Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.06 0 0 4287
Szerintetek...érdemes bármilyen üzleti vállalkozást indítani a lakótelepen, vagy inkább felejtsem el?

Van pár ötletem (nem kajás, nem kocsma), de eléggé úgy látom, hogy nemigen megy semmi. Napközben van egyáltalán itt valaki, vagy csak reggel és este?
borzimorzi Creative Commons License 2009.12.31 0 0 4286
Ja, hát nem is olyanoknak akarják eladni, akik hinni akarnak benne, hanem olyanoknak, akik lakni. :-)

De semmi gond, egy jó hónapja beszéltem az asszonykával, meg karácsonykor telefonon, de ott nem jött szóba. Lehet, hogy azóta már nem is aktuális.

A cseréptetősökről sokan azt hiszik, hogy az a csúcs, de sajnos, ez nem igaz. Az itt lakók zöme tapasztalatból tudja, hogy a reggeli és délutáni-esti csúcs miatt a Nánásin és a Pókon is már nagyon komoly a forgalom, a Szentendrein meg mindig is az volt. (Plusz a vonatok is zakatolnak.) A cseréptetősökben tapasztalat szerint nagyobb a zaj, mint a lakótelepnek az északi részén, az iskolától a Duna felé eső részen, amelyek azonban lapostetősek. Ha figyelembe veszed az uralkodó szélirányt, a friss levegő nagyjából É-ÉNY felől jön. A térképen nézve Szentendre és Üröm felől.

A lakótelep déli, Pókhoz közeli része, ahol a cseréptetősök vannak, gyakorlatilag a Szentendrei úti forgalom által gyártott benzingőzt kapja telibe. A legjobban azok járnak, akik minél északabbra laknak, vagyis minél közelebb a Monostorihoz vagy a Kadosához, és lehetőleg minél közelebb a Nánásihoz, csak nem teljesen ott. Az iskola közelében még sajnos el kell viselni a Palicsi felől, a gázfűtéses minilakótelepről jövő égéstermék-szagot.

A lakótelep legjobb, legtisztább levegőjű és leghalkabb része tehát a híresztelésekkel ellentétben nem a cseréptetős rész. Hanem a Csónakház, a Vitorla meg a Pákász utcák.

No, mindegy, az a szép nagy, napfényes fürdő el fogja adni a barátnőmék lakását, abban hiba nem lesz. Bár, ha egy csepp esze van a csajnak, akkor majd tavasszal fotózza és kezdi hirdetni, mikor már zöldek a fák az ablakok előtt. Ez az egész környék akkor a legszebb.

Sok sikert Neked az új esztendőre, csinálj jó vásárt!

Csót:
b
Előzmény: mackofej5 (4285)
mackofej5 Creative Commons License 2009.12.31 0 0 4285
Köszi, de az átalakított lakásban nem hiszek, bocsi. Meg hát ha 80nm2 akkor nem cseréptetős, én (izé mi) meg abba költözné(n)k. BÚÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉK!
Előzmény: borzimorzi (4284)
borzimorzi Creative Commons License 2009.12.31 0 0 4284
Barátosném és a férje szintén eladná a lakását. Már megvették az újat, úgyhogy nem lesz gondod a birtokba lépéssel, hamarosan kiköltöznek. Nem akarod megnézni? 80 nm, extrán kialakítva, tartalék 2. WC, mosókonyha és hatalmas, nagy ablakos, napsütéses fürdő, dupla mosdóval. Egyedülálló a maga nemében. A legtöbb helyen nem adnak engedélyt rendes, nagy ablakos fürdő kialakítására az egyik félszoba helyén, mert alatta lakószoba van. Nekik megadták az engedélyt, mert alatta csak tároló van. (Különösen a sütőjük tetszik, abban soha semmi nem ég oda, nem úgy, mint nálam.) A mosogatógépet sem viszik el. Nekem is tetszik, különben nem ajánlanám. De mi inkább maradunk a konyhafelújításnál egyelőre.

A nickemhez van @index.hu végződésű e-mailem, ha gondolod, írj egy mailt, és megadom a telszámodat az asszonykának. Nem vagyok közvetítő, nem pénzért csinálom, nyugi.

Csót:
b
Előzmény: mackofej5 (4283)
mackofej5 Creative Commons License 2009.12.30 0 0 4283
Írnék én írnék én ide, de hát csak nem akarják nekünk adni a két kinézett lakásból legalább az egyiket. Illetve az egyiket csak hónapok múlva tudják (mi meg nagyon költöznénk, meg hát hova szerződjünk most ha csak hónapok múlva...) a másik még tárgyalás alatt. Talán jövő héten találka a tulajjal. A piklibe.Talán jövő héten...
borzimorzi Creative Commons License 2009.12.27 0 0 4282
Akut bejglimérgezése van a fél országnak.
Csót:
b
Előzmény: duribundi (4281)
duribundi Creative Commons License 2009.12.27 0 0 4281
Nem ír senki a fórumba?
Hülyesamu Creative Commons License 2009.12.09 0 0 4280
Köszi!
Előzmény: duribundi (4279)
duribundi Creative Commons License 2009.12.09 0 0 4279
Szia Hülyesamu!
Telefonon tudod megadni a mérőóra állást. (0680202938)
Automata hang irányít,hogy mit tegyél.
A villamosenergia havi számláról kell bediktálni a fogyasztási hely azonosítót.(bal felső sarok) Utána a mérőóra állást.
Péter
Előzmény: Hülyesamu (4268)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.30 0 0 4278
Az szerintem inkább egy diszkrét kupleráj volt, úgy tudom "műszaki okok" miatt zárt be. :-)
Előzmény: MickyMouse20 (4276)
MickyMouse20 Creative Commons License 2009.11.24 0 0 4276
Tudtok valami a Posta mellett lévő épületről a HÉV-megállónál? Valami bulihelyféleségnek indult, de hónapok óta nincs ott semmi mozgás, annyira, hogy már betűket is loptak le a cégérről. blu(valami).hu van kiírva az épületre.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.31 0 0 4275
Még annyit, hogy az Auchan-t szombat délelőtt semmiképp ne válaszd :-)))
Előzmény: mackofej5 (4254)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.31 0 0 4274
"Nekem pl. most egy fejlett konferencián _csak_ a lepecsételt sárga sekket fogadták el befizetésnek. Tiszta jövő, mi?"

Ilyen velem is volt egyszer, nem akartak beengedni:-) Ott a regisztrációnál hívtam fel a bankot a fülük hallatára, hogy igazolják a befizetést. Igazolták, ezután bejelentettem a szervezőknek, hogy nem teljesítés miatt most ott azonnal jöhet vissza a részvételi díj, különben minden partnerünknek körbeírjuk mi történt.

Először vezetőnő érkezett, hogy jajj hát de tényleg elnézést, mi meg mondtuk, hogy 300.000 forintnyi részvételi díjért igazán rá lehet pillanatani néha a netbankra. Végülis visszautaltattuk a pénzt, mi meg elmentünk egy jót enni a városba :)
Előzmény: Hülyesamu (4269)
Hülyesamu Creative Commons License 2009.10.31 0 0 4273
Így van, a kapitalizmus nem Máltai Szeretetszolgálat.
Előzmény: borzimorzi (4270)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.30 0 0 4272
Kb. annyi lehet. De ki fog halni magától is, nem kell siettetned. :-)
Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (4271)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.30 0 0 4271
Nos a sárga csekk emlékeim szerint 250 forint darabonként, plusz az időveszteség.
Előzmény: borzimorzi (4270)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.30 0 0 4270
Hogyne, a netbankolást ügyesen népszerűsítették. Amikor azonban rászoknak a népek, mert tényleg jó és egyszerű, akkor aztán már nem lesz ingyenes. Sőt, egyre drágább lesz. Így működik a beetetés.

Csót:
b
Előzmény: Hülyesamu (4268)
Hülyesamu Creative Commons License 2009.10.30 0 0 4269
Nekem pl. most egy fejlett konferencián _csak_ a lepecsételt sárga sekket fogadták el befizetésnek. Tiszta jövő, mi?
Előzmény: Törölt nick (4265)
Hülyesamu Creative Commons License 2009.10.30 0 0 4268
Telepi ismerősöm regisztrált az ELMŰ valamilyen portálján, és ő olvas le havonta, és úgy fizet. Ne kérdezd, hogy csinálja, de van ilyen is.

cuebic:
Mostanában, hogy mindenki rászokott, a netes egyedi átutalásoknak is szépen nyomják a díját felfelé, szerintem érdemes lehet ránézni, mert érhetnek meglepetések. Persze, lehet, hogy a végén lenullázzák, de az is lehet, hogy nem. Én az IEB-nél nulla forinttal kezdtem, szerintem most utalásonként 60 forintot fizetek neten kiadott utalásonként.
Előzmény: borzimorzi (4266)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.30 0 0 4267
Igen, de két különböző dolog a csoportos beszedési megbízás (aminek valóban nem sok értelme), és az, hogy saját elhatározásból, netbankon fizetsz, annyit és akkor, ahogy Te akarod. Én évek óta mindent netbankon fizetek, soha semmi probléma nem volt.

Ráadásul a csekkes fizetésért egyre több szolgáltató büntetődíjat számol fel.
Előzmény: borzimorzi (4266)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.30 0 0 4266
Sajnos, a hivatalos levelezés még mindig postai úton megy. A sárga csekket meg azóta tanultam meg becsülni, amióta volt egy üresen álló lakásom, ahol a korábbi bérlő orbitális áramfogyasztást abszolvált. Hiába szóltam elműéknek, hogy a lakásban nem lakik senki, és szertnék inkább nullás villanyszámlákat, csak hajtották, hogy majd az éves leolvasáskor visszakapom. Ja, közben meg milyen alapon kényszerhiteleztetik magukat velem? Hát vagyok én egy IMF?

Na, mindegy, megjött az éves leolvasás. Utána potom 8 hónapig könyörögtem elműéknek, hogy ugyan, adják végre vissza az időközben 70+ezer froncsira rúgó, a bankszámlámról minden jogalap nélkül leszívott pénzecskémet. Nulla forint késedelmi kamattal fizették vissza végül, 8 havi utánajárást követően.

Hát, a sárga csekket meg legfeljebb nem fizetem be. Oszt' jónapot. Mielőtt kikötnék, úgyis lesz leolvasás, aztán akkor kiderül, hogy ha kifizettem azt a hónapot, amelynek az elején a kiköltözés megtörtént, akkor máris többet fizettem, mint amennyi fogyasztás ténylegesen történt. Még ők tartoznak.

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (4265)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.29 0 0 4265
A posta egy beteg dolog. Szerencsétlenek erölködnek a biztosítással, rohadtul senki nem akar biztosítást kötni állva, 50 emberrel mögötte a sorban, de csakazért is árulniuk kell. Én szerencsére csak szökőévente járok postára (fel nem tudom fogni, mi a buli az internet korában a sárga csekkel sorbanállással, amire ráadásul még büntetést is számítanak a szolgáltatók), de az is bőven elég.
Előzmény: borzimorzi (4264)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.29 0 0 4264
Amit hallottam eddig két forrásból: keresték a pénzt, mint a tűt. Megtalálták egy kukában, kidobva. Az egyik kisasszonyt felállították a munkahelyéről és elküldték. Semmi rendes bizonyítási eljárás. Lehet, hogy csak annyi volt a bűne, hogy ő volt a vezetőnő számára legirritálóbban csinos.

Az meg tényleg vérciki, hogy munka, számolással, pénzezéssel és számlakiállítással járó, felelős munka közben az épp dolgozó postás kisasszonyt a saját főnöke nem hagyja dolgozni, hanem zavarja.

Egy rendes főnök részéről az lenne a minimum, hogy megvárja, hogy a beosztottja végez egy üggyel, és akkor jönne azzal, hogy számára mit kellene elvégeznie.

De ezen a postán a csúcs a biztonsági őr néni. Hol telefonálni megy ki, hol meg cigizni. Tudnám, hogy akkor minek van? Néha meg odaáll az ember háta mögé kukkolni. Agyrém. Mi köze van neki ahhoz, hogy hány forintot adok fel Kukutyinba, vagy kivel levelezek? Agyrém.

No, mindegy, nem ok nélkül érzik magukat rosszul az ottani dolgozók, s nem ok nélkül olyan nagy a fluktuáció. Majdcsak lesz valami rendféle. Hoznak valami használható vezetőt, aztán az majd nem csicskáztatja a beosztottjait, hanem dolgoztatja. Zavarás és szívatás nélkül, de keményen.

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (4263)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.29 0 0 4263
Leírnád érhetőbben is, hogy mi történt? Köszönöm!
Előzmény: borzimorzi (4262)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.29 0 0 4262
Olvtársak, mi a fene van a Római téren, a postán? Állítólag sikerült valakinek kikukáznia potom 1 millió forintot, mire az egyik kisasszonyt azonnali hatállyal elbocsátották. Épp csak az a problemcsik, hogy szvsz ahol olyan hülye főnök van, mint ott, nem lehet csodálkozni a figyelmetlenségeken. Ismerősök is mondják, magam is tapasztalom, hogy a főnökasszony kifejezetten kipécézi magának a csinosabb kisasszonyokat, és azzal áll bosszút rajtuk a fiatalságukért, hogy amikor a leginkább el vannak havazva, és már úgyis vagy ötfelé kell figyelniük, akkor odapenderül hozájuk és soron kívül újabb elvégzendő feladatot ad. Múltkor egy ismerősöm éppen több csekket adott fel, összességében 100ezer feletti értékben. A postás kisasszony ügyelt szépen mindenre, s közben még bélyeget is adott el. De közben a vezetőnő odalibbent és elterelte a figyelmét valami mással.

A kislány talpraesett volt, mert a főnöki hiszti intermezzója után is tudta, hogy hogy áll a bélyegeladással és a csekkekkel meg az ellenértékekkel, de szvsz ez nem garantálható mindenkinél. Szvsz nem tisztességes egy főnöktől, hogy ennyire nem tiszteli sem a beosztottait, sem a munkájukat. Remélem, miután megtalálták a milkát a kukában, nem kitüntetni fogják az ilyen vezetőt, hanem alaposan a körmére néznek, hogy mégis, hogyan fordulhatott elő ilyesmi.

Csót:
b
doncike Creative Commons License 2009.10.26 0 0 4261

"Aztán van egy SPAR is, a Monostori úton, ez már a lakótelep legszéle. Hát, mit mondjak rá. Plus korában sem volt benne áru, most sem nagyon van."

Ez most átalakítás miatt zárva, ha jól emlékszem decemberben nyitnak.

Előzmény: Törölt nick (4255)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.26 0 0 4260
Ez már igaz. Tudod, ez itt a középosztály alsó és középső szegmense, itt még tudnak a népek főzni.

Nyáron persze remekül ki lehet ülni a Dunánál az etetőkbe, mindig tele is vannak.

Ősszel már alig van hová menni, hacsak nem szereted a Cinielt. De hát a cukiba járás az olyan nőcis dolog. Meg alsó hangon 600-700 Kcal egy süti, és akkor még nem somlóit ettél.

Télen csak a Nánásin található Fontana marad. Tudod, ahol a 106-os kikanyarodik a Kadosáról a Nánásira, csak nem dél felé mégy, amerre a busz megy, hanem észak felé úgy 20-30 méterre. Jól főznek és elvitelre is adnak.
Épp csak legutóbb nézettem magamat kicsit hülyének, mikor az egyik, kacsát tartalmazó ételre bökve megjegyeztem az Uramnak, hogy "alighanem finom az a kácsa". Mondanom sem kellett, hogy a főnök visszakérdezett, miből gondolom, hogy finom a szakácsa. Kicsit röhögtünk.

Plusz van még a Monte Christo a Nánásin kijjebb, az Emőd sarka környékén, de annak nem valami híres a konyhája. Ettől még lehet jó. És persze, aki szereti, annak a Pünkinél a görög. Csak ott meg igen hullámzó a teljesítmény és a finomsági szint. Ha a néni van, akkor minden tuti, de már a fiúkák keze alól nem ugyanaz a gyros jön ki.

Csót:
b

Előzmény: Törölt nick (4259)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.26 0 0 4259
Jó igen, mármint úgy értem, hogy a homokozón kívül nincs. Tehát ha például este beülne egy étterembe, vagy egy bárba, olyan nincs.
Előzmény: borzimorzi (4257)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.25 0 0 4258
Helyesbítek:

A kettővel előttem szóló olvtárs szvsz annyiban téved...

Csót:
b
Előzmény: borzimorzi (4257)
borzimorzi Creative Commons License 2009.10.25 0 0 4257
A felnőtt háziorvosi rendelőt a Monostori úton találod, telszáma 06 1 250 10 45. Egy kis kockaház az egész, a Nánásiről a Szentendrei felé haladva elhagyod a pizzéria-fitness club kombót, majd bekanyarodsz balra.

Az előttem szóló olvtárs szvsz annyiban téved, hogy közösségi élet igenis van, csak nem akkor, amikor ő munka után itthon van, vagyis este meg hétvégén. A közösségi élet itt leginkább a játszótéren zajlik, mégpedig délelőtt és délután, a résztvevők zömmel mamák, kismamák és üdítő kivételként kispapák, papák.

Csót:
b
Előzmény: mackofej5 (4254)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!