A Sas leszállt. Spanyolország felett kék az ég. A Halál kilovagolt Mazari Al Sharifba. BOLO-parancs van Washington D.C. környékén. Riadó Fort Braggben.
Egy Ezredes csikorgatja a fogát rakaszolás közben.
Saját bevallása szerint Béla bácsinak 54, mondom 54 könyvtáros ügynöke volt. (Ahogy ő fogalmazott: hálózati személy.)
Ők lopták el a Z, ZZ, ZZZ minősítésű könyveket a nagy közkönyvtárakból Mo-n, hogy Béla egy KisVH fedőnevű objektumban meghamisítsa őket. Ugyanez lett a sorsa a nyugati nyomdákból ellopott magyar emigráns cuccoknak is, hö.
Persze nem kell komoly hamisításokra gondolni. Béla finoman dolgozott. Aprólékosan. A részletekből indult ki.
Szétzúzott néhány mondatot. Fekrobbantott néhány szórendet. Elhelyezett egy-két helyesírási hibát.
Béla több mint tízezer könyvet alakított át, és köbö négyszáz Kádár-viccet terjesztett el a közbeszédben.
Huha, ez meredek kérdés volt. IRL-betüremkedést akarsz? Ezér a Felületen delete jár.
Üssük el azzal, nem tom ki vagy IRL, így nem tom, ismerheted-e.
Bár lehet, hogy ismered (nem mint Béla), mert Béla - újabb életében - rendszeresen bejár a URL-be is. De nem ismerem a nickjét, nickjeit, és azt se, hol koslat.
Az egyszerűség kedvéért induljunk el a Második Ösvényen.
Nos.
Béla bácsi az átkosban a Nyelvészeti Támadólagos Elhárítás kiemelt főoperatív tisztje volt, mint volt szerencséje nekem megjegyezni.
Csak nagyritkán dolgozott külföldön, főleg a 7-es osztály embereit használta arra, hogy lopkodja a külföldi magyar irodalmat.
Mint később rádöbbentettek, az csak nagy duma volt, hogy a nyolcvanas évek elején betört volna Buenos Airesben a Nemzeti Könyvtárba (ahol tudjátok, Borges volt az igazgató, hö).
Béla bácsi fő feladata: szavak ellopása, szavak és leírt gondolatok meghamisítása.
Főleg könyvekben szereplő szavakat lopott és hamisított meg. Suttogó és magányosan beszélő, fogyatékosnak vagy részegnek maszkírozott ügynökeivel azonban behatolt a kor köznyelvébe is, hö.
Az ösvény kettéágazik (hö, ez most teljesen olyan volt, mint valami David Lynch-duma.)
Első Ösvény: Béla bácsi eccer mutatott valamit a gépén, aminek következtében (nem meséltem még?) összefutottam Nick L. és Sam Ovar primérnickekkel. Aztán kaptam tőle lemezen egy teljesen fura puhacuccot.
Második Ösvény: Béla béla tevékenysége, feladatrendszere.
Asszem, jól látod a dolgokat (mind2 ügyben), testvér. :) Lelassult a fogmalom, de majd teszünk róla, hogy ne így legyen. Nyomulás lesz a specialbe, aztán restart, hö.
ez kérdés? nagyon le vannak az akkujaid merülve testvérem. PASSZÍV. naná.
ma voltam egy kiállításon, nem tudom, kinek mond a név valami: bresson, a fotorgáfus.
a ludwig múzeumban nyílt a vernisszázs, ahol a 94 éves fotós is jelen volt.
amiért írom, két dolog.
1. eszelôsen jó képeit élôben látni jó.
2. az öreg kérte, hogy ne fotózzák, nem ad interjút. elbújt egy ablakmélyedésben, ott dedikált annak, aki akarta.
erre a hiéna állatok odasereglettek a vakus szarjaikkal és lôttek. az öreg elmenekült.
Kívételesen egy ángilus cucc erre, hö, de annyira megható:
„I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the sholder of Orion. I watched C-beams glitter in
the darkness at Tan Hauser Gate. All those moments will be lost in time like ....tears in rain. Time to die.”