Teljesen egyetértek. Az 1997-es malajziai csapat számomra is etalon. Éppen ezért fájlalom nagyon, hogy tagjai nagy valószínűséggel már nem lesznek világbajnokok. Mondjuk 32 évesen Samuel még javában eldirigálhatja Dél-Afrikában az argentin védelmet, 30 évesen pedig Cambiasso még mindig a legjobb korban lesz, de Aimar vagy Riquelme már nem hinném, hogy ott is kerettag lesz majd.
Így utólag visszanézva a 2001-es csapat tagjai valóban nem sokra vitték. Saviola nem lett meghatározó játékos egy nagy klubban; Coloccini, Burdisso és Cetto eddig többet padoztak európai klubjaikban, mint játszottak; Arca Északkelet-Anglia összes kiesőjelölt csapatát körbejárta már; Rosales nem nagyon tűnik ki a mélyrepülő Ajaxból; Lux inkább visszafejlődik, mint fejlődik; Romagnoli - akitől pedig sokat vártam - eltűnt. A 2005-ösök pedig még ma is olyan fiatalok, hogy nem lehet eldönteni róluk, hogy mire viszik. Mondjuk Messi, Zabaleta és Agüero eddig ígéretes.
Hogy ne csak az argentinokról offoljak itt, megjegyezném, hogy érdekes módon a 2003-as brazil U20-as világbajnokok közül is kevesen futottak eddig be. Pedig már 22-23 évesek!
Mi az, hogy ott volt, még játszott is. Egyébként én a 2001-es argentin gárdában - hiába nyert elképesztő fölénnyel - így utólag nem látok nagy fantáziát. A 2005-ös, na abban viszont már igen, ők tényleg sokra vihetik még. Minden idők legjobb U-20-as csapata nálam egyértelműen az 1997-es argentín válogatott!
Te jó Isten, Müller tényleg ott volt még '94-ben is a keretben?! Erre nem emlékszem.
Egyébként nagyjából igazad van. A '95-ös és nagy valószínűséggel a '97-es U20-as világbajnok argentinokból már nem lesz világbajnoki érmes, hiába voltak közülük többen most is ott a VB-keretben (Sorín, Riquelme, Aimar, Cambiasso, Scaloni, Cufré). Abban viszont még bízom, hogy a 2001-ben és 2005-ben győztes csapatokból sokan magasba fogják emelni a világbajnoki trófeát - akár éppen 2014-ban, Rio de Janeiróban. :-)
Ej, Szponzor, miért kukacoskodz? Én csak egy picit örülni akartam az utánpótlásunk eme szegmensének, nem azt írtam, hogy 1000%-ig biztos vagyok benne, hogy a 2014-es vb gárda - amit remélem hazai pályán játszhatunk - rájuk fog épülni. Amit írtál, abban egyébként igazad van, majd utána járok pontosan, hogy melyik U-17 és U-20 gárdákból kik érték el a felnőtt szintet! Egyébként, hogy én is kötözködjek egy picit, ti sem mentetetek eddig azzal sokra, hogy az U-20-ban egyeduralkodó Argentína sorban termeli a felnőtt válogatottba a játékosait. Csak egy ellenpélda: amikor mi 1983-ban és 1985-ben megnyertük a junior VB-ket, abból a két gárdából 1994-ben Taffarel, Jorginho, Dunga, Bebeto és Muller felnőtt világbajnokok lettek!
Ez valóban szép, csak nekem az a bajom vele, hogy még az U20-as VB-ken játszó brazil csapatokból is minimális számú játékos szokott bejutni a felnőtt válogatottba, az U17-esekről már nem is beszélve. Nézd meg az elmúlt hat U20-as VB brazil kereteit! Aztán nézd meg a VB-n látott vagy a jelenlegi brazil válogatott keretet! Kiváncsi vagyok, mennyi átfedést találsz. Még a legtöbben talán a 2001-es U20-as keretből kerültek fel, pedig épp az érte el a leggyengébb eredményt.
Nagyon sok fiatalon ismertté vált brazil focista elkallódik.
Bár az alábbi írásom tartalma nagyon képlékeny, és semmiképpen sem akarok előre inni a medve bőrére, de van egy generáció Brazíliában, amely eddig parádésan szerepel. Ők az 1990-ben született korosztály, akiknek a tavalyi évben volt az U-15-ös Copa América, amit 100%-os teljesítménnyel nyertek meg.
Íme az eredményeik: BRA - ECU 6-0 BRA - PAR 2-1 BRA - URU 2-0 BRA - COL 3-1
Az elődöntőben Bolívia ellen 3-2, a döntőben pedig Argentína ellen 6-2!
Ez a korosztály most az USA-ban turnézik, készül a jövő évi U-17-es Copára, eddig két meccset játszottak: az USA ellen 4-0, Európa egyik legjobb gárdája, a portugálok ellen pedig 4-1 lett. Holnap Mexikó lesz az ellenfél!
A gárda szakmai koordinátora nem más, mint a 3 VB-n szereplő, 1994-ben világbajnok, egykori kitűnő balhátvéd Branco!
hello. olvastam amit írtál. így van, messinek sajnos voltak problémái gyermekkorában a lábaival. mai napig nagyon jól látszik ez, pl. ha visszanézi az ember ahogy üldözi kakát a 3. brazil gól előtt. amúgy messi egy zseni, mint már írtam. nem véletlenül játszik a barcelonában.
a görbe lábú garrincha?:) az egyik legnagyobb brazil focista volt akit hordott hátán a föld. mindenki tudta merre fog cselezni és ő mégis újra és újra el tudta adni ugyanazt a mozdulatot a védőknek:) a nép imádta, ő a nép egyszerű gyermeke volt, úgy is élt. elég nagyvérű fazon volt, botrányos dolgai is voltak. mikor betették a földbe, 200ezren voltak a temetésén. ez mindent elmond arról milyen focista volt ez a fickó.
most néztem végig az előbb a wales-brazília bő 30 perces összefoglalóját. brazília félgőzzel is kialakított egy tucat helyzetet, amelyből kettőt értékesített csak. dungától nagy húzás volt ez, hogy bátran nyúlt új emberekhez. és ezek az emberek nagyon meghálálták eddig a bizalmat. pl. wagner love is, akit az előző kapitánynak eszébe sem jutott volna betenni a kezdőbe egy CSZKA Moszkvából. és lehet hogy wagnernek ronaldóhoz képest nincs neve, meg kék varkocsba van fonva a haja, de úgy érzi a kaput ez a srác, mint kevesen. és szerintem jobb a helyzetkihasználása, mint a "dagié". na meg marcelo gólja se volt kutya. hallunk még erről a 18 éves srácról, az tuti.
de persze ezek felkészülési meccsek csak. itt majd a tétmeccseken lehet látni igazán, hogy milyen kezdőcsapatot is képzel el dunga. az viszont 100% most már, hogy komoly változások lesznek és azt hiszem dunga érzékeny búcsút vesz majd néhány korábban kirobbanthatatlan embertől.
hát elég érdekes vita volt itt messiről, kakáról meg az egész szituról ami a 3. brazil gólt megelőzte. én most beírom amit én gondolok róla, amúgy már írtam az argentín fanoknak is az ő topikjukba:
messi nem ott hibázott, hogy nem tudta utólérni kakát, hanem hogy előzőleg szépen levette neki a labdát. kaká meg köszönte szépen és mivel világklasszis gyönyörűen begyalogolt vele a tizenhatosra és begurította. az egész szitu egy szokásos kontra volt tulajdonképpen. volt egy szöglet a 88. percben, szinte minden argentín előrement fejelni. és messi ott maradt kakával egy az egyben a középpályán. ez már hiba volt, nem lett volna szabad otthagyni, főleg nem egy az egyben, és legfőképpen nem pont őt. nem az ő feladata kakán védekezni vagy őt becsúszva szerelni:) aztán a brazilok kifejelték, ugye pont messihez, aki rosszul vette le, és kész is volt a baj.
persze még lehetett volna menteni a helyzetet azzal, ha messi azonnal lerántja és akkor sárga lap és annyi.
de amúgy kaká is, meg messi is zseniális.
a meccsből meg a világon semmilyen hosszútávú következtetést nem szabad levonni szerény véleményem szerint. illetve azt igen, hogy a brazil csapatban mostantól valószínűleg megkezdődik egy fiatalítás, illetve átalakítás és sok olyan ember lehetőséget kap majd ( végre ) akit eddig mellőztek. mondjuk míg élek nem fogom megérteni, hogy a vb-n miért nem lehetett lehetőséget adni cicinhónak és robinhónak. de én akár ronaldinhót is lazán lecseréltem volna bizonyos meccseken, mert csak a vak nem látta, mennyire fáradt és motiválatlan. de hát a név, ugye.
Gyerekek! Ne bántsátok ezt a Messi gyereket, mert biztos hogy egy nagyszerű játékos! Tudjátok hogy kire emlékeztet engem? Garrincha-ra. Ő is ilyen "félnyomorék csípőficamos, dupla lábtörött" volt aki két lépést nem tudott egyenesen menni, mégis Pelé után talán a legjobb Brazil volt akkoron! Bizonyára tudjátok, hogy Messi lábai valamiféle fejlődési rendellenesség folytán kicsit torzultak. Nem vagyok egy erőnléti edző de szerintem Kaká-t, ha megfeszűl sem futja le. De szerintem itt nem is ez a lényeg, ő nem egy "vágtázó sprinter" típus. Nyilván nem is eme tulajdonságai miatt a Barca tagja, és az Argentín válogatott kezdőembere. Várom véleményeiteket! Mindörökké BRAZÍLIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Felidoben 0:0 Wales ellen.Annak ellenre,h nincs gol szerintem nagyon jon kis meccs.A sracok nagyon motivaltak,nagyon sokat fut mind2 csapat,de nagyreszt mi uraljuk a jatekot a walesiek kontrakbol probalkoznak,de nagyon jol csinaljak.Kaka bombarformaban van tovabbra is,Ronaldinho viszont eleg gyenge.Olyan sok kiemelni valo nincs,meg talan annyit,h a vedelem azert nem az igazi.
Igaz amit irtal meg ha par cimbol nem is vette ki a reszet olyan nagyon.Azt hiszem az is igaz amit leirtam,de miutan mar itt a madridi erezelmeimmel jonnek meg h Karcsi a kedvenc jatekosom,igy latom h faj az igazsag.Nem is kellett volna mentegotoznod,Kaka erdemeit nem tudod elvennie,ugyanugy Messiet sem.
Nézd szerintem se itt magyarázkodj Messivel kapcsolatban.(Barcás vagyok) Kaká nagyon szép gólt rugott, lefutotta Messit ez tény, még ha az is igaz amit Te írtál.. Kakát bármikor elfogadnám a csapatba én is. A madrid szurkolói örömöt meg hagyd meg nekik. Majd meglátjuk az El Classicon mi lesz a szitu...
Messi és Kaka kb. egyforma gyors , csak Messi hullafáradt volt már a 90. percben , Kaka meg még friss . Ennyi . Messi is letett már valamit az asztalra , Junior vb cím , megfejelve a torna legjobbja és gólkirályi címmel , spanyol bajnoki cím , bl győztes , 19 évesen meghatározó embere a világ legjobb klubcsapatának . Persze érthető , hogy nem szereted azok után , hogy tavaly bohócot csinált a margit balhátvédjéből .
elhiszem, hogy el vagy keseredve, de elég paraszt dolog bejönni egy örömködő forumra fikázni a győzteseket, el kell viselni a vereséget... én személy szerint kamázom Messit, de most nagyon-nagyon megalázták, az argentin csapattal egyetemben!
Kakanal ott volt plusszban egy labda is,amit nem beert,nem egy kiugratast ert el,hanem vegig Messi elott cipelte 60meteren keresztul.Lefutotta vagy sem?Le.
Nem szegyen ez,foleg ha Kaka az ellenfel,o mar azert letett vmit az asztalra.
Alex odahaza nagy sztárnak számított, ahogy Isztambulban is annak, de mivel már annyira nem fiatal , szerintem nem lesz állandó ember Dunga keretében. Mozartról is ugyanezt gondolom - mondjuk ő odahaza nem is számított olyan nagy csillagnak (persze nagyon fiatalon Olaszországba szerződött). Ellenben Jo közeli kerettagságára fogadni mernék. Még csak 19 éves a srác, és ontja a gólokat.
Valóban, igazad van Szponzor, Dunga ezzel az eredménnyel jó időre legitimálta saját magát a szöv.kap. posztján! Mostmár arra is kíváncsi leszek, hogy a Szpartak Moszkva középpályását, Mozartot, valamint a CSZKA-s Jo-t - aki vezeti az orosz góllövőlistát -, behívja-e vajon. És mit szól mondjuk Alex teljesítményéhez a Fenerben (3 meccs/5 gól)! Tényleg nagyon örülök, hogy Dunga ilyen szépen indul, de nem is folytatom, tudod mennyire elfogult vagyok vele!
Először neked kéne megnézni a jelenetet . Meg a meccs statisztikájában , hogy hány percet játszott két a játékos . Mert az egy ilyen versenyfutásban kurvára nem mindegy .
Figyu ! Messi 90 percen keresztül megállás nélkül hajtott ezen a mecsen , míg a Széklet csak 30 perce kóválygot a pályán , de még így sem tudta lefutni , csak tartani azt 2-3 méteres előnyt amivel indult . Az volt a szerencséje , hogy nem Samuel fogadta , hanem Milito , különben még mindig ápolnák . A 90. percben kit érdekel egy piros lap .