Keresés

Részletes keresés

HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.01.31 0 0 62
A logikus tényszerü válasz 18. volt, a többi a karikatura a gyengébbek kedvéért.

Tantris17 az 55.-ben pontosan látja, hogy megvalósithatatlan politikai blöff az egész.

Előzmény: Nagy G. (52)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 61
Ebből sajnos maximum a falazómunkások magyarok, meg a boltosok, akiknél elköltik a pénzt. A többi a multikon keresztül mind-mind szépen külföldre távozik, mi meg majd bámulhatjuk a külföldi árukat a külföldi kézben levő külföldi nevű plázákban. Nade ez önmagában nem baj (vagy legalábbis nem magyar specialitás), csak hazugság az egészet úgy beállítani, hogy milyen jó lesz ez az egész országnak. Választási fogás volt az egész, áprilisig lehet arra hivatkozni, hogy a hüje ellenzék mármegint szemben áll az összmagyar érdekkel, aztán majd szépen elsikkad az egész. Persze csak azután, hogy Happy Endék több tíz (száz-)millióért elkészítenek néhány hatás(vadász)-, megvalósíthatósági-, megtérülési tanulmányt. Így megy ez!
Előzmény: Nagy G. (50)
MORPHEUSZ Creative Commons License 2002.01.31 0 0 60
Sőt az sem tetszik nekik (a mocskosoknak), hogy a folyóinkon elindítjuk az ezüsthajót, rajta a happpyyy-ennnddd-el, hogy végre mindenki megláthassa őket élőben is és kis magyar zászlócskákat,vfirágot és lobogó magyar-gatyát lengetve üdvözöljük őket természetesen boldogan és önként dalolva.......
Én a Búvár Kundot már fel is kértem, hogy addig amig ez az utazgatás tart addig legyen külföldön, mégse akarják a mocskok, mert csak a gyülöletet és az ellenkezést szitogatják ezek a ..... fúj!
Előzmény: HitetlenTamaska (46)
sashimi Creative Commons License 2002.01.31 0 0 59
Kedves tantris17, szvsz az MSZP azert tamogatja halkan a tervet, mert ok is latjak, amit te irtal: pusztan valasztasi fogasrol van szo, s egyszeruen elharitjak a FIDESZ fogaskeresesi probalkozasait.

sashimi

Előzmény: tantris17 (55)
IAF Creative Commons License 2002.01.31 0 0 58
Jajj, a profit mindenkie! Felsohajtok egy nagy boldogot, de nem tudom hogy ideirni! Kezditek feltalalni a komenizmust.

Emberek! Ebredjetek mar fel! Mi a f.szert nem lehet adot csokkenteni a kiadasok fokozasa helyett? Az a penz akkor is vissza fog kerulni a gazdasagba, de nem Viktor es Gabor dontik el hogy hova, hanem az aki megdolgozik erte. Olyan nehez ez?

Előzmény: Tub (51)
pert1 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 57

2012-ig már csak 10 év van hátra, a döntés tudtommal csak 2004 körül lesz. A metrót szvsz már tavalyelott
el kellett volna kezdeni építeni, hogy addigra kész legyen (lehet, hogy akkor még nem tudta senki, hogy
rövidesen olimpiát rendezünk?). Nekem egyébként a 2012-es dátummal is van egy kis bajom, szvsz 2012-ben
nem európai országnak fogják adni az olimpiát. Végignézve az utóbbi olimpiák redezo országát fölrészek
szerint (1948-tól: Eu - Eu - Au - Eu - Ázs - Am - Eu - Am - Eu - Am - Ázs - Eu - Am - Au - Eu - Ázs), a
tendencia azt mutatja, hogy nem valószínu, hogy Európa kapja 8 évvel a görögök után az olimpiát, inkább
valami egzotikusabb földrész pl Afrika vagy Délamerika (nem beszélve arról, hogy a 2008-as olimpiát is
egy feltörekvo (kis?)tigris Kina kapta). De ezt az olimpiai bizottsághoz közelebb állók biztos jobban
tudják. Szvsz. inkább a 2016-20-as olimpiáért kellene kampányolni (akkor most tán nem is lenne szükség ré,
elég lenne mondjuk vmelyik téli olimpia idopontjában, a hazai kampánycsend idején), addigra talán a metróról
is eldöntik, hogy mikor, merre, és hogyan.
leorosso Creative Commons License 2002.01.31 0 0 56
Továbbrais várom azokat a jelentkező országokat, melyeknek a nemzeti összterméke nem legalább az ötvenszerese a miénknek. Azoknak miért nem éri meg????? Vagy ott arréb vannak még a választások?

tantris17 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 55
Szeretnem felhivni mind a tisztelt ellenzok, mind a tisztelt tamogatok figyelmet, hogy egy fityisz-propagandaleggomb aldozatai vagytok. Velemenyem szerint mindenki aki latott mar 5 fontnal tobbet egyszerre (vagy 50nel, hogy is van Rejtonel?), az nagyon jol tudja, hogy ebben az evszazadban Magyarorszag nem fog olimpiat rendezni. Tudjatok mennyit kell beruhazni? Tudjatok kik a konkurrensek? Ekkora orszag, ekkora GDP-vel, ekkora politikai sullyal...
Ezzel OVI pontosan annyira tisztaban van, mint Tompika vagy akarmelyik mas politikus. A lenyeg termeszetesen: "merjunk nagyot almodni - addig sem gondolkozunk" Sajnos a maszop nem merte megmondani, hogy ez 1 f@szsag, nehogy ok legyenek megint a defetista hazaarulok. De ne aggodjatok, nalunk SENKI nem akar olimpiat rendezni valojaban.

Egyebkent tokjo lenn ertelmes dimenziokkal rendelkezo terveket hallani. Pl. egy fociEB tokjo lenne, egyedul vagy egy szomszeddal, az realis terv lenne.

IAF Creative Commons License 2002.01.31 0 0 54
Meg dolomit is kell hozza. Ne feledd a dolomitot! Az k.va fontos, mindennek az alapja.
Előzmény: Nagy G. (50)
IAF Creative Commons License 2002.01.31 0 0 53
Szeretnek Demszky Gabor es Deutsch Tamas kezelesere bizni 40,000 Forintot! Szerintem en magam nem tudom eldonteni, hogy mit csinaljak azzal a penzzel, es orulnek ha ok fialtatnak meg. Az elszamolas, az eddigieknek megfeleloen legyen titkos, hisz az uzleti eletben igen fontos a bizalom.
Nagy G. Creative Commons License 2002.01.31 0 0 52
H.Tamáska!

Szép, logikus, tényszerű válasz volt! Remélem sokat gondolkodtál rajta. Érveket!!!

Tub Creative Commons License 2002.01.31 0 0 51
Ha jól tudom több vidéki helyszínről is szó van, tehát a fejlesztések nem csak a fővárosba koncentrálódnának.

Egyébként az adóvebételekből és a profitból is mindenki részesülne, nem beszélve arról, hogy az fejlesztendő budapesti infrastruktúrát nagyon sok vidéki is használja.

Előzmény: logikus (39)
Nagy G. Creative Commons License 2002.01.31 0 0 50
Aki befektet hasznot is akar, de azért gondolkozz.
Az építéshez kell tégla, stb.., amit csinálunk, kereskedő, aki magyar, szállító, aki magyar, szállítóeszköz kereskedő, aki magyar (a gyártó nem, csak nehogy beleköss), a munkás kap fizetést, amiből itthon adózik, elkölti a boltban, aki magyar kereskedő, a kereskedő itthon adózik stb...stb...stb...
Amit mondasz jól hangzik, csak egy kicsit demagóg
Előzmény: Törölt nick (36)
logikus Creative Commons License 2002.01.31 0 0 49
"Kedves logikus, ha veges sok penzed van beruhazasra, akkor az is szamit, hogy mi a beruhazasod hozadeka. Nem lattam semmi bizonyitakat annak, hogy jelen helyzetunkben egy tucat uj station lenne a nyero vallakozas. "

Kedves sashimi, azt hiszem egy oldalon focizunk... Vidéki aláiró alatt vidéki TÁMOGATÓ aláirót értettem, csak pontatlanul fejeztem ki magam... magam is ellenzem az olimpiát... mint vidéki, >100 km-re autópályától, lerobbant tömegközlekedésű és gazdaságú nagyvárosban, amelynek ráadásul pechére a rendszerváltás óta ellenzéki polgármesterei voltak, és ha így marad, még egy olimpia sem húzná ki a szarból...

l.

Előzmény: sashimi (45)
molotov-koktél Creative Commons License 2002.01.31 0 0 48
Te szegény, beteg ember! Se hazád, se szíved. De még eszed se nagyon.
dez1 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 47
Tamáska!

Hagyd már ezt a szöveget a határon túli magyarokról, mert komolyan felfordul a gyomrom!

Sok mindenben igazad van, amikor a jelenlegi kormányt bírálod, de az határon túli magyarokat inkább hagyd, nem vagy mérvadó ebben a témában.

HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.01.31 0 0 46
Tényleg szörnyüek ezek a ballibek, még a népnemzeti balatoni repülőgépanyahajó épitése gondolatának is ellenállnak. Pedig Augusztus 20-án, onnan szállhatnának fel repülögépek, amelyek a legkisebb magyar faluba is eljuttathatnák az oszágimazs központ tüzijátékait, a határ mentén körberepülve pedig az idegenbe szakad magyarok könnyező szemének csillogtatására löhetnének ki tricolor szinü jelző rakétákat a kisantant fövárosai irányába.
Előzmény: Nagy G. (27)
sashimi Creative Commons License 2002.01.31 0 0 45
Kedves logikus, ha veges sok penzed van beruhazasra, akkor az is szamit, hogy mi a beruhazasod hozadeka. Nem lattam semmi bizonyitakat annak, hogy jelen helyzetunkben egy tucat uj station lenne a nyero vallakozas.

sashimi

Előzmény: logikus (39)
dez1 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 44
Szerintem is baromság. Nincs esélyünk. Előbb tegyünk rendet az országban, meg a szomszédainkból kényszerítsük ki, hogy hagyják békén a magyar nemzetiségű állampolgárokat. Utána lehet olimpia ... valamikor 2020 táján....
Nagy G. Creative Commons License 2002.01.31 0 0 43
1, már megbocsáss, de ha TE annak érzed Magad, hát legyen, de ne felejtsd el, hogy a Magyarokat a vendégszerető népek között tartják számon

2, a kutyaszerben igazad van, én is utálom, de ez szerintem azt jelenti, hogy a kutyatartók igénytelenek. Meg a Demszkáj, hogy nem takarittatja.

3., szerintem a beruházások megérik, csak ettől megyünk előre.

4., meg a vizilabda, meg az atlétika, mega kézilabda, mega kajak-kenu, meg az úszás... hadd ne soroljam!

5., mert a csököttagyú BKV karácsonyi menetrend szerint (azaz ritkán: pl metrót 15 perces időközzel) járatta az eszközeit, így nem csoda

Előzmény: Törölt nick (31)
leorosso Creative Commons License 2002.01.31 0 0 42
Való igaz. A fejlődés útja a befektetés. A befektetés alapja pedig a tőke. Mi ugye nincsen. Vagy reálisan te be tudod dobni a közösbe az eddigi adón FELÜL azt a 6-8 százezer forintocskát 1ö éven keresztül??? Azontúl nem stimm a sorrend. Addig, amíg nincsenek tisztességes kórházi körülmények nem is kaphatod meg a rendezés jogát. És mutass egy befektetőt, aki puszira ezt nekünk megcsinálja.

Nézzétek már meg, kik verekednek a rendezés jogáért? És hogyan viszonyul az ő GDP-jük a miénkhez. És nem is kell, hogy belevegyétek a náluk már meglévő infrastruktúrát, amire nem kell mégegyszer költeni.

Harpoon Creative Commons License 2002.01.31 0 0 41
Realisan szemlelve Mo. lehetosegeit, meg vagy 50-100 evig nem lesz itt olimpia, hiaba minden alairas gyujtes. Nem mi dontunk hanem a NOB es ok egyreszt a realitasok, masreszt a tobb penz talajan allnak...
Előzmény: Templi (-)
IAF Creative Commons License 2002.01.31 0 0 40
Szerintem amikor egy donteshozo arrol keszul donteshozni, hogy 120 milliard forintot most elkoltsunk-e, akkor elegge egyertelmu hogy a penzbe akar beletenyerelni. Es ez a vilagon mashol sincs maskepp.

Nyereseges, persze. Kerdes, kinek.

Előzmény: Nagy G. (30)
logikus Creative Commons License 2002.01.31 0 0 39
"Miért is vágná haza Budapestet?

Lenne Budapesten 2 új metró, normális tömegközlekedés, megcsinálnák végre az utakat, felújítanának rengeteg épületet, a felépítendő sportlétesítmények a magyar sportnak igen nagy lendületet adnának (az olimpiára való felkészülés is). Mivel nem csak Budapesten lennének a műsorszámok, így az egész országra kiterjednének a fejlesztések. "

SZVSZ itt a bibi, mert azok a fejlesztések 99%-ban a Hegyeshalom-Budapest-Balaton vonalra koncentrálódnának, azon belül is 90%-ban Budapestre. És ezt egyetlen vidéki aláíró sem veszi észre...

l.

Előzmény: Tub (9)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 38
"Keszult hatastanulmany es penzugyi terv?"
Persze. Fogadjunk, hogy kormány-közeli cég készítette, jó pénzért... erre volt jó az egész.
Előzmény: sashimi (35)
hools Creative Commons License 2002.01.31 0 0 37
"Egyszerűen nem értem, hogy Budapestieket hogy lehet rávenni arra, hogy aláírják a támogatást?!"
Valójában: budapestiek, így kisbetűvel. Nem Budapestiek. Helyesírás...
Előzmény: Templi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 36
"Az a pénz, ami itt elköltésre kerül a Magyar Olimpiára, azt magyar munkavállalók fogják kapni, itt fogják leadózni, itt termeli a GDP-t."

Szép is lenne :-))) ha nem csurogna el a befektetők anyavállalatai meg off-shore cégei felé. Szerintem a forgalmához képest egy kis kft. többet adózik, mint amennyit a Demján-féle "beruházók". Aztán ha építenek még 12 bevásárlóközpontot meg 15 szállodát, abból nekünk budapestieknek ugyan mi hasznunk lenne?

Előzmény: Nagy G. (30)
sashimi Creative Commons License 2002.01.31 0 0 35
Szerintem az alairasgyujtes akkor lenne korrekt, ha az alairok azonnal be is fizetnek a rajuk eso mintegy 200 ezer forintot (csaladosok aranyosan tobbet, 3 gyerekkel es egy feleseggel 1 milliot), ennek fejeben reszesulnenek az Olimpia hasznabol.

Be kellene mutatni, hogy mi NEM epul fel, ha stationokra es kapcsolodo letesitmenyekre koltjuk a penzt. Milyen felszerelest nem kapnak a korhazak, iskolak.

Ha az olimpia olyan csuda uzlet is lenne, akkor is vegso forduloban altalaban 4-5 orszag marad,
igy a a jo palyazok eselye is csak 20% koruli. Szabad-e ilyen eselyre gazdasagpolitikat, jovokepet alapozni?

Keszult hatastanulmany es penzugyi terv?

Ezenkivul azt sem kedvelem, hogy ha bohocot csinalnak belolunk. A fel vilag rajtunk rohoghetne - felteve persze, hogy torodnenek velunk egyaltalan.

En ellenzem a palyazatot.

sashimi

Abakumov Creative Commons License 2002.01.31 0 0 34
Nemcsak "durwán nyereséges", hanem szimplán, pénügyileg is: az utolsó veszteséges olimpia az 1976-os, montreáli volt!!!

(Na lyó: a moszkvairól nincsenek hiteles adatok:))))

Előzmény: Turulmadár (23)
BaSand Creative Commons License 2002.01.31 0 0 33
Nos, Tamáska, hasonlítsd !
Előzmény: HitetlenTamaska (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!