attól jobb vagy rosszabb egy ember, hogy hisz-e valami természetfelettiben, hanem a tetteitől... Nem lennék én jobb akkor sem, ha hinnék.

A világ persze ahhoz elég nagy és elég bonyolult még a magunk kis környezetében is, hogy nehéz legyen eligazodni benne. Ez az oka annak, hogy sokan a könyebb utat választják, s nem tanulnak, hanem hisznek. Ez a valóságban nyilván nem ilyen fehér és fekete, de lényegében ez van a dolgok mögött.

No és még egy nagyon lényeges dolog: a vallások legtöbbje - talán mind - megköveteli híveitől, hogy gyermekeiknek is adják át a "tudást", hitüket, így eleve esélytelenül jövünk a világra: ki ahol születik annak a hitvilágnak lesz a foglya, mire eljut saját értelmi fejlődősőnek során oda, hogy felfogja mi is a tényleges vallásszabadság - ami helyett sokkal inkább szellemi és erkölcsi szabadságot kellene emlegetni!!! -, addigra sorsa és szelleme determinálva van :-((( Igen a foglya, mert ettől szabadulni nem egyszerű dolog. Vannak persze, akik - általában keserves, fájdalmakkal, csalódásokkal kövezett úton - eljutnak oda, hogy tanulmányaik, kételkedésük, csalódásaik miatt meg tudnak szabadulni a hit kábítószerétől, de nem egyszerű. Sokan sértésnek veszik az ilyen szavakat, pedig bennem egy szikra bántási szándék sincs: adott esetben az én megítélésm az ő szemszögükből engem nem sért, csak nem hagyom szó nélkül :-)

Szóval én azt mondom, hogy élj nyitott szemmel és füllel, a körülötted élő emberekre figyelj, tanulj amíg teheted, légy kritikus a hallott-állított dolgokkal, egyzóval szkeptikus! Nehéz dolog, nem ez az életben a könyebbik út, de sokan értékesebbnek tartják, mint liturgiákkal elkábítani magukat... Ha van kedved és időd, olvass bele ebbe az előbbi linken írott hozzászólásokba...

Előzmény: matekezameta (43)
matekezameta Creative Commons License 2002.08.04 0 0 43
tényleg el vagyok tévedve. azért mondtam, hogy jó ha van isten, hogy legalább aki hisz benne, annak legyen. én nem hiszek, pláne nem is tudom melyik istenben higyjek, már-már úgy érzem magam, mintha a többistenhit köszönne vissza.

különben jó a megfigyelőképességed, tényleg semmi sikerélményem (bár kudarcélményem sincs, ill. kevés), csak bámulok a világra, mint borjú az újkapura.

te melyik istent javaslod, melyik vazallusa legyek? ill. honnan közelítsem meg, innen a sarokról, a katolikus templomból (református vagyok), vagy muszlimként, izraelitaként, vagy hogyan? tanács?

Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.04 0 0 42
...nem értek veled egyet sem a keresztény hit megítélésében - minden látszat ellenére toleránsabb vagyok ebben nálad, lásd alább -, sem az európai civilázióról alkotott véleményeddel, de hát különbözők vagyunk...

A hit-ekről nyitottam egy topic-ot, ott volt erről vita, ha van kedved nézz be ode, itt nem ismétlem: A hit-ek, mint szellemi kábítószer

...a többiről: azt gondolom gondjaid lehetnek, s túlságosan negatívan látod a világot. Talán egy pihenés, vagy valami kicsi sikerélmény rád férne... én is, de más is szokott maga alatt lenni... ha nem erről van szó, akkor pedig nagyon el vagy tévedve...

Előzmény: matekezameta (40)
ZULLU Creative Commons License 2002.08.02 0 0 41
Add fel! 6-10 oldalon még a kérdést se tudod rendesen kifejteni, és hol van az még a választól.
Ha valaki feladatodúl adta, szerintem csak szívatni akar. Vedd poénra, és kamuzz valami a nyolc oldalon...
a ZULLU
Előzmény: Imhoteph (-)
matekezameta Creative Commons License 2002.08.02 0 0 40
Nem is kell szapulni a keresztény hitet. Vélem, nincs fundamentuma, de ettől még valami hitnek lenni kell, mert az embernek olyan a hit, mint a piritós, előveszi, ha nincs más. Rég elvesztette a bázisát, de Istenem, ettől még rászorulhat. Ha nagyon kemény akarnék lenni, azt mondtanám, hogy ócska, bazári pótlék, amit a média éltet.

Azt is mondom, hogy jó van ez így, és azt is mondom, hogy nagyon nincs ez így jól. Buta az ember. Sötét. Kellene neki a lajtorja, de sikeresen, az európai civilizációban nyekkre vágta magát az egyház is, és sajnos a vallás is. Talán ez utóbbi még nem annyira.

Számomra az európai civilizáció a harmincéves háború hullahegyeit jelenti, a francia forradalom, Napoleon hullahegyeit, a cinizmus kultúráját, ahol csaknem megőrült egy Bartók Béla, ahol szétszakadt a zene, ahol Theodor Adorno megjósolta, hogy a gázkamrák után nem lehetséges többé művészet és irodalom, szóval számomra az európai kultúra egy szeméthegy.

Tehát ismétlem, számomra az eurpai kultúra egy szeméthegy. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem szeretek a fürdőkádban, vagy a fotelben Mozartot hallgatni.

Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.02 0 0 39
...lyól írod, én nem is szapulni kívntam a kereszténységet, mert mire lenne jó, csak épp azért írtam őket, mert itt ilyenek erénycsőszködnek, gondoltam jobban megértik...
Előzmény: Traffic Circus (38)
Traffic Circus Creative Commons License 2002.08.02 0 0 38
A lopás, csalás, paráználkodás stb. bűne egy adott társadalomban, közösségben az adott 'fejlettségi' fokon valamiféle felsőbb hatalom bevonásával szabályozható, és általában szabályozzák is, legyenek azok napimádók, többistenhitűek, vagy egészen 'primitív' formációkban hívők. Ennek semmi köze a kereszténységhez. Ahol poligámia van, ott egész másként vetődik fel a paráználkodás kérdése, éppúgy, ahol közösségi tulajdon van másként szemlélik a lopást, minden attól függ mik a szabályok, és ehhez rendelik hozzá a felsőbb hatalmakat, illetve osztják ki a szerepeket.

A kereszténységgel szvsz az a probléma, hogy a manuális vezérlést felváltotta a jogrendszer automatizmusa, és általában az állam, az Isten magánügy, és ez így édeskevés. A hit elvesztette a fundamentumát, a szimbólumait, a közösségét, tehát már csak egészen áttételesen hit. Nincs önszervező ereje.

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.29 0 0 37
...milyen bájos kis mondat:

Mindenki lopna, csalna, kivánná felebarátját, feleségét, stb.

Ugyen nem gondolod komolyan, hogy ezek csak a nem-keresztényekre jellemző ténykedések? Ugye tudod, hogy teljesen egyforma arányban válnak keresztények és nem azok?

...és ugye nem a sértődés jön, amikor azt merem leírni, hogy csupn mivel nincs kaporszakállú, csak azért nem tojik a hívei fejére?

...csak mert ha lenne, akkor a lehető leggonoszabb leheten csak, látva teremtényei általa elindított ténykedését...

Mert ugye nem akarsz olyat mondani, hogy csak a jó származna a "mindenható" kaporszakállútól - már ha létezne, nem csak hinni kéne -, hanem a rossz is?

Előzmény: Imhoteph (34)
req999 Creative Commons License 2002.07.29 0 0 36
A természet a lehető legkisebb energiafelhasználásra törekszik, tehát baromi lusta, azt szeretné, hogy mindent a lehető legolcsóbban tudjon megszerezni.
Ha az ember csak úgy, él bele a vakvilágba és nem törődve senkivel és semmivel azt teszi, amihez épp kedve szottyan, elég nagy pofáraesések érhetik. Éppen ezért elkezdhet egyezkedni a többiekkel, bizonyos engedményeket tehet. Elfogadhatja, hogy bizonyos dolgokat nem tesz meg (például nem gyilkol csak úgy), mert így van némi esélye arra, hogy mások is így tesznek majd, és akkor nem kell folyamatosan, még alvás közben is figyelnie arra, nehogy valaki lemészárolja. Kényelmesebb így. Nevezhetjük ezt a kényelmet istennek is.

Jelenleg mindenki lop, csal, kívánja a felebarátja feleségét és satöbbi. Nagyon egyszerű oka van ennek: ilyen az ember természete, és a vallások zöme nem önálló gondolkodásra buzdít, nem tanít meg arra, hogy hogyan ismerd föl, hogy mennyire jó lesz neked, ha betartasz bizonyos dolgokat, hanem csak mindenféle dogmákat sulykolnak az emberekbe, amik alól kezdetleges fantáziával is kibúvókat lehet találni.

actionman Creative Commons License 2002.07.29 0 0 35
Es ebbol a szempontbol kulonbozik a mi vilagunk az akkoritol ?

ActionMan

Imhoteph Creative Commons License 2002.07.29 0 0 34
Nem is hiszitek el, de napok óta miattatok járok a fórumra :) Élvezet titeket olvasni, örülök, hogy partnerek vagytok a témában.

Arra gondoltam, hogy átvitt értelemben nézhetjük úgyis, hogy Isten nélkül egészen elfajult volna régebben az emberiség. Arra gondolok most itt kizárólag, hogy volt pl ez a 12 pont, vagy 10 parancsolat, vagy ilyesmi.
Abban le vannak irva ugye a legfontosabb erkölcsi normák. Ezt akkor, ott be kellett tartatni az emberekkel, mert anarchia lett volna. Nemazért mondom, nem készülök papnak (még ha a nevem ezt is sugallja) de rendkivül fontos dolgokat foglalt össze az öreg kaporszakállú azokban a pontokban. Gondoljátok csak végig, mi lenne, ha mára nem alakultak volna ezek a normák (parancsolatok) törvénnyé?
Mindenki lopna, csalna, kivánná felebarátját, feleségét, stb.

Tehát ott, akkor, és a rákövetkezö néhány évszázadban bizony szükség volt Istenre, és szavára.

actionman Creative Commons License 2002.07.29 0 0 33
Ha nem vagy hivo, akkor miert citalod folyton a Szentirast ?

ActionMan

Előzmény: Paleokrites (30)
vészkombájn Creative Commons License 2002.07.29 0 0 32
én ateista vagyok, de ennek ellenére nagyon fontosnak tartom, hogy legyen isten. mert aki hisz benne, akkor ha nem lenne, annak mi maradna? ezt egy nagyon fontos mentálhiégénés kérdésnek tartom.
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.27 0 0 31
OFF
=:))) ojjé, akkor rád-találtam :-)))

Kösz, hogy nem halok meg hülyén, és bocs, ha rosszat szóltam...

Paleokrites Creative Commons License 2002.07.27 0 0 30
Kedves Elnyomott!

Én nem vagyok hívő.........., sem vallásos meggyőződésű........, főleg felekezet orientált szektás gondolkodású beképzelt túlvilágra igyekvő félszellemi lény! :)))

Azért köszi, hogy hozzászóltál! :))
Üdv: Paleo

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.27 0 0 29
Kedves Paleo...

...bocsáss meg nekem, de van akinek nagyon ritkán van szüksége fájdalomcsillapítóra, mert egészséges, s van olyan is, aki inkább nem szedi be, mert az a könnyebb út... s igen, vannak sokan, akik a fájdalomcsillapítót szenvedélybetegként szedik... lásd kábszerek...

Fontos, hogy Isten mit mondana erre a Topic cimre nézve....???? :)))

...látod ez Neked fontos, mert hiszel - sőt, talán meg is vagy győződve létezéséről, amire ugye a lépcsőmászó nevű nick azt mondta, hogy nem létezik, pontosabban nem úgy, ahogy a létezők léteznek - a Te keresztény Istenedben, nekem nem, mert az én meggyőződésem az, hogy amit bárki megtapasztalhat hit nélkül, az létezhet csak, így semilyen isten nem létezhet, mert mindolyan volt eddig, hogy nem tapasztalhatta meg senki.. amolyan rejtőzködők...

A Teremtéskor Isten kijelentette

...nem, kedve Paleo, ezt nem Isten jelentette ki, hanem csupán ősi időkbe visszanyúló emlékeink vannak arról, hogy valaki ezt állította...

...utolsó mondatod viszont nagyon jó, főleg az idézőjel miatt :-)))

Legyenek jó napjaid!

Előzmény: Paleokrites (28)
Paleokrites Creative Commons License 2002.07.27 0 0 28
Kedves Imhoteph !

A Bibliai értelemben, avagy egy Egyetemes Istenképben gondolkodva??????.......

Szükséges é a fájdalomcsillapító, a pénz, az egészség és a jólét az embernek?.....: válasz erre a kérdésre sem egyszerű ma....! Énnekem ; IGEN !..., de kinek milyen igénye, beidegződése, elvárása és hitrendszere van erre....
Fontos, hogy Isten mit mondana erre a Topic cimre nézve....???? :)))
A Teremtéskor Isten kijelentette, hogy " sokasodjatok , szaporodjatok és hajtsátok birodalmatok alá a földet és uralkodjatok minden élőlényeken.........." Tehát az embernek egyedül kellett elvégeznie a "munkát"....
Mikor is van az embernek szüksége Istenre.......?
Mindenkinek egy egyéni válasz szükségeltetik.....
A vallásos hívő felekezetorientált pszihés teológiáknak meg van a maga nemében a " Jó Válasza"....

Üdv: Paleo

cthulhu9669 Creative Commons License 2002.07.26 0 0 27
Nem tudom láttátok-e az Íéletnap-ot, de volt benne egy érdekes és elgondolkodtató gondolatmenet:
Ha valami jó történik veled az isten műve, ha pedig valami rossz, akkor isten útjai kifürkészhetetlenek...
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.26 0 0 26
:-)
OFF
...valójában nem elnyomnak, csak egyszer kiteremtettek hamis vádak alapján - bocsánatot kért egy év múlva, aki megvádolt -, így lettem elnyomott :-)))
Előzmény: Imhoteph (24)
candleinthedark Creative Commons License 2002.07.26 0 0 25
Ez az oldal masrol sem szol...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!