Keresés

Részletes keresés

Soká Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2940
Nem :)

egyébként mivel húztad volna vissza? - harapófogóval? :)
Előzmény: Raffaello21 (2939)
Raffaello21 Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2939

Sziasztok, most vettem egy Canon G7 et, és lenne egy oltári hülye kérdésem.

Ha fényképeztem, és 6x os optikai zoomon volt, és miután elkészült a kép, nem húztam vissza az optikát, csak kikapcsoltam (elvileg és gyakorlatilag is magától húzta vissza), nem tesz e rosszat ez az optikának, vagy a mechanikájának?.

Üdv,

Rafi

Soká Creative Commons License 2007.02.16 0 0 2938
Azt hiszem én legutóbb Garfildka topiktárstól vettem aksit, igaz a 350D-be. Érdemes megkérdezni valamelyik élőbb Canonos topikban.
Áh, és eszembe jutott, itt is vettem régen: http://akkumulator.fw.hu/
(lehet, hogy már nem él?)
Előzmény: GPS (2937)
GPS Creative Commons License 2007.02.16 0 0 2937

Akku-szakmában sajnos nincsenek nagy árzuhanások. A 6310i-s telómba szinte centre ugyanannyiba kerül az eredeti aksi - mint évekkel ezelőtt.

Igaz - én csak szaküzletekben néztem a g1-es akkut - de akkor (2004 elején) bizony 20 és 37 ezer közötti árakat kaptam. Felüdülés volt a GP-sek 9 rugós ára .-)))

.

Előzmény: Frajti (2936)
Frajti Creative Commons License 2007.02.16 0 0 2936
Mikor vettem a G3mam, 3,5 éve lassan, már akkor volt 5500-6000ért. Gondolom ez se felfele mozgott... Igaz, ami igaz, nekem még az eredeti van benne : )
Előzmény: GPS (2935)
GPS Creative Commons License 2007.02.16 0 0 2935

Hol és mennyiért lehet olcsó és jó aksit venni a G-be?

Amikor én vettem 9 rugóért a GP-sektől (Voltaker Kft.) - akkor kerek 20 k-ba került az MM-be...és 37 ezerbe (nem elírás) a West-End egyik puccos fotó-szalonjában...persze csak két hét múlva...mert "be kell rendelni", ugye.

Szóval érdekelne, hogy mennyíért pocsékolnak ma egy noname aksit ?

.

Előzmény: Soká (2933)
GPS Creative Commons License 2007.02.13 0 0 2934

Szerintem nem lehet (pontosan) megítélni az élességet a kijelzőről. De nem is nagyon kell - hisz az AF igen jól műxik.

Többszáz képből itt-ott ront el csak egyet-kettőt (fókuszilag) - azt is inkább az elkapkodott exponáláskor.

Én az időigényesebb "gombnyomásra-fokuszolást" használom - mert az "állandó" üzemmód rettenetesen koptatja a mechanikát - hisz bármerre forgatod a gépet - az kérdezés nélkül és állandóan állítgatja az élességet - feleslegesen.

Még az igen ritkán használt (idő-rekesz)"kézi beállításnál" se nagyon kell a kijelző - mert a fenti LCD tájékoztat az érték-párról - az meg mindent elmond a fotósnak.

.

Előzmény: Soká (2933)
Soká Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2933
Én mindig a kijelzőt figyelve fotóztam, már csak azért is, hogy lássam (már amennyire látni lehet egyáltalán...) az élességet.
Aksit lehet venni jóval olcsóbban is, noname kínait, én nem panaszkodtam az élettartamára.
Előzmény: GPS (2932)
GPS Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2932

Lehet, hogy ma hihetetlen - de azért úgy '99 tájt még mutatványnak számított egy 3 Mpx-es digi gép - egy (vidéki) megyei napilap portáján.

Utánanéztem - nekem 2003 januárjában adta el - akkor már vett neki a cég valami belépő szintű SLR kamcsit (jó drágán) - amit valamiért nagyon nem tudott megszeretni. Persze - a G-k azok sokmindenre jók - csak "sorozat-lövésre" nem.

Jó hogy említetted a lagzizást - ugyanis a fickó minden hétvégén müvelte - de bárhová elment ahová hívták - annyira "jól" megfizették a lapnál. A neve közismert volt a lapból - állandóan akadt melója a kis "G1-es harcossal".

Becsületére szóljon, hogy sem kopcsi nem volt a sarkokon - de még a kijelzőt is csak akkor használta, ha fejfelől kellett lőnni.

Ez utóbbit főleg akku-kímélési okokból.

Egyébként én is metanultam keresőből fotózni - nagyon ritkán hajtom ki a kijelzőt - nem is lötyög - nem is szakadozik.

Akku meg GP van benne - 9 rugóért vettem a Szőnyi utcában - harmadik éve kifogástalan - jobb mint az eredeti.

.

Előzmény: Soká (2931)
Soká Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2931
Kedves GPS!
Igen, ilyen is van.
De az a "profi" aki G1-el "nyomult", az azért nem a szakma csúcsa... Én róla beszéltem.
Ha ez volt a főgépe, akkor az azért "árulkodó" számomra, ha meg másodgép, akkor az csökkenti az exposzámot.

Természetesen egy esküvőn sok kép készül, mert ott az a lényeg, hogy mindenkiről legyen kép, de egy médiamunkás fotográfus saját tapasztalataim szerint azért nem lő hetente 1500-at. Pontosabban csak kevesen, akiknek tényleg sok a munkájuk és nem is foglalkoznak a képek utómunkálataival.
Persze ezen ne vitatkozzunk, én csak tippeltem, hogy hány km lehet a gépedben :)

A sok fotó és gyors exponálás egyébként nem feltétlenül jár együtt. A Gszéria esetében gyors exposorozatról meg inkább ne beszéljünk :)
Előzmény: GPS (2930)
GPS Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2930

A 3 évet igen jól megtippelted - tényleg kb. ennyit nyúzta a sajtós-fickó.

De a többi kérdésben azt hiszem másképp tudjuk a dolgot.

Azt mondád: "....a profinak az is az ismérve, hogy nem kattintgat annyit feleslegesen, mint az amtőrök...)"

Húhh de nem így van ez - ha tudnád. Pont fordítva műxik a dolog náluk. Ezeknek az első (és legelső) szempont gép-választásnál: a "tüzelési sebesség".

Vagyis hány kép/sec. -et fal be a masina ha megnyomják "sortüzelő-gombot"?

Lexarják a nagy megapixelt - mert egy "terepes" (vagyis nem studiós) fotósnak csak nyűg minden, ami 3 Mpx felett van. Még annyi sem kerül nyomtatásra - de legalább van miből crop-olni.

Egy óvoda-megnyitó az minimum 50-80 kép...de egy szoboravatás (politikusokkal) - felmegy akár 200-ra is. Mert soha nem lehet tudni, hogy hányadik kép lesz a "zseniális alkotás".

És egy ilyen fickónak 3-4 helyszíne van - naponta + tüzek, balesetek, ilyesmik.

Egy futball-mecsről ne is beszéljünk. Amikor "helyzet" van - meghúzzák a gép "ravaszát" - és ami a csövön kifér....annyi képet csinálnak. 15-20 kártyát és 4-5 akkut tartanak a táska külső zsebében - ballról az üreseket - jobbról a teliket.

De a studió-munka sem különb. Ameddig megszületik egy cover-, vagy center-fold kép - nem ritkán 1-2 ezer (egy alkalommal készült !!!) képből válogatnak. Beállítják a csajt vonaglani - és begyújtják a "sorozat-lövészetet". Oszt csak jó lesz valamelyik.

Még a filmes világban is járt a profi gépekhez az elektomos automata filmtovábbitó és sorozat-exponáló szuper-kazetta - amibe 400 képkocka fért - egy szúrásból.

.

Előzmény: Soká (2929)
Soká Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2929
A 250ezret én kicsit túlzásnak érzem.
Ha Te négy éve vetted, akkor az előző gazdi használhatta kb. 3 évig. Még egy sajtófotós sem lő el minden nap 200 expót. (hiába sok a fotóznivalója egy hivatásosnak, azért a profinak az is az ismérve, hogy nem kattintgat annyit feleslegesen, mint az amtőrök...)

Szerintem a gépben 80-150ezer kép lehet maximum. Ez persze részemről nem más mint tipp. Én, elég sokat fényképezve, három év alatt 40ezret lőttem a G2-vel. (A 350D-vel ennek már "csak" a felét.)

Hogy hány kattintás az élettartama a gépeinknek, nem tudom, de szerintem határozottan több, mint a tükörreflexeseknek, egyszerűen azért mert nincs benne annyi és akkora mechanika.
Én azt tippelném, hogy 100.000 körül van.
Nálam a kihajtható LCD lötyögősségén érzékelhető a viseltessége. No meg a sarkok kopottságán.

Szervízben nem tudják megmondani hogy ellenőrizhető-e az expószám? - egy telefont megérne.
Előzmény: GPS (2928)
GPS Creative Commons License 2007.02.12 0 0 2928

Kedves kollegák !!!! Lenne nekem egy fura kérdésem:

Mennyi szerintetek a becsülhető élettartama egy ilyen G-kategóriás masinának ?

Mármint "kattintás-számra" és nem időre - természetesen.

Én ugyanis több mint 4 éve vettem egy G1 -est - használtan.

Annyira használtan, hogy a lehető legrosszabb kézből - egy (napilapos) sajtó-fotóstól vettem.

Az addig ezzel kereste a kenyerét (ami az ő esetében napi 200 képet jelentett - minimum).

Csak a Jóisten tudja, hány százezer kattanás volt már benne - pláne, hogy a sajtós-fickó is már használtan vette - egy némettől.

Most rendeztem a fotóimat (ACDSee-t használok) - és döbbenet: 2003 óta  (civil-amatőrként) már én is belenyomtam több mint14 ezer !!! kattanást.

Kérdés: hol a határ? Ebbe a gépbe van már minimó negyed millió kattanás (de inkább több) - és ma is tökéletesen műxik mindene - kijelzője tökéletes, nincsenek fura hangok a motoroktól, nem akad, nem hibázik egy szálat sem.

De vajon meddig? Szerintetek?

.

nimola Creative Commons License 2007.01.03 0 0 2927

Sziasztok!

Ha van elado G2 valakinek, keressen meg emailben legyen szives. Üdv. n.

Soká Creative Commons License 2006.12.14 0 0 2926
Sajnos nem tudok a kérdésedre válaszolni, ezt egy optikustól kellene megkérdezni. Viszont ezek a rétegek nem azért vannak rajta, hogy bosszantsák a felhasználót, lehet, hogyha leszeded, akkor a különféle tükröződések és ki tudja mik fogják keseríteni az életedet.
Szerintem ez a probléma már nem G2 specifikus, érdemes valami általánosabb topikban érdeklődni.
Előzmény: ANONYMOUS (2925)
ANONYMOUS Creative Commons License 2006.12.14 0 0 2925
Hello.

a kép közepén van a problémás folt és ezek a kép 100%-os részletei.
végülis annyira nem egetveröen zavaro csak hát mégis ott van.
azota probáltam még különbözö higitokkal oldoszerekkel de nem jött le és a védöbevonat is megmaradt,viszont lehet hogy ez a folt a védöbevonat sérülése miatt van vagyis az lencsén láthato szutyok az a réteg "gyürödése". ezt a réteget nem lehet valahogy eltávolitan "lecsiszolni" polirozni?
Előzmény: Soká (2923)
Soká Creative Commons License 2006.11.22 0 0 2924
szervíz - szerviz
Előzmény: Soká (2923)
Soká Creative Commons License 2006.11.22 0 0 2923
Bocs, ANONYMOUS, elfelejtettem benézni ide...
Szerintem a szervíz "megoldotta" a problémához való viszonyulásodat... Rablás...

A belinkelt fotókból csak az nem derül ki, hogy a képmező mely részén jelentkezik a probléma, illetve, hogy a kivágott részletek az eredeti kép 100%-os részletei-e? mert ha a probléma tényleg "csak" ekkora, az talán elviselhető, főleg ha a képmező nem legfrekventáltabb helyén jelentkezik.
Amit leírtál (vízkőoldó és társai) elég dúúúrva :) még jó ha maradt valami a védőbevonatokból...
Előzmény: ANONYMOUS (2915)
amatörke Creative Commons License 2006.11.10 0 0 2922
Köszi!
handras Creative Commons License 2006.11.10 0 0 2921
WC-DC58 nagylátó ,TC-DC58 tele
Előzmény: amatörke (2920)
amatörke Creative Commons License 2006.11.10 0 0 2920

milyen obi konverter van a g2-höz? mert itt a net-en csak G3-hoz láttam és a Canon oldalán nincsen semi féle ilyen adat!

ötfelezős Creative Commons License 2006.11.09 0 0 2919
Most fedeztem fel, van itt Rawshooter Premium 2006 topic is...
Előzmény: Soká (2904)
Frajti Creative Commons License 2006.11.09 0 0 2918
na ebből majdnem kijön két G3 : D : (
Előzmény: ANONYMOUS (2916)
Százbolha Creative Commons License 2006.11.09 0 0 2917

pillanatragasztó?

jobb esetben csak gyanta. Ez utóbbi alkoholos áztatással lejön.

Előzmény: ANONYMOUS (2911)
ANONYMOUS Creative Commons License 2006.11.09 0 0 2916
Ja és azt mondták a szervizben,hogy akomplet optikai egységet cserélik, csak a lencsét nem ez igy 65000lenne.
ANONYMOUS Creative Commons License 2006.11.09 0 0 2915
Nem mindig,közelé képeknél 1-2méter ritkán attol függ honnan jön a fény viszont távolinál meg ha zoomolni kell akkor már joval több esetben,de a képeken nem olyan egetveröen zavaró.

Előzmény: Soká (2913)
ANONYMOUS Creative Commons License 2006.11.09 0 0 2914
Már probáltam minden féle tisztítoszerrel,sebbenzinnel,alkohollal,vizkőoldoval,talán kicsit segitett rajta.
Előzmény: handras (2912)
Soká Creative Commons License 2006.11.09 0 0 2913
A kérdésem az lenne, hogy látszik a képeken a hiba hatása? Ha nem vagy csak spec esetekben, akkor talán érdemes "megbarátkozni" vele.
handras Creative Commons License 2006.11.08 0 0 2912
Mivel próbáltad, és egyáltalán nem is változott?
ANONYMOUS Creative Commons License 2006.11.05 0 0 2911
Egyébként ez lenne a gondom vele,ott az a szutyok amit semmivel nem tudok levarázsolni,de azt sem tudom,hogy került oda.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!