Decemberben szerintem sokkal érdemesebb menni mint nyáron.Nyáron ugyanis rengetegen vannak.Szinte lehetetlen feljutni a "játékokra".
Tesómék augusztusban voltak kb.3 óra várakozás volt mindenre.Vissza kellett menniük még egy napra,hogy egyátalán mesélni tudjanak Disneylandről.
Mi minden évben márciusban megyünk.Akkor már elég jó az idő,de mégsincsenek annyian.Mondjuk a vasárnap már akkor is gáz...Akkor csak nézelődni szoktunk.Mi mindig 5 napra megyünk.Abból 1 nap városnézés.4 nap disneyland+stúdió.De még majdnem ennyi nap is kevés disneylandra.
A Rer vasút rögtön a Disneyland bejáratánál van.Mi azzal szoktunk bemenni a látnivalókhoz.Ez sem olcsó,de ez legalább oda visz ahova szeretnéd.A vasút rögtön a szajna parton rak ki.Onnan kb.5 perc az Eiffel torony.
Ott mindig városnéző buszra szoktunk szállni ez aránylag olcsón elvisz mindenhovaNotre Dam,opera,Trokaderó,Diadalív,Louvr stb..
Bárhol leszállhattok,a következő buszra meg ugyanazzal a jeggyel vissza.
Mi is kocsival akartunk először bemenni a városba,de azt mondták,hogy lehetetlen parkolni és ,ha tudsz is rohadt drága.
Szállás ügyben nem tudok nyilatkozni,mert mi mindig Disneylandy szállodába megyünk.
Szeretnénk Disneyland-be menni jövő májusban. 2,5 éves gyermekkel. Volt már valaki a Santa Fe hotelbe vagy a Cheyenne hotelben? Sok kérdésem lenne ezekkel kapcsoltaban, de jó lenne, ha találnék olyat aki már a kettő közül valamelyikbe volt.
December 20-a körü fogunk 1 napot Párizsban, 1 napot Disneylandben tölteni. Olcsó szállás keresek, ahonnan mindkettő könnyen megközelíthető. Még nem voltam Párizsban, szóval nem ismerem túlzottan a tömegközlekedést sem és az autóutakat sem. (Autóval leszünk, szóval ha az a kényelmesebb/jobb megoldás, írjátok légyszi meg)
Azt majd még ki kell találnunk, hogy Párizsban miket szeretnénk megnézni (mert 1 nap nem elég a város megismerésére, ezt tudom), de szerintem nagyjából mindenki ugyanazokat tartja legfontosabb látnivalóknak. Szóval ezekhez mérten kérném a segítségeteket szállás ügyben. Sima motel tökéletesen megfelel, nem kell semmi extrára gondolni, csak átutazóban leszünk Franciaországban, szóval nem ott lesz az első moteles szállásunk. :) Az ilyen sima Etap vagy Holiday Ipl tökéletesen megfelel, akkor csak kérdés, hogy helyileg hova menjünk.
Továbbá Disneyland-ről még olyan kérdésem lenne, hogy decemberben érdemes e menni? Visszaolvastam a topikot, de kb. 1 mondatot találtam, az is csak annyi volt, hogy igen, nyitva van. Szóval egy kicsit ha valaki tudna a téli nyitvatartásról, árakról, élményekről mondani valamit, az jó lenne. A hivatalos honlapon a Halloween-i programok az uolsó, amik fel vannak töltve, tehát semmit nem látok, hogy mi lenne télen. Most olvastam itt, hogy a városban ugyanannyiért lehet megvenni a belépőt, mitn azelőreváltott online jegy. Ez télre is érvényes? :)
2db 1 napos 1 parkba szóló jegy eladó az aktuális hivatalos belépőjegy árának 60%-áért darabonként. a jegyek 2011.december közepéig érvényesek, ünnepnapokon nem lehet felhasználni. érdeklődni emailben louloudaki(kukac)citromail.hu most már olvasom naponta az emaileket. :)
69 helyett 58 EUR, ha előre veszel Magic Ticket-et (1 nap, 2 park). Bankkártyával tudsz fizetni. Mindent ingyen használhatsz, ha kivárod a sorod. Természetesen van sok bolt is, ahol vásárolhatsz.
Kezdeném azzal, hogy nagyon jó a fórum, sok hasznos dolgot olvastam.
Szeptember közepén megyünk a párommal Párizsba, már utána néztem sok dolognak, de maradt még bennem pár kérdés amire sehol nem találok választ.
Disneylandbe is el szeretnénk menni, mindenhol azt olvasom, hogy interneten érdmes a jegyet megvenni, de én nem szeretnék így vásárolni mivel akármi történhet addig.
Kérdésem a következő:
Ott helyszínen is meg lehet váltani a jegyünket? Ha igen akkor drágább valamennyivel? Ha nem akkor neten hogyan rendezhetem az anyagiakat (csak bankkártya)? A parkban hogyan működnek a dolgok, ingyen használhatunk mindent? 1 napos 2 parkos belépőt szeretnénk, ez a két parkban mindenre feljogosít?
Valamint ha valaki tudna Párizs környékén olcsó szálást ajánlani megköszönném!
Mi tavaly nyáron voltunk 13, 15, 16, 42 és 45 éves gyerekek. :-)
Lehet, hogy más az érdeklődési kör. A disney park inkább a nagyon kicsiknek szól, a walt disney stúdió park pedig a film világról. A nagyobb gyerekek inkább a második parkban érezték otthon magukat.
A jegyet előre ki kell fizetni. 58 EUR a felnőtt és 52 EUR a gyerek jegy. A 13 évesnek már felnőtt jegy kellett.
11 éves korig van gyerek jegy. Nem tudom, hogy mennyi lett volna a jegyvásárlás. Odamentünk és várakozás nélkül be tudtunk menni. Nyitáskor ott voltunk, hogy mindkét parkra elég időnk legyen. Elég hosszú sor áll minden játék előtt, de ki van írva a várható sorban állás. Elég fárasztó napra készüljetek.
A Magic Ticket csak Online vásárolható. Emlékeim szerint nem névre szóló, de nem visszaváltható és a vásárlástól 6 hónapig érvényes.
Mi ugyanígy megvettük online az eiffelre is a jegyet. Ott fél órás időközönként tudsz időpontra foglalni és nem kell sorban állnod.
Látom a közelmúltban írtad a bejegyzést, ezért én is szeretnék kérdezni Tőled. A Magic Ticket nevű jegyet csak le kell foglalni az interneten, vagy valami módon előre ki is kellett fizetni? (Vagy névre szóló volt, és csak a helyszínen átvételkor fizettétek? Spóroltatok ezzel időt is a sorban állásból?) Neked személy szerint melyik park tetszett jobban? Az én kislányom 11 éves, minden infonak örülök. Válaszodat köszönöm: bársony erika
Van egy Magic ticket nevű jegy. A normál felnőtt belépő 57 eur 1 parkra, ez meg 58 eur 2 parkra. Elővételben kell megvenni. Mi nagyobbakkal voltunk. Mentünk egy gyors kört a disneyland parkban és felültünk mindenre ami tetszett és utána átmentünk a walt disney parkba. Mindegyikben találnak érdekeset.
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni "Disneyland ügyben". Július végén megyünk Párizsba és természetesen Disneyland-et is meg szeretnénk nézni. Mit javasoltok, ha csak egy parkba szeretnénk menni mert csak egy parkra lesz időnk, nem szeretnénk elaprózni. Melyik parkot érdemesebb egy 9 és egy 12 éves gyerekkel megnézni? Melyik élvezetesebb Nekik? Lehet egyáltalán különbséget tenni ilyen szempontok alapján? Jegyet hol érdemes venni? Neten vagy a helyszínen? Minden javaslatot szívesen veszek ami ezzel kapcsolatos. Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket? Üdvözlet!
mi repcsivel megyünk, mindenképp városi szállás kéne. hostelbookeren vannak 20ért de az 20-25kmre van a várostól, az utazás naponta be sokba kerülne. bent meg 35 eurótól vannak hostelek, amik jó helyen vannak meg értékelések alapján is tiszták meg csótánymentesek :D
valami ruhatárat láttam, oda távolkeleti túristák bőröndöt is beadtak, de nem hinném, hogy ingyenes a dolog. ha nem hagyod ott órákra és nem nagyon zavarja a közlekedsét, akkor szerintem lerakhatod, mintha láttam volna én is össze-vissza parkoló mocikat, ha jól emléxem.
Haverral motorral megyünk Párizsba és Dlandbe. Kérdés: DLandben van vmi csomagmegőrző? Gondolok itt a bukósisakokra pl. Párizsban motorral (, mint itthon) tudunk járdán parkolni a nevezetességek környékén? Vagy büntetnek ezért is?
hátha valakinek hasznos lesz: tegnap voltunk a disney parkban, párizsban a városi kioszkokban olcsóbban lehetett venni 1 napos jegyet, mint a neten. (gyerekárban volt a felnőtt belépő is, 1 nap 1 park verzió)
egyébként egy nap alatt (iskolai napon ugye...) simán végigmentünk az összes 'attrakción' amin akartunk, még olyanokon is amin nem igazán. csak a nagyon kisgyerekes dolgokat hagytuk ki, és ami a legjobban tetszett azon kétszer is mentünk. (fastpassokat kikértük ahol lehet), így reggel 10-től 17 óráig mindent letudtunk. 17-kor kezdődött a felvonulás, azt megnéztük, utána mentünk még egy 'ismétlő' kört az egyik hullámvasúton, a záráskor (18h) megnéztük a záróműsort.
szóval simán végig lehet nézni 1 parkot 1 nap alatt, iskolaszünetben. sehol nem kellett 10 percnél többet várakozni, még a nem fastpass-os helyeken sem, szóval szuper volt:)
Ti mikor mentek Párizsba? Csak mert mi 3 család megyünk jövő pénteken, szept 10-én, és csoportos jegyet szeretnénk venni, de csak 1 naposat. A gond az az, hogy 11-en vagyunk, és 12 főtől van csoportos jegy. A csoportos jegy ára csak 28 Euro.
Tehát, ha valaki akkor menne, szóljon, és együtt olcsóbban be tudunk menni.
Jó hely az biztos, egy gyereknek szerintem örök élmény, olyan amit azért nehezen lehet elfelejteni, persze azért nem mindegy hogy hány évesen volt ott...! Szerintem alap hogy 2 személyes utakat lehet nyerni, ez mindenhol így van, amúgy az oldalon a nyereményeknél ott van elég nagy betűvel:P:) Amúgy aki megnyeri az most reménykedhet hogy addigra jó idő lesz és nem ilyen tél kb. Párizsban amúgyis hűvösebb van nem hogy így:D Mondjuk engem ez sem tántorítana el ha már megnyerném, hóban is bejárnám az egész várost:) Akkor még szebb lehet...! Amúgy "hétköznapi emberekről" és sztárokról is kerülnek fel minden nap új filmek vagy csak hétköznapi emberekről? Én nem lennék elég bátor hogy csináljak magamról egy videót...:( Pedig az a nyeremény sem rossz...
Amikor kicsi voltam én is voltam disneylandbe, de én szinte semmire sem emléxem annyira régen volt már. Az unokaöcsém hatalmas disney fan és megígértem neki, hogy egyszer elviszem, ugyhogy pont kapora jönne ez a játék, mert akkor csak a disneyland belépőt kéne ugymond fizetni, egy ekkora gyerekkel meg aligha látogathatom a muzaumokat, ugyh arra sem kéne költenem. Valaki meg tudja mondani, hogy egyszemélyes utat lehet nyerni vagy 2 személyeset vagy esetleg több?
Hát én is mindig bepróbálkozok ilyenekkel, és volt már hogy szerencsém volt pl egyszer nyertem egy tökjól megszervezett prágai utat összkomfortos busszal, idegenvezetéssel stb, persze a sört nekem kellett venni :D Párizs alapvetően elég drága, ugyh tényleg szerencsés aki megnyeri, egyébként egy klikket megér, és a videok is viccesek én szakadtam rajtuk egy sort. Mondjuk annyi időm nincs hogy sajátot csináljak, de akinek van az több eséllyel indul.
Disneyland nagyon jó hely, én már voltam amikor kicsi voltam, nagyon kevés dologra emlékszem de azt tudom hogy nagyon nagyon jól éreztem magam, totál meg voltam veszve:) Szívesen elutaznék oda még egyszer, de sajnos nem kevés pénz, bár én többre számítottam a napi belépő tekintetében szóval annyira nem vészes. Minden esetre szerencséje van annak aki nyer egy utazást Párizsba, mert így már ezt is megtekintheti ha van hozzá kedve. Egy szavazatot megér a dolog, mindig játszom minden ilyennel mert egyszer hátha szerencsém lesz:)
most nézem, hogy szeptemberben már csak 10-18 óra között lesz nyitva a park. viszont szombaton 10-22 óráig.
szerintetek melyik jobb: hétköznap menni és 8 órát bent tölteni, vagy szombaton menni és 12 órát bent lenni? tekintve hogy szombaton biztos több a gyerek.