mi is utaztunk Neckermennal, Travel Servicével Zakyra. Azóta sem találtam sehol kb.: 4x8 cm-es szendvicset..., igaz a gépen hangsúlyozták, hogy az utazási iroda által megrendelt ételt szolgálják fel, úgy emlékszem nem a Neckermann bérelte a gépet.
A neckermannal voltunk még régebben Krétán, foglaltunk többször csak szállást, nekünk nem volt gond sose velük, sőt a Zaky-s utazáson még itthonról kértem a szobába virágbekészítést, nagyon rendben volt, sőt külön engedélyt is kértek, hogy a repülön hazahozhassuk.
Tavaly csak az rettentett el, hogy ahová utazni akartunk, oda nagyon lehetetlen időpontban ment a repülő.
Neckermann-nal utaztunk Zakynthosra és Krétára is.
Az irodával meg vagyunk elégedve.
Még 96-ban utaztam Velük Krétára és amikor 2004-ben felhívtam az irodát, a hölgy emlékezett rám!. Ez a kecskeméti iroda.
Zakynthos Malévval - pontosan mentünk, jöttünk. Az ellátás nagyon-nagyon szegényes.
Kréta - Travel Service. Kifelé utazás előtt 2 nappal hívott az iroda, hogy később indul a gép a tervezettnél. De az akkor megadott időben indultunk! Visszafelé csak a reptéren tudtuk meg a késést, amitöbbször változott. Kaptunk bónt, amire ihattunk!
A gépek egyformák voltak. Az ellátás Travel Service-nél csúcs, a Malév a nyomába sem léphet(ett)!
Charterjáratnál a késés szinte biztos szerintem. Ez a Malévra épp úgy igaz, mint a többire! Hogy nem volt késés, eddig csak a zakynthosi járattal fordult elő!
Megnéztem a TUI Magic Life first ajánlatait és íme a légi társaságok:
Bodrum, Dalaman - Sky Europe
Antalya - SunExpress, Atlasjet
Korfu - Sky
Kos - Sky
Kréta - Sky, WizzAir, Travel Service
Ródosz - Sky, Wizz
Burgas - Sky Europe logo
Tehát Malév sehol!
Az, hogy a Neckermann a Travel Service-szel repül még mindig jobb, mint Karthago valami Nouvelles.... nevesincs céggel. Ezt egy ismerősöm kifogta, szörnyű volt, elmondása szerint maga a gép is, a majd' 1 napos késéről nem is beszélve!
Mi most jöttünk haza Kosról. Idén harmadszor utaztunk velük, de nem azért, mert annyira jók, hanem, mert nincs más. A fakultatív utakat magunknak intézzük kint, mert kb harmad áron lehet megoldani. Pl. Autó a Neckermanntól 70 euro/nap ugyanaz egyénileg 30/nap. szigetkörút 36 euro/fő Az előbb említett autóban 4-en elférünk és 12 euróból megúsztuk a benzint. Budrum 46 euro. A kikötőből illetékekkel együtt 17 euro. Szomszédos szigetek 46 euro helyi irodánál 20 euro, gyerekeknek ingyen. Az idegenvezetőik csapnivalóak, én többet szoktam tudni, pedig csak az interneten nézek szét és elolvasok egy utikönyvet. De ki mást válasszunk? Van tippetek?
Hát, erre (különösen a vastagon szedett részre) válaszoltam én, hogy menjél saját szervezésben, mert az mindenképpen alternatíva. De ha neked jó a rosszabb, de biztos, mint a jobb, de kevésbé biztos (persze ez a "kevésbé biztos" nagyon relatív), akkor csak add oda pénzedet olyan embereknek, akik magasról tesznek arra, hogy te hogyan nyaralsz. Azért szívesen.
Teljesen igazad van! Mindenkinek más az elképzelése a tökéletes nyaralásról. És egy fillérrel sem került többe, mint amit rászántunk. Nagyon jó volt Koson az idén és még szeretnék visszamenni, mert bár elég kicsi a sziget, mégsem volt elég egy hét. Rengeteg látnivaló van és a körülötte levő kis szigeteket is érdemes megnézni.
Ha véletlenül megegyeznétek abban, hogy ki nyaral ügyesebben, utánna azt is döntsétek el, hogy melyikőtök a szebb!:-))
Olyan egyszerü. Van aki azt szereti, ha egy utazási iroda által jól megszervezett utazáson vehet részt, van aki magának szeret szervezni. Tudjátok! Kinek a pap, kinek a papné (nekem meg a lyányuk, ha már elmult 18:-))))
Nem volt elrontva a nyaralásom semmi ilyet nem írtam. Háromszor voltunk a Neckermann-nal és a nyaralások minden percét élveztem, és elégedett voltam a szállodákkal. A fakultatív utakról írtam, hogy jobb magánszervezésben. De én nem szeretek elindulni a vakvilágba, hogy "majd találok egy jó szállodát"!
Amit írtál, az az első betütől az utolsóig marhaság. Nem vagyok hippi, a polgári foglalkozásom és k+f vezető egy sztechnikai cégnél. Saját gyerekem ugyan nincs, de a páromnak van egy, őt szoktuk vinni így (tehát tudom, miről van szó), és bár ezen a nyaraláson nem volt velünk, de összesen kilencen voltunk, ebből egy 10 hónapos és egy két éves, és rettentően élvezték.
Azt azért hadd kérdezzem meg, hogy te azért gürizel egész évben, hogy egy hét elbaszott nyaralás után elégedetlenkedhessél amiért a Neckermann nem azt hozta, amit mondott? Abból a pénzből, amiből egy hétig rosszul nyaralsz, nyaralhatnál két hétig egy kis odafigyeléssel, és garantáltan többet érne az egész.
Egyszer majd lesz neked is gyereked, akivel ezt nem lehet magcsinálni, és valószínüleg te is kinősz a hippi korszakodból (bár ez sajnos nem mindenkivel történik meg). Amikor 1 hét szabit kapok egész évben azt nem az utazással akarom tölteni. Felülök egy gépre és ott vagyok! Jó neked, hogy ilyen kötetlen a munkaidőd!
A Neckermann katalógusban úgy hirdetik Lignanóban a pl. strandbelépőt, hogy ez a cég ajándéka. Holott minden kétcsillagos és a fölötti szállodák adnak ilyen strand servicet. Tapasztalatom szerint a Neckermann árai és a hotel listaárai (internetes honlapukon) kb. megegyeznek. Viszont rengeteg szállodában van különféle akció (háromat fizet négyet kap ) Igy viszont sokkal jobban járunk.
Elrepülsz fapadossal Athénig, felülsz a kosi :-) kompra, amely asszem este indul és reggel ér oda.
"Legalábbis tavaly az ismerőseink Krétán több pénzből jöttek ki, mint mi és ők is a bérelt autóban töltötték az első éjszakát, mert a charterek általában este indulnak, és lehetetlen időpontokban érnek ki."
Augusztusban dél-Krétán (Lendas) egy háromágyas, szerényebb szoba volt 25 euró egy éjszakára. Kalamakiban ugyanez 28, Sougiában egy kicsit komfortosabb 35. Ha ezt kiszámolod két személyre, kiderül, hogy egy hétre (7 éjszaka) 175-245 euró/2 ember, azaz 22000-30000 forint között mozog egy ember szállásköltsége, amihez ha hozzáveszel egy 20000 forintos fapadosjegyet és egy 12000 forintos kompjegyet, akkor 44000-52000 forint egy hét. Két hét pedig 66000-72000 között jön ki/fő. Tegyük fel, hogy nem autózol vagy motorozol, hanem buszozol/taxizol a célállomásig (simán meg lehet tenni, a taxi Lendasig pl. 80 euró, busz Sougiáig 15 euró), akkor erre még rájön olyan 8000-15000 forint utiköltség, tehát a legdrágább verzióban is kijön 85e/főből kétheti krétai nyaralás (út+szállás), főidényben. Ugyanezt a Neckermann olyan 230000 forinttól árulja, ráadásul fos, turistadömpinges helyeken, átbaszós stílusban. Miről beszélünk hát?
Hogy érjek oda a szigetre reggel, ha hetente 2 repülő megy. Az egyik 17.50-ko, a másik 19.20-kor és mind a kettő hétfőn. (Az idén Koson voltunk ez volt a menetrend). De ezen kívül semmi más szolgáltatást nem vettünk igénybe. Ha elolvastad a hozzászólásom láthattad, hogy pont arról írtam mennyivel olcsóbban úsztuk meg a fakultatív utakat és az autóbérlést egyénileg. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy, ha csak repjegyet veszek és ott kezdek szállodát keresgélni, akkor olcsóbb, mint irodával, mert ők eleve olcsóbban kapják a szobákat, mert egész szezonra lekötik és e repülőjegy is drágább, ha csak azt veszed meg náluk. Legalábbis tavaly az ismerőseink Krétán több pénzből jöttek ki, mint mi és ők is a bérelt autóban töltötték az első éjszakát, mert a charterek általában este indulnak, és lehetetlen időpontokban érnek ki. Mi ezt gyerekkel nem nagyon tudjuk megtenni.
Arról nem is beszélve, hogy a katalógusban szereplő fényképek sokszor rendkivül csalókák. Mi az idén nyáron az interneten lebeszéltünk egy lignanói szállodát, ami a Neckermann katalógusban is szerepelt. Kint láttuk, hogy a szoba olyan kicsi volt, hogy gyakorlatilag nem lehetett elférni. Mivel nem fizettünk előleget, odébbálltunk és tőle 50 méterre ugyanolyan áron gyönyörű helyet találtunk. Ezt nem csinálhatod meg, ha befizettél pl. a Neckermannál.
Azt hiszem, félreértesz valamit. Egyénileg utazni nem _kaland_, hogy most akkor menjünk bele a semmibe, hanem az azt jelenti, hogy magad tervezed meg az utadat. A legtöbb ember azt az energiát, amelyet a különböző utazási irodák ajánlatának a mérlegelésével "elfogyaszt", tölthetné a Lonely Planet, a Rough Guide könyvek lapozgatásával, esetleg az internetet böngészve, és magának szervezve az utat, megspórolva az ár 1/4-ét (minimum).
Igazad van, az emberek Magyarországon ezeregy ok miatt nem mernek nekivágni saját szervezésben a nagyvilágnak, és ebből a legfontosabb talán az, hogy fel sem merül bennük, hogy lehet így is. A birkaszellem, az kergeti az emebereket ilyen kínos helyzetekbe, amelyeket a Neckermann megenged magának. Ha pofázok, akkor azért teszem, hogy az embereknek eszükbe jusson egyáltalán ez.