Ravensburgba megyek. Úgy tervezem, hogy Sant Pölten után Melk-nél tankolok egyszer, aztán Németorsazágban Siegsdorf-nál még egy, és onnan már csak Ravensburgban.
Egyébként mik a tapasztalatok fogyasztás terén, mennyivel fogyaszt többet autópályán gázból? Amikor legutóbb benzinnel mentem akkor az amúgy 6,6-os átlagom felkúszott 8,5-ra, igaz nem volt tojás a pedálom alatt. J Gázzal hogy kalkuláljak?
Biztosan a Karácsondi úton lévő OIL kútra gondolt,egymás konkurenciái lettek (nemrégen nyílt) nekünk jó mert előtte Gyöngyösön jóval drágább volt a gáz ,a nyitáskor akciók is voltak gondolom elvitt egy csomó kuncsaftot a többitől így egymás után vitték lejebb az árakat,de újabban a Mobil Petrol volt az olcsóbb.Persze érdemes néha oda is átnézni!
Azt hiszem másnap voltam véletlenül arra és ott tankoltam. Ár ugyanannyi volt, de mondja a kutas, hogy a város másik felén van egy kút, ahol 6-8 Ft-tal olcsóbban adják a gázt, csak az nincs fenn a neten.
A múltkoriban volt itt kérdésem a szlovén gáztankolási lehetőségekről.
Nos, a héten Ausztriában és Szlovéniában jártunk. Az osztrákoknál nem láttam gázkutat. Szlovéniában viszont tankoltam is. Muraszombatban a Tisinska ulica 29/d. alatt van egy benzinkút amelynél autógázt is árulnak. A 2-es kútoszlop mellett van a gáztöltési lehetőség. A kútoszlop GPS koordinátája: N 46°39.080 és E 16°08.736
A július 29-i ár: 0,754 €/liter. Ez kártyás fizetéssel 281.42 Ft/€ árfolyamon, 212,15 Ft/literre jött ki. A tankolás önkiszolgáló, de nagyon egyszerű: a töltőfejet csatlakoztatni kell a töltőcsonkra, majd folyamatosan nyomva kell tartani a nagy zöld gombot.
Amikor tele a kocsi tartálya, leáll a számláló, ekkor kell csak elengedni a gombot. A használati utasítás a kútoszlop oldalára magyar nyelven is ki van téve.
Augusztus 2-i magyar gázárak: Zalaegerszeg, Kaszaházi út - Lukoil benzinkút 248,9 Ft/liter (a kutas szerint a környéken a legolcsóbb) Szeged, Etelka sor - Agip benzinkút 212,9 Ft/liter
hello, én balassagyarmat vagyok, de nem tudok elmenni azon a weboldalon.. Tudnál adni egy linket, ahol pontos adatok vannak a nagykürtösi(vagy a környékbeli)gázkutak árairóll??
Van valakinek bármi infója/elképzelése arról mitől ilyen rendkívül olcsó a gáz jelenleg Horvátországban és mennyire lehet ez tartós? 160 Ft / l körül. Éppen autó vásárlása előtt állok és olvastam, hogy itthon már adóztatni tervezik, de ha a horvát ár tartósnak sejthető iszonyatosan megérné benzines autót venni és átalakítani gázosra. Ha nem, akkor dízelt vennék. Valami magyarázat biztosan van erre az elképesztő különbségre. 30 km-re lakok a határtól, így nagyon megérné jelen helyzetben, de fogalmam sincs mennyire lehet alapozni erre.
Tudja-e valaki, hogy Szlovéniában a kutas tankol, vagy önkiszolgálás van?
A jövő héten az Őrségben pihizünk és lesz egy nap amikor átruccanunk Szlovéniába. Muraszombatban néztem egy kutat ami jóval olcsóbb mint a környező magyar kutak. Ha már ott járunk akkor egyúttal tankolnék is.
Hát igen, én is rég voltam szlovákiába tankolni, de nem gazdagítom a gyarmati Mol-t sem, az egyik legdrágább Mo.-n. Mindig úgy intézem a dolgot, hogy hazafele megtankolok valahol. Pl.:Dunakeszi-n, Vácon vagy Szödligeten.
Hát igen mindenki ezt a Nagykürtöst ajánlja,ez oda-vissza 40km akár még vállalható is lenne ez kb 10%-a a agázos hatótávomnak,beszereléskor 39l-es pótkeréktartály mellett döntöttem(31.8l a töltet) mondván az amúgy sem túl nagy csomagtartóból (Toyota corolla 1994')már ne vegyek el sokat meg úgyis sűrűn tudok Mo.-n tankolni van már kút bőven.No ezt beszívtam,most simán a legnagyobb hengeres tartályt rakatnám ami csak bafér.Januárba szerelték be 14000km-t mentem vele kb. még 7000-et kéne beletenni hogy bejöjjön az ára akkor 0-an ki tudnék szállni belőle talán ez meg is lesz.Azért sajnálom mert teljesen elégedett vagyok a rendszerrel 1rosszat sem tudok rá mondani.Megváltoztatta a mélyen dieseles vallásomat is,már azon is gondolkodtam hogy a másik fiatalabb diesel autómat ha cserélem tuti benzinesre váltom és már ugrik is bele a gáz.De jó hogy nem kapkodtam el!
Balassagyarmathoz legközelebb én Nagy Kürtösön tankolok! Ide 20 km, Slovnaft kút, magyarul is beszélnek, Otp-s bankártyával én simán tudok fizetni. Nincs közel, de a jövöre tekintettel jól fog jönni.