Keresés

Részletes keresés

Titkos Tibor Creative Commons License 2002.04.11 0 0 458
MAGYARPOLGAR!

?

Előzmény: Titkos Tibor (440)
feher eger Creative Commons License 2002.04.11 0 0 457
velemeny

1. egyetlen politikus sem er annyit, hogy az ember osszevesszen miatta a barataival.

2. az ellenzek szava nem szamit az egyszeru torvenyeknel. mindegy hogy igent mondanak, vagy nemet, a nem ilyenkor nem azt jelenti, hogy nem ertenek egyet az alapgondolattal. a 2/3-os torvenyeknel szamit az ellenzek velemenye. ezeknek a megszavazasabol lehet kovetkeztetni az ellenzek konstruktivitasara. ennek tukreben ertekelje ki-ki orban beszedet.

3a. az egysegsugaru valszto nem hulye. azt meg kifejezetten utalja, ha hulyenek nezik. ezert kapott a kormany sarga lapot. ha nem ter eszhez, ket het mulva jon a piros.

3b. eddig minden kormany utja korrupcioval es lopasokkal volt szegelyezve. az valasztok addig mondanak nemet, amig nem jon egy kormany, amelyik rendelkezik legalabb ketjegyu kollektiv IQ-val es megerti ezt. tocsik a 800 milliojaval el sem indulhatott volna az elmult negy ev legyen on is milliardos jatekaban. ezert most orbanekra rafer egy kis pihenes, legalabb lesz idejuk gondolkodni. ha a szoclibek folytatjak az eddigi gyakorlatot, negy ev mulva ok is megkapjak a piros lapot. Fuggetlenul aEU csatlakozastol, novekedestol, stb. mert az egysegsugaru valszto nem hulye es van igazsagerzete

4. en azt tekintem felelos polgarnak, aki sajat velemenyt tud formalni, es adott esetben van mersze megkritizalni az altala tamogatott part hivatalos allaspontjat, vagy intezkedeset.

5. komcsizos elvtarsak es polgarok reszere kotelezo olvasmanyok: kozepiskolas tortenelem konyvek (elvileg egy erettsegire tudni kell a kommunista rendszerek ismerveit es a kommunista ideologia alapveteseit). igazan kivancsiak szamara ajanlott: olvasmany: kommunista kialtvany.

uff

Tappancs Creative Commons License 2002.04.11 0 0 456
Kicsit sűrítve volt az általad idézett részben az, ahogy az szdsz a másságizmust próbálja eladni liberalizmusként. A megfelelő szálakon eleget taglaltam a kérdést. Erre a másságizmusra Nyomkereső olvtárs vevő - én nem.
Van szó arra is, amire fölhívtad a figyelmemet. Iróniának nevezik. Zárójelbe tettem, hogy ne terelje el a figyelmedet az érvektől. Ha gondolod, legközelebb kiteszem a kacsintás emoticonját, hogy különösebb értelmi erőfeszítések nélkül is észre vehesd mikor viccelődöm ;-)
Előzmény: csirkics (450)
Sickboy Creative Commons License 2002.04.11 0 0 455
És most írjam le ennek az ellenkezőjét, hmmm??

Nyilván mindkét tábornak megvan a maga felelőssége ebben, de a suttogó propagandát nem az MSZP találta ki...

Előzmény: bretti (453)
Sickboy Creative Commons License 2002.04.11 0 0 454
Most írjam csupa nagy betűvel? :-)

Már ha egy index fórum suttogásnak számít... :-D

Előzmény: Toronyőr (452)
bretti Creative Commons License 2002.04.11 0 0 453
"Nincs szükség arra, hogy azért veszítsünk el barátokat, mert nem azonos pártra szavazunk."

És akkor most megint megemlíteném, hogy tavaly nyár óta néz egy baráti házaspár - eleinte csak hülyének nézve, aztán gyanakodva, és most - gyűlölködve rám és mindenkire (beleértve az SZDSZ-esket is), aki nem az MSZP feltétlen híve.
Szóval nem Viktor-függő a dolog (kétségkívűl ő is ezt csinálja).

Előzmény: Sickboy (451)
Toronyőr Creative Commons License 2002.04.11 0 0 452
Eppen suttogsz. Nem veszed eszre? :)))
Előzmény: Sickboy (451)
Sickboy Creative Commons License 2002.04.11 0 0 451
Egy kis idézet a korridor egyik fórumából:

"Nyílt levél Orbán Viktornak!

Orbán úr, Maga eldobta magától az esélyt, hogy még valaha miniszterelnök lehessen Magyarországon!

Ön és a kampánystábja eldöntötték, háborúzni akarnak. Én nem akarok. Egyszerűen nem fogok Önre és pártjára szavazni.

Azt gondolom még demokráciában élünk, és amíg abban élünk, addig a választás nem háború, a győzelem-vereség pedig nem élet-halál kérdése. Amíg demokráciában élünk, addig a politikának nincs helye a mindennapi élet minden területén.

Nincs szükség arra, hogy azért veszítsünk el barátokat, mert nem azonos pártra szavazunk.

Nincs szükség arra, hogy gyűlölettel tekintesenek egymásra ismeretlen emberek, csak mert más pártok választói.

Én nem vagyok striga, pondró, idegenszívű, szellemi hajléktalan, honkupec!

Nem vagyok a múlt, nem vagyok a gonosz!

Nem akasztom fel magam!

Én is ember vagyok!

Én is magyar vagyok!

Én is polgár vagyok!

Senkinek nincs joga hozzá, hogy ezt elbitorolja tőlem!

Nincs hozzá joga Magyarország miniszterelnökének, hogy gyűlöletet keltsen, hogy megosszon, hogy háborúra szolítson!

És nincs hozzá joga a miniszterelnöknek, hogy ketté ossza az országot jókra és gonoszakra, jelenre és múltra!

Nincs hozzá joga, hogy elbitorolja a nemzeti érzéseimet, szavainkat, nemzeti jelképeinket!

Felelős magyar miniszterelnök nem szervez tüntetést!

Nem terjeszt suttogott propagandában hazugságokat a politikai ellenfelei ellen!

Felelős magyar miniszterelnök, ha úgy adódik, hogy a választók így döntenek, veszi békében a kalapját, és megy.

Ön háborút jelentett be.

Én az Ön tekintélyének, méltóságának, demokratikusságának, kultúráltságának, miniszterelnökségének végét jelentem be!

Búcsúzik Öntől pártja egyik 1998-as szavazója"

csirkics Creative Commons License 2002.04.11 0 0 450
Kedves Tappancs,

köszönöm az engedélyedet a további személyeskedésre. Tudod én elhiszem, hogy 140 körüli az IQ-d (sőt azt is ha azt írod, hogy ennél is több), de akkor azt szeretném megkérdezni, hogy ilyeneket miért írsz:

"Nyomkereső bátyó vagy néne! (Soha nem lehet tudni ezt egy liberálisnál)"

Sajnálom, de ez így nekem (nyilván az én hibám :-)) nem az átlag feletti IQ eredményének tűnik.

Érveket olyan topikokban szoktam (esetenként amikor sikerül) felhozni ahol a vitapartnereket érdekli az érdemi vita. Ebben a topikban a csapat nagy része sz***k az érvekre. Mindkét oldal nyomja a maga szövegét.

Ebéd után folyt. köv., bár tudom, hogy ez téged hidegen hagy, mert Ti olyan higgadtak vagytok amilyen konstruktív a másik oldal.

üdv.

csirkics

Előzmény: Tappancs (444)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.04.11 0 0 449
Nem kötök. Orbán Viktor tényleg szimpatikus.
Előzmény: SaGa (448)
SaGa Creative Commons License 2002.04.11 0 0 448
Bocsánat!

Természetesen az addig szimpatikus fiatalember neve: Orbán Viktor

(még mielőtt valaki ebbe kötne bele)

SaGa

Előzmény: SaGa (442)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.04.11 0 0 447
pusztán azért mert ugyanazok a régi emberek (is)csücsükélnek benne
Előzmény: shake (443)
csirkics Creative Commons License 2002.04.11 0 0 446
Á az nem úgy. MoJo Te hogyan emléxel? Tudod, Balkán meg hazudozások?

üdv.

csirkics

Előzmény: SaGa (442)
SindbaD Creative Commons License 2002.04.11 0 0 445
Akkor megismétlem, hátha elkerülte a figyelmed a hozzászólásözönben : )
Kedves Nyomkereső !
Megkérhetnélek arra, hogy a topicindítóban leírtakat támaszd alá valamivel, lehetőleg pontosan az elhangzott beszédből vett idézettel ?
Miből következtetsz arra, hogy diktátor szeretne lenni (nem Kovács úr reakcióiból, gondolom) ?
Hol van uszítás, melyik részét a beszédnek értékeled annak ?
Miféle besúgásról beszélsz, miket mondott OV, ami így értelmezhető ?
Miféle családon belüli viszálykodásra kaptunk felhívást az említett beszédben ?
Mivel eddigi hozzászólásaid tárgyilagosak voltak, csodálom, hogy a kampány eldurvulását csak most teszed szóvá. Az, hogy a Fidesz vezetője erősen, és az eddigi, kampányban alkalmazott stílusától eltérően beszélt, akkor róhatnád fel joggal, ha ellenkező oldalon nem erről szólt volna a kampány eddigi része.
Üdvözlettel.
Előzmény: Nyomkereső (439)
Tappancs Creative Commons License 2002.04.11 0 0 444
csirkics bátyó vagy néne!
Nem szoktam előhozakodni vele, de többször is mérték az IQ-mat és az általad becsült érték kétszerese körül szórtak a mérési adatok.
Érveket továbbra sem várok tőled. Személyeskedés jöhet. Legközelebb próbálj meg legalább egy érvet mondani, mielőtt személyeskedni kezdenél. Más lenne a dolog akusztikája és optikája.
Előzmény: csirkics (412)
shake Creative Commons License 2002.04.11 0 0 443
Nem értem, milyen alapon azonosítják állandóan az MSZP-t az MSZMP-vel illetve a rendszerváltás előtti politikai rendszerrel. Minden józanul gondolkodó ember beláthatja, hogy ez nonszensz.
SaGa Creative Commons License 2002.04.11 0 0 442
Már kezdek belefáradni abba, hogy mindkét oldalról leginkább csak mások által gyártott szópaneleket olvasok, így vitába sem akarok szállni semki nézeteivel. Aki számára OV kedd esti beszéde egy egyszerű értékelő beszéd volt a "védjük meg hazánkat" és a "hajrá magyarok" felkiáltásokkal, lelke rajta.

Csupán ahhoz szeretnék egy halk mondatot hozzáfűzni, mikor azt olvasom: ez a beszéd csak válasz volt az elénk dobott kesztyűre...

Azt a bizonyos kesztyűt egy orbán Viktopr nevű szimpatikus fiatalember vágta a magyar társadalom arcába úgy 1998 augusztusában, amikor egyszercsak felállt a Magyar Parlamentben és valami olyat mondott: bizonyítékai vannak arra, hogy az előző kormány idején közpénzből törvénytelen eszközökkel megfigyeltek Fidesz politikusokat...

Ezzel a tévedéssel (vagy hazugsággal) széles árkot sikerült ásnia úgy nagyjából az ország közepén hosszában és ezt azóta is folyamatosan szélesítik azok, akik őt követik...

Ennél "lejáratóbb kampányt" nem lehet csinálni.

SaGa

Viru Creative Commons License 2002.04.11 0 0 441
S hogy szavamat ne felejtsem, kedves rövidemlékezetű szavazópolgárok, emlékeztetnem kell benneteket a diktátorozással és hasonlókkal élő pártvezetőkkel kapcsolatban, hogy emlékeim vannak a Horn-kormány idejéből egy márc. 15-i ünnepségről, amely után előállított a rendőrség néhány választópolgárt (a videofelvételek alapján), akik egy diktátorhoz hasonlították az akkori miniszterelnököt.
Titkos Tibor Creative Commons License 2002.04.11 0 0 440
Most nagyon erősen elkezdtem gondolkodni, hogy jön ide Kövér...aztán rájöttem, te a 'másikra' gondolsz:)

Komolyra fordítva a szót: MoJo _valóban_ miépes, ezt régről tudom. Az meg ugye, se nem jobb, se nem bal.

So...?

Előzmény: magyarpolgar (437)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.04.11 0 0 439
Majd délután írok. Eddig 5 keresetlen emilnél tartok. Komolyan nem tudom, mi a csoda történt az emberekkel. Mindenki megbolondult?
Siggimam Creative Commons License 2002.04.11 0 0 438
Torgyán kicsinálása a Fidesz részéről... Hmm. Öröm volt nézni a sajtó hogy próbál éket verni közéjük. Pl. a 478 md-os földműv. költségvetési javaslattal. Úgy volt abszurd ahogy volt, erre a maszop a kisgazdák oldalára állt, hogy szegény Torgyán még ezt sem kapja meg attól a rohadttól!
Meg a köztársaásgi elnök-választás. Először az ment, hogy a Fidezs az ország nyakára hozta Torgyánt a koalíciójával, és riogattak egy Torgyán elnök úrral. És mikor a Fidesz mondta, hogy nem támogatja, akkor a koalíciós megállapodás felrúgásával vádolták. Hát milyen magatartás ez????
A Fidesz ellenzéki szerepét pedig hagyjuk, hogy is vethető fel egy 72%-os parlamenti többség egy 53%-ossal??
Az akkori médiáról nem is beszélve (94-98 közt minden médium az mszp-é volt.)És még a két ellenzékit (magyar Nemzet és Új Mao. is összeolvasztották)
Előzmény: bretti (425)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.04.11 0 0 437
Látom tanultál megint valamit K. Lacától
Előzmény: Titkos Tibor (435)
csirkics Creative Commons License 2002.04.11 0 0 436
"a nemzeti-liberalis jobbkozeptol"

Ez meg mi a manó? Csaknem a sokoldalúnak vagy esetleg a képmutatónak a testvérkéje?

Segíts már légy szíves és magyarázd el nekem!

előre is köszönöm

üdv.

csirkics

Előzmény: Phoeniixx (411)
Titkos Tibor Creative Commons License 2002.04.11 0 0 435
MoJo nem jobboldali, hanem miépes:)
Előzmény: firstmaggio (434)
firstmaggio Creative Commons License 2002.04.11 0 0 434
Kérnék egy higgadt jobboldalit kérje ki a jobboldal nevében az ilyen stílust!!!!!!!

Bár gondolom most nagy az identitászavar köztetek amikor vezéretek a tőkével riogat. :-)

Előzmény: MoJo JoJo (421)
Viru Creative Commons License 2002.04.11 0 0 433
Hogy valaki válaszoljon a fevetett kérdésre (?) is, akkor azt mondom: NEM!
Nem fogok olyan pártra szavazni (illetve a jelöltjére), amely olyan embereket akar miniszter(elnök)i székbe helyezni, akiknek a minisztersége alatt jómagam - és családom, baráti köröm több tagja - könnygázt szívott Magyarországon. A többi smafu...

Viru

renegade Creative Commons License 2002.04.11 0 0 432
Annyit már találtam Martonyiról, hogy főosztályvezető volt a Külker. Minisztériumban 85-89 között, utána privatizációs kormánybiztos. Mikor volt miniszter?

Most en is megneztem, kinevezett miniszter semmikor. Viszont a Nemeth-kormanynak volt privatizacios kormanybiztosa. Utana kellene neznem, pontosan mi volt a statusa, ugyanis nagy valoszinuseggel kozvetlenul a miniszterelnok ala rendeltek, vagyis ugynevezett miniszteri rangu kormanybiztos lehetett.

(Most nyugodtan belem lehet kotni. De azt azert senki ne felejtse el, hogy keptelen vagy minden hirre, amit hallottal, elrohanni a konyvtarba, es kikerni a korabeli dokumentumokat, hogy pontosan ugy volt-e. Jelen esetben nagyon erdekes a helyzet. A privatizacios kormanybiztos allasa lehetett a Nemeth-kormany alatt az egyik legfontosabb pozicio. Az mar biztosnak tunik, hogy M. nem volt kinevezett miniszter, de ha miniszteri rangu kormanybiztos volt, akkor jogallasa, jovedelme, befolyasa az adott szakteruletre ugyanaz volt, mint egy miniszternek, tehat a felelossege is!)

Előzmény: suto (402)
MoJo JoJo Creative Commons License 2002.04.11 0 0 431
>A politizálást elvitte egy utcai, balkáni, közép-amerikai irányba.

Mondja ezt egy SZDSZ-es. Bevettétek? :-)

>Ez a topik azért jött létre, mert OV átlépett egy határt.

Mesélj fiam, milyen határt lépett át? Mert Kovácsék meg Kunczéék stílusát nem tudja überelni, az hótbiztos.

Előzmény: Nyomkereső (427)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.04.11 0 0 430
"A politizálást elvitte egy utcai, balkáni, közép-amerikai irányba"

Ezt én pont az mszp ről gondolom lásd elmúlt 2 hét.

Előzmény: Nyomkereső (427)
bretti Creative Commons License 2002.04.11 0 0 429
:-) Ha politikáról van szó, az ember ritkán kíváncsi a másik véleményére, inkább csak a saját nézeteit szereti hangoztatni.
De akkor én most kérdezek, ha már hiányoltad. Nem gondolod, hogy az MSZP is totál annyira gyűlöletkeltő meg egymás ellen fordító propagandát folytat mint a Fidesz, csak mostanra lett olyan hisztérikus a hangulat, hogy egymásnak mennek még a gyerekek is? Meg neked is most csordult ki a pohár, holott eléggé tele volt az már az MSZP-SZDSZ kampány miatt is?
Egyébként én a kezdetektől fogva SZDSZ szimpatizáns voltam, csak aztán az idők folyamán annyiszor és olyan mélyen kellett csalódnom bennük, hogy elmúlt ez belőlem. De most épp az SZDSZ az, akit már a kampány kezdetétől fogva nagyon utálok a negatívsága, és gyűlöletkeltése miatt, és ha valakire mutogatnom kéne, hogy ki kezdte ezt az egészet, én szomorúan bár, de rájuk mutogatnék.
Előzmény: Nyomkereső (419)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!