Keresés

Részletes keresés

L-Gee Creative Commons License 2002.10.16 0 0 541
ezt én sem igazán értem. Ha kell veszek egy 128-as SM kártyát, arra a legjobb felbontásban is ráfér legalább 160 kép. Ha kell akkor veszek kettőt. Azt meg szerintem könnyű hozzáírni a file-névhez, hogy az az 1-es, 2-es, vagy a xxx kártyán van-e. Mentésnél, meg külön könyvtárba kell rakni őket. Ez nem lehet olyan oltári nagy hiba.

Ezt a feliratozást utólag nem lehet, szoftveresen megoldani ? A file-ban bene van a készítés dátuma/ideje. Lehet, hogy a FinePix viewer is tudja. Szerintem ez lenne a legtökéletesebb megoldás.

Macskával nem szolgálhatok, de azért felrakok egy állatos témájú képet, amit a hétvégén csináltam, tudom, hogy nem egy nagy was ist das, de tényleg csak úgy nagyon hirtelen lőttem el. A vizen keresztül kicsit törik a fény, ezért nem mindenhol éles, meg a vaku nagyon visszatükröződött a halakon, stb, de nekem tetszik :-)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: Bau (539)
llucent Creative Commons License 2002.10.16 0 0 540
Sziasztok!

Tegnap én is vettem egy ilyen gépet az Auchanban, nagyon bejön. Viszont 2 dolog nem tetszik, de az is lehet, hogy én vagyok a láma.
Szóval:
1. Akárhogy próbáltam nem tudtam a dátumot rávarázsolni a képre. Ez a gép nem tud ilyet? Nem írja rá a képre?
2. A használati azt írja, hogy csakis fuji smart kártyát lehet hozzá használni. Ne máár. A mistralban 14e a 128-as. Van különbség kártya és kártya között?

Köszi a segítséget!

Bau Creative Commons License 2002.10.15 0 0 539
Ezt korábban külföldi tesztek is kiemelték a hibájaként a gépnek (új kártyánál újrakezdi a számlálást).
Akkor még nem értettem hogy ez miért baj.
Úgy látszik a dokumentumfotózókra gondoltak a tesztelők. :)
Előzmény: PETYUS (538)
PETYUS Creative Commons License 2002.10.15 0 0 538
Hát ez elég nagy szívás. Ha eseményen dokumentumfotózok, és jegyzetelek hogy mi micsoda, és szükségem van az eredeti fájlnevekre, akkor kénytelen vagyok külön alkönyvtárakkal trükközni, hogy ne keveredjek meg.
Előzmény: Bau (537)
Bau Creative Commons License 2002.10.15 0 0 537
Nincsen ilyen opció, ezért is jó a Finepix view -vel letölteni, az automatán átnevezi letöltéskor a képeket. (vagy a WinCommander is tud ilyet)
Előzmény: PETYUS (536)
PETYUS Creative Commons License 2002.10.15 0 0 536
Újabb gondom van.
Hogy tudom rávenni a masinát arra, hogy a képeket folytatólagosan sorszámozza? Vagyis kártyacsere után ne kezdje megint 1-től.
Heavy_D Creative Commons License 2002.10.15 0 0 535
Ezt írják is a manualban, webcamhez ajánlott az adapter használata.
Előzmény: h10156 (534)
h10156 Creative Commons License 2002.10.15 0 0 534
Meg kell hogy erositsem ezt a megjegyzest. En rendszeresen hasznalom a FF2800-ast webkamerakent, es mar nem egyszer kellett benne menetkozben akkut cserelnem, szoval az USB ilyenkor nem nagyon ad aramot. (Illetve lehet, hogy ad, de az nem kell a gepnek, inkabb akkut fogyaszt.)
Előzmény: PETYUS (532)
Heavy_D Creative Commons License 2002.10.15 0 0 533
Hali.
Egy hibát véltem találni a hétvégén. Családi banzáj volt és unokaöcsi videózot a géppel. Amikor le akartam menteni a képeket és videókat, nyomtam egy automata sorszámozást a finepix programból ami ugyan hibát jelzett az aviknál, de nem gondoltam, hogy komolyabb baj lesz belőle. Pedig lett, megcsonkította az avikat a progi :(
Szóval ezzel érdemes vigyázni
PETYUS Creative Commons License 2002.10.14 0 0 532
>LCD világít USB kapcsolat közben, de nem fogyasztja az akksit, hiszen az USB-szolgáltat áramot is.

Tévedés. Kipróbáltam. Fogyasztja.
Most töltöm az akksikat, hogy be tudjam olvasni a képeket. Ez a világítás kiszúrás a konstruktőr részéről.

Előzmény: csite (491)
Masek Creative Commons License 2002.10.14 0 0 531
ez asszem az egyik legjobban sikerült kép arról a bizonyos túráról...
Masek Creative Commons License 2002.10.14 0 0 530
hi

beszállnék a macskás versenybe :)
hirtelen ezt találtam.
(ugyanaz kicsiben (640*480) )
van egy rakat cicás képem, lehet, hogy a jobbakat kiválogatom még...
amugy ha jól emléxem nem sokat irkáltam, pedig karácsony óta megvan a gép...
remek, hobbi-család-kisméretű előhívás tipusban nem kell jobb.
ja, itt elvileg a nyári vizitúrám részleteire derül fény (az eredeti méretű képek is fenn vannak)
Masek

gossip2222 Creative Commons License 2002.10.14 0 0 529
Egy ido utan ugyis megunja es hagyja, hogy lefotozd:-)
Apameknal van egy masik macskaja azt orrba-szajba lehet fotozni, hagyja magat. De az nem annyira fotogen:-))
Előzmény: Bau (526)
Bau Creative Commons License 2002.10.14 0 0 528
illetve ha bírják is, elég hülye lesz a vakutól a szemeszinük...
Előzmény: Steve the Great (527)
Steve the Great Creative Commons License 2002.10.14 0 0 527
Indítsuk el a "Ki készít szebb fényképet a mcskájáról/macskáiról?" versenyt!
Sztem nem kevés jó eredmény születne. Magam részéről nekifogok otthon üldözni a macskákat. (Csak az a baj, hogy nem bírják a vakut)
Bau Creative Commons License 2002.10.14 0 0 526
Aranyos, persze könnyű egy ilyen nyugodt macskát fotózni :)

a miénket elötte minimum be kéne nyugtatózni :)

Előzmény: gossip2222 (525)
gossip2222 Creative Commons License 2002.10.14 0 0 525
Közkívántara felraktám még egy cicás képet:-)
L-Gee Creative Commons License 2002.10.14 0 0 524
Bau,

Tulajdonképpen ez csak a másodlagos gátja lett volna a hétvégi fotózásnak.
Elsődlegesen mi nem akartunk szétázni a szabadban :)))

Előzmény: Bau (523)
Bau Creative Commons License 2002.10.14 0 0 523
ne félj, bíjra a gép az esőt :)
legalábbis a szitálás még nem ártott meg az enyémnek...
Előzmény: L-Gee (522)
L-Gee Creative Commons License 2002.10.13 0 0 522
Heavy_D,

láttam Te is beszereztél egyet :)
Képzeld, amióta megvan egyfolytában esik az eső, pedig reméltem ma már ki tudunk menni kicsit a szabadba és fotózgatni :(

Előzmény: Heavy_D (520)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.13 0 0 521
Bocsanat, azota vegigolvastam, csak tegnap ugy orultem, hogy van egy topic arrol a fenykepezogeprol, amit kineztem, hogy vegig sem olvastam, hanem nekialltam itt oromkodni!

De dontottem: KELL NEKEM EGY ILYEN GEP!!! :-))) Ha minden igaz, par heten belul meg is lesz, majd beszamolok :-)

MuTeR

Előzmény: Bau (517)
Heavy_D Creative Commons License 2002.10.13 0 0 520
L-Gee Ön megint jól döntött. Egyszerűen nem tud hibázni.
L-Gee Creative Commons License 2002.10.12 0 0 519
Sziasztok,

kb 2 hete lettem olvasója a topicnak, végigolvastam az összes hozzászólást és végül tegnap megvettem a gépet. Mondjuk már nyár óta szemeztem vele, de tegnap érkezett el a pillanat, hogy áment mondjak a dologra :-)

Nagyon tetszik, baromi jó kis gép. Kicsit hiányoznak belőle a manuális beállítási lehetőségek, de valahogy majd túlteszem magam rajta.
Közben rájöttem arra, hogyan lehet fényképezni olyan fényviszonyok mellett, ahol már nem működik az EVF. Belenézek az EVF-be a jobb szememmel, de közben nem csukom be a balt. Az EVF-ben jól látszik a kis célzó téglalap és az EVF-kerete is. Az ember agya összerakja a jobb és bal szem által látott képet és így pontosan lehet célozni. Ha a zoom-ot középállás alá állítom be egy osztással, akkor két szem által látott (illetve az EVF-be néző szem által nem látott) kép mérete is azonos lesz, így tudom mi fog beleesni a képbe és mi nem. Ha nagyobb látószögre van szükség, akkor csökkentek a zoomon, de ez egyelőre csak érzésre megy. Majd tapasztalati úton kialakul.

csite Creative Commons License 2002.10.12 0 0 518
kösz szépen!

lőni kell és akkor születnek ilyenek! :)
én szinte minden nap készítek képeket, szelektálok, aztán amit arra érdemesnek tartom azt a szelekcióba teszem, de azért a többit is őrízgetem

imádom a kis masinát! :))

Előzmény: laja30 (514)
Bau Creative Commons License 2002.10.12 0 0 517
Esetleg ha kicsit visszaolvasol a topikban, szinte minden kérdésedre megleled a választ.
Előzmény: Törölt nick (516)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.12 0 0 516
Sziasztok!

Jaj de orulok, hogy van ez a topic! Pont egy ilyen (cimbeli) fenykepezogeppel szemezek egy ideje. Mik a tapasztalatok? Erdemes hobby-celra megvenni? Megeri az arat vagy vannak hasonlo tudasu gepek olcsobban? Kb 150ezer forintert lattam. Igazabol a 6x optikai zoom tetszett nagyon. Ki lehet ezt hasznalni igy, hobby es abszolut amator szinten? Ami gepekkel eddig talalkoztam, azoknal max 3x optikai zoom volt es azokkal is meg voltam elegedve. Hany masodperces mozgokepet lehet vele rogziteni?

Koszi a valaszokat elore is:
MuTeR

Rxdns Creative Commons License 2002.10.12 0 0 515
HELPHELPHELP!

Kaptam a hétvégére egy kölcsön fuji finepix 4900Zoom-ot, hozzá a töltöt, egy 16 meg egy 64es smartmediat egy olyan floppyadapterrel. (floppy disk adapter FD-A2 for smartmedia van ráirva, a hátuljába két db. CR2016os elem valo, és oldalt kell belecsusszantani a smartmediat) A probléma a következö, hogy a floppymeghajtom ugyan felismeri, de nem olvassa be, plusz a kapacitasra 1.39MB-ot ir ki holott elvileg 16 vagy 64nek kellene lennie. Ha meg nincs benne kártya akkor azt akarja hogy formatálljam... Szóval az lenne a kérdésem, hogy nálam van a baj mert ennek "csakugy" müködnie kellene, vagy kell hozzá valami driver? ha igen, lécci monsdjatok egy címet ahonnét le tudom tölteni. Elöre is ezer hála, meg soksok köszönet, üdv:

Rxdns

laja30 Creative Commons License 2002.10.12 0 0 514
Csite,

gratulálok a képeidhez, kiválóak. Pláne a paprikás meg a lila redőnyös tetszett nagyon, de a virágosak is szépek. Ilyenkor mindig kedvem támad felkapni a 2800-asomat, és kimenni fényképezni...

Előzmény: csite (511)
minmax Creative Commons License 2002.10.11 0 0 513
SM olvasót már kapsz 6-7 ezerért, én a 3,5 colos helyre vettem olyat amelyik minden kártyatípust ír-olvas 17 ezerért. Én még erre is azt mondom hogy megérte főleg úgy hogy a PDA-mban CF kártya van a videokamerában meg SD.
Sztem a kártyától is függ a sebesség, nekem I-O Data 128-as SM kártyám van és ezt kb. 2 perc alatt olvassa ki.
Előzmény: csite (493)
gossip2222 Creative Commons License 2002.10.11 0 0 512
Hát én is elég sok képet csináltam, mire ezt sikerült összehozni... Ennél a képnél is már nagyon be volt rágva:-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!